Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Lovecký pes
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 21:24
- Nahlásit

Bassi

no pořídila jsem si lovečáka, tak nemůžu čekat, že se mi podaří mu to celej život tajit, že jo?

Jsem ráda, že se mi povedlo Ashe vychovat tak, že můžeme jít kdekoliv navolno, že jsme prochodili slušně Šumavu a stačí říct cesta! a Zrzavohubec poslechne, že když mu vyběhne s jiným psem před nosem zajíc, tak stačí houknout a on zůstane a nenechá se strhnout. Nejsme za dokonalý, ale na to, že jsem si ho vychovávala úplně sama jsem to myslím zvládla celkem slušně.

Bassi
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2008 21:31
- Nahlásit

jezevčice

To jsem ještě nekoukala na řády.
Musím postupně .. nejdřív vlohy (abysme zjistili,zda je teda má) , pak barvu a potom lesní zk.

No a pak se uvidí,jak na tom budeme s aportama atd. atd.

jj za exota jsem byla už na svodu
a musím říct,že mi to teda dost lidí vymlouvá

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 07:50
- Nahlásit

Bassi
OT
Zase mám prima zážitek…Dneska ráno jdu venčit, jako vždycky, po šesté hodině, Beďule na volno, já bez vodítka… Ještě že za vchodovými dveřmi do bytovky byla Amy (ta pittka) co ji Béďa nemá zrovna moc ráda a tak vzala jsem ji po paži neboť se mi nechtělo nic řešit a spěchala jsem… hned u baráku, na trávníku pod okny do naší ložnice ležel člověk, u něj záchranáři… Když jsem šla z5, raději jsem ji zase vzala… už tam byly i policajti a člověk byl přikrytý černou plachtou…Strašnej zážitek po ránu… Během noci, zatím co jsem si klidně spali nám pod okny zemřel člověk. Ještě že mi do toho Béďa nevlítla…Nevím jak bych ji tam lovila…Brrr.. No není mi z toho zrovna příjemně… Raději na to ani nechci myslet. Já ti nevím, já mám na takový hnusárny asi nějakej magnet...

jezevčice
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 08:30
- Nahlásit

Bassi
Odradit se nedej, pro psa je to super, když se s ním něco dělá.
Dobré jsou taky zkoušky BZH, jsou to jako barvářky, jen se tam nekape barva, ale stopa se dělá spárkami divočáků. Psi po ní choděj dobře.

Bassi
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 09:35
- Nahlásit

jezevčice

jj díky za tip .. to víš ,že se odradit nenechám , jim to natřeme
(možná )

blanulinka

fuuj hnus

Skypy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 10:30
- Nahlásit

blanulinka1

Jak včera psalas o té vepřové krvi, mám pro tebe jednu radu - než to zamrazíš, rozlej si to do malých flašek, nejlíp do těch 0,5l PETek - s kterýma potom budeš běhat venku a kapat barvu. Pokud bys to pokaždý rozmrazovala tak to za chvílu bude pořádně smrdět a budů se dělat hodně sraženiny. Nechcu dělat chytrýho ale jenom poradit - loni sem to taky řešil.

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 11:20
- Nahlásit

blanulinka1
to nebylo zrovna milé ráno

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 11:21
- Nahlásit

Skypy
ono to smrdí stejně )

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 11:49
- Nahlásit

Bassi
mám obavu, že RR žádné honičské zkoušky dělat nemůže, jen nikde nemůžu vygooglit argument, který si pamatuju - že u nás jsou jako honiči používáni pouze psi do určité kohoutkové výšky, nad ni je takový pes byť původně šlechtěný coby honič nepoužitelný...Marcelo, nevíš, vymyslela jsem si to nebo jsem to někde četla, krom toho, že to slečně s ridgbačkou na OMS vlohovkách pro malá plemena říkali páni myslivci?

Bassi
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 11:53 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit

Lucie od Arta

hele,asi vím,co myslíš. Jen mám pocit,že to na zkouškách neplatí .. že nesmí pak až na hony (oficiálně) ... tam je to omezeno vejškou

a z toho,co sama píšeš to i tak vyplývá .. Zkoušek se může účastnit,to by byla docela blbost,kdyby nemohl , že jo ...

4. Účast na zkouškách
Zkoušek se mohou zúčastnit všichni psi loveckých plemen s platným průkazem původu
F.C.I., kteří jsou zapsáni v plemenných knihách ČR a po dosažení věku minimálně 10
měsíců, při norování, FT retrieverů a zkouškách barvářů 12 měsíců. Požadovaný věk musí psi
dosáhnout den před konáním zkoušek.
Na zkouškách mohou předvádět psy i nezletilí vůdci starší 15 let.
Přihlášky se podávají na předepsaném tiskopise (přihláška ke zkouškám loveckých psů) do
termínu, který je uveden v propozicích. Přijetí přihlášky je podmíněno současným
zaplacením předepsaného poplatku. Výši poplatku stanoví pořadatel. OMS ČMMJ vyrozumí
písemně všechny žadatele o tom, zda jimi přihlášený pes byl ke zkouškám zařazen či nikoliv
s poučením, že mohou do 15 dnů od doručení tohoto vyrozumění podat námitky OMS
ČMMJ, který ve věci rozhodne. V případě, že dojde ke změně termínu nebo místa konání
zkoušek, vyrozumí všechny žadatele, jejichž psi byli ke zkouškám zařazeni, nejméně 15 dní
předem. Ve stejné lhůtě vyrozumí o změně termínu též sekretariát ČMMJ, který vyrozumí
MZe.
Majitel přihlášeného psa ručí svým podpisem na přihlášce, že data uvedená na přihlášce jsou
správná a pravdivá, že jsou mu známa ustanovení zkušebního řádu a že ručí za škody
způsobené jeho psem. Budou-li dodatečně zjištěny nesprávné údaje na přihlášce, získané
ocenění na zkoušce ztrácí platnost a proti majiteli psa budou vyvozeny závěry.
Pes se může zkoušek stejného typu zúčastnit vícekrát. Psi bez zkoušek mají přednost před psy
se zkouškami.
Držitel loveckého lístku střílí zvěř před psem zpravidla sám. Vůdci psa, který lovecký lístek
nemá nebo v jiných odůvodněných případech přidělí rozhodčí náhradního střelce. Zásadně je
nepřípustné, aby střílel sám rozhodčí.
Zkoušek se mohou zúčastnit psi v majetku cizích státních příslušníků a musí být zapsáni
v uznaných plemenných knihách F.C.I.

nikde se tu o tom nepíše

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 12:21
- Nahlásit

Bassi
možná máš pravdu, asi je to tak, že navzdory zkouškám nebude takový pes klasifikován jako lovecky použitelný bo jak se tomu říká...
stejně- a to není tak, že jsou určitá plemena pro určité zkoušky? tj teoreticky by mohl jít ohař na norovačky? a já s kokrem na zkoušky ohařů? to asi ne, ne? to ještě musí být někde seznam olemen, která na dané zkoušky můžou...ale na Myslivosti taky něco hledat

Bassi
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 12:29 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit

Lucie od Arta

nn ,je to podle příslušnosti samozřejmě (teda zařazení) . Já s RR , jdu podle jezevčíků a teriérů.

je to ve zkušebních řádech , konkrétně na tu zkoušku honičů ,je to upraveno takto ...

ÚVOD
Zkoušky honičů (ZH) a barvářské zkoušky honičů (BH) kvalifikují psa k lovu a dosledu spárkatě
zvěře se zvláštním zaměřením na náročný lov a dosled zvěře černé a vysoké.
Zkoušky honičů musí být pořádány jako dvoudenní. Barvářské zkoušky honičů a individuální
zkoušky honičů SK jsou jednodenní. V jedné skupině může být nejvýše 6 psů, na IZH-SK bude
připuštěno jen 6 psů na celé zkoušky. Přednost na IZH-SK mají kandidáti chovu - zkouší se zde
podle platného zkušebního řádu pro honiče, ovšem jen z vybraných disciplín - viz tabulky z IZHSK.
Tyto zkoušky se budou konat výhradně při společném lovu na černou zvěř. Jen v případě, že
pes nebude mít možnost prokázat během lovu ostrost na divočáka, vyzkouší se tato disciplína
jako ochota k práci na černou zvěr dle zkušebního řádu pro honiče.
Psi musí na zkouškách prokázat přiměřenou ostrost na zvěř černou a vysokou, což je základní
předpoklad možnosti využívání psa k dosledu postřelené zvěře černé a vysoké. Ke zkoušce ZH
jsou připuštěni honiči, dále malá plemena psů (jezevčíci, teriéři, lovečtí španělé).
Psi, kteří
opakovaně napadají ostatní psy, jsou ze zkoušek vyloučeni.
Kvalifikaci pro další loveckou upotřebitelnost mohou honiči získat absolvováním zkoušek podle
zkušebních řádů pro zkoušky teriérů, jezevčíků (PZ, LZ, BZ, VZ) nebo podle zkušebního řádu
pro zkoušky barvářů - předběžné zkoušky barvářů (Pb). Honiči se mohou zúčastnit zkoušek vloh
teriérů a jezevčíků.
Individuální zkoušky honičské Klubu slovenského kopova mohou převzít i další kluby honičů,
případně si upravit vhodné disciplíny do tabulky - musí to být disciplíny ze ZH nebo BH popsané
v tomto zkušebním řádu.

máš pravdu,lovecky upotřebitelnej bude,ale oficiálně by se toho neměl účastnit ...

ale dá se chodit třeba na dohledávku atd.

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 12:33
- Nahlásit

Lucie od Arta
ono se to týká společných naháněk , kde můžou být pouze psi do 55 cm kohoutkové výšky

Skypy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 12:39
- Nahlásit

mac1

Nám asi jo, ale psům už určitě jinak. Já sem ji měl taky ve dvoulitrovce, ale dvakrát týdně čekat než to rozmrzne a přelit to do malé flašky mě nebavilo. tak sem další várku už dal do těch půllitrovek. Bylo to o hodně rychleji rozmražený a nebyly tam sraženiny. Nehledě na to že se ta krev stašně rychle kazí a ten pes to určitě cítí jinak. Ale jak kdo chce, mě se to jenom zdá praktičtější.

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 12:40
- Nahlásit

mac1
Bassi
aha,já dokonce měla pocit,že 50 cm...hm,tak díky za dovysvětlení. Že my na BZH můžem, jsem věděla, kamarádka je s kokrem má. ale ty naše barvářky mi připadají jednodušší - a mnohem.Nepobarvená stopa mi přijde těžší a hůř se asi cvičí, teda pro mě,co mám problém sehnat barvu, shánět nožičku z divočáka bo co je asi ještě těžší. takže dík, já jen, že jak s námi byla ta RR na ZV v OMS (abych byla jak Mládek), tak myslivci chválili, jak maká a litovali,že je to jako plemeno v praxi u nás nepoužitelný. tedy ti z nich, co věděli, co toje, někteří jen zírali...

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 12:44
- Nahlásit

Skypy
praktičtějsí to je určitě, také to rozlévám , ostatně kanystr bych ani do mrazáku nenacpala

Skypy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 13:00
- Nahlásit

Lucie od Arta

RR patří podle FCI mezi honiče? díval sem se na pár stránek a nikde sem to nenašel. Pokud ano, tak BZH a ZH dělá podle zkušebního řádu pro honiče a zbytek zkoušek dělá podle z. řádu pro teriéry a jezevčíky a nebo pro barváře.

Bassi
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 13:03 - Změnil/a: Bassi
- Nahlásit

Skypy

jj mezi honiče

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 13:06 - Změnil/a: Lucie od Arta
- Nahlásit

Skypy
netuším,nejsem v problematice RR dvakrát zběhlá, já umím "jen" VIII. FCI skupinu, respektive slídiče...
už jsem to našla:
VI. skupina, 3. sekce, příbuzná plemena, spolu s dalmatinem. a jelikož dalmatini na BZH chodí, tak asi RR taky

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 13:08
- Nahlásit

Skypy
Jak včera psalas o té vepřové krvi, mám pro tebe jednu radu - než to zamrazíš, rozlej si to do malých flašek, nejlíp do těch 0,5l PETek - s kterýma potom budeš běhat venku a kapat barvu. ...
mám to v PETkách od 0,75l Rajce s takovým tím dětským uzávěrem...kapátkem, rovnou připraveno k akci Ale díky...
mac1
to tedy nebylo...

Hafina
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 13:23
- Nahlásit

Lucie od Arta
a proklusal kolem mě, zmizel v křoví - a když jsem ho konečně našla, tedy psa, tak nenáviděného dummíka pečlivě zahrabával

Na to zahrabávání aportu bacha, říká se tomu hrobaření a je to vysoce nežádoucí a jak ti to pes udělá na zkouškách, tak je to v háji. Pak je ještě načínač, to je taky katastrofa.
Aris to zkusil jednou když už ho aportování nebavilo a moc jsem na něj nedávala pozor. Dostal pěknýho spuca a teď už si na to dávám obrovskýho majzla, ale naštěstí už si to od tý doby nedovolil....

Skypy
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 13:34
- Nahlásit

blanulinka1

jo a ještě jedna praktická rada ohledně barvářek - jelikož sem měl minulé rok tu čest připravovat barvy na zkoušky, já sem sundával papírky a kamarád kapal, tak to při výcviku nepřeháněj s barvou, protože se nám stalo, že sme na těch poctivých 500 kroků vykapali třeba jenom půlku té 0,5 l flaštičky - psům to ale problémy nedělalo.

jezevčice
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 13:35
- Nahlásit

Ještě k té barvě, je potřeba, aby jí řezník dobře vymýchal, pak se nesráží, pomáhá do ní vsypat kyselinu citronovou.
Ridgeback je plemeno honiče, tak by měl být připuštěn na ZH. Loni sem viděla na mezinárodních zkouškách honičů Porcelaina, ten mi příjde taky velkej.

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 13:45
- Nahlásit

Skypy
ok díky moc...

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 13:47
- Nahlásit

jezevčice
také myslím trochu soli pomůže

mac1
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 13:51
- Nahlásit

RR
BH - barvářská zkouška honičů
BZ - barvářská zkouška
HZ - honičská zkouška
LZ - lesní zkouška
MIBzH RR (mezinárodní individuální
barvářská zkouška honičů pro Rhodesian Ridgebacky)

Lucie od Arta
Člen
# Zasláno: 7 Kvě 2008 14:14
- Nahlásit

Hafina
ale to já vím, teoreticky jsem na slídiče machr,jen v praxi mi to tedy ani výstavně ani pracovně moc nevychází.až takové ambice mi ale zas nemáme a jiné aporty krom dummíka nezahrabává. ale jelikož má vůbec odpor k aportu, neřeším, chci maximálně vlohy a barvu, pak se uvidí, jelikož povinnýho nemáme vůbec nic, nebudu to moc lámat, tedy ho, psa...

jezevčice
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 18:39
- Nahlásit

Musím se pochlubit, dnech dva moji odchovanci z loňského vrhu udělali norovačky. sice ne na plný počet, ale počítá se výsledek obstál. Tak sem ráda.
Kdyby jste chtěli mrknout na fotky, tak sem je dala na rajče.net, sekce zvířata, ZN Loučeň se to jmenuje.

Bassi
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2008 19:13
- Nahlásit

jezevčice

gratulace !!!

a držím pěsti do Nymburku! Dej pak vědět ...

choco
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2008 10:10
- Nahlásit

Tak u nás včera Zuzka konstatovala, že je Andy nejflegmatičtější pes,co na lovečáku má, ale že se snad rozhejbe, až mu u toho hledání fakt půjde o hledání něčeho konkrétního. Ale slízli jsme pochvalu za už líp vypadajícího downa (svalí se totiž vždck jak balvan) a hlavně za aporta i když jsem před nim musela předvést úprkem prk,protože za mnou s tím aportem prostě lehce klusal, ale když viděl, že mu utíkám,tak kupodivu běžéééél ) ale zas na druhou stranu to nepustil, ikdyž nám do toho vlítla výmařice a šla ho rozptylovat

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 21 . 22 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání