Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
zuska
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 15:43
- Nahlásit

s klikrem se začíná tak, že klik - dam mlsku. Jen tak, zadarmo. Nic po psu nechci. Klik - odmena. Je dobré to třeba házet na zem a až to pes pochopí (pozná se to podle toho, že kliknu a pes už už kouká, kde nějaký pamlsek poletí; nebo když je pes někde dál ode mně, kliknu a pes okamžitě přijde, protože ví, že něco dostane), začnu teprve na klikr cvičit koknrétní povely.
Ze začátku ale povel vubec neříkám!! O tom klikr je.
Vemu klikr, sedím a čekám. Pes ví, že - aha má klikr... jee, a ty pamlsky... dal bych si... klikni, klikni... podivej udelam tohle, kliknes? ne, aha, udelam tohle, kliknes? tak udelam tohle... - do te doby, az ho opravdu konecne odkliknes. Pak si musi rict - jo tak tohle je spravne.. a zacne ti to chovani nabízet. Samozřejmě je nejdůležitější načasování - odkliknout opravdu to, co chceme, aby pes delal.
Na klikr se najednou ale cvičí max. tak dva povely. Neklikáme psu za všehno, co je dobře (pak bychom opravdu mohli jenom chválit bez klikru). Klikr totiž není úplně to samé jako pochaval, je to úplně jiný princip výcviku, odměňuje za věci, které jsem po psu chtěla aby udělal, ačkoliv jsem nedala povel, a ne za to, že je náhodně udělal.

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 17:25
- Nahlásit

zuska
To si myslím, že pochopí oba móc dobře.U nás už funguje i jen to, že se mírně nahnu k té kapse ve které mívám mlsky a když je to při přivolání, tak zrychlí kdo bude u mě dřív
Takže úplně polopaticky a pro blbce: jen tak chodíme po venku, já chci aby přišel, tak zavolám jméno-to musím ne?- a pokud přibíhá, tak kliknu a odměna. Pokud ne, tak nic.No a pak přidám k přibíhání povel "ke mně" ??? Tak nějak? A tak stejně s ostatníma povelama?
No ale co když si teda řeknu, že budu učit a pilovat třeba přivolání, no a do toho si budeme házet balónkem a já budu mít radost, že mi ho donesl, a ještě navíc po cestě něco přeskočí když mu řeknu hop? Za to ostatní nic nedostane?
Možná si říkáte všichni že sem tupan, ale mě se to líbí a chtěla bych to s klukama dělat, ale ne špatně.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 17:53
- Nahlásit

Venuše
no já to s jondou dělám trochu jinak. nový cviky děláme přesně jako zuzka, ale zas když už toho spoustu umí z doby "před clickerem", přijde mi divný cviky učit znovu s clickerem..prostě když zjistil, že klik znamená ano, děláš to naprosto správně, tak řeknu třeba lehni, který umí a za to mu kliknu..ale s clickerem spíš starý cviky zpřesňujem a tak..třeba při chození u nohy vždycky co chvíli čuměl po všech čertech, zak jsem to s clickerem dělala tak, že jsem řekla k noze, šel mi kousek u nohy, pak se na mě podíval-klik-pamlsek..teď už furt čučí a čeká, kdy kliknu..takže teď už je to tak, že jde u chvíli u nohy, kouká na mě, kliknu, pár kroků ještě jdu, kouká dychtivě, kdy bude pamlsek, sednout a dostane odměnu...takhle mi to funguje moc dobře, skoro mi přijde zbytečný učit vše odznova bez povelu, tekhle je to psaný i v tý knížce o klikání, že se daj takhle zlepšovat cviky učený dřív bez clickeru.no a s piraňkou bych to zkusila rovnou jen s clickerem, to by mě děsně zajímalo, jak to jde, když se s tim cvičí hned od začátku!!

