| Autor |
Zpráva |
Eda
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2006 21:35
- Nahlásit
Ketrin
teď nemůžu, plácám se v učení a postupem času jsem stále více nervózní a zmatenější ještě že jsme s Edou doma samy a nemám být na koho protivná a místo učení jsme šly dneska třeba plavat do Berounky. bylo to legrační, protože jsme si vyměnily role. já jsem byla v řece a z ní jsem jí házela aporty. ona poslušně vyběhla na břeh, ale neměla je komu odevzdat a za mnou do řeky jít nechtěla, aby mi ty klacky dala. takže pohled pro bohy, fakt musela jsem vylézt, vzít jí klacek, opět zpět do vody, klacek hodit... pak byla spokojenost a to ani nemluvím o tom, jak se chtěla koupat i s dalšíma spoluobčanama, když už jsme šly domů... zase ostuda, samozřejmě...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2006 21:46
- Nahlásit
Eda
Ještě že neházela aporty Eda tobě, to by teprve byla mezi spoluobčany ostuda
neboj, zkoušky zvládneš čím víc se to blíží, tím víc má člověk pocit, že nic neumí, viď?
Já byla v sobotu večer s Brestou na barvě. Dělala to poprvé po 3 letech, takže jsem byla celkem připravená na to, že bude dělat chyby, případně to vůbec nebude chtít dělat apod. Ale ona šla dobře, jenom na druhém lomu trochu sešla, ale sama se za chvíli opravila a došla to pěkně. Na konci měla připravenou kůži z lišky a kus masa, když to došla tak jsem hned propukla v nadšený chvalozpěv a jásot, jaká je to moje holčička hoooodnááááá a šiiiikovnáááá a jak to bylo dóóóbře a jen jsem si v duchu říkala, jestli už někde okolo sedí na posedu nějaký myslivec, tak si klepe na čelo
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2006 23:06
- Nahlásit
Eda
Ty jsi teda čípek. Eda se řeky bojí? Nebo jsi jí tam chuděru odložila? Berounka teplá? Těšim se na žlutou Edu.
Ketrin
Je fakt, že co se jednou bobánci naučí, tak už to nezapomenou a jenom se oprašuje. Je fakt šikovná. Barvu jsem nikdy nedělala. Děláš na hovězí? Máš dřeváky, nebo normálně jdeš a kapeš? Dělala jsem jenom podzimky a OVVR. Neni nějaká dobrá knížka o loveckém výcviku, ale abych to pochopila. Né anglickou a podobně. Z tvého odkazu o čokolabíkách jsem si stejně nepočetla, ale já klidně budu žít v nevědomosti. Je to někdy lepší. A ještě jeden dotaz. Jak vlastně odhalíš, že pes, kterým budeš krýt Brestu nemá opravdu čokogen? Já jsem u Gity nevěděla jestli ten gen má, ale měla, ikdyž jsem nenašla žádného čokopředka. Je to fakt tak složité, že je snad lepší hrát golf.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 06:38 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
Lucinda
Děláš na hovězí? Dřív hovězí, teď už se nesmí používat (BSE), takže asi vepřovou, vlastně ani nevím, zásobuje mě známý který je ředitelem jatek a zároveň myslivec - ideální kombinace Máš dřeváky Tak to mě musíš poučit, co to je? Normálně jdu a kapu - dělávala jsem to dřív vzorně přes větvičky nastrkané do hrdla láhve, teď už jen proděravělým plastovým víčkem - jsem barbar Bresta byla na barvě vždycky dobrá a její syn Rambo taky. Nejtěžší asi je je donutit, aby šli trochu pomaleji a neletěli, protože v rychlosti se snáž udělá chyba. Jinak pokud má pes dobrý frňák a je motivovaný, tak není moc co řešit. Perfektní knížka o loveckém výcviku je od autora Jana Báči, ale teď nevím jestli si pamatuju přesně název - Výcvik psů pro loveckou praxi nebo tak nějak. Vydalo to Státní zemědělské nakladatelství někdy v 70.letech.. nejspíš by se dala sehnat v knihovně nebo možná v antikvariátu? Kouknu se doma a napíšu ti přesný název. Mám ji pučenou od souseda, ale už jsem mu oznámila, že mu ji nevrátím
A s tím čokogenem - no prostě se musí pátrat, hledat v rodokmenech, na internetu, ptát se lidí apod. Když jsme v lednu s Brestou jeli na krytí za Heronem, tak jsem nevěděla úplně 100%, že ho nemá, ale riskla jsem to - jeho ostatní kvality mi za to stály. V 5-generačním rodokmenu má 2 čokoládové předky, ale z prvního jeho krytí v Anglii s fenou s čoko vlohou se žádné čoko štěně nenarodilo. A že Bresta čoko vlohu nemá, to už vím jistě. Jestli se mi podaří uchovnit Borga - jak předčasné - tak mu nechám udělat barevný genetický test, aby bylo jisté, že tu čoko vlohu nenese. Jinak ve vrhu jsme žádného bezpigmenťáka neměli, takže to vypadá dobře .
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 08:12
- Nahlásit
Tak se s váma podělím o zážitek:
- koupila jsem větrák (co mi dalo než jsem ho sehnala, když jsou takový horka...)
- po hodině jsem větrák smontovala, Sára se na mě nedůvěřivě koukala, já byla zoufalá, že tam určitě něco chybí, že je to šunt a těsně, než jsem ho došla vrátit, jsem zkusila ještě jednu variantu a hle, najednou to šlo (ještě že jsem ho nešla vrátit, řekli by si tam něco o blbých ženských a blondýnách ještě k tomu)
- větrák puštěn a Sára, pro kterou jsem to vše organizovala, leží a nedůvěřivě kouká, jakmile se začne otáček, výhružně vrčí... Přes víkend se nám podařilo se vyrovnat s větrákem tak, že nevrčí, ale že by vyhledávala místnost, kde je puštěnej, tak to ne... Takže já jí koupím větrák, vyhodím peníze a ona - nevděčný parchant...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 08:14
- Nahlásit
Jandula
Snad si zvykne... Je větrák hlučný? Nebo jí vadí, že se hýbe?
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 08:15
- Nahlásit
Ketrin
to je jasný, že Brestička je holčička šikovná!! zvládne všechno!!!
Lucinda
ne e, nebojí se řeky ale prostě jsme si vyměnily role, ona vybíhala na břeh, já se rochnila v řece
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 08:24
- Nahlásit
Jandula
tak ho třeba pouštěj jakoby postupně. nejdřív na pomalou rychlost a postupně bych to zrychlovala...
a co příjimačky? jak?
tak bezva, mám poslední dva dny na finišování v učení a sousedům přijely děti s vnoučatama (3 kousci). ty jsou šťastný, že jsou u babí a dědy, ale já začínám propadat depresi. ty děti totiž od rána do večera řvou z plna hrdla. přestávaj jen když jedí. přes den NESPÍ! chjo...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 08:39
- Nahlásit
Ketrin
To, že je hlučný vadí mně, stejně při něm neusnu...
Sáře spíš vadí to, že se hýbe, takže když ho nedám na otáčení, ale jen na přímý foukání, tak ho docela i snáší...
Ale stálo mě to celý víkend...
Eda
no zkoušky, jak bych to řekla, nějak jak zní ta oblíbená věta: podmínky pro přijetí byly splněny, ale pro veliký počet účastníků nejste přijat...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 08:53
- Nahlásit
Jandula
hmm, tak jsi to zkusila, no... a nepozvali tě ani k ústním? nebo tam ani ústní nejsou? a kolik se tam hlásilo lidí a kolik jich brali?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:02
- Nahlásit
Eda
Brestička je holčička šikovná!! zvládne všechno!!! Mno, to se uvidí na zkouškách
Co kdybys sousedovic vnoučatům nakoupila vagón chipsů? třba by byl chvíli klid resp.chroupání je tišší než řev
Jandula
Škoda... tam je asi strašnej nával, žejo. Půjdeš na tu soukromou školu?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:03
- Nahlásit
Eda
na kombinovaný studium se ústní nedělaly... To co říkaly bylo, že se hlásí cca 800 lidí a berou na kombinovaný 50...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:05
- Nahlásit
Ketrin
Půjdu na tu soukromou, i když těch peněz je mi líto...
Spíš než něco na chroupání bych doporučila pořádnou pevnou náplast...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:08
- Nahlásit
Jandula
aha, tak to jó... ale soukromá J.A. Komenského to jistí, že?
Ketrin
hmm, bezva nápad ale bolí mě záda, moc se nemůžu hýbat, na nákup se mi nechce... raději bych jim na zahradu pustila Edu-torpédo... to by bylo něco dětičky by se vylítaly a byl by na chvíli klid... ale třeba je babička někam vezme na procházku a budu moct vyndat tu vatu z uší...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:13
- Nahlásit
Eda
Jistota je jistota... Co naplat, když jsem líná a blbá...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:17
- Nahlásit
Jandula
tak to teda nejsi!!! spíš co se dá dělat, když je poptávka několikanásobně vyšší než nabídka
ale když ty peníze na to můžeš dát, tak není co řešit...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:18
- Nahlásit
Eda
hele mas se ucit a ne sem psat .... pockej ve ctvrtek!!!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:19
- Nahlásit
Jandula
A jaký obor chceš studovat?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:33
- Nahlásit
jana33
Kombinovanou formu oboru sociální a masová komunikace.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:35
- Nahlásit
Eda
Ono, když bych nedala ty ušetřený peníze do studia, tak jak se znám, tak je rozfrcám, takže tohle je asi ta nejlepší varianta... budu investovat sama do sebe
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:35
- Nahlásit
Jandula
masová komunikace
tu mam taky rad ... ted o vikendu jsem masove komunikoval s mrtvym prasetem a nebylo to vubec spatny ....
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:43
- Nahlásit
teď jsem Edě u oka chtěla vyndat klíště a samozřejmě se mi ho podařilo přetrhnout co mám dělat?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:43
- Nahlásit
Eda
nic, vyhnisa ...
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:49
- Nahlásit
Teda po ránu Vám ta diskuze fakt jede. Celý víkend mrtvo a teď to strháte.
Jandula
Jsi fakt dobrá, že jsi tenvětrák vážně koupila. Však ona si fenča zvykne.
Eda
Ty parchantíky ti nezávidim. Dokážou dělat krutý ďůlky do hlavy. Řekni jim, že tě budou živit, jestli kvůli nim neuděláš zkoušky.
Ketrin
Po tobě se mi celý víkend stýskalo. Tu loveckou kníčku od Báči mám také půjčenou a ta dotyčná ještě neví, že už jí neuvidí. Naštěstí chová hovawarty, tak ji nepotřebuje. Ty dřeváky jsem někde četla. Je to normální prkýnko, ze spoda přidělané běhy od srnky a ťapeš, ale neptej se jak, já jsem barvu nikdy nedělala. S tou genetikou je to vážně složité. Gita je ze žluté mamči a táta byl černý, ale když jsem kryla Bertem z Libušina chovu, tak jsem měla dva černý a 7 žluťásků. Teď jsem kryla čoko Dastíkem a byli černí a hnědí štěňousové. Někde ten gen měla zašitej, ale máš pravdu, že budeš mít fakt problém, protože 100% bez hnědého genu asi neschrastíš a ještě aby byl pes pěknej a né úplně blbej.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:51
- Nahlásit
Jandula
aha já od podzimu budu studovat vzdělávání dospělých
|
Lucinda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:53
- Nahlásit
jana33
A já myslela, že dospělé už vzdělávat nejde, tak jsi vyjímka, držim palec. Jaký obor?
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 09:54
- Nahlásit
jana33
tak jde moje drahocenná máti... taky na dálkový...
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:08
- Nahlásit
jana33
hmm, andragogika tak to good luck, to je dobrý obor, akorát že tam je od každýho trošku a nic moc pořádně ale uplatnění každopádně skvělý! a kde? na FF UK nebo na soukromý VŠ?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:48
- Nahlásit
Eda
Na soukromý,taky Komenskýho. Bohužel na UK jsem vždycky dopadla jak Jandula,zkoušky úspěšně splnila,ale přijata nebyla. Holt ty humanitní obory jsou obsazený a tohle je pro mě super,psychologie,filozofie,sociologie,všechno obory,které mě zajímají a baví. A pro pracovní uplatnění super,což je hlavníJandula
tak to má tvoje máti můj hluboký obdiv
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 26 Čen 2006 10:58
- Nahlásit
jana33
Proč hluboký obdiv?
|