Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Lovecký pes
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 09:17
- Nahlásit

Zde - psí popis našeho minulého loveckého výcvikového víkendu

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 09:21
- Nahlásit

Hafina
jsem si kvůli němu udělala i myslivecký zkoušky,
tak to jsi dobrá. Já to pořád plánuju, už mě i pán na OMSu do toho lehce tlačil, jak tam pořád kvůli něčemu lezu-ale zatim nějak nestíhám. Tady to probíhá jako 2-letý myslivecký kurz a mám pocit že toho je docela hodně... asi to nechám až na dobu kdy budu mít míň psů

mac1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 09:51
- Nahlásit

irenaa
Mladý byl pořízen cíleně na agility, či záchranařinu, jediné, čím jsem si byla jistá, že nechci dělat lovecký výcvik. , špringra jsem si pořizovala na agility , o nějakém loveckém výcviku jsem neměla ani tušení, agility ho i bavila, ale když se n apoli u čvičáku ozval bažant, úplně ztuhnul a zíral tím směrem , pak vyrazil k plotu .... ve 2,5 letech jsem povolila s výhružkou "ale jestli ti tnepůjde, tak si mě nepřej, budeš chodit na vycházky po parku na vodítku ", ve 3 letech jsme šli na vlohovky , jen omrknout jak co rozhodčí posuzují , dostal jednu 3, jinak 4 .To víte, že všichni žasli, tak pozdě ??? No pokuste se ještě udělat ty PZ , chodí moc pěkně - u nás jsou podmínkou chovnosti, ten samý rok získal rCACT na vodních pracech a rCACT na PZ , vyhrál BZ ...dnes je všestranný, úspěšně zvládl memoriál, je šampion práce a především ho to pořád strááášně moc baví ....a mě také, takže jeho synek už agility naplánovanou nemě. Takže nikdy není pozdě

Hafina
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 10:04
- Nahlásit

Ketrin
Tady to probíhá 1 rok. Začali jsme hned v lednu. Každý den asi 2 a půl týdne jsem po práci chodila od 16-19:30 na přednášky. Po skončení přednášek jsme měli 1 letou povinnou praxi v honitbě. Během té praxe jsme byli 2x na střelbách, nebyly to zkoušky, jen taková výuková hodina, jak zbraň vypadá, jak se střílí a pak nějaký střelby na vyzkoušení. Po roce jsme měli zkoušky.

mac1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 10:10
- Nahlásit

a jak píše Irena , když ten pes s chutí a dobře dělá, je úžasné to sledovat a moc mě to těší

mac1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 10:11
- Nahlásit

Hafina
my to máme také tak, letos jsem dělala kurz, příští týden nějaké střelby, roční praxe a příští rok zkoušky .....a budu zelená

Bassi
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 11:25
- Nahlásit

mac1
Hafina

jj,včera jsem byla na OMSu u nás a taky mě začal lámat,ať si udělám myslivecký zkoušky. Ale bohužel teď na to není čas .

A na druhou stranu mě docela překvapil,páč mě začal zrazovat od Vlohovek a dalších zkoušek ,vyjma barvářek.

že prej s RR budu zklamaná,že mu to nepůjde,že ho nutím do něčeho a dělám z něj ohaře atd. abych pravdu řekla,docela mi to znechutil (ale jen na 5 minut )

No docela mě to mrzelo,chápu,že je asi vyjímka vidět na nějakých zkouškách RR,ale je to škoda.

Toho psa to neuvěřitelně baví a nezdá se mi,že by na to neměl . (a nejen teda mě)

mac1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 11:31
- Nahlásit

blanulinka1
psí popis našeho minulého loveckého výcvikového víkendu , to je drobínek mezi nimi

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 11:57
- Nahlásit

mac1

že jo? Ale - malá tělem - velká duchem

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 12:00
- Nahlásit

irenaa

to je krasavec. Já ty pižly prostě miluju a nejen proto, že mám jednoho zrzavce doma, ale oni jsou prostě ONI!
My to sice neděláme úplně celé tu lovečinu, ale část jsem toho Ešusovi dopřála a musím říct, že když hledá a vystavuje - moc ráda se na to dívám.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 12:43
- Nahlásit

mac1
drobínek... to je, ale mr*a vyčůraná to je teda taky a velká... To ona jen vypadá jako svatoušek...pižla žižla... Běda se jí nějakej zrzavec znelíbit, pouhým ohrnutím své fousaté drštičky je umí odhánět, když si ji očichávají déle než jí připadá nutné Nebo když začne někdo "trápit" Bassinka...to má hned choutky mu jít pomohát, zachraňovat ho a strašně to řešit

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 13:31
- Nahlásit

Bassi
RR je honič, ne? ale na honičský nesmí, že je moc velkje, pokud se pletu, opravte mě někdo....Tj jít s ním na ohařský zkoušky bude jako kdybych tam šla já s kokrem. ale s náma na vlohách pro malý plemena loni čuba RR byla a moc jí to šlo...takže ZV jo, ale pro malý plemena, na ty ohaři nechoděj, nepotřebujou je - a jak říkám, ta čubina makala krásně, skončila v I.ceně.

irenaa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 13:37
- Nahlásit

mac1
No nám to agility nešlo právě vůbec, byla to naprostá hrůza. Měl rád jedině tunel, takže jsem ho úplně nabuzeného posadila na start, to už jsem viděla, jak očima hledá tunel, dala jsem povel a běžela jsem jako parkur. A on běžel rovnou čarou přímo do tunelu, co stálo cestou, prostě poshazoval, všechno létalo vzduchem a miláček dorazil do tunelu, proběhl jím několikrát tam a zpátky, pak mě poskákal a byl naprosto happy Já moc ne a ani instruktorky si moc nevěděly rady. Prý je nevybitý a mám chodit víc ven. Byla jsem s ním denně tak 5 hodin venku a byl pořád stejný
Tak jsem šla z legrace na vlohy, přemluvil mě kamarád. Pes tam lítal jako praštěný, rozhodčí si něco šuškali a já jsem tipovala, že poletím. Pak mi řekli, že to bylo úžasné, že krásně chodí v poli a že mám velké štěstí. Vůbec jsem to nechápala
Od té doby jsem to o tom štěstí slyšela ještě mockrát, vždycky všichni vrtí hlavou, že se takový pes dostal do rukou zrovna úplnému začátečníkovi.

Bassi
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 13:37
- Nahlásit

Lucie od Arta

jj je honič,ale jede podle ZŘ pro jezevčíky a teriéry,takže můžeme na všechny zkoušky .

Takže nejdu na ohařský zkoušky,ale na zkoušky,na který smí .

Asi vím ,která čuba to byla ... Ono jich totiž moc není a ta byla taky od nás ze cvičáku

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 13:40
- Nahlásit

irenaa
Od té doby jsem to o tom štěstí slyšela ještě mockrát, vždycky všichni vrtí hlavou, že se takový pes dostal do rukou zrovna úplnému začátečníkovi. myslím, že to se stává často, jen ne všichni na to vůbec přijdou a pak s tím hlavně nepracují, tudíž, kdoví kolik takový pokladů se válí doma na gaučích A pak myslelivec, odhodalnej psa skutečně zaměstnat v lese, chytne herku... Murphy...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 13:48
- Nahlásit

Bassi
OT. představ si, že sem nezapomněla ten tvůj klobouk na výměnu Zas taková tragédie to se mnou ještě není Mám ti ho zítra vzít? Přemýšlela jsem, jestli si ho nevezmu, abych si na něj zvykla... bo nevim jak se v tom pak budu pohybovat, když si ho na zkoušce narazím poprvé

irenaa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 13:51
- Nahlásit

blanulinka1
Já vím, že se to docela často stává, ale "pokladem" bych ho teda nenazvala. Teď už jo, ale ze začátku jsem z něho byla docela nešťastná, byl naprosto šílený´, vůbec nespal, pořád jsem ho musela nějak zaměstnávat. Pamatuju si, že vždycky, když na chvilku usnul, tak jsem si k němu sedla a prohlížela si ho, jak vůbec vypadá

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 13:51
- Nahlásit

irenaa
A on běžel rovnou čarou přímo do tunelu, co stálo cestou, prostě poshazoval, všechno létalo vzduchem a miláček dorazil do tunelu, proběhl jím několikrát tam a zpátky, pak mě poskákal a byl naprosto happy

může je snad něco víc vystihnout??

irenaa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 13:54
- Nahlásit

Jinak dneska v poli

irenaa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 13:55
- Nahlásit

PetraK
Nemůže, jsou to magoři

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 13:57 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

irenaa
Pamatuju si, že vždycky, když na chvilku usnul, tak jsem si k němu sedla a prohlížela si ho, jak vůbec vypadá
Co tam dneska vypích? Vypadá to nejmíň na dinosaura

irenaa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 13:59
- Nahlásit

blanulinka1
Slepičku a za chvilku kohoutka

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 14:01
- Nahlásit

irenaa
šikulááá
Bedřich ráno zase rozháněla velkohejno 3 holubů asi 5x vždycky mezi ně vlítla, rozehnala, počkala až sednou a znova...až se z toho zapoměla vykakat

irenaa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 14:04
- Nahlásit

blanulinka1
No on většinou takové ptactvo ignoruje, ale myslím tak měsíc zpátky mi za barákem naháněl vrány a nechtěl se ani nechat odvolat, bestie.
Prostě mě pokaždé něčím překvapí

Bassi
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 14:06
- Nahlásit

blanulinka1

jj vezmi,pls

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 21:27
- Nahlásit

irenaa

jsou to magoři

já to říkám od začátku co máme Ešusa - že to jméno mají špatně oficiálně zapsaný, že to nejsou maďaři ale magoři

u nás taky normální ptactvo nebylo nějak zajímavý - asi to je ale tím soužitím s Kosťou, který ač má čtyři gramy, tak čoklovi velí . U nás je zájem krom bažantíků a koroptví o větší kousky tipu čáp a volavka

irenaa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 22:10
- Nahlásit

PetraK
No jooo, čápy a volavky máme taky moc rádi

Víš co, hrozně by mě zajímalo, proč s Ešusem necvičíš na oficiální zkoušky? Často se setkávám s různými příspěvky, které píšeš tady nebo i na mujpes.cz, máš zajímavé nápady a podle popisu bude Ešus šikula. A myslím jsi i někde psala, že je s PP. Máš nějaký speciální důvod nebo se ti prostě do toho nechce?

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 22:23
- Nahlásit

irenaa

to je jedoduchý - páč právě jediný papíry který má, jsou ty na hlavu .

Já původně šla po štěněti s papírama - byli jsme se podívat na štěňata v České Lípě. Na Balůa. Jenže já vím, že bych tu lovečinu nedělala. Znám se už moc dobře. A nechtěla jsem brát štěně z dobrýho spojení- kdy oba rodiče mají výsledky -tímhle způsobem vlastně z chovu, protože když jsem zjistila, co všechno za zkoušky musí pes mít, tak mi bylo jasný, že to bychom nedali. teda že já bych to nedala. A ten pes by nikdy nebyl uchovněný a to mi přijde nefér ke vší tý práci, kterou se psem člověk musí udělat, aby ho uchovnil. Já sama bych chtěla, aby v mojí práci ten další pokračoval, kdybych to dělala. Takže po dlouhým přemýšlení jsem začala hledat štěndo bez. Trochu divnej důvod, co? . Ale Ešus je z dobrý rodiny, kdyby všichni pesani na světě bez rozdílu měli takový servis,jako štěňátka od maminky Babetky a její smečky, tak by to byl ráj na zemi. Šikula on je, ale takhle mě paradoxně nemrzí, že to neděláme celý. Kdyby měl i ty druhý papíry, než jen ty na hlavu, tak by mě asi štvalo, že to nedotáhnem (a že bychom to nedotáhli, to vím), ale takhle ne.
Šmarjá to je zase román, co jsem vyplodila

Bassi
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 22:55
- Nahlásit

PetraK

hele,tak to čumím , já teda byla přesvědčená,že má Ash PP

Tami
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 23:18
- Nahlásit

blanulinka1
Tak jsem četla o té víkendové akci, to fakt mohlo bejt dobrý.
Škoda že něco takového není poblíž.
Také jsem si Barču původně brala jako že ..miláčka na gauč...přesně! teprve teď mi došlo, že se fakt divím stejně jako ty, že mi ji prodali.
No a nebýt toho, že jsem se dostala na tábor jezevčíků a poznala co všechno se dá s prďolkama dělat - tak bychom neměli barvářské, noru ..
Pokud bude zase letos tábor, tak se těším že bychom trénovali na nějaké další zkoušky...
jenže my máme tichého zabijáka....ona prostě neštěká mrcha a neštěká ..

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání