Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Labradorský retriever
<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 541 . 542 . >>
Autor Zpráva
Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:15
- Nahlásit

bylo mi řečeno, že mu mám dávat 500g granulí denně - proboha vždyť to nemá ani náš 36kg pes. Chápu, že na výstavách jsou v kurzu spíše oblejší psi, ale mně jde hlavně o zdraví a výstavní úspěch klidně oželím, než mít kouli se zmršenejma nohama...

Marilyn
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:23
- Nahlásit

Jumi
Tak to bys mu teda dala ránu. Kolik, že mu je? Jako tomu mýmu? Já mu dávám kolem 325g a rozdělím to na 3 dávky. Teď nevím přesně, ale 500g denně to by byl jak koulička. Ale sežral by to to věřim.

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:35
- Nahlásit

Marilyn
3 měsíce narodil se 12.4. právě že mi to přijde opravdu postavené na hlavu! Krmíme 4x denně a má 275g, po tomhle mu teda přidám taky tak na těch 325g ale víc rozhodněne.
prý že se štěňátka nemají v jídle omeyovat ale on je šíleně žravej a bude žrát dokud bude moct

Lucinda
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:36
- Nahlásit

Jumi
Čím krmíš? Je to klidně možné, protože když ten pes dospěje, tak se dávka změní, protože potom krmíš jiné granule.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:37
- Nahlásit

Marilyn
Jumi
Mno holky, ono se nedá moc koukat na množství granulí, ale spíš na psa - jak vypadá a tak. Já dávám 4 měs.psovi zhruba 450 g denně ve 2 dávkách. A je taky spíš hubenější (vzhledově), ale jinak má "předpisových" 18 kg.
A jinak - kliiiiid. V tomhle věku vypadají většinou děsně - samá ruka samá noha samý ocas.
Jinak chápu, že se vás dotýkají ty výrazy typu koncentráčník,já bych taková slova nevolila. Nadělá se tím škody víc než užitku.
Jedna fenka z mého 1.vrhu byla v 5 měsících taková, jak ty štěňata v tom věku bývají - hubená, vyčouhlá... majitelé uvěřili spíš jedné chovatelce, (taky tam lítaly slova typu rachitický apod.) která má odchováno hafo vrhů, než mně, a na její radu ji tak vyžrali, že to shazuje dodnes.

Lucinda
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:38
- Nahlásit

Jumi
Tak to beru zpět. Ve třech měsících je to blbost, půl kila asi až v osmi nebo tak, přesně nevim. Koukni na množství na pytli.

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:38
- Nahlásit

Lucinda
Purina pro plan puppy large breed a podle tabulky výrobce má mít teď 280g

Marilyn
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:42
- Nahlásit

Musím jít za pejskem, tak zatím pa, zítra... a pozdravujte svoje 4 nohé miláčky.

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:43
- Nahlásit

Ketrin
tohle je taky chovatelko s hafo vrhy....
takže ty si myslíš, že 12kg je málo ale on opravdu chrt není.Já přidávám každý týden 25g. já vím že se nemám řídit jen tabulkou, ale to je to co se tu snažím říct dávám podle tabulky a koukám na psa, jak vypadá a příjde mi, že hubenej a nohatej je, ale vychrtlaj teda fakt ne a to mi potvrdil i veterinář

Lucinda
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:45
- Nahlásit

Jumi
Hmm, podle PROFormance krmení je to asi kolem 300 g, takže se to moc neliší. Jak říká Ketrin, klid ono se to podá. Lepší, než aby pak mělo štěndo klouby v háji. Ty moje bubliny teď vypadají taky všelijak, ale bude hůř, v půl roce jsou ještě děsnější a v osmi bys je radši dala na výkrm.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:50
- Nahlásit

Jumi
ty si myslíš, že 12kg je málo ale
nemyslím a ani jsem nic takovýho nepsala, 3x4 = 12 = ideální váha

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 13:56
- Nahlásit

On to nebyl mail určený mně ale naší paní chovatelce a ta mi psala ať to beru ne jako výtku ale radu - jenže tohle mě fakt rozbulelo
úplně jsem se zděsila. Nic tak hubenýho jsem v životě neviděla! Ten pes to
taky nemusí nikdy dohnat! Základ má dobrej, ale jinak je jak z
koncentráku... Ta dávka co mu dává je totálně katastrofální!!!!! Mandy v
jeho věku žrala už 3 plné odměrky denně, tj. min. 500g a to nikdy nebyla
tlustá a je to fena! Naši dva veterináři tvrdí, že štěně do 4 měsíců se nemá
vůbec omezovat, teprve potom se to má hlídat. 280g proplanky denně je
trestuhodné! Udělej s tím prosím Tě něco!!!!
Ještě teď mi z těch fotek naskakuje husí kůže....

