Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Lovecký pes
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:38
- Nahlásit

jana33
Kachny musí již během chovu a/nebo držení být zvyklé ve vodě a rákosí, tzn. plavat, potápět se a prodírat se rákosím.
todle.Kachny,co jsme kdy měli na výcvik my,teda tohle určitě nikdy nprovozovaly,byly někde na dvorku, když nás viděly,vylézaly z rákosu a raodstně kejhaly,rozhodně akčně neprchaly:Ale já jsem i pro kontaktní norování,no
mac1
na stránkách trojskýho útulku je špringr, neznáš ho?

mac1
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:40
- Nahlásit

Lucie od Arta
mně to také nepřijde jako týrání, ale určitě by různí ochránci řvali ,
jana33
i u nás dostávají třeba na MKP výjimku, aby ohaři mohli mít živou kachnu, je to podmínkou FCI pro CACIT

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:46
- Nahlásit

mac1
Jako živou v rákosu? Hele mě by to nevadilo,jen to křidýlko bych jim nelepila,aby to bylo fér
Lucie od Arta
Kontaktní norování - taky říkám ano,ale mělo by to být stanoveno tak,aby se kontaktní norování dělalo pouze se psy,kteří opravdu budou lovecky využívání. Takže buď majitel myslivec nebo by musel mít člověk dobrozdání od OMS,že pes bude u nich využíván nebo tak něco. Pravda je,že dneska lovecký zkoušky dělá min. 70% psů,kteří nikdy opravdu pracovat nebudou a tam je to pak zbytečný trápení liška,alespoň podle mě.
Ad ty kachny, kokři taky vyhání z rákosí? Já se v tomhle neorientuju,retrívři žádné "vyhánění" nemají,jen dohledávku a přinášení

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 10:58 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

jana33
ano,zrušila bych povinné zkoušky,kdo to chce dělat,buď jako spor nebo lépe pro využití v praxi,prosím,ale jinak - vlohy se opravdu neztrácí nevyužíváním v praxi,to viím u svého blbouna z ryze exteriérový linie - vlohy má.
a kokři u nás dělají vodu dle ohařího zkušebáku - koukám na to,já myslela,že kachna je dycky už mrtvá -ale tady stojí :Nahánění a dohledávka střelené, nebo postřelené kachny v rákosí - ale to jsem nikdy neslyšela,že by tam fakt byla postřelená,bývá tam už střelená, ne, Marcelo?

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 11:01
- Nahlásit

Lucie od Arta
Fakt nemáte vlastní řády? To teda čučím

No to je otázka. Jasně,že vlohy se neztrácí,ale třeba u těch terošů je to hodně o odvaze vůbec do té nory vlízt a to je zas pravda,že by do chovu pes,co se bojí,projít neměl. Ale k tomuhle prokázání bezkontaktní norování úplně stačí

mac1
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 11:01
- Nahlásit

Lucie od Arta
jo, u nás je vždycky už mrtvá kachna , přesně, ty povinné zkoušky , to mě sejří a jak jsou zatvrzelí a přitom neschopni dát nějaký argument, to mě točí ještě víc

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 11:02
- Nahlásit

jana33
máme,smaozřejmě,jen ne na vodu - tu chodíme podle ohařů,ne s retrívry. Jinak jo,jinak mají slídiči vlastní

mac1
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 11:04
- Nahlásit

jana33
slídiči dělají vodu podle ohařů, ohaři zase nemají vlastní řád pro BZ ,nakonec retrivři před pár lety také neměli ( u nás) vlastní ZŘ

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 11:05
- Nahlásit

mac1
souhlas,ono se mi taky pak jinak cvičí,když se neklepu,že když kůlivá blbosti neudělám,neprojde pes do chovu - děláme to,že nás to baví - ale vnucovat každýmu,že ho to musí bavit,jinak nemá nárok plemeno málem ani vlastnit?Kolik psů má v reálu šanci se do honitby dostat? A v budoucnu to lepší nebude, spíš naopak,tak proč by ty naše potvory nemohly agilitovat, záchranařit - ano,potřebují hodně pohybu, ale pro běžné držení je probouzení vloh (které tam jsou) spíš na překážku...ještě že u kokrů jsme tak tolerantní

jana33
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 11:07
- Nahlásit

Lucie od Arta
No právě vím,že máte vlastní řády,tak se divím,že zrovna vodky ne.Vždyť španělé jsou vodaři To je čurbes

mac1
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 11:07
- Nahlásit

Lucie od Arta
do útulku jsme volala, mám tetovací číslo, zjistím co ti je za pejska

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 11:09
- Nahlásit

případně bych nechala jen vlohy - prokážou,že ten pes v sobě něco má, ale nevyžadují náočnou přípravu,zvládne je i poučený laik, když už by tedy chtěl někdo trvat na zkouškách.Zjistí se,jestli pes slídí, má zájem o stopu a jde do vody, že se naučí prohánět zviřátka a já ho to pak budu odnaučovat,když nechci, aby mi pak někde vlítl pod auto nebo pod vlak,že...

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 11:11
- Nahlásit

mac1
je to mlaďoch,bud jen ztracenej, dík za iniciativu!snad bude brzo doma, snad nemá pánečka pitomce, co psa neshání a nstojí o něj...pže má třeba reakci na střelbu nebo je jinak k ničemu...ale to se nestává,že?

mac1
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 11:35
- Nahlásit

Lucie od Arta
chovatel už to ví, sežene majitele a dá mu číslo na útulek, také doufám, že se "jen" ztratil, že ho páníček bude chtít zpět

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2008 14:37
- Nahlásit

mac1
Už tam není,už je asi doma!!!Hurá!

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 18:23
- Nahlásit

Lucie od Arta
tak jsme dnes trénovali barvu - doufám, že není pozdě ). Jak jste na tom Vy ? Šoulačka nám celkem jde, odložení je snad v klidu , chůzi na řemeni také zvládneme a slídění snad také.
A počítám, že tak 5-6-7 barev ještě uděláme .

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 7 Říj 2008 19:02
- Nahlásit

mac1
no,taky jsme něco trénovali - barva jakžtakž...šoulačka hrůza,musíme zapracovat,neumím nenápadně za pochodu odložit, syčím u toho jak had...odložení snad v klidu, chůze na řemeni a slídění taky - nejvíc se asi bojím šoulačky...No uvidíme.
Kdo jdete v sobotu na výstavu na Džbán???

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 09:44
- Nahlásit

Lucie od Arta
My jsme chtěli,ale asi se nedostaneme. Což mě moc mrzí,protože je tam speciálka jagteriérů a hodnotí paní Tichá

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 09:47
- Nahlásit

jana33
jejda,jagoši,bud veselo
Tď na trekku krajem Oty Pavla s námi byli dva - jeden dokonce hnědopálenej, tak jsem tiše obdivovala a říkala si, ž jsou krásný, ale tohle nneí pro mě - já radši trouby, co vyjdou s každým psem

jana33
Člen
# Zasláno: 8 Říj 2008 09:49
- Nahlásit

Lucie od Arta
No Tichá mi říkala,že jich tam bude okolo padesátky to bude bugr Fakt mě to mrzí,ale prostě se to nehodí. Achjo

younglady
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 10:23
- Nahlásit

Pro známé sháním štěně německého drátosrstýho ohaře, s PP, fenku, nějakou kvalitní. Nevíte o někom kdo němce chová? na netu sem toho moc nenašla (nebo neumím hledat )

irenaa
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 20:28
- Nahlásit

younglady

Ať známí zkusí poradce chovu, je to moc ochotný pán a určitě poradí.
MVDr. František Šimek, 603 545 259

younglady
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2008 22:49
- Nahlásit

irenaa
super, moc děkuju!

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 09:08
- Nahlásit

Ahojky,tak jak jste kdo dopadl na oblastce?

Bassi
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 10:03
- Nahlásit

jana33

ahoj,
tak my ,V1,vítěz třídy ..Oblastního vítěze dal druhému RR,který byl ve "výstavní formě"

ale jinak nás rozhodčí velice pochválil a byl překvapený ze zkoušek ,což mě potěšilo daleko víc

jana33
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2008 10:25
- Nahlásit

Bassi
Tak to moc gratuluju No já už slyšela,kdo vyhrál za labroše,to je taky "výstavní forma"

Nevíte někdo,kde bych našla fotky a info ze speciálky jagošků?

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 10:05
- Nahlásit

jana33
my VD1, že jsme hubený...
pár jagošů mám tady - ale jen pár...
mac1
hele,tys npřihlásila ty barvářky? Teď mi volala paní, že to definitivně rušej, že jsme přihlášený jen 3...a ty prej ses neozvala...tak holt na jaře klubový...

jana33
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 10:46
- Nahlásit

Lucie od Arta
Díky. Popisek "pokus o vraždu soupeře" je fakt veselej

mac1
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 10:47
- Nahlásit

Lucie od Arta
posílala jsem to mailem

mac1
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2008 10:52
- Nahlásit

No alespoň bude víc času, třeba se mi podaří vyřešit problém s ložem. Chci ho vést jako oznamovače, po vypuštění zvěř sám dohledá, chvilku u ní hlásí a pak se pro mě vrátí a dovede mě k ní, jenže mám problém : nijak mi neznačí lože ( při cvičení to poznám, protože ho mám označené na stromě) , jde dál po barvě , takže jak na zkouškách poznám, kde ho mám pustit ? Takže teď bych ho stejně vedla jako vodiče . Poradí někdo s tím ložem ? Rozhodčí mi asi neoznámí, kde je lože a abych ho pustila nebo ano ?

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání