| Autor |
Zpráva |
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 10:15
- Nahlásit
je to tu samé ZOP a IPO 10 až IPO20 a stopičky ( ale jiné) a obrany a lovečáci nic ?? To není spravedlivé, tož loveckým psům zdar!
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 10:23
- Nahlásit
my si tedy ty ZOP také uděláme, když holt změna termínu nás připravila o tutové vítězství na ZOP v Helppes , tak jindy a jinde ( asi zkusíme Hostivař) , tak jindy ....jsem se dočetla, že i s "volno" za 0 bodů se dají udělat , tak můžeme směle do toho jít. Ale krom toho s mladším bych do léta chtěla vodní práce a možná barvářky ( na Slovensku jsou v červnu , tak bych tam možná vyrazila) ...když to tak vezmu , tak vlastně stejně ty disciplíny jsou v těch různých kynologiích podobné a o tom samém, jen u těch loveckých je třeba (se mi zdá) více samostatné práce psa, ne až taková závislost na .....tak teď nevím , na vůdci nebo na psovodovi ?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 11:39
- Nahlásit
mac1
Ono je tu lovečáků dost. Před nedávnem se tu řešila ohrádka s ohařem a na forum labradorský retrívr hodně lidiček cvičí pesany na lovečinu
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 11:51
- Nahlásit
jana33
no jo, mě ovšem nenapadlo zajít k labrošům , tak to můžeme sjednotit tady, určitě je dost retrivrů , kteří se loveckým výcvikem nezabývají, tak je to třeba ani nezajímá ....ale třeba jo
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 14:18
- Nahlásit
mac1
tak já se teda hlásím 11.5. jdeme na Vlohy do Nymburku
.. a dál se uvidí,chtěla bych barvářky a lesky ,ale to záleží,jak to půjde
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 17:09
- Nahlásit
mac1
jojo,my jsme teoreticky taky lovecký. chceme ZV, pak barvu, pak se uvidí, jedu s Mirkem Horáčkem na červnový tábor, esli nám pomůže s aportem, pak možná i podzimky...a pak se uvidí, co dál.ambice by byly
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 17:55
- Nahlásit
Lucie od Arta
Lucko já se bavím,jak je to dloiuho,co jsi mi na mujpes psala,že už nikdy neee ale je to fajn,že sis to rozmyslela
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 18:45
- Nahlásit
jana33
já vím, já vím, taky se bavím...ale ono ho to baví a navíc je na kokra neskutečně ovladtalanej...ale konzultovala jsem na všechny strany a rozmyslela jsem se jen částečně, nejdřív vyzkouším, na co Benji vlastně má a na co ne, pořád je na prvním místě ovladatelnost a přivolání, i když mi většina kokrařů říká, že když pracáka, tak ať s odvolíním od zvěře nepočítám atd atd, a že se co se stalo Artovi, je prostě jen smůla, že se to stává často, že ať to s polsušností nepřeháním...No nevím.Já radši poslušnýho psa, i když pak hrozí, že v lese nebude tak dobrej.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 18:50
- Nahlásit
Lucie od Arta
Myslím,že už jsem ti to psala,ale myslím si,že u loveckých plemen psů je riziko zdrhnutí za zvěří vždy větší u lovecky nevedeného psa než lovecky vedeného. Samožrejmě poslušnot a ovladatelnost musí být na prvním místě. Držím palce
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 19:21
- Nahlásit
jana33
no,dík...furt nevím,k tomu co píšeš - lovecky vedenému psu prostě musím povolit věci, které bych jinak zakazovala a postihovala,jako prohánění zajíce.Ale tenhle pes je vážně ovladatelnější a má lepší poslušnost, i tak se mi ale pořád nelíbí představa, že ho budu muset nechat štvát zvěř...co když mu rupne v bedně a poslušnost bude víte kde...?No, zkusím pod odborným dohledem, a do 5 km od trati stejně nepustím, leda s frisbee nebo jinou hračkou. Howgh
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 20:11
- Nahlásit
Lucie od Arta
to jsem ráda, že ho to necháš dělat
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 20:14
- Nahlásit
Bassi
barvářky chci letos také , možná bych zkusila i ty lesní, ale musela bych najít nějakou lokalitu, kde se rozhodně nevyskytují zajoši .....a ty vodní práce by měl zmáknout celkem v pohodě ( si myslím , možná naivně, však on mi ukáže že to není tak jednoduché )
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 20:15
- Nahlásit
mac1
jo,ale ty nervy,když zmizí z dohledu.Takže jo-ale jen tam,co to znám a vím, kde je silnice, trať...to už mi asi zůstane. Tuhle jsem mu ukázala zalehlýho zajíce-a jakou měl pacholek radost, to frenetický vrtění ocasem, to normálně nedělá...No a v červnu jeud na týden zaměřený na vodní práce, s Horysem.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 20:16
- Nahlásit
Lucie od Arta
hele ale Artík byl dost výjimečný, přeci jen myslím, že většina kokrů takhle na dlouho nemizí
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 20:20
- Nahlásit
Lucie od Arta
to štvaní zvěře, co se tu po slídíčich chce , to se mi také nelíbí a oni to vlastně ani slídiči dělat nemají, já chci zkusit s Robčou FT pro španěly , proto to vyhýbání zajícům na případných LZ .
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 20:31
- Nahlásit
Lucie od Arta
Takže jo-ale jen tam,co to znám a vím, kde je silnice, trať...to už mi asi zůstane. To chápu . Nic tak děsného mě nepotkalo a doufám, že nikdy nepotká a stejně je nepustím v blízkosti trati ani silnice. A také už jsme za to sklidila výtku - na zaječím honu , kdy na mě řvali "pusť psa! pusť psa !!!!" , nepustila , bylo to asi 250 m od silnice a zajoch běžel směrem k ní . Výtka sem, výtka tam , hlavně že psy pořád mám ...básnické střevo se ve mně probudilo . Nejdeš zítra na cvičák ?
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 21:22
- Nahlásit
mac1
právě, já furt zvažuju (ad štvaní zvěře), že s našimi ZŘ půjdu tak akorát na barvu...a možná tu vodu teda,když něco provedem s aportem.
Cvičák nevím nevím - mám být večer v práci, když nebudu,uvidim dle počasí. A taky skoro nemůžu chodit - jsem se včera hejbala.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 21:32
- Nahlásit
Lucie od Arta
no jo,když si vymýšlíš takové sadomaso jako je dogtrek
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 20 Dub 2008 21:33
- Nahlásit
mac1
no lesky jsou u nás taky odvozeny od toho,jak to bude vypadat s aportem
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:32
- Nahlásit
nám to nějak upadá ...
chtěla jsem se zeptat,jakou máte zkušenost,dostat se na zkoušky jako první náhradník?Je nějaká šance?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:36
- Nahlásit
Bassi
na vodní prácé jsem kdysi jela jako 2.náhradník, kámoška byla 1. náhradník.....zkoušky jsme absolvovaly obě
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:37
- Nahlásit
Bassi
a už cvičíš ? Já se letos do toho nějak nemůžu dostat . Jako nějaký ten aport, vlečka ..to ano, ale ta barva ...se mi nikdy nechce si to jít někam nakapat.
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:38
- Nahlásit
mac1
tak budu doufat no jenže to jsou CACTovky,tak nevím,zda si to někdo jen tak rozmyslí,ale stát se může cokoliv,tak snad se nějaká čuba rozhárá
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:40
- Nahlásit
mac1
teď jsem aport a všechno ostatní posunula až po těch vlohách. Jen trénuje na ně,chodím s ním do pole a na různou krytinu,slídít,a hlavně klidovat ... jenže to je marnej boj,za dneše mám spálený ruce od stopovačky,jak mi dvakrát vystřelil za zajícem
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:42
- Nahlásit
Bassi
co máš za psa ?
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:42
- Nahlásit
barvu mám v plánu hnedpo zkouškách začít dělat .. akorát se sama nedokopu.
Můžeme se třeba domluvit a občas vyrazit ve větší skupince. Se nám bude líp cvičit.
Jo a ještě jedna věc by mě zajímala ... V jaké krytině se většinou dělá slídění na vlohách? je to osení na poli nebo řepa nebo ??
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:44
- Nahlásit
mac1
RR daunuju ho a nechávám ležet v loži a všechno ,ale to je hotovo ..to se snad nenaučí
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:44
- Nahlásit
řepa, řepka , pole , louka s remízky a keři ......
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:46
- Nahlásit
takže záleží na honitbě
v tom takovej problém není , předtím mi moc nechtěl chodit v kratším osení,hledal spíš očima . Ale jak to vyskočilo a chodíme do větší krytiny,tak super !
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 21 Dub 2008 22:47
- Nahlásit
Bassi
kdy a kde děláte vlohy ? Jo na ty BZ by bylo fajn cvičit ještě s někým, teď si nemůžu vzpomenout na jméno, ale před lety s námi byl jeden RR na barvářkách
|