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:06
- Nahlásit

Jumi
Promiň, ale který "inteligent" (chtěla jsem napsat něco horšího), to napsal??? A to ti to chovatelka přeposlala?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:08
- Nahlásit

Jumi
A tahle radilka viděla štěně naživo nebo jen fotku? Oni totiž ty fotky někdy pěkně klamou...
každopádně jí "závidím" tu její jistotu, že pokud jde o živé tvory, tak vše bude tak a tak a nejinak a že Mandy žrala tolik, tak Bernie musí taky...
KAŽDÝ PES JE JINÝ!

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:10
- Nahlásit

Ketrin
jenom fotku....

Jandula
přeposlala, ale věřím, že to nemyslela zle...

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:12
- Nahlásit

Jumi
Já věřím, že to chovatelka nemyslela zle, ale zase na druhou stranu, být v kůži té chovatelky, tak vezmu telefon a zavolám ti, že někdo viděl fotku Berňáska a že se mu zdá, že je hubený a tak se chci pozeptat, jak to je, jak ho krmíš, kolik má pohybu, co veterinář, ale takhle to zní naprosto strašně...

Lucinda
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:13
- Nahlásit

Jumi
Já jí závidim, že jí ta fenka žrala 500 g denně, toho se já asi nedožiju. Ty moje schroustaj stěží 300g a to jim doto cpu jogurtek a musí žrát z jedné misky, jinak by se toho ani netkli. Fotky opravdu klamou. Paní asi neviděla nikdy opravdu hubeného psa.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:15
- Nahlásit

Já bych si tohle nikdy nedovolila. I výtku i kritiku lze sdělit jinými slovy. Tohle machrování na začátečníky fakt nesnáším.

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:16
- Nahlásit

Ketrin
Přesně tak, ono všechno lze říct nějak, ale jestliže mám tedy o štěně starost, tak vezmu telefon a třeba i domluvím nějakou schůzku, ale přeposlat mail od někoho, kdo viděl fotku někde na netu a hysterčit...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:16
- Nahlásit

A ještě k tomu jen podle fotky - tak to už je na

Lucinda
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:19
- Nahlásit

Jumi
Kde je ta fotka?

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:21
- Nahlásit

Ketrin
no ona to nepsala mně - to by třeba řekla jinak, ale stejně mi to vadí

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:21
- Nahlásit

Jumi
Míšo, ale tohle se stejně nedělá, měla ti zavolat a ne přeposlat cizí mail...

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:23
- Nahlásit

Já ji na netu nemám mám ji doma v PC. ale můžu vám ji večer poslat na mail, po tomhle ji ani zveřejňovat nebudu....

Jandula
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:24
- Nahlásit

Jumi
Prosím, pošli mi jí, ráda bych věděla, jak vypadá "podvyživený" (podle některých) retriever...

Lucinda
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:28
- Nahlásit

Jumi
Ráda se podívám. Mně ani Marilin nepřišel(a) nijak moc hubený(á). Opravdu to dožene, žádný strach a měla ti zavolat a né ti přeposílat email a k tomu ještě dodat, že je to vlastně jen rada. To se nedělá.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 14:33
- Nahlásit

Jumi
Souhlasím s holkama a nebuď z toho zbytečně přešlá.

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 15:08
- Nahlásit

Jumi holky mají pravdu a ať se na mě paní chovatelka nezlobí,ale zachovala se jak krá... Jednak to jde říct úplně jinak,jednak ti přeposílat mail od někoho,koho vůbec neznáš je na hlavu padlý a hlavně by ona sama měla vědět to,co říká Kterin,že každý štěně je úplně jiný. A nic na tom nemění fakt,že labroškové většinou bývají spíš baculatější,štěnda zejména. Nejhorší na tom je,že takovýhle přístup může začátečníka odradit od toho,aby vůbec s pesanem někam chodil a presentoval se.

Jumi
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 16:16
- Nahlásit

jana33
takovýhle přístup může začátečníka odradit od toho,aby vůbec s pesanem někam chodil a presentoval se.
No tak to je přesný! Chtěla jsem se s Bernáškem vyrazit do Třeboně na klubovku, ale teď mně nějak absolutně přešla chuť, kdekoli se ukazovat....
já mám holt jiné priority -ZDRAVÍ, povaha........pak dlouho dlouho nic a někde hodně v zadu se krčí exteriér!

Lucinda
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2006 16:17
- Nahlásit

Jumi
Tak to ja 2,5 měsíce stará naše fenka. Šla do prahy a byla drobnější. Trochu se ještě spadla, tak je opravdu hubenější než ty co mi zůstali, ale je to čilouš.

<< 1 ... 126 . 127 . 128 . 129 . 130 . 131 . 132 . 133 . 134 . 135 . 136 ... 541 . 542 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání