Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Lovecký pes
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
choco
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 10:01
- Nahlásit

Ketrin
jana33
aha, no mě to bylo vysvětlováno tak,že jako pes musí mít první ovladatelnost a zvládat chodit na pravou a na levopu,ale to teda vysvětlit Andymu,že tam má jít bezdůvodně je právě kámen úrazu a když nic necítí a ještě tam ani nic nenajde,tak tam prostě nejde....ale jak koukám,tak jsme to vzali na špatný konec a vezmeme to teda z té druhé strany

mac1
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 10:12
- Nahlásit

jana33
To je jeden z hlavních rozdílů mezi retrívrem a slídičem v naší zemi . V zemi původu a ve většině evropských zemích slídič nesmí honit živou zvěř, jak píše Lucka od toho jsou honiči, slídiči nebyli šlechtěni pro takový způsob práce

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 10:17
- Nahlásit

choco
Já teda nevím,ale ať jsem viděla cvičit retrievry kdekoli nebo s někým mluvila,tak směrování do stran se vždy cvičilo na viditelných aportech. Tam se pes naučí chápat "levá,pravá", postupně se aporty schovávají, dělá se poloviděná nebo blind. A směřování při slídění se navazuje na to.
mac1
Tak to se přiznám,nevím,co mají nebo nemají slídiči na zkouškách, vím jen od nás. A co má tedy "slídič" dělat,když narazí na živou zvěř,dejme tomu na zajíce?

mac1
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 10:22
- Nahlásit

Má zůstat a čekat na další povel , jeho úkolem je tu zvěř najít a vypíchnout z jejího úkrytu - proto flushing dog , po případném výstřelu samozřejmě dohledat a přinést , nikoli ji hnát kamsi do pryč a řvát u toho.

choco
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 11:26
- Nahlásit

jana33
A co že to je ta poloviděná a blind?

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 11:50
- Nahlásit

mac1
díky za osvětlení
choco
Poloviděná - aport se schová na stejné místo,kde byl aport předešlý,který pes viděl zakládat (tohle schování už nevidí)
blind - aport pes vůbec nevidí
Obojí se provádí s povelem "dopředu",i když je to někde po stranách,natáčíš se celá i se psem. Na ty směry je nejlepší "véčko", uděláš ho nejlépe ze dvou tyček nebo něčeho podobného,psa posadíš doprostřed,dáš čekej a napravo a nalevo pohodíš po jednom aportu,vrátíš se,postavíš se dál před psa a posíláš ho do směru. Ideální je zvednout ruku daného směru a celá se tělem při povelu natočit a zavelet třeba "doprava". A zezačátku je fajn mít sebou pomocníka,který hlídá ten aport,ke kterému aktuálně nemá pes jít a nedovolí mu ho sebrat,zašlápne ho. Když už to pesan umí,můžeš mu na tom dělat i ty poloblindy - pošleš třeba pro pravý, donese ho,pošleš ho pro levý a když pro něj běží,pomocník dá na původní místo vpravo další aport. Na učení směrů psa po přinesení vracíš do původní pozice,tj. doprostřed,ale dá se to samozřejmě taky udělat s vypouštěním od nohy,tam pak platí povel "dopředu".

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 13:21
- Nahlásit

mac1
njn...já teď taky hledám v zahraničních materiálech a nestíhám se divit, co my to tady po těch psech chceme...ale to asi patří do tématu na mujpes...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 13:29
- Nahlásit

jana33
ještě k těm řádům - takže klubové lesní zkoušky (KCHLS) které jsou pro všechna plemena klubu vy chodíte podle jiného řádu? vždycky kliukám na fota účastníků, moc víc o tom nevím, náš ZŘ samo znám, ale myslela jsem, že v rámci jedněch - klubových - zkoušek chodí všichni dle jednoho...vím,že u normál OMS to tak není, šli jsme dohromady s jezevci a teriéry, každý dle svého...dík za vysvětlení a vyvrácení bludu

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 13:33 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit

Lucie od Arta
Když se podíváš na výsledky klubovek,tak většinou bývají dvě oddělené tabulky - jedna s výsledky retrieverů a druhá s výsledky slídičů. Teď v posledních výsledcích je jen jedna tabulka,protože mimo retrieverů tam byl pouze jeden kokršpaněl,takže pro něj zvláštní tabulku nedělali,ale pod tabulkou jsou jasně vypsaná hodnocení pro obě skupiny - retrívři a slídiči zvlášť

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 13:35
- Nahlásit

Nejde mi sem dát odkaz přímo na ty výsledky,furt mi to tam háže nějaký mezery,tak se tam mrkni sama.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:22
- Nahlásit

jana33
díky,už jsem donastudovala a jsme zase o něco moudřejší, tj když mě jeden pán v jedné psí škole bude poučovat s tím, že jeho golden vyhrál kdeco, tak ten golden nedělal, to co kokr, a navíc to voba dělali v rozporu s tím, na co se plemeno šlechtilo...chm.

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 14:33
- Nahlásit

Lucie od Arta
Sice nerozumím,ale máš zcela jistě pravdu

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 15:08
- Nahlásit

jana33
to nic...já taky občas nevím, co to plácám,tohle zas mělo bejt (krom toho pána) o tom, že kokr hlasit bejt neměl a tady mě totak výrazně penalizuje,že automaticky padám do třetí ceny ať pes dělá cokoliv...no co.aspoň že mě už s tím němým psem nechají ty zkoušky vůbec udělat.

jana33
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 15:14
- Nahlásit

Lucie od Arta
Stejně by mě zajímalo,jak to tedy u nás vzniklo,protože já vždycky slyšela od myslivců,jak není nad hlásícího kokra a jeden si dokonce chtěl koupit kdysi naší Britušku,protože ta hlásila jak protržená. Jsou to věci na tom světe

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 20:40
- Nahlásit

Sice nerozumím,ale máš zcela jistě pravdu

no rozhodně kterýkoliv pes, covyhrál kdeco je krajně podezřelej

ovšem bacha - teď vážně - na omsových zkouškách se občas dějí věci. např.vím o labradorovi, kterého rozhodčí donutili na SZVP běžet podle řádu ohařů a nezkušená vůdkyně se nebránila a že se ty řády u těhle zkoušek liší dosti podstatně.

choco
Člen
# Zasláno: 4 Čen 2008 21:58
- Nahlásit

jana33
to bylo vyčerpávající,děkuji něco z toho jsme dělali i na cvičáku,ale nebylo to véčko,ale tyčky byly v jedné přímce naproti sobě,ale pak už tam nikdo aport,aby to pes neviděl nedával....a to na to místo před sebe toho psa po přinesení aportu teda zpátky musím dát viď?

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2008 09:05
- Nahlásit

choco
Tohle už jsou věci pro "pokročilejší" a je to vlastně až taková nástavba. Pokud chceš dělat směrování pravá levá,tak psa na místo vrátit musíš,pokud chceš procvičovat povel dopředu,psa vypouštíš od nohy. Hlavně nikam nespěchej a opravdu všechno začni nejdřív na tom hledání jak psala Ketrin a na viditelných aportech.
Ketrin
O tom jsem taky někdy slyšela a je to teda ostuda

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2008 09:14
- Nahlásit

jana33
prý se vůdkyně ptali co je to za plemeno a jestli půjde do vody

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2008 09:22
- Nahlásit

Ketrin
Tak to už si děláš prd..

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2008 09:24
- Nahlásit

Fakt nedělám

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 08:11
- Nahlásit

Děvčata potřebuju radu. Sice už pár zkoušek za sebou mám, ale v tomhle pořád tápu Jednou už před lety mi jeden rozhodčí řek, že já jako žena nemám na zkouškách smekat klobouk - nikdy. Jenže opakovaně vidím, že jiné ženy je smekají - ?! Tak pak smeknu taky, ptž mi to přijde blbý a nevím, jestli to dělám blbě já nebo ony. Jde o tyto situace:
--- zahájení zkoušek - nástup
--- hlášení rozhodčím - nástup na disciplínu
--- hlášení rozhodčím u kusu na konci barvy

Jak to děláte Vy??

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 08:19
- Nahlásit

Ketrin
Smekat fakt nemusíš... Ženský nesmekají a nesundávají pokrývku hlavy... I kdyby jsi šla na nějakou jinou společenskou událost v kloboučku, tak jej nesundáváš... Pokud teda nemáš desetipatrovej klobouk v první řadě v Národním Chlap smekat musí, stejně tak jako sundávat pokrývku hlavy v místnostech... Jde o to, aby si dámy "nerozfuchaly fazónku"

Ketrin
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 08:29
- Nahlásit

Ženský nesmekají a nesundávají pokrývku hlavy... I kdyby jsi šla na nějakou jinou společenskou událost v kloboučku, tak jej nesundáváš
to vím, jenom prostě že ty ostatní dámy skoro vždycky smeknou... asi to nevědí a smeknou automaticky jak vidí že smekli chlapi
ok, tak já nechám na hlavě a ženským řeknu ať mě následují

jana33
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 08:56
- Nahlásit

Ketrin
Buď statečná průkopnice,fandíme ti

mac1
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2008 12:14
- Nahlásit

Ketrin
nesmekám

mac1
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2008 10:42
- Nahlásit

halo, halo , nechce někdo jít na vodní práce 2.8. do Berouna ? Potřebovali by ještě nějakého psa . Není tam nijak moc těžké rákosí, vstup do vody dobrý

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2008 11:23
- Nahlásit

mac1
S Bucou bych to moc moc ráda zkusila, ale když vy uznáváte jen FCI, tak co s váma?

Mar3
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2008 11:53
- Nahlásit

Ketrin
já nechám na hlavě a ženským řeknu ať mě následují
něco jako "Holky, deme!" ?

mac1
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2008 17:45
- Nahlásit

Mucholabka
jí nějaký ten FCI papír udělej , ne?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 26 Čec 2008 22:46
- Nahlásit

mac1
jí nějaký ten FCI papír udělej , ne?
???

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání