| Autor |
Zpráva |
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2006 20:47
- Nahlásit
Eda
Pomalu chodit? Tak přijeď vysvětlit těm rarachům, že nemají běhat každý na jinou stranu.
Ketrin
Mám dotaz. Mám tady černou fenku. Je celkem pěkná, no dost se mi líbí. Začínám si všímat jejích ťapin. Má je mírně vytočené ven víc než ty ostatní. Myslíš, že se to růstem změní? Ona mi asi stejně zůstane.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2006 21:10
- Nahlásit
Ketrin
Tak to je ona. Ty packy jak vidíš má trochu vytočené a tahle - trochu míň je má i ve stoje.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2006 21:38
- Nahlásit
Lucinda
já vím, že je to nemožný, aby běhali tak nějak pospolu...
teď jsem se vrátila s večerního běhu a abych v tom nebyla sama, vzala jsem i hnědku ta mě teď "nenávidí", protože jsme vůbec neházely, neplavaly a jenom běhaly ale jinak obecně je to bezva recept na znavení psa a dá se to aplikovat na jakýkoliv počet psů..: (ale je fakt, že jsme to taky vychytávaly nějakou dobu, abysme běžely bez zbytečných přerušení) bylo to vlastně navíc ještě po procházce, tak toho má plný packy a bude sladce spát
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 8 Čec 2006 21:40
- Nahlásit
la pardón ne S večerního běhu, ale Z tam mělo být...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 08:40
- Nahlásit
Eda
Neboj, my ti ty hrubky počítáme a pak budeš platit jak mourovatá. Taky bych si šla zaběhat, ale mé plíce by mi asi nafackovaly. Kolik kiláků jste uběhli, že byla Éďa unavená? A co ty? Taky jsem kdysi běhala s mojí fenou Českého horského psa. Ta mě nenáviděla. Nesnášela běhání, tahání saní a vše co k tomuto plemenu patří. Prostě ČHP naruby.
|
lucik
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 11:56
- Nahlásit
ahoj. tiez mam labrosku a budem sem chodit asi pravidelne..
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 13:12
- Nahlásit
Lucinda
Informace k táboru: www.vycvikretrieveru.com
Bývá to dost brzo plný, ale třeba bys měla štěstí -někomu např.začne hárat fena apod.a nemůže jet, tak se uvolní místo.
S těma packama-já nevím. Nejdůležitější je myslím, jak to vypadá v pohybu. Je to dost vidět v posl.letech u goldenů tohleto. Ale je malá, nechci strašit.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 13:18
- Nahlásit
My jsme včera měli návštěvu, grilovačka atd.a hráli jsme pétanque. To byly muka pro Brestu, že nesměla nosit odhozené koule!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 17:16
- Nahlásit
lucik
jéé, máš moc krásnou fenku! tak nám o ní napiš něco víc!!!
Ketrin
počkej... jak jako nosit petanquový koule?!? dyť kloužou a jsou dost těžký, ne? přiznám se, že to mě ještě nenapa
dlo je Edě házet místo aportu ale třeba by se pak dřív unavila...
Lucinda
tak máme několik běhacích okruhů... tenhle byl kolem řeky a pak lesem zpátky a může mít tak 6km. nevím, nenapadlo mě to měřit... ale včera mě nenáviděla za to, že jsem ji nenechala vykoupat v řece! jinak běhá ráda a s chutí a blbneme u toho o 106
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 17:25
- Nahlásit
lucik
tak jsem se teď dívala na tvoji stránku a moc se mi líbí fotka "it wasn´t me" ten pohled dobře znám... pak je super taky ta "tulení", taková klasická labradoří a vůbec má Gipsy hezkou stránku
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 20:06
- Nahlásit
lucik
Super fotky. Pozdravujeme na Slovensko, máme tam dva taťky
Eda
jako nosit petanquový koule?!? dyť kloužou a jsou dost těžký, ne? přiznám se, že to mě ještě nenapa
dlo je Edě házet místo aportu
Bresta by se o to určitě pokusila, kdybych jí to nezakázala sice kloužou, ale zas tak těžký nejsou,
zajíc je kupříkladu o dost těžší
All
Měli jsme tu teď na návštěvě Sárinku z Brna. S Borgem se vyblbli až do bezvědomí - přidám fotky do galerie.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 20:17
- Nahlásit
Ketrin
Taky jsme včera grilovali masíčko a bylo to móóóóc dobrý. Dneska jsem měla šrumec. Dopoledne jsme stavěli stáje a já jsem odpoledne jela koníkovat. Přišla se za mnou podívat Dinky (Gity štěňátko) od Dandy. Ta je teď líná asi psát nebo co. Od té doby co v Ohři utopila mobil a foťák, tak je úplně neschopná. Tak teď mě ukamenuje, že jsem to na ní naprášila.
lucik
Máte tam moc pěknou krajinu. Pesanda je samo taky moc pěkná.
