Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Lovecký pes
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Bassi
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 12:06
- Nahlásit

PetraK

njn,ale co vidím u spolubojovníků na výcviku,tak je to nádhera . Neříkám,že lehký,to ne ..zas tam mají ve zkušebáku jiný špeky,ale ty klidy jsou většinou dobrý

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 12:12
- Nahlásit

mac1
šmarjá,nechytej mě za slovo...gdyž to neumím říct, to co chci...Bassi
Ať se na mě služebáci nezlobí,ale udělat psa pro lov a na zkoušky je nepopsatelnej rozdíl !!
jo, služebáci to maj těžší, podle mě teda, to, co se snažíme dělat my, je pro psa přirozený, teda pro ty debily, co máme, ne jak baletní sestavy na cvičáku...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 12:14
- Nahlásit

Ketrin
Zvěř je všude - kdo si myslí že ne, má špatného psa
bych se hádala - třeba u nás je spousta srnčí, co si jí nesmíme všímat, spousta prasat, mufloni a pět a půl zajocha.To když jsme byli na Moravě, tak jsme o zajíce zakopávali. U nás jich je fakt míň. A srnka je mi na hovno, s prominutím.

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 12:34
- Nahlásit

Bassi
jo rozdíl to je , zatímco lovecký výcvik moje psy baví, tak cičení na ZOP je buzerace šílená ( je tedy chápu) , mladší je ještě trochu ohebnější , ale starší .... sedni, dobře sednu si, co budeme dělat? bude nějaká dohledávka nebo co ? proč sedím už tak dlouho a pořád nic ???? Si lehnu , sedni ! máš sedět ne ? Pes stále leží , upře nechápavý pohled vzhůru a proč jako mám sedět, když ležet je pohodlnější ? sedni ! Ach jo, si sednu , lehni ! . Já bych řekla, že docela dost disciplín je v podstatě i obdobných asi kromě obran a vodní práce ( tu zase myslím nemají sporťáci) , ale mi je ten lovecký výcvik bližší, přeci jen preferují větší samostatnost psa

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 12:38
- Nahlásit

Lucie od Arta

Nevím z který strany Prahy jsi, ale u nás v Řepích se celkem na zajíce dá narazit každý den. Není to o tom, že by se o ně zakopávalo, to ne a taky záleží kolik "venčičů" už tam nechalo své psy prolítnout. Ale zpravidla tak tři za vycházku potkáme. Hlavně v té vzdálenější části, kam se nikomu nechce moc jít. Je to ale taky někdy o tom, že toho zajíce ten den nepotkáme, nebo jen jednoho. Od Helppesa to není až tak daleko-konečná tramvaje a pak tak 5-10 minut chůze a jsi tam.
Jenom musíš dávat bacha na tlapky, jak jsem nedávno zjistila

Bassi

já vím, ten rozdíl tam je (a abych pravdu řekla, byl to i jeden z důvodů, proč když jsme vybírali psa, jsem své mnohemlepšípůlce rhodézana vymluvila, stejně jako pár dalších),ale fuška je to taky. Hlavně, když je člověk laik a řeší něco takového poprvé. Joj, bolí mě nohy, když si na to vzpomenu . Ale vydrž Prťka, vydrž, to dáte.

Bassi
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 12:39
- Nahlásit

mac1

přesně tak

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 12:59
- Nahlásit

PetraK
v Ptrazwe nehoníme, v Praze je MHD a vlaky a tak, já jsem ta, co jí minulýho psa při hoěnní přejel vlak, s ohledem na to, že kokr za zajochem má jít relativně daleko, tak Prahu neee. Jezdím kus za, mám to tam i nahlášeno, v Řepích envim nevim,kde bych sháněla hospodáře a vysvětlovala mu, že chci do jeho honitby
ale dík za tip, pro méně hysterické vůdkyně ideální .
Jo a jsme z Nuslí

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:09
- Nahlásit

Lucie od Arta

Lucko, jo to je pravda, to mi nedošlo a chápu to. A on tam i ten vlak o kus dál je, takže to padá. A u nás na chalupě je jich taky hafo, ale taky o kus dál vlak, takže to ti taky nabídnout nemůžu, ale to je škoda, protože tam jsou myslivci normální - aspoň ty co jsem se s nima bavila. I když normální - v náhledu na cvičení psa ano, ale v náhledu na to JAK ho cvičit (metoda nazvaná Tomova bota :mad až tak ne. Asi by se divil, chlapík v zeleném, že to jde i bez toho. Oči toho setra nezapomenu

Bassi
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:32
- Nahlásit

PetraK

jj v tomhle někteří myslivci jsou hrozní , pořád ty staré metody bohužel ten výsledek jde vidět dřív no ...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:33 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

Lucie od Arta
Když mi tuhle běhala Bedřich ve Stodůlkách při loveckým výcviku po krajnici cca metr od rozjeté a plně naložené Tatrovky, byla jsem vážně na prášky... bez přehánění - hysterák jak prase...Zajíců jak naseto, bažanti, koroptve...ale... Nejhorší bylo, že ta ludra začala lovit pro sebe a na mě se vys... a nechtěla se nechat ani přivolat ani "ulovit"... naštěsí ji výcvikářka po 45 minutách a cca 8 naběhaných kilometrech chytla mocným skokem za zadní běhy...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:34
- Nahlásit

PetraK
Tomova bota... Co teprve Tomův nažhavený drát...aneb chci mít psa rychle hotovýho, tak to do něj začnu co nejdřív pražit...

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:42
- Nahlásit

blanulinka1

fuj, nech toho. Nebo se zas nažhavím já. Koukal na mě tehdy jako na marťana, když jsem si stála za svým, že pes mi teda rozhodně např. utíkat nebude a že budeme používat zcela jiný druh cvičení, než razí on. Šla jsem tehdy za nima, když šli kolem, abych jim Ešusa představila a taky jim řekla, že pokud se bude pohybovat na naší obří louce, nerada bych, aby mi po něm stříleli. Byli teda fajn, hlavně ten starší. Povídal, že v pohodě, aspoň, kdyby utekl, budou vědět, kam ho mají vrátit. Tak jsem jim řekla, že tohle teda rozhodně nehrozí, že pes mi utíkat nebude. Ten druhej si tak trochu ťukal na hlavu a pak začal rozvíjet svý názory na výchovu. Tak jsem mu jasně dala najevo co si o tom myslím. Hovado blbý to bylo, toho psa mi bylo moc líto. Krásnej setr by to byl, kdyby se mu věnoval, ta srst hrozná, pes fakt chudák , furt vidím ty ustrašený oči. Ach jo, končim s tímhle tématem, stejně je to na nic

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:45
- Nahlásit

PetraK
jo Tomova bota a pod. , bohužel dost chlapíků v zeleném neuvěří , že to jde i jinak . Mám u obou psů tzv. hravý aport, tzn. naučený hravou metodou, žádný parfors, pořád mi je tvrzeno, že hravý aport je nespolehlivý, že se mi to jednou vymstí ...Oba moji psi aportují spolehlivě a s radostí a chutí , na žádných zkouškách mi nikdy pes neselhal u aportu , zatímco ti s tím parforsním ano, ovšem u těch to není způsobenou výukovou metodou, ale prostě ten pes nemá den nebo se něco stalo, nikdo neví co , zatímco u mých psů by to v případě selhání bylo jednoznačně díky hravé metodě . A to nemluvím o tom jak někteří psi jdou dohledávat nebo jak se plouží na vlečku , zatímco moji vyrazí a letí jak blázni a ješět u toho pořád vrtí , a když se stane někde na honu, že s eněco nemůže dohledat, protože je tam třeba hodně trní nebo tak, tak se tam volá ta ženská s těmi špringry ....asi, aby si šli do toho trní pohrát . Pravda, v roce na zkoušky nejdeme ..ale na hon ano.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 13:53
- Nahlásit

PetraK
mac1
Hele co si budeme povídat, pořád je to jen o lidech a o volbě jakou cestou se dát...

PetraK
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:05
- Nahlásit

mac1
blanulinka1

jo, přesně tak. My teda nelovujeme, páč já na to moc nejsem. ale určitý věci jsem Ešusovi nabídnout chtěla, aby si užil toho, že je ten velkej loveckej pes . A hlavně je pak ovladatelnější. A i když jsem fakt těžkej laik a dělala jsem to jen tak od oka, tak to jde. Kdyby dostal Ešusa do ruky někdo zkušený a NORMÁLNÍ, byl by z něj psí ministr. To ne že se chlubím, taky není čím, protože to je v něm, ne ve mě. Ale chci tím říct, že si prostě musí najít cestu ten člověk, jak to z toho psa dostat. Páč ono to tam po rodičích je. Viděla jsem to třeba když jsem Ešusa učila chodit do stran. Šlo to úplně samo. A ten aport - nemůžu mluvit jak na honech a se zvěří, protože tam nechodíme, ale já se nedávno k aportu proklikala. A byla jsem pyšná, když mi Ešus přinesl činku, kterou jsem mrskla přes rokli a trefila s ní zajíce který vypálil. Jásala jsem tak, že to muselo být slyšet až v Brazílii .

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:44
- Nahlásit

blanulinka1
jo,proto nechodim v Praze na cvičáky, jen na ty, co jsou důkladně oplocené (helppes, Hostivař) a cvičím jen tam, dke to znám nebo kde se mi někdo zaručí (naše chata nebo výcvik s Horysem). a Benji zatím krásně spolupracuje, nehoní, co se kde šustne, ale jen hezky vypíchává a vrací se, jsem vážně zvědavá,jak dlouho mu to vydrží...
tratě a silnice já velmi nerada, i když mám pocit, že mě TENHLE pes pěkně poslouchá, furt je to lovecký pes a furt mu po stoprvý může rupnout v bedně.Ale je to miláčekA tak nadšený, jak při práci je málokdy...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2008 14:51
- Nahlásit

Lucie od Arta
no já se tímhle "adrenalinovým zážitkem" pěkně poučila... Nikdy více...

irenaa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 00:10
- Nahlásit

No tomu říkám téma konečně témat
Já se k vám teda taky přidám, mám maďara, vlastně dva, ale ten druhý už je starší rozumný pán, takže ten si jenom procházkuje a válí se na gauči.
Mladý byl pořízen cíleně na agility, či záchranařinu, jediné, čím jsem si byla jistá, že nechci dělat lovecký výcvik. Samozřejmě šílený zrzavý psychopat, který byl od prvního dne jako na pérkách mi nějak nedal na vybranou, takže nakonec jsem zkončila tak, že máme veškeré zkoušky včetně všestraných. No jo, to tak bývá, člověk míní, zrzavé potvory mění Ale jsem moc ráda, poznala jsem skvělé nové lidi a ten pocit, když člověk vidí pracovat ohaře v poli, to je k nezaplacení

irenaa
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 00:16
- Nahlásit

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:13 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

irenaa
haskýýýý, gratulace a velkej obdiv! Já si taky pořizovala kamaráda, na gauč a tak... Chovatelce jsem tvrdila, že chci nějakýho "vejškrabka" bo výstavy neplánuju a lovecký vedení taky ne...(teď se divim, že mi ji prodala, když jsem jí tohle řekla ) No jak říkáš, člověk míní... Výstav máme za sebou už "pár" (s menšími či většími úspěchy, žádná superstar to není, ale vobluda taky ne ) no a už došlo i na ten lovečák... Ale taky musím přiznat, že mě to dost chytlo, když vidím tu čubu, jak ji to strašně baví a jak se, doslova, třepe, když ví, že se "jde lovit"... A taky jak říkáš, lidi kolem Jo, odkuj jej máš a jestli můžu i jméno?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:22
- Nahlásit

