| Autor |
Zpráva |
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 11:49
- Nahlásit
Jó sedim tu půl hoďky a smolim odpovědi, ale zadala jsem blbě heslo a všechno je v tahu.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 11:54
- Nahlásit
Ketrin
Asi joo, i když já mám co říkat, já se vyvalovala minulý týden... A teď smutním, ze začátku jsem si myslela, že když Sáru pošlu dřív domů, že budu mít klid, budu moct dýl spát a budu mít čas všechno v klidu dodělat, a teď mám téměř slzy na krajíčku, v sobotu to fakt bude těžký...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 11:57
- Nahlásit
Ketrin
hele jeste je tady moznost, ze makame, az se z nas kouri a nemame na nic cas .... ale burzoustka Eda se urcite vali u vody nebo minimalne u sve vany a premysli, jestli je uz dost zrzava ...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 12:03
- Nahlásit
Eda
Na doporučení Janduli jsem koupila Skalibor a je fakt bez klíšťat, ali i bez chlupů pod krkem, ale přičítám to divnému línání Gity. Obojek má poprvé, jestli si to bude furt drbat, tak ho budu muset sundat a vrátim se na pipety.
Jandula
Měla jsem fenku ČHP. Je to tak 15 let zpátky, kdy byla nechtěně nakrytá. Tehdy jsme jí nechali dát ty injekce na potrat. Vše ok, než přesně na termín porodu začala chodit po zahradě a měla strašné bolesti. Břicho jako na porod a všechny příznaky, ale štěně nikde. Měla hnědý výtok a nežrala. Večer to naši nevydrželi a jeli na pohotovost. Měla silný zánět dělohy, přijeli za vteřinu 12. Bessyna dostala antíky a jentak tak se z toho zberchala. Potom co každé hárání, to za dva měsíce zánět. Nakonec jsme jí nechali vykastrovat, protože ˇštěňata už mít nemohla. Je fakt, že tehdy se dávali vysoké dávky té potratové látky. Já bych jí nechala skouknout vetem, protože ten zánět je dost velký malér. Jinak mám asi divné labradory, protože teď mi žerou tak půl dávky granulí a jsou v pohodě. Gita má klapku na žrádlo, protože může mít dva dny nasypáno a netkne se toho, pak zase žere normálně a Bárt to zdědil po ní.
Ketrin
Jsou dobrý, že to takhle poznají. Já jsem tak schopná poznat, že jedna je Basky a druhá Nice. Včera jsem měla psací záchvat, tak jsem všude cpala inzeráty, ale bez úspěchu. Ty mé dvě úžasné prdelky nikdo nechce. Četla jsem inzerát na flety s PP za 6500,- to je síla. Myslíš, že je moc když je dávám za 8 tis a když nechají v roce až roce a půl udělat rtg, tak za 7 tis.? Už jsem celkem zoufalá, ale když mi zůstanou, tak se nedá nic dělat, jenom si pěkně máknu.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 12:15
- Nahlásit
Lucinda
Myslíš, že je moc když je dávám za 8 tis a když nechají v roce až roce a půl udělat rtg, tak za 7 tis.?
Nemyslím, že to je moc. Moje letošní ceny štěňat tady radši ani nebudu psát.
Víš, ona je teď asi blbá doba. Všichni na dovolených...Myslím, že další vlna pořizování štěňat přijde až s blížícím se začátkem školního roku a tedy návratem rodin k "normálnímu" rytmu života. I když mně se to zdá blbost, naopak přes prázdniny by byl čas štěňáka trochu vychovat a věnovat se mu, že... a vůbec tohle všecko je blbost. Kdo toho psa zodpovědně plánuje, tak je mu celkem fuk jestli je jaro nebo zima, stejně mu štěně obrátí život naruby. Já si Brestu přivezla v půlce října. Myslím, že když vydržíš a budeš průběžně inzerovat, tak se správní zájemci najdou a prodáš je, ale musíš je mezitím už vychovávat, což dá děsně práce a zabere času. A nesmíš k nim moc přilnout, to se lehko řekne, že. Musíš je pořád brát tak jako, teď seš tady doma, máme tě rádi, ale možná tady nezůstaneš. Je to těžký.