Eda
tak 6km tak možná na kole, ale po svých? Trénuješ na olympiádu? Chudák Edinka, takovou paničku, to je za trest. V příštím životě se nechci narodit jako tvůj pesan - uštvala by jsi mě.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 20:24
- Nahlásit
Lucinda
V příštím životě se nechci narodit jako tvůj pesan
já si nic jinýho nepřeju!!! chtěla bych být svůj pes!
to all: já chci taky grilovat
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 20:44
- Nahlásit
Eda
chtěla bych být svůj pes
chci taky grilovat
jak můžeš grilovat, když pořád běháš nebo jezdíš na kole?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 21:18
- Nahlásit
Ketrin
to teda není pravda! náhodou dneska jsme se šli schovat do lesa i s Edkou a našli jsme bezva velký hřiby. tak jsem ho ukázala Edě, jako že tohle hledáme. jen tak tak sem stačila rukou cuknout, aby ten hřib velehřib nesnědla...
a taky nám v úterý přijdou malíři a budou se celý týden realizovat se štětkama na stěnách a stropě v domě... takže to se netěším ani trochu... ale léto je ideální doba a už to tady fakt vymalovat potřebuje.
ale jak jsou teď horka, tak mi ani maso moc nechutná. mně teda nechutná ani když je zima, ale kuřecím řízečkem pěkně naloženým v koření, tím teda nepohrdnu...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 21:20
- Nahlásit
Eda
já chci taky grilovat Tak přiběhni. Počítám, že mi bude stačit, když maso naložim v pátek a v neděli možná dorazíš. Do Nejdku, jako když kamenem dohodíš néé?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 21:25
- Nahlásit
Lucinda
to je někde u Varů? trochu z ruky, nééé?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 9 Čec 2006 22:07
- Nahlásit
Lucinda
Viděla jsem teď tvůj inzerát tady, hned vedle je jiný na bez PP, ale hlavně že už vědí že budou ideální k postiženým lidem. nemluvě o tom, že "zlatý labrador" neexistuje
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 07:29
- Nahlásit
Ketrin
hlavně se nerozčiluj nad blbostí ostatních lidí... to nemá cenu
fotky v tvé galerii jsou opět super! opalující Sali má bezva hodněříkající výraz a fotka, kde běží všichni tři vypadá jak reklama na Purinu (teda ještě je dát někam na travičku)
to all
opravdu mi nikdo neporadíte s tím protiklíšťáckým obojkem?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 07:41
- Nahlásit
Eda
opravdu mi nikdo neporadíte s tím protiklíšťáckým obojkem
No já to tu nedávno psala - koupila jsem v zoufalství z těch klíštěcích upírů Killtix a zatím dobrý. Sali a Borga podle potřeby průběžně stříkám frontlinem ve spreji (spot se ukázal být naprd) a Bresta má ten obojek. Chudák asi jak byla ještě oslabená porodem, kojením atd. tak nějak na ní ty klíšťata šly nejvíc a jeden kousanec si do krve rozdrápala... ale už je to dobrý. Měl by působit půl roku, to jsem zvědavá, ovšem nesmí se vůbec sundavat což mi dost vadí při výcviku...
Fotek mám ještě spoustu, pan Sárinka pořád fotil a rovnou mi to pak natáh do ntb
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 07:51
- Nahlásit
Eda
Já používám jedině Scalibor, Sára díky tomu nemá ani jedno klíště, stojí asi 300 Kč a fakt je vynikající, dokonce ho vozím známým tady v Chorvatsku...
to All
já si taky chvilku užívala u moře, spojila jsem volno s víkendem a odjely jsme se Sárou zkontrolovat moje rodiče, a světe div se, Sára se dokonce odvážila zaplavat si v moři, minulý rok ještě vyváděla, když jí vlna trošku omyla tlapky a teď už byla v pohodě, jen do velkých vln nechtěla...
Teď máme trošku problémek s tím, že Sára nějak ztratila chuť k jídlu... Furt se bojím toho zánětu dělohy, neustále jí pozoruju, ale je veselá, jen vždycky zdlábne půlku porce a druhou půlku si nechá na potom (to nedělá ani v těch největších vedrech) a nejhorší je, že na ní zase začali jít psi, jak kdyby znovu hárala...
Kdy vlastně může nejdřív přijít faleška (vím, že jsem někde četla, že nějaká fena přechází z hárání rovnou do falešky, ale přijde mi to jako blbost).
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 09:03
- Nahlásit
Jandula
Jak dlouho má po hárání?
Nechci tě děsit, ale zas nemá smysl strkat hlavu do písku...
Totiž: Salina před 2 lety normálně odhárala, načež za 2 měsíce začala vonět psům, jako kdyby zase hárala. Dokonce jednou ráno když jsem ji šla pustit z kotce (to ho ještě měla a v noci v něm spávala) byl s ní v kotci velký pes, známý místní obšourník, nevím jak se do zavřeného kotce dostal. A za další 2 měsíce dostala tu pyometru.
Jinak faleška v zásadě přichází za 2 měs.po hárání-v době, kdy by fena, pokud by byla nakrytá, rodila.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 09:21
- Nahlásit
Ketrin
Právě že vím, že faleška by měla přijít až po cca 60 dnech... Ona je teď dva týdny od konce hárání... Je to hrozně brzo, ale fakt nevím, se žrádlem dělala problém jen když měla falešku, jinak ne...
Neustále jí kontroluju, jestli nemá výtok, jestli nesmrdí atd...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 09:25
- Nahlásit
Jandula
Kontroluj, stejně nic jinýho dělat nemůžeš. Třeba nežere z vedra...?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 09:27
- Nahlásit
Ketrin
Bylo tu už větší horko a vždycky žrala normálně... To je síla, když pes, který by sežral všechno na co přijde najednou nesežere svojí porci...
A při tom zánětu dělohy je vždycky výtok?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 09:34
- Nahlásit
když pes, který by sežral všechno na co přijde najednou nesežere svojí porci...
No, to je fakt divný. To já si neumím představit, co by se muselo stát, aby Salina nežrala - ta žrala i při tý pyometře.
Výtok asi v počátku být nemusí. Sali právě měla jakýsi bezpříznakový náběh na pyometru, zjištěný ultrazvukem, na který jsem ji pro jistotu vzala 30 dní potom, co byl u ní v kotci ten pes. A UZV ukázal něco, co MVDr.vyhodnotila jako něco, co by mohlo vyústit v pyometru, takže jsme se dohodly na kastraci cca za 14 dní, naplánovala jsem si to na dny volna abych se o ní mohla pak v klidu starat. jenže se to nestihlo a jelo se už asi za týden, protože to nabralo rychlý průběh. Takže asi když je ten výtok, tak už je to dost rozběhlé.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 10:00
- Nahlásit
Ketrin
Tak to mám problém, protože tady v CHR není ultrazvuk pomalu ani pro lidi natož pro psy...
Nu což, vydám instrukce pro naše, v sobotu Sáru odváží do Čech, protože já zpátky letím a nějak bych to všechno nestíhala... Ale nedokážu si představit, že tady najednou budu měsíc sama, budu mít sice spoustu práce, ale... Takže asi řeknu našim, aby pro jistotu se Sárou zašli na veterinu k naší oblíbené paní doktorce a uvidíme... Jsem asi moc přecitlivělá...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 10:19
- Nahlásit
Jandula
Jsem asi moc přecitlivělá...
Nejsi, s pyometrou nejsou žerty, jde o život.
Ale třeba to nic nebude a prostě nemá náladu žrát a přejde to... ale hlídejte.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 10:24
- Nahlásit
Ketrin
To víš, budu mít těžký srdce z toho, že nad ní nemám dohled a naši se pod tíhou instrukcí asi zhroutí...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 11:45
- Nahlásit
Tady je ale mrtvo. Všichni se vyvalujete s labroušema u vody, co? jen my s Jandulou dřepíme v kanclu
|