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 18:08
- Nahlásit

Venuše
jeeee, ty máš krokodajla, to je hezký, já chci taky, já mám normál krabičku!!! no ale ještě jak zuska píše, že clikr je o učení nejdřív bez povelu, tak doufám, že to nevypadá z toho minulýho příspěvku, že to popírám..takhle to dělám taky, ale u nových cviků, ne u starých, sem to tady už psala dřív u těch nových s tou otočkou-navedu psa pamlskem, kliknu mu přitom, pak zas znovu, do doby než uvidím, že to pobral a ví, co dělá-teda ne samo že bych to dělala v jednom čase furt za sebou..no ale když je vidět, že chápe, tak přidám povel a dělá ho tak vlastně od počátku správně, což je super.
no já mu klikám za různý věci. třeba že za mnou přijde na procházce bez zavolání a jde vedle mě a kouká na mě. nebo i když ho pošlu v lese něco přeskočit. prostě za to, co po něm chci a udělá to dobře, nebo když se sám přijde nabízet..já ho taky neučim s clickerem 10 NOVÝCH věcí na jednou, ale za staré naučené mu klikám taky..prostě když ví, že po něm něco chci a udělá to správně, tak mi přijde, že když mu dám jen pamlsek bez kliknutí, tak na mě kouká jako co se děje..taky nedávám klik za všechno, třeba když potřebuju, aby si doma zalezl na místo, sednul si, abych mu očistila tlapky a tak, to zas ne. prostě při cvičení, učení nových věcí, nebo když se sám chce zavděčit a klik si vysloužit...
jo a k tomy že, tryskomyš zkouší 100 věcí, že třeba něco vyjde, to dělá jonda hlavně při tanci..i když ty povely už zná třeba bezpečně, spíš je to z dychtivosti po žrádle. prostě mu kliknu, až to udělá dobře, klidně povel zopakuju. když zjistí, že za udělání 100 věcí na jednou nic nedostane, většinou se zklidní a je to ok...
tak držim palce a těšim se na zážitky s krokodajlem...

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 18:10
- Nahlásit

eva od jondy
Jojo, tak jsem to myslela u tryskomyši, jen budu muset vymyslet jak to dělat s oběma zaráz.A chůze u nohy je taky oříšek. Furt tahá na vodítku, kór když jdou oba dva vedle sebe, to se předhánějí kdo kde bude dřív( u stromu, hromádky listí apod. ) Nejdřív asi doma, a venku zatím to přivolání. Ti se dneska nažerou piškotů, když budu jen klikat a cpát to do nich

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 18:12
- Nahlásit

eva od jondy
Neboj, já to pochopila jak to myslíš, a taky to tak míním dělat, u tryskomyši pilovat, u pirani učit.Sem fakt zvědavá.

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 18:16
- Nahlásit

eva od jondy
Jako tryskomyš je liška podšitá. Teď sem si vzpoměla, že když jsme chodívali dost často jednou cestou, tak v jednom místě jsem potřebovala aby šel u nohy a pomalu.Nejdřív šel na vodítku,k tomu povel, takže byl ovladatelenej, pak bez vodítka a s povelem, a pak už věděl, že na tom místě má zpomalit a jít u nohy sám od sebe.Sice jen na tom jednom místě, ale věděl to, kulišák

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 18:19
- Nahlásit

Venuše
no ono je právě na tohle klikátko dobrý, že začnou čučet člověku do obličeje a ne po stromkách...
no a já zas na agi čučim po jondovi tak, že sem sejmula houpačku a to na mě jonda ani nekliká...
ten začátek je fakt nejlepší, to si jonda myslel, že ho čeká příznivá životní změna, ale měl holt dělat, že to nechápe, mohlo by mu to takhle vydržet dýl..jenže on se hnal jak trubka po pamlsku po kliknutí moc brzo..smůla,no..mohl se v klidu tejden přežírat..

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 18:20
- Nahlásit

Venuše
no sou to mršky to teda joo a piraňa nebude jinej

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 21:31
- Nahlásit

Ahoj, ségra dala na web svoje stránky (zatím nedokončené, ale snad budeme mít o vánočních prázdninách trochu času, tak je doplníme) a kdybyste chtěli vědět, o jako frontcrossech, blindcrossech a francouzských otočkách občas blábolím, tak tady je vysvětlení :-D

http://www.lerl.info/agility/myweb4.html

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 21:55
- Nahlásit

eva od jondy
Takže podávám hlášení akce cocodille: hnedle sem ho vyzkoušela při příchodu domů.Po klasickém přivítacím projevu, po úklidu ztrhaných tapet a omítky v předsíni se jali ztrhat a demolovat sami sebe velikou rvačkou. Tak sem klikla, tryskomyš zpozorněl, juknul na mě, já mu nacpala piškot, po té juknul i piraňa, postup stejný a nic, nechala sem je osudu. Opět se rvali, tak sem klikla, a opět na mě kukli, opět piškot, a tak několikrát za sebou. Musím říct, že tryskomyš je pohotovější a vnímavější, piraňa přece jen zahryzlej v kožichu tryskmyši vnímá méně Anebo jak tam tak má zabořenou hlavu v těch chlupech, tak míň slyší
Pak po prochajdě sem si vzala tryskomyš stranou, zopakovala cviky co zná, a když byli správně, což se mu kupodivu povedlo pokaždý, tak klik a oměna.
Já myslím pro začátek dobrý ne?