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 12:32
- Nahlásit
Ketrin
máme tě rádi, ale možná tady nezůstaneš. úplně mi vyhrkli slzy. Mám je ráda, ale nachat si je nemůžu. Chodim je cvičit, každou zvlášť a už slušně slyší na jméno a když to spojím s "ke mně", tak poslechnou. Jsou to zlatíčka. Máš pravdu, že když toho psa někdo opravdu chce, tak je mu jedno kdy. Já jsem si pro Gitu jela taky koncem října.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 12:38
- Nahlásit
Lucinda
máme tě rádi, ale možná tady nezůstaneš. úplně mi vyhrkli slzy Já to znám, je to fakt těžký. Prodávala jsem z prvního vrhu ty dva psy až ve 4 měs., pak zas dvacetiměsíčního Ramba, to byla vůbec hrůza , cvičila jsem ho a měli jsme super vztah... ale udělala jsem dobře, má takovej život jakej jsem pro něj chtěla.
Vydrž a snaž se jim najít fajn lidi. Je super, že se jim tak věnuješ, určitě se najde někdo kdo to ocení.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:11
- Nahlásit
Lucinda
No uvidím, pokud by se to nezlepšovalo, tak s ní půjdu buď ještě tady nebo pošlu v pondělí naše na veterinu... Taky se toho bojím, hlavně se bojím, že to včas nepoznám a pak už bude pozdě.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:46
- Nahlásit
Jandula
Mně se to stejně nezdá, zánět dělohy mívají starší feny.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:54
- Nahlásit
Ketrin
Asi to bude ptákovina, kéž by, buď jí je fakt horko, nebo jí přestalo chutnat to žrádlo který dostává, nebo je taky možný, že si třeba myslí, že byla nakryta, takže se teď dostává do stádia falešky, ale ještě nerodí...
Uvidíme...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 13:59
- Nahlásit
Jandula
promin, chtel jsem nereagovat, ale na moznost zanetu delohy usuzujes jen z toho, ze nesezere obvyklou porci granuli?? nebo ma nejake jine priznaky?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 14:11
- Nahlásit
Jirikovo
Jelikož je po hárání, znovu na ní začali naskakovat psi... fakt nevím, ale Sára, když nesežere dávku granulí = nemocný pes...
Proč jsi chtěl nereagovat? Klidně mi řekni, že jsem hysterka, asi fakt jsem, představuju si, co se všechno může stát, když jí měsíc neuvidím, rodiče to berou sportovně, takže třeba ani nemusí poznat, že jí něco je...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 14:16
- Nahlásit
Jandula
nejsi hysterka, beres to jen ze spatnyho konce. chapu, ze u nekterych psu nezravost znamena ze jim neco je, ale to prece neznamena, ze zrovna to nejhorsi co muze byt. osobne si myslim, ale nejsem odbornik, ze psi na ni naskakujou protoze jim voni a nejsem si jistej, jestli by jim vonel ten zanet ....
krome toho, nezravost muze byt zpusobena i hormonama a pri konci harani asi k hormonalnim zmenam v tele feny dochazi, ne?
jinak ti poradim. vim, ze ti bude za Sarou smutno ten mesic, ale zkus si to uzit, delej veci, ktery bys se Sarou delat nemohla a uvidis, ze to rychle utece ...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 14:20
- Nahlásit
Jirikovo
zkusím si to užít, budu pracovat... a balit a zase pracovat...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 14:21
- Nahlásit
Jandula
no tak jsem to zrovna nemyslel .... zkus si to uzit taky trochu pro sebe, neboj, nas stat se bez tve usilovne prace nepolozi ...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 15:34
- Nahlásit
jó jó, prej válení u vody... zlatý voči... je fakt, že jsem si udělala dopoledne pro sebe... ale jinak myju okna a zítra jedu sekat zahradu, naběhnou malíři do domu... a kde jsou zlaté časy s hnědkou u naší buržoazní vaničky (kterou mimochodem ani neplníme obyčejnou vodou, ale lejem tam rovnou Bohemku)
teď se jdem vypotácet s hnědkou-blondýnkou co nejbližší cestou k Berounce a obě se pořádně vykoupeme
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 15:36
- Nahlásit
Eda
jinak myju okna a zítra jedu sekat zahradu
kdybys nebyla burzoazni slecinka a bydlela v malem podnajmu s jednim oknem a bez zahrady, muzes se valet u vody ...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 15:40
- Nahlásit
Jirikovo
hmm, na tom něco bude ale raději to necháme při starém a nechám si tu klidně nadávat do buržoustek s vanou odměnou mi bude krásná příroda kolem, značkový pes běžící spořádaně vedle jednoho z mých značkových kol... atd... no vždyť to znáš... (tedy, dokážeš si to alespoň představit, že jo?)