To je asi nějaká zákonitost, že člověk nic neplánuje a pak...
já jsem fenu chtěla jen uchovnit, takže jen ověření vloh - takové jakoby sranda zkoušky něco jako bonitace - ale tam mi ji tak vychválili, že jsem se do toho dala, skončila s 11 zkouškama, 2x "U"... no a že se pak dělá i s dalšími psy to už je automatické

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:27
- Nahlásit

Ketrin
No a pak to dopadá tak, že ten kdo si postaví vzdušný zámky a má plány jak prase... Taky jsem si původně říkala, že udělám jen "něco" abych uchovnila, ale už jsem přihlášená na vlohy, chci zkusit noru, barvářky, lesky... Uvidím, jak na tom bude... No, takže na Bedřich si to vyzkouším a její potomče už to má spočítaný... tak teď doufám, že to bude mít taky v sobě...až se jednou narodí

Bassi
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:28
- Nahlásit

irenaa

koukala jsem na stránky a je suprovej !
Příští rok mám zamnluvenou maďarku z ch. st. Laváre Morávia , už teď se moc těším

Ketrin
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:29
- Nahlásit

Fenka se jmenuje Bedřich? - hezký!!

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:31
- Nahlásit

Ketrin
no, originál je Štafetka Valentinka, ale doma jsme jí začali říkat Bettinka, pak Betka a nakonec z toho vnzikla Béďa, Bedřich, Bedřicha bez břicha...

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:32
- Nahlásit

Bassi
Mi to zase dneska po ránu pálí...Samozřejmě se ptám jak debžo místo abych se podívala pod člena
OT, možná si přihlásím ty Kunratice...ať nevyjdeme ze cviku

Bassi
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:35
- Nahlásit

blanulinka1

já jsem nad tím taky přemejšlela,jenže mě docela mrzí,že to nejsou už jen lovecká plemena

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 07:38
- Nahlásit

Bassi
No to jsem Tomášovi taky psala... Ale stejně si asi to dám...

Hafina
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 08:57
- Nahlásit

Jééé, téma pro nás...
Ad. zazvěřená honitba. Podzimky v honitbě bez drobné je pro slídiče katastrofa, fakt, věřte mi. Loni jsme dělali podzimky někde u Telče, to byla krize. Za celou dobu jsem neviděla jedinýho zajíce, bažanta, nebo cokoli jinýho, navíc nás rozhodčí nechali slídit na uvláčeným poli porostlým asi tak 5 cm obilíčkem a strašně se divili, že ten pes nechce slídit. No bodejť by slídil, mrkne a vidí, že tam nic není. Tak nás následně poslali do posrostu, kde jsem se díky jeho hustotě a výšce nemohla pohybovat ani já a a když jsme z něj vylezli, pes zapadl po břicho do bažiny a nemoh ani vylézt. Nakonec jsem odstoupila. Byla jsem z toho indisponovaná.
Druhý podzimky byly pohodový, příjemní lidi, akorát mi pes poprvé v životě nevypracoval vlečku, protože se šel podívat na rozhodčího a při zpáteční cestě na zajíce zapomněl a bohužel už to bral jako vypracovanou vlečku a při dalších nasazeních na mě jen nachápavě čučel. Samo že to bylo kvůli tomu, že je to panelákovej gaučák, na kterýho jsem jako ženská moc měkká. No jo, podle přihlížejících pánů myslivců, kdo do psa nekope a pes se před ním nepočůrá strachy, asi není správný vůdce.
Letos se chystám, že bysme konečně mohli zvládnout podzimky. No uvidíme.

Hafina
Člen
# Zasláno: 23 Dub 2008 08:59
- Nahlásit

Jinak já se psem taky nějaký velký lovecký plány neměla a nakonec jsem si kvůli němu udělala i myslivecký zkoušky, abych si udělala kontakty a měla konečně trochu přístup ke zvěři a na hony...

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání