| Autor |
Zpráva |
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2008 12:36 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Tak prosím pěkně hlásím, že Béďa si v sobotu na norování v Kolíně, vyběhla 1. místo (ze 16ti psů) s časem 12.sec a plným počtem bodů 84 ;)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2008 12:46
- Nahlásit
blanulinka1
Béďa na hrad, Beďa na hrad!! Je čičkovná, fousatice tož gratulujem.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2008 13:44
- Nahlásit
PetraK
Děkujeme ;) Možná by z toho hradu ty lišky podšité vyhnala...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2008 15:25
- Nahlásit
blanulinka1
nic nevidim mi to nevokazuje nic
Možná by z toho hradu ty lišky podšité vyhnala
a nemohla by to zkusit? Dyš je teď tak rozjetá??
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2008 16:22
- Nahlásit
PetraK
http://www.bedulka.vesele.info/novinky-2/zn-oms-ko lin-1-misto.html tak takhle...?
Jenže tyhle hradní lišky... to jsou strašný potvory...s těma si takovej začátečník, jako je Béďa, neporadí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2008 16:26
- Nahlásit
blanulinka1
to jsou strašný potvory
tak DDT a konečná!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2008 17:14
- Nahlásit
PetraK
to jedině... v tom případě ale odjíždím na pár dnů z Prahy a pořádně utěsním okna
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2008 08:28
- Nahlásit
blanulinka1
Juchuuuuuuuuu! Ja som to vedela, že je to šampionka!!! Má to v krvi, nie je o čom Moc moc gratulujeme!
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2008 12:01 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Džuska
Děkujeme ségře a opožděně přejeme paničce vše nej k svátku ;) Chtěla jsem včera večer napsat, ale usnula jsem...utahaná víc než pes
Co vy? Nechce to zkusit? Na tom Kladně? V září jsou tam zkoušky, já na ně chtěla, ale zrovna jsme na dovolený, proto jsem šla teď ten Kolín... ;) Katka mě "navedla" ať zkusím jít letos o Pracovní pohár jezevčíků, tak ještě zkusím letos Lesní zkoušky a Barvářský zkoušky...Uvidíme, vyzkoušíme Bylo by to pěkný I když v plánu jsem měla letos už jen barvu, ale třeba to vyjde
|
Skypy
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2008 12:22
- Nahlásit
blanulinka1
Taky gratuluju. No jo,to se vám to při té velikosti vyhrává,
my dlůhonozí sme si na zkůškách museli počkat dvaktrát tak dlůho, ale na čtvrtý místo to stačilo. Pamatuju že tenkrát to vyhrála trpasličí hladkosrstá dáma s podobným časem. A ni sme nepostřehli že už odběhla aj druhý kolo, byla rychlá jak blesk.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2008 13:21
- Nahlásit
Skypy
To je ta výhoda... ;) Bedřich je taky jako blesk, krátký nožčiky no ;) Nic nemusí soukat, prostě jen běží
|
Skypy
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2008 13:54
- Nahlásit
A jak se zatím chytáte na další zkoušky, už chodíte po barvě? no ještě bys mohla zkusit barvářský honičů abyste teho neměli málo to už by titul byl skoro jasné
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2008 14:22
- Nahlásit
Skypy
Já myslim, že mi to pro letošek bude stačit I když... lesky jsme taky neplánovala a nechala jsem se přemluvit..."vždyť je to přeci jen barva a vlohy"...to dáte" Chci to jen zkusit, když je tu ta možnst ;) Barvářky honičů už je vyšší level zase... To už bych pak mohla začít přemýšlet o podzimkách a příští rok Vodní speciálky, Klubovou honičskou a Kristla co?
|
Skypy
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 07:03
- Nahlásit
jak se tak na to dívám tak to by mohla byt Beďule aspirant na nej pracovního jezevca dva roky po sobě
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 07:19
- Nahlásit
blanulinka1
Ďakujem
No my v září len dorazíme do Prahy a pred skúškou by som s ňou keď už tu noru aspoň ešte dva krát skušobne zbehla. Na prvý krát to síce nebolo úplne zlé, ale ak by to malo byť tak aj na skúške, tak to by bol trapas
Tak to je velká vec, to vám držíme palce, aby to vyšlo! Už vidím, ako Béďa drží pracovný pohár nad hlavou a má zlatú medailu na krku Chjo, Už mi trochu hrabe z tých Olympijských hier...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 07:20
- Nahlásit
Skypy
Beďule má naplánováno se příští rok stát zasloužilou matkou To už ji potáhne na třetí rok a už bude nejvyšší čas "mi obstarat novou práci"
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 07:25
- Nahlásit
Džuska
Já bych řekla, že bude bohatě stačit zajít už jen jednou ať ji nepřetrénuješ a má pořád chuť Ona je šikulka... pomau si začni hledat kam s ní vyrazíš : http://www.myslivost.cz/vystavy/kynologicke.asp
Jo jo a bude při tom stát na bedně ;)
|
Skypy
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 08:00
- Nahlásit
blanulinka1
no to my sme měli tři roky letos, ale matkou nebudem, jelikož máme podkus - teda jenom fena, já su doufám chovné
Ale od června mám doma štěně ohařa, takže na letošek i příští rok máme program zcela jasné.
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 09:33
- Nahlásit
blanulinka1
gratulujééééééém, jste dobré !
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 09:34
- Nahlásit
blanulinka1
kdybys chtěla na BZ V Berouně , jsou 31.8.2008, my jsme měli jet , ale naskytla se jiná vícedenní akce se psy, které jsem dala přednost , takže místo bude
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 09:53 - Změnil/a: mac1
- Nahlásit
Dali byste svého psa ve věku 10 měsíců někomu na půl roku na výcvik? Aby byl připraven na VZ ? Za sebe rovnou říkám, já ani náhodou . Kamarádka má 2 ohaře, jednoho už 5ti letého a druhého to mládě . Poradce chovu jejího plemene na ni tlačí, ať s ním nic nedělá, že mu na podzim zajistí u výcvikáře ( nevím jakého) pobyt na 1/2 roku, aby ho připravil na VZ. Kámoška jim neskutečně podléhá ,všemu co řeknou věří ( nemá na to, aby ho vycvičila, ženská a k tomu z Prahy nemůže vycvičit ohaře , lišku nemůžou spolu zvládnout , jen ho zkazí ......), protože ONI jsou zkušení odborníci , přitom je nešťastná, že by pes byl 1/2 roku pryč ....pojede se prý k výcvikáři podívat, aby viděla jaký je , jakoby to mohla za pár hodin poznat .Přitom toho staršího psa kupovala od chovatele jako 2 letého psa " k ničemu " . Chovatel chtěl toho psa totiž prodat do Francie a chtěl , aby šel ven také s VZ , PZ s ním udělal, VZ už ne , když si ho kámoška brala , pes se nehnul od nohy, proutek přilepený k zadku , bál se .....začaly jsme ho brát všude na akce se psy, na hony....jak padla rána, pes ležel v daunu a nechtěl se zvedat ( nebyl to strach z výstřelu) ....2 roky to trvalo a pořád to ještě není úplně ono, ale pes už normálně hledá, vystavuje, aportuje ....a hlavně , je v pohodě. Nechápu, že po takové zkušenosti vůbec naslouchá hlasům, které ji nabádají k tomu, aby psa dala na výcvik. Jak to vidíte , jaký na to máte názor ?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 09:58
- Nahlásit
mac1
Názor? Bude mít sice VZ,ale dokurvené psy
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:18
- Nahlásit
jana33
no, tak nějak to vidím i já , a ani nechápu proč musí pes v 1,5 roce být připravený na VZ
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:23
- Nahlásit
mac1
A ty jí s výcvikem pomoct nemůžeš,vždyť to taky děláš,ne?
Zkus jí to ještě rozmluvit,fakt jí ty psy zrasí, co vím,tak se za nima ani majitelé nemůžou přijet podívat,aby "nerušili".
