| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 11:00
- Nahlásit
mac1
Hele uveďte mě neznalou do problému. To lože je jako víc zapachované nebo jak se dělá. A pes to má oznámit,že je na loži? Co mám známe s labroškama,tak chodí všichni jako vodiči.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 11:09
- Nahlásit
mac1
taky si íkám,že bude víc času.No já to i platila . No, i s tebou bysme stejně byli jen 4...
a s ložem neporadím, my chodíme jako vodič, tedy pes pádí a já ho brzdím...když se nikdo neozve, napiš Mirkovi, ať nám v tý nový diskuzi na krásných nových stránkách někdo píše
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 11:54
- Nahlásit
Lucie od Arta
tak jo
jana33
jo, je tam víc barvy a pes by asi měl třeba se tam zastavit a víc čmuchat nebo já nevím jak ho má značit , ohař třeba, když vůdce neoznámí rozhodčímu nalezené lože, tak mu sníží známku o 1 stupeň, u slídičů ne , ale píšou, že si rozhodčí všímá, jak pes ověřuje lože . Péťa nikdy lože nijak nezkoumal a šel dál po barvě ( a měl 4) a Robča to dělá stejně . Tak nevím, co s tím .
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 12:02
- Nahlásit
tak jsem vznesla dotaz u odborníků , jsem zvědavá
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 12:32
- Nahlásit
no když vedeš jako oznamovače, tak ho na loži vypouštíš a když ti lože neoznačí (= přejde), tak ho nemůžeš vypustit a tím pádem jdeš dál jako vodič, ne? ovšem snižuje se známka.
teda aspoň takhle je to u retrívrů, i když já to znám jen teoreticky, zatím jsem šla vždy jen jako vodič, ale lože mi psi většinou "značili", takže jsem si ho všimla
ale možná to slídiči máte jiný
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 12:37
- Nahlásit
mac1
mi někdo říkal učit ho u lože zalehávat...ale nevím.Uvidíš,co odpoví Odborník ...
a právě - nepouštíš oznamovače až u lože? a hlásiče od začátku???Já nevim
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 12:39
- Nahlásit
Ketrin
Značili,jako že víc čmuchali nebo co?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 13:00
- Nahlásit
no, prostě se tam zastavili a ověřovali si to a pak šli dál.
né vždycky, ale většinou jo.
pokud to pes nedělá, tak bych mu tam dala něco co ho rajcuje - oblíbenej aportík nebo buřta, jak je ctěná libost
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 13:02
- Nahlásit
Ketrin
Aha,tak už to chápu. Já se s tím právě setkala náhodou až v poslední době v nějakých článcích,tak jsem chtěla být v obraze
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 13:06
- Nahlásit
No v posledních cca 3 letech už byli k vidění i retrívři oznamovači a hlásiči - v podstatě to rozhodovalo - ty body navíc - o vítězi zkoušek, uplně první byl Karel Jedlička s Jakobinií od HC
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 13:07
- Nahlásit
mac1
Já to znám teda jenom od ohařů, ale lože je docela velký problém. Můj pes ho třeba neoznačuje vůbec, valí na konec na srnečka Ale v našich řádech je psáno, že vůdce nahlásí lože, o psovi ani zmínka, takže já jdu a zhruba po vzdálenosti, kde ho čekám se rozhlížím, jestli ho někdy neuvidím. Zatím mi to pokaždé vyšlo, teda na zkouškách, na nácviku jdeme často hodně mimo. Největší problém je podle mě u psa s dobrým nosem, který chodí po větru třeba 15 metrů vedle, tam nemáš šanci. Toho, že netrefí lože se bojí i ti největší profíci, proto třeba na významných memoriálech chodili skoro všichni jako vodiči, i když se nabodovali jako oznamovači nebo hlasiči (teď už myslím musí)
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 13:10
- Nahlásit
Lucie od Arta
Nevím, jak je to v jiných řádech, ale u ohařů se vypouští od lože jak oznamovač, tak hlasič.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 13:14
- Nahlásit
Ketrin
Jj právě jsem se s tím setkala u tohohle,ale v rádech jsem o tom nic víc nenašla,tak proto jsem se ptala
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 14:08
- Nahlásit
irenaa
u náas tedy asi taky, já radši jako vodič, na jistotu - a lože taky koukám, kde mám - a hlásím já
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 15 Říj 2008 14:30
- Nahlásit
Lucie od Arta
No já mám nacvičeného hlásiče, ale jen na atrapě, to mu jde. Pak už jsem ale narazila, protože jako nemyslivec bydlící uprostřed sídliště v bytě se k srnčímu kusu nějak nedostanu a pokud by byl, tak si nevedu představit, jak bych ho zkladovala nebo jak ho každý den nosím po schodech na cvičení a zase nahoru do obýváku Měla jsem malinké srnče, ale to mi aportoval.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 16:08 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Beďule - 18.10. MS Račín - okr. Žďár n. Sáz. LZ 223.b. I.cena. Krásná práce...šikulka moje malá
Tady je - pyšná na svoji výhru
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 16:23
- Nahlásit
blanulinka1
tak my ještě jednou gratulujem, Béďa je frajerka! A moc jí to na té fotce sluší
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 16:40
- Nahlásit
Lucie od Arta
Ještě jednou díky Na stránkách máme nějaké info ohledně výsledků apod. Současně šla i skupina slídičů, z toho dva kokříci... Kdyby jsi se chtěla kouknout. Máme to v novinkách...
Jo veverka jedna, tvářila se děsně důležitě jak jsem ji mezi ty výhry posadila Jako by fakt veděla oč jde
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 19:43
- Nahlásit
blanulinka1
to jste kočky šikovné !!!!
|
choco
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 20:00
- Nahlásit
blanulinka1
Přidávám se ke gratulaci, nestačím zírat, jak válíte
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2008 22:17
- Nahlásit
blanulinka1
kouknu,jsem zvědavá - lesky,to je hudba budoucnosti,já jsem -po dnešmím nácviku obzvlášť - ráda,že nám zrušili ty BZ a pudem až na jaře nebo v létě.Sprateček se rozhodl, že o odložení nikdy neslyšel a sice zůstane, i leží, ale srdceryvně u toho vříská "jak" na lesy...
tak koukám, prosím, až budeš mít chvilku,oprav si -kokříci byli angličtí, američtí neee...to je jako kdybych já napsala,že je Béďa...třeba hladkej standard
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 10:43
- Nahlásit
Ahojky!! My jsme ve Džbánu taky byli, ale jen ve štěňátkách, ale VN1, no pro srandu to bylo dobrý... Jinak Beďulince také gratulujeme!!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 13:01 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Lucie od Arta
Jééé děkuju Jsem to ale popleta
mac1
choco
bilksa
Díky Béďa je prostě šikulka
|
irenaa
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2008 14:29 - Změnil/a: irenaa
- Nahlásit
blanulinka1
Taky se přidám ke gratulantům, je to super, když se daří
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 10:02
- Nahlásit
mac1
Ahoj, posílala jsem ti nedávno mejlík, ale zatím bez reakce, tak si říkám, jestli ten co máš pod členem ještě využíváš... Mám takovou "malou" prosbičku. Tak kdyby jsi měla čas... kotaktuj mne prosím Děkuju!
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2008 21:54
- Nahlásit
blanulinka1
máš tam odpověď
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2008 07:49
- Nahlásit
mac1
Díky... Lucka mi poslala tvůj druhý mail, tak jsem ti odpověděla rovnou na něj... ;) Děkuju!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 10:01
- Nahlásit
Ahoj, není tu někdo, kdo se chystá 17.11. na BZH do Tachova? Nebo neznáte někoho kdo je přihlášen? Jsem vedená jako první nahradník, ale bohužel jsem zůstala bez dopravy a ráda bych tam jela, jen se kouknout, nebo kdyby se někdo nedostavil... Díky!!!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Lis 2008 18:17
- Nahlásit
Nikdo?
|
Bassi
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2009 22:55
- Nahlásit
teda pěkně nám to zapadlo