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 22:00
- Nahlásit

KaTachyon
Už sem to zběžně shlídla, vypadá to dobře.Pravda budu potřebovat trochu představivosti, ale takové jednoduché popisky se budou hodit, když si to nakreslím a vyzkouším v praxi.Díky moc.
Teď toho moc nepotrénujem, tryskomyš je marod, ale aspoň budu mít čas na poslušnost a klikátko

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 08:56
- Nahlásit

KaTachyon
Ahoj, dík moc, že si sem dala na stránky odkaz, je to tam všechno moc pěkně vysvětlené.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 09:03
- Nahlásit

Venuše
No dobrý, jen bych asi příště, až jim budu klikat a oni si zrovna upravovat kožichy, na ně nejdřív zavolala a když přestanou a podívaj se na mě, tak teprve klik a pamlsek. Protože když má klikr klasicky sloužit jako děláš něco moooc správně a dostaneš za to odměnu, tak aby to nevyznělo, že cupování kožichů byla přesně ta akce, co si po nich chtěla..takže nejdřív trřeba oslovit jménem a když přestanou a podívaj se, tak pak klik a pamlsek.
Kluci sou oba moooc šikovní, jen tryskomyš má holt před piraňí náskok, tak to se piraňce nelze divit

Venuše
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 09:39
- Nahlásit

eva od jondy
Apropó, si ze mě doma dělají blázny, cože to zase blbnu. To je nespravedlivý. Vždyť je to i pro jejich dobro.Pokud to bude dobře fungovat, tak budou tikat jak hodinky a babi nemusí být na nervy, když s něma půjde po sídlišti
Smažila jsem se jim to vysvětlit, a hnedle ráno mi to babi skoro skazila, jen tak si klikla a neměla žádnou mňamku, tak tryskomyš jako čučela, kde co je.Taky jsem to ráno vyzkoušela, když prchal tryskomyš za kolem.Rozběhl se, já hlasité fúúúj, musela sem zopakovat ještě jednou, pak přestal, tak sem klikla a už prchal pro mňamku Tak takhle už to bylo dobře?
Je to sice blbý, ale v podstatě bych teď mohla využít nuceného klidového režimu tryskomyši, protože musí chodit odděleně, páč když jdou spolu, tak to je furt pošťuchování a lítání, což teda jako klidový režim nevypadá. Tak by to šlo využít ke klikání a učení piraňky. se mi totiž zdá, že to kliknutí až tak nebere, spíš se drží furt tryskomyši a dělá to co on

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 10:19
- Nahlásit

Venuše
no radši tady ani nebudu psát, jaký sou u nás doma reakce na moje klikání
no to je chtěla babi určitě jen otestovat..
Taky jsem to ráno vyzkoušela, když prchal tryskomyš za kolem.Rozběhl se, já hlasité fúúúj, musela sem zopakovat ještě jednou, pak přestal, tak sem klikla a už prchal pro mňamku Tak takhle už to bylo dobře?- jasně, to je přesně ono!!
no to je pravda, to byste mohli ten pitomej klidovej režim využít, než se uzdraví tlapa, aspoň něco..
jo, věřim, že se piraňaka řídí spíš svým velkým tryskomyším vzorem, přece jen je to jistější

Venuše
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 11:02
- Nahlásit

eva od jondy
jasně, to je přesně ono!! jupíí ! to sem ráda, že sem to jakžtakž pochapila
Akorát čeče nevim nevim jestli krokodýl vydrží, se mi zdá že to nění až tak kvalitní matroš.
Ale líbí se mi to.Třeba by šlo odnaučit ouplně i to pokusování při skákání. Ty stránky od Katky jsou dobrý co?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 12:47
- Nahlásit

Venuše
To je super, pesani to taky pochopí, si myslim, že jonda s tom měl menší problémy než já-např. načasovat dobře to kliknutí, to já někdy pěkně po..
jj, ty stránky sou super!
teda, to by bylo blbý, kdyby nevydržel...já mám ten svůj clicker právě od katky a prej je dost výdržnej...ale zas to neni krokodýl.. no jestli nevydrží, katka by ti ho mohla asi určo poslat, ještě nějaký na prodej má, stojí to 30kč, možná by se to dalo poslat normálně v obálce,ale nevim do kolika gramů sou obálky..že by nebylo drahý poštovný...ale krokodajl musí vydržet!!!

Venuše
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 18:02
- Nahlásit

KaTachyon
eva od jondy
zuska
Trochu se nám to agilití fórum zvrhlo na klikací
Ale tak mě napadlo, když teda budu učit toho mladšího, co ještě neumí, tak když se zaměřím třeba na "sedni", tak v momentě kdy sedne, tak kliknu,přijde mňamka, fajn.Předpokládejme, že prcek pochopí, že když sedne dostane mňamku, tak přidám povel sedni. Ale co když se hned jak sedne, kliknu a on vstává, aby si šel pro mňamku? Já chci aby v tom sedni zůstal?

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 18:16
- Nahlásit

Venuše
třeba se to zas na chvíli někdy zvrhne na agilitní.
No nejdřív stačí úplně když si sedne jen na mžik a pak si půjde pro ňamku, zezačátku to nemusí být přesně.hlavně když pochopí, že kliknutí dostane za sednutí a až to bude chápat,tak připojit povel, pak až na povel bude umět bezpečně sedat, tak říct sedni, když sedne a začne znovu hned stávat, tak říct znovu sedni, pak kliknout a dát pamlsek.
no ale podle mě je lepší a tak se to taky pokoušim dělat, to načasovat tak, že se klikne přesně v okamžiku, kdy pes dosedne a asi o setinu později, než se stačí zvednout, mu strčit do tlamičky pamlsek. prostě je lepší ho i rovnou odměnit v tý žádoucí pozici. a kdyby se hned zvedal, tak ani nevadí, když se zároveň klikne a dá pamlsek, když se to jinak nestihne, jen nedávat nikdy pamlsek před kliknutím.

Venuše
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 18:41
- Nahlásit

eva od jondy
Já myslím, že největší požitek z toho bude mít tryskomyš, páč když budu učit piraňku doma, tak při každým náhodným sednutí kliknu a tryskomyš přišupajdí pro ňamku

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 19:12
- Nahlásit

Venuše
ten tryskomyš se teď ale poměje, úplně slyšim, jak navádí piraňu: "věř mi, já už tohle dávno umim, když ti řekne sedni, tak mě rychle zavolej a až přijdu, honem si sedni..ale příště zas dělej, že nevíš, vo co go, protože přesně tohle po tobě panička chce, musíš to střídat, aby si nezvykla na to, že to umíš."
no jo vlastně, piraňa se může učit náhodně, to je super, to myslim vůbec nevadí, když se pak zvedne a poběží pro ňaminku, chce to jen, aby si to spojil v hlavince, pak myslim, že až uvidí klikr,nebo ňamku, bude sedět už dopředu

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 20:51
- Nahlásit

Venuše

To je ale v pořádku. Klik mimo jiné znamená i ukončení cviku. Já vytrvalost ténuji už bez klikání, jen na povel, chválení a odměňování.

Venuše
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 21:02
- Nahlásit

eva od jondy
Dnes už sem toho bohužel moc nestihla, před chvílí sem dorazila z rachoty, ale zejtra zase bude. Dítě to taky zkouší s klikerem,zatím jen klik a odměna, hlavně venku
V podstatě jim upevňuje veědomí, že klik znamená odměna. Víc sem říkala ať nedělá, až to vyzkouším pořádně já a můžu ji trošku poradit. Přece nebudu říkat, že se hlavně taky radím tady, no ne?! Maminka přeci umí všechno, tak si to nechci pokazit

Venuše
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 21:04
- Nahlásit

KaTachyon
Takže ve finále, za několik mnoho let, až budu mít složené všechny zkoušky dovednosti, vyhraju MS agility a MS dogdancingu, tak nebudu klik používat? Nebo je to už celoživotní "pomůcka"?

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 22:15
- Nahlