| Autor |
Zpráva |
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2008 11:54
- Nahlásit
Hlásím, že Horyslov s Mirkem Horáčkem dál funguje!!!Nové stránky zde, ztaím tedy ve fázi vzniku, obsah ale bude přibývat, takže prosím kamarády, aby si změnili v odkazech a vůbec všude, Mirek teď bude tady.Uf.
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2008 07:17
- Nahlásit
tak se musím pochlubit , můj zrzoun včera úspěšně složil Lesní zkoušky, v I. ceně,202 bodů a skončil na 2. místě . Měl nejlepší barvu a hlavně poprvé v životě HLÁSIL !!!!
Mám z něj radost
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2008 09:28
- Nahlásit
Bassi
Moc gratuluju,jste šikulky
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2008 10:49
- Nahlásit
jana33
děkujeme
|
choco
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2008 13:09
- Nahlásit
Bassi
téééda vy jste dobrý A to jsi z toho měla takový vítr, moc gratuluju
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2008 15:06
- Nahlásit
choco
to teda ! Ještě v neděli,dokud neodešel tu barvu,pak ho rozhodčí vychválili a mě se kapánek ulevilo
|
jezevčice
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2008 15:30
- Nahlásit
Bassi
Velká gratulace!
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2008 15:39
- Nahlásit
jezevčice
díky
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 08:46
- Nahlásit
Bassi
paráda, to tedy velká gratulace !!!!!
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 10:08
- Nahlásit
mac1
děkujeme . Kdy se chystáte vy?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 10:20
- Nahlásit
Bassi
v říjnu ......za chvilku , ještě jsem se k tomu nedostala, to zas budeme za komiky
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2008 10:33
- Nahlásit
mac1
a kam jdete? a jdete jen ty barvářský nebo i les?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 19:10
- Nahlásit
Bassi
jen ty BZ, a teď v sobotu budeme za komiky na zkouškách v Německu ( něco jako naše PZ + SZVP dohromady, akorát, že ta voda tam je na živou kachnu ) byli jsme v létě u chovatele mého mladšího a předváděli jsme mu tam práci ( dohledávku, vlečky, vodu ..) , byl nadšený ( on netuší čeho je Robča schopen ) a přihlásil nás na zkoušky ( i zaplatil) , to bude černá komedie
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 19:18
- Nahlásit
Dneska byla horká chvilka v lesáči , jsem měla s sebou bažanta a nenápadně jsem ho mrskla cestou do lesa, když jsme šli zpět , poslala jsme Robču hledat ( je nejvyšší čas začít pořádně cvičit ) , když vyrazil z lesa s pernatcem v tlamě, objevil se statný ridgeback a móóóc ho zajímalo, cože to ten Robča má , bylo to napínavé, panička na něj volala, ale bažant je bažant :-/ . Robča přiběhl ke mně, sednul , po očku koukal po konkurenci a nějak hřmělo , jsem popošla pár kroků dozadu a Robča popošel ke mně, ridgeback také popošel , tak se to opakovalo ještě asi 3x než panička DOŠLA ( ona vůbec nepopoběhla !!!) ke psovi a přivázala si ho a já konečně mohla odebrat Robčovi aport. Dokud ho měl v tlamě, tak nemohl vystartovat po psisku a pokusit se si udělat též ridge ( on byl fakt mohutný, nebylo by to vyrovnané ) , jen hřměl , snažila jsem se věřit jeho aportu, ale moc jistá jsem si nebyla , nodopadlo to výborně, jsem jen trochu v šoku
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 19:22
- Nahlásit
Lucie od Arta
paní jsme napsala , zatím nic
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2008 21:11 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit
mac1
ty jo,tak to je šikovnej že to ustál !!