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 15:45
- Nahlásit
Eda
no vidis, znackovy kolo mam taky (i TESCO je prece znacka ), o znackovym psovi tady snad uz nikdo ani nepochybuje a prosim, na to vsechno jsem si vydelal poctivou praci a ne burzoaznim vykoristovanim ostatnich spoluobcanu .... takze se v ramci solidarity a progresivniho zdaneni v klidu obejdu bez vany, zahrady a oken, ktery nez umyju tak jsou zase vanoce ...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 19:27
- Nahlásit
Tak jsem se zapomněla pochlubit, co že jsem zase naučila Edu nového. Napadlo mě, když jí tak chutnaly ještě zelený jahody, který si na návštěvě sama trhala (na naší buržoazní zahradě nic takového nepěstujeme), tak že jí naučím taky trhat rybíz. Eda je děsne učenlivá a stačilo jí to 2x ukázat a už se obsluhovala sama. Tohle totiž našeho jezevčíka netankovalo (byl to "pan pes"), tak si to užívám s Edkou, takovýhle blbůstky btw, pít ze sudu s děšťovkou už umí dlouho, teď má novinku a pije vodu z misek banánovníků
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 22:27
- Nahlásit
Eda
Pokud jde o žrádlo, tak jsou učenliví, to jo.
Salina pažravka žere teď třešně i s peckama, ale Borgo jsem si včera všimla, že je inteligentně a decentně plive. Pořád tu třešinku v tlamě žmoulá a ňoumá, až mu zbyde jen pecka a tu vyplivne. Šikovný psík, že? Dneska mu jsou 4 měsíce.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 23:33
- Nahlásit
Eda
teď má novinku a pije vodu z misek banánovníků
tak to Bernášek pije z podmisek také nejraději...Protože jak to tu čtu jsem asi také původem buržous a po té co jsem opustila rodinné sídlo a zažila velký come back do panelákového 3+1 mi moc a moc chybí zahrádka s jezírkem koupila jsem si na balkón alespoň vrbu! Bernášek k ní přijde nažere se hlíny ze shora napije vody z podmisky, rozplácne se na balkóně a spí
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 10 Čec 2006 23:35
- Nahlásit
Ketrin
Tak to je opravdu šikula!
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 04:57
- Nahlásit
Ketrin
panáčkovi Borgoušovi samozřejmě gratuluju a posíláme i s Edou pac? jen aby mu šlo i dál dobře učení a byl zdravý...
Jumi
já mít tvého Bernáška na zahradě, tak tam asi moc květeny nezbyde tedy ne, že bysme si n atom nějak echt zakládaly, ale přece jenom sekám a máma občas taky něco málo udělá...
ale zase aby se Eda krmila ze všech misek s kytkama, co máme, to už by jí přes samou hlínu nezbylo místo na granulky (kytek je tu opravdu dost...)
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 04:58
- Nahlásit
jéé, koukám, že jsem si popletla ! a ? za tou gratulací prťousovi měl být samozřejmě !
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 07:27
- Nahlásit
Jumi
nažere se hlíny ze shora napije vody z podmisky, rozplácne se na balkóně a spí
Eda
jen aby mu šlo i dál dobře učení
právě že on se zatím nic neučí leda tak jestli je lepší kousnout mámu do ucha nebo radši mě do nohy ale učenlivý je taky, např.včera se s Brestou tahali o ponožku a on když ji ukořistil, tak si ji honem nacpal do tlamy celou, aby ji už Bresta neměla za co chytit. Přidám fotky.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 08:41
- Nahlásit
Ketrin
a kde jsou fotky??? chci dokumentaci! tak zatím, jdu něco taky pracovat...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 08:48
- Nahlásit
Eda
Zasláno: 11 Čec 2006 04:57 Ty už vstáváš skoro tak brzo jako já, chudáku...
už jdu na fotky, musela jsem chvíli odjet..
jo a včera jsem byla se všemi 3 psy jako obvykle plavat a přijela tam rodinka s malým dítkem a s čokoládovým labroušem!!! Ale byli všichni divní - ty lidi vůbec nejásali nad tím, že se tam sešli 4 LR všech barev, v podstatě tuto velezajímavou a potěšitelnou situaci ignorovali.... a ten pes byl sice hezký, ale neslaný nemastný, nereagoval na Brestiny výzvy ke hře a dokonce vůbec nešel do vody!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 09:06
- Nahlásit
Ketrin
A kolik bylo tomu labroušovi? To je divný, že si ani nechce hrát. Inu, jaký pán, takový pes...
Těším se na fotečky...
Eda
Už stárneš a nemůžeš spát nebo co tě nutí být kolem páté ráno na PC????
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 11 Čec 2006 09:13
- Nahlásit
Holky, vy nevite, ze burzoazni slecinky se takhle brzo vraceji z proflamovanych noci?
|