Vždyť je přece úplně jedno,že je ženská a z Prahy,ať jede třeba na tábor,s někým se zkontaktuje a cvičí sama nebo s pár nadšencema.
Dej jí kdyžtak odkaz na www.glen.estranky.cz , je to kamarád s maďarem, taky z Prahy, na tábory jezdí tuším s Lavare Moravia a taky cvičí sami, podzimky a vodky už mají,teď se připravují na všestranky,určitě by jí poradili a vzali cvičit s sebou.
Ale moc nechápu,proč vůbec ten pes má projít loveckým výcvikem,jestli k němu ona nemá vztah a nechce ho dělat. To je přece blbost
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:25
- Nahlásit
mac1
ahoj,to jde o toho fouska?toho šikovnýho, co jsem ho viděla?ať neblbne, proboha, zvládly to jiné, zvládne taky - a když nezvládne, aspoň nebude mít nervově odrovnanýho psa.Ať zkusí Horys nebo Štěpána Horáka, někam se psem jezdit, třeba to uklidní toho chytráka, co jí radí a jí dodá sebevědomí...a hlavně u toho bude, nikdy bych psa nedala z domu, jednak by se mi strašně stejskalo, druhak co já vím, co by mi tam s ním dělali...
Jo a hele, psala jsem na Prahu Západ, 26.října mají barvářky, jestli mi odpoví, že je ještě místo, nešla bys taky? Mám ten den narozky, tak mi třeba dá Benji dáreček.a v neděli jdem na vlohy, pro třetí cenu (neměla já bych toho němýho psa dát pryč?nebo lépe - na výcvik, nejmíň na půl roku?), tak držte palce...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:28
- Nahlásit
Lucie od Arta
Dáreček,jo? No to ti dá určitě,nudit se na narozeniny nebudeš
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:29
- Nahlásit
Lucie od Arta
no to bych šla , měli jsme jít 31.8. do Berouna, ale jedeme na konci srpna jinam - se bavit se psy, ne na zkoušky, takže v tom říjnu bychom mohli vyrazit, a kdybych nešla sama, bylo by to lepší , to se líp oslavuje i likviduje žal .
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:29
- Nahlásit
jana33
třeba proto, aby byl chovnej,ne?jestli je to ten,co myslím,je super krásnej a dost úspěšnej. a vztah si k tomu člověk najde, pokud se mu to vyloženě nehnusí...a myslím,že jde o to,že paní by to zkusila, ale nějakej kretén jí podrejvá sebevědomí..Jsem taky holka z Prahy, naštěstí máme uchovnění bez zkoušek, ono se cvičí jinak, pohodověji, když se člověk nemusí nervovat, jestli to dá a pes bude chovnej nebo ne...
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:31
- Nahlásit
mac1
Já bych psa nikdy "na intr" na výcvik nedala. U našeho plemene třeba většina lidí cvičí slušně, ale výcvikáři co dělaj na kšeft...no měla jsem tu "čest" se s některými potkat na zkouškách a děkuji pěkně, nemám zájem. Ať je radši můj pes "rozmazlenej sprateček a gaučák od tý mladý holky z města co neví jak na něj", než aby se pomalu počůral strachy když na něj zařvu. No tak třebas nebude mít žádný zkoušky, no a? A nebo je uděláme až později, až se zklidní, no bóže. Co znám psi od výcvikářů, tak makaj skvěle, ale chybí jim taková ta ďáblíkovská jiskra v oku, kterou mám tak ráda (i když mě ten blboun občas přivádí k nepříčetnosti )
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2008 10:32
- Nahlásit
mac1
bezva,tak až se mi ozvou, dám vědět, v září chci pořádně začít trénovat, zatím odchodil tak deset barev a docela dost mu to šlo (kdybych ho neměla furt potřebu korigovat a víc mu věřila), jen tedy odložení nám zatím nejde tak dlouho, ten můj závislák vždycky přileze, ale na to času dost. a v listopadu jsou v Hostíku ZPU1 .
jana33
právě, nudit se nebudu, neumím si popravdě skoro představit líp strávenej den než se psem při práci...barva ho baví, mě taky
|