| Autor |
Zpráva |
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:39
- Nahlásit
mac1
To se obávám, že estihnu Ale děkuju!!!
Já bych do toho nešla, odkud je?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:41
- Nahlásit
Lucie od Arta
co s němým psem, ten je na houno , prodej ho někomu na gauč .... , ale jinak , tak mezi 4 očima , mi ještě žádný myslivec neřekl, na co vlastně potřebuje u slídiče tu hlasitost . Maximálně bych brala hlasitost na viděnou ( že to říkám já, když Péťa hlásí výhradně na stopě, na viděnou ani nemukne ) , a ne , když hlásí a hlásí , ale zvěř je už dávno v perdeli ). Ještě hlasitost na pernatou může být , když ňuchá v nějakém křoví a poštěkává, tak za chvilku s rámusem vyletí nakrnutý bažant , ale to zas většina psů nehlásí . Nic se neboj , ten klasický španěl FT tady také časem bude . Já se Robču pokouším tak vést ( když se zadaří, jeli bychom zkusit FT budˇpříští rok anebo popříští do zahraničí, klidně a rádi s sebou vezmeme kokříka ) a je to daleko praktičtější i pro praxi .
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:47
- Nahlásit
mac1
dík,já taky právě nezjistila, proč by měl řvát...a proč vlastně u nás musí, když v zemi původu a leckde jinde, sever Evropy nevyjímaje, nemusí???Nevíš? Jana33 se nad tím už pozastavovala, nevíš, jak to vzniklo - předpokládám, že naši myslivci chtějí něco jako dva v jednom - slídiče a honiče, vlastně tři v jednom, má ještě nosit, tže slídiče, honiče a retrívra...ale třeba jim křivdím a naši slídiči se historicky vyvíjeli úplně jinak...proč se pak plemeno ale jmenuje anglický kokr?
a FT bych moc moc ráda, když nenacvičíme, tak aspoň na čumendu, ale s aportem se dost lepší, tže příští rok snad, napřesrok ideálně...jo, to zní pěkně
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:48
- Nahlásit
Lucie od Arta
Mě je jasný,že to je kvůli chovnosti. Ale pokud po tom holčina netouží a psa má především jako partáka,neměla by se do toho nechat natlačit. Mě lovečák baví,takže ho dělám,ale když by spadl meteorit a labrošové měli mít k chovnosti IPO,tak je prostě uchovňovat nebudu,páč by mě to nebavilo.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:50
- Nahlásit
Hele buďte rádi,že nejste na Slovensku,tam mají ještě kromě hlasitosti i ostrost. Jak španělé,tak retrieveři
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:53
- Nahlásit
jana33
Byly jsem dohodnuté, že jí pomůžu , teď jsme právě tak nějak chtěly trošku začít s aportem, no a ona přišla s tím, že jí poradce chovu říká, ať s ním nedělá vůbec nic , že by jen zkazila psa .....:-/. Nejde o to, že by neměla vztah k lovecké kynologii nebo ke psům , dělá si i myslivecky kurz kvůli psům, ale strašně málo si věří a naopak děsně věří "odborníkům" , protože mají zkušenosti . Neříkám, že každý , kdo cvičí psy na zakázku je na ně ras, to určitě ne, ale už jsem viděla i fakt zničené psy . A přesně , pes přeci nemusí nutně mít VZ, a jestli na ně pes má, tak ho na ně připraví i ženská z Prahy .
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:55
- Nahlásit
mac1
Tak to prostě do ní musíš hustit a dokolečka. A fakt nejlepší by bylo jí vzít na nějaký ten výcvikový tábor nebo víkend,kde by viděla,že je i spousta ostatních "pražských ženských",co si pesany cvičí sami a že to pesanům jde. A výcvikáři by jí určitě taky podpořili
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:59
- Nahlásit
Lucie od Arta
no to by bylo fajn, já také ještě ten příští rok nevidím moc růžově, hlavně proto, že je to už v lednu a únoru . A ta ostrost na Slovensku, tak ta by nám problém nečinila , kočičku v kleci sice ještě neviděli, ale na morče v kleci štěkají oba a králíkárna s králíky je přímo nadchnula , prý by ji chtěli do pokoje .....ovšem proč se to takhle zkouší, to také moc dobře nechápu....nicméně vedou se různé šeptandy o Slovensku, šeptá se i o změně ch. podmínek .
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 11:05
- Nahlásit
mac1
Hele nám by to taky problém nečinilo,nicméně u těch retrívrů to není o ostrosti,ale o tom,že si chtějí s kočičkou hrát a olízat jí k smrti. Takže nechápu,co by to mělo prokazovat
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 11:11
- Nahlásit
mac1
s kočkou v kleci bysme taky problém neměli, jinak (bez klece)se teda koček bojí, takovejch těch drzejch, co neutíkají, ale otočí se a syčí...a Slováci už mají samostatný cockerspaniel klub, zkoušky už nejsou nutnoou podmínkou chovnosti - http://www.cockerspaniel.sk/podmienky.htm ...Zaplaťpánbůh.Uvidíme, jak půjde úroveň plemene dolů,co ?Dosavadní přísné a nesmyslné (viz ostrost) podmínky toho moc nepřinesly - snad jen minimum PP vrhů a nadprodukci bezpapíráků...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 12:31
- Nahlásit
Lucie od Arta
Já mám taky děsnou radost z aportování u trpasličího jezevčíka
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 12:33
- Nahlásit
blanulinka1
Musíš jí na aporty přivázat provázek,aby to táhla za něj
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 13:28
- Nahlásit
jana33
nebo balonek s héliem co?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 13:30
- Nahlásit
blanulinka1
No hele naše výcvikářka,co má šampiony práce GR,má ještě jorkšíračku a takhle aportuje normální dummy - přivláčí je za šňůrku. A ve vodě aport postrkuje hlavičkou
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2008 17:00
- Nahlásit
jana33
Ale bylo to trochu velké sousto
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2008 09:16
- Nahlásit
blanulinka1
Není to žádný béčko,ne?
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 14:54
- Nahlásit
Hlásím, že máme složené vlohy - a jelikož Benji nehlásí, tak za tři, ale to nám neva, máme radost.Fotky u nás na stránkách. Bylo to fajn, máme skoro samé čtyřky, nulu z hlasu, a dvě trojky - vodění na řemenu (taky to byl pěknej slalom) a stopa živé zvěře (no, hajzlík to otočil po stu metrech, což mi vyhovuje,tak co...).Ale bylo to supr - klobásky, gulášek, fajn lidi...jojo,tohle mě fakt baví...Jo a - ze sedmi kokrů nehlásilo pět, mimochodem...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 14:57
- Nahlásit
Lucie od Arta
Tak moc gratuluju,jste šikulky
|
choco
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 15:06
- Nahlásit
Lucie od Arta
momentík, nebyli jste taky náhodou ve Vážanech?
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 16:01
- Nahlásit
choco
jojo.ještě řekni,že vy taky? ale žádnej čokoládovej labík tam nebyl,jen černej...?s páníky jsme seděli u stolu...
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 16:05
- Nahlásit
choco
aha,tak to jste byli vy , te´d na vás koukám v galerii, já jen dle nicku myslela,že máš čokoládku...chm,svět je malej,tak to gratulujem.
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 17:02
- Nahlásit
Lucie od Arta
gratuluju to je super ..
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 17:39 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit
Bassi
díky,nemít tu zatr nulu z hlasitosti...body i tak máme na druhou cenu, pár bodíku z hlasu a byla by první...njn.příště jdeme stejně na barvu a tam se hlasitost nehodnotí
kokří účastníci zkoušek
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 18:30 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Lucie od Arta
Veliká gratulace!!! Béďa posílá Benjímu pořádnou fousatou štípanou pusu Jak dopadla Pávková, když už ji tam vidím Ty jsi si vylosovala jedničku? Jak se šlo?
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2008 23:02
- Nahlásit
blanulinka1
s jedničkou se šlo fajn,já už tyhle zkoušky jednou dělala, tak jsem tušila, co mám dělat, jinak bych se asi hroutila.ale aspoň jsme měli zvěř, ty po nás už museli bůhvíkam.Pávková jak my, za tři -ale koukni k nám na fotky, Dak jí nechtěl do vody, supr komedie . a s Pávkem jsem probrala ty jeho merle drsňáky.je docela dobrej, ne že bych ve všem souhlasila...ale dobrej týpek.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 07:45 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Lucie od Arta
Já koukala Celkem vtipné...čekala jsem, že na dalších fotkách bude svlečená plovat upostřed toho žabince
Ale celekm jsem koukala, že se to může...takhle vlézt do vody a "vábit" ... Jsem nevěděla. Počítám ale, že za to strhnout známky dolů...? On není špatnej, jen to má prostě jako bussines... to mě na něm nejvíc vadí, jinak se s ním dá bavit . Říkala mi Kačka, že jí teď toho merle hlásil, že u těch drsňáků to pak ale není tak poznat a vidět... Ale já na ty merle jezevce nějak nejsem... Hlaďáky už vůbec... Nejlepší je prostě drsňák - divočák a vůbec nejlepší tmavej divočák Takže Béďo-typ Teď měla Kačka v Z vrhu nááádhernou holčičku - tmavá, moc pěkná hlava...Kdybych neměla v plánu si nechat po Beďulce, už ji asi mám doma
No já dostat letos na járech jedničkutak jdu do mdlob I když jsem věděla co to obnáší, přeci jen... To my jsme byly úplně na druhém konci a nakonec to bylo jen dobře
|
choco
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 07:55
- Nahlásit
Lucie od Arta
jj, tak to jsme byli my To mi nějak teda vůbec nedocvaklo, i když jsi říkala,že jste jeli z Prahy...to jsem teda tele My jsme měli 13, ale z nás retroušů jsme chodili první a moc příjemný to teda nebylo...ještě když ten holomek byl jak z divokých vajec Jinak nick klame - ten byl dřív než pes.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 10:29
- Nahlásit
Hledám to tu už hodinu jako blázen a nic, poraďte prosím... Jak je to s tou loveckou upotřebitelností u lovečáků a poplatkama městu? Konkrétně jezevčík? Díky
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 11:10
- Nahlásit
blanulinka1
musíš psa nahlásit na OMSu do honitby,tj poradí ti u vás na omsu, jak to papírově provést, dokud není přihlášený, tak to nejde...ale nevím,jak se to konkrétně dělá, až budem upotřebitelný, budu taky pátrat.Vznes dotaz - přihlásíš psa do honitby, asi od nich dostaneš papír a s tím půjdeš na úřad...ale fakt nevím...
a ta voda- hele, na třetí cenu stačí u ochoty jednička a na tu to nakonec bylo, on stejně nehlásí...
choco
tak to je dobrá legrace, to víš,kokry znám všechny, tebe podle nicku, ale ne psa - jak jsi psala,že se tam všem líbil,tak mě taky, taky se mi víc líbějí tihle lehčí labrouši, než ti těžcí medvědi...Je to šikulka,gratulujem!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Srp 2008 14:08
- Nahlásit
Lucie od Arta
Díky, zkusím to zjistit... Jen doufám, že mi ji pak "nepozvou" na reál norování z OMSu Teď se snažím z jednoty dostat prac. certifikát... Na upotřebitelnost je třeba tahle kartička, že? :
Už jsem z toho jelen
|