Já to nebyla !!!! taky nemám statného ridgebacka ,ale vychrtlinku
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2008 23:01
- Nahlásit
tak se jdu pochlubit, Robča má vodní práce v 1. ceně . Dělali jsme je v Německu, kde jsou trochu jinak, nicméně pro psa nepochybně lákavější , neb je tam i práce se živou kachnou. Trochu osvěty : Psi přináší kachnu celkem 3x , nejprve jim ji hodí ( studenou) před nimi na hladinu , když je pes cca v 1/2 vzdálenosti ke kachně , vystřelí na vodu ( , u nás se na vodu ani střílet nesmí, jestli se nepletu) , aby bylo jasné, zda pes i po takovém výstřelu jde dál pro kachnu aniž by nějak zaváhal, druhou kachnu má hozenou do rákosí a to tak, aby se k rákosí musel dostat přes vodu, plave samozřejmě i v rákosí, není to rákosí na suchu, jako bývá u nás. Vůdce sice nevidí, kam kachnu hodili, ale zhruba se dozví směr a může psa navádět do směru, tedy obdoba práce na hluboké vodě u nás, akorát, že to není jen taková "buzerace" k ničemu, ale má to skutečně za účel něco najít , myslím, že to je pro psa lepší. Pokud v kterékoli z této disciplíně pes kachnu nepřinese , nesmí v zkouškách pokračovat , vodní práce může opakovat další rok, pokud znovu selže , nesmí již nikdy na vodu . Pokud v těch dvou výše popsaných disciplínách uspěje a kačenu přinese, je puštěn k disciplíně třetí a to práci na živé kachně. Zase jste schovaní i se psem, kachně je přelepena jedna letka páskou ( nevím přesně jakým způsobem, páska je každopádně taková - značku nevím -, že po několika hodinách ztrácí přilnavost a kachna se jí zbaví a může létat, to pro případ, že by ji pes nenašel nebo nevyhnal z rákosí) tak, že zrovna moc nemůže létat. Není to spravedlivé vůči kachně, ale má to simulovat kachnu poraněnou a jde o to, aby pes byl schopen takovou kachnu najít, aby se dlouho netrápila. Kachna je vypuštěna , vzletí , přistane na hladině a když doplave k rákosí a schová se tam , zavolají Vás, ukážou kde zhruba v rákosí zmizela a vy pouštíte psa do vody. Pes prohledává rákosí , kachýnku najde , pronásleduje ji rákosím ( kachna samozřejmě plave rychleji než pes , vyžene ji z rákosí na volnou vodní hladinu, střelec kachnu zastřelí a pes ji okamžitě přináší ( když je všechno tak, jak má být ). Zní to trochu drsně a přiznávám, že mi bylo kachen trochu líto, protože moc šancí na přežití neměli , ale na druhou stranu, znám fenu ( u nás) , která má i všestranky , ale v praxi není moc použitelná, protože teplou zvěř prostě nenosí ( zkoušky u slídičů se dělají jen na studené zvěři) A tímhle se ověří jednak přinášení teplé zvěře a jednak schopnost ( někdy je třeba dost velké vytrvalosti u psa, ony ty kačeny jim dávají docela zabrat ) psa vytrvat v nalezení poraněné kachny a jejím přinesení . Zúčastnili jsem se tam i dalších zkoušek a to něco jako jsou u nás podzimky ( zase mají ty disciplíny trochu jinak a zase se mi zdá, že bližší praxi) a tam jsme tedy bohužel neuspěli při dohledávce pernaté . Rozhodčí Vám někam pohodí pernatou ( nevidíte ani vy) a vy pak jdete se psem , který slídí. Při pohození a nasazení psa nijak nekoukají na vítr, nechávají to na psovi, pes musí umět s větrem pracovat a najít si ho . Když dostane pes zvěř do nosu, musíte zůstat stát a nechat psa pracovat zcela samostatně. Robča slídí dobře, má výborný nos, našel velmi rychle ( slídili jsme tak 60-70 m bych si tipla) , vzal pernatce do tlamky a zůstal stát a čuměl na mě . Jsem nevydržela a zařvala "aport" , Robča přiklusal a předal, leč 0, nesmí se dát žádný povel ani neverbální . Nicméně ve zkouškách jsme pokračovali, protože disciplíny, které splnil má zapsány a počítají se mu pro další zkoušky ( Robča bude dělat reparát ) , kdy pak už splněné disciplíny dělat nemusí ( ale může , když budete chtít) . Byl to prima víkend i když počasí prima nebylo, a ten aport ...mea culpa , Robča je tak trochu samouk, musím to napravit a věnovat se mu víc, vysvětlit mu, že prostě najde a musí klusat ke mně s nálezem . Ale na vodě mi radost udělal
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 06:55
- Nahlásit
mac1
Ty jo velmi zajímavé, díky za popis!!
Vypadá to že je to docela náročné, leč jak říkáš bližší praxi, né jako u nás (LR) teď chtějí ty samoúčelné parádičky
Můžu se ještě zeptat - je to nějaká obdoba našich omsáckých zkoušek, nebo je to přes chov.klub? Taky by mě docela lákalo zúčastnit se něčeho takového - časem, až se mi podaří aby pes konečně naznal, že je marné snažit se se mnou pořád nějak vyj**ávat Je potřeba se tam nějak kvalifikovat apod.? Dá se někde na netu najít jejich zkušební řád?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 09:13
- Nahlásit
Tak gratulujeme a taky děkuju za popis. Je to zajímavé,ale teda dost maso, chudák kačeny. U nás by to neprošlo jako týrání zvířat,předpokládám. Ale jak píše Ketrin,určitě je to pro praxi použitelnější než některé nesmyslné buzerace a parádičky.
Jen by mě zajímalo,jak by hodnotili,kdyby pes tu kachnu rovnou čapnula přinesl,aniž by jí vyhnal na hladinu. Já bych se bála,že se to stane a pes pak bude mordovat kachny v rákosí,protože si bude myslet,že je to dobře
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 09:38
- Nahlásit
Ketrin
pokud uníš německy, zkušební řád myslím na inetu je, mrknu se, každopádně ho případně můžu poslat v el. formě, přičemž teď jedna "dobrovolnice" ho už začala překládat do češtiny. Byly to zkoušky klubové , kvalifikovat se nijak není třeba
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 09:42
- Nahlásit
mac1
Tak až ho dobrovolnice přeloží,tak bych měla zájem. Německy umím tak danke schon
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 09:44
- Nahlásit
mac1
pokud uníš německy
moc ne, spíše skoro vůbec - vše zapomenuto - ale zmobilizuju chabé zbytky znalostí a odbornou terminologii naštuduju za každé info předem děkuji, budu to tu sledovat a poslat v el. formě,
email je: helenakotasova@seznam.cz
díky
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 09:47
- Nahlásit
Ketrin
Tak až se zmobilizuješ,hoď mi to na mail v češtině
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:03
- Nahlásit
jana33
Právě naopak, copak nepíšeš Německy umím ? takže očekávám překladatelský/tlumočnický servis. A až budeš mít to nový štěně tak uděláme výpravu do Němec na zkoušky! danke schon
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:20
- Nahlásit
jana33
no maso, tedy bylo mi jich také líto, byly takové hezké ...a netušily, co já věděla . Týrání, těm kachnám se nesmí přistřihovat letky , ale ......překlad ,včetně poznámek překladatelky Na vodní práce se smí používat jen plně vyvinuté stockkachny (?) , které dokáží schopnost létat podle metody Prof. Müllera (papírové manžety přes jednotlivá letová pera jedné peruti) po krátkou dobu omezení...(z toho jsem jelen)
(2) Kachny musí již během chovu a/nebo držení být zvyklé ve vodě a rákosí, tzn. plavat, potápět se a prodírat se rákosím. Řádný odchov musí být od chovatele potvrzen. Kachny musí mít krátce před zkouškami možnost si promastit peří Kdyby pes kachnu v rákosí čapnul a přinesl, prošel by , nebylo by to bráno jako chyba. Ale to se hned tak nestane , ono se to možná nezdá, ale není lehké pro psa zdravou kachnu chytit, přeci jen ta kachna plave rychleji než pes a lépe se prodírá tím rákosím. Pronásledování kachny na otevřené hladině tzv, na viděnou není žádoucí a musí být co nejrychleji ukončeno. Jednomu psovi se tam podařilo takhle kachnu na viděnou honit po vodě asi 5 minut ( když vyplula z rákosí, byl kousek za ní , bych řekla tak 0,5 m , takže se na ni nedalo vystřelit ( kvůli bezpečnosti psa) a neměl šanci ji chytit, kdyby byla poraněná tak jo, ale zdravou ne . Odvolat psa se nedařilo , takže vzali kachnu střelenou u předchozího psa , přivázali ji na provaz a když byl pes blíže ke břehu, hodili ji ke psovi a rychle táhli ke břehu, pes se za ní vydal a tím se dostal do bezpečné vzdálenosti od té živé kachny. Takže toho, že by běžně mordoval pak pes kachny v rákosí, toho se nebojím .
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:21
- Nahlásit
Ketrin
No jestli německý řády obsahují hodně danke schon,tak ti to přeložím
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:24
- Nahlásit
jana33
já umím ještě Hitler kaputt , jsme to v tom řádu nenašla ani jednou
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:27
- Nahlásit
mac1
No já ještě znám Arbeit macht frei,to by tam třeba mohlo být
Takže pes by měl kachnu vyhnat na volnou hladinu a pak se zastavit nebo plavat zpátky?
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:29
- Nahlásit
mac1
pěkný...jako týrání kachen mi to nepřijde...přijde mi,že mají veget,přírodní odchov, volnočasové aktivity - a pak je holt chvíli honí pes a někdo picne, to mi až tak brutál nepřijde, leckterá naše huděra drůbež by jim záviděla,řekla bych.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:32
- Nahlásit
volnočasové aktivity
Co to jako má bejt v kachním provedení?
No já psala,že u nás by to neprošlo (stejně jako kontaktní norování). No a ta přilepená letka asi nění úplně košér,no Já neříkám,že je to týrání,ale dobrej pocit bych z toho asi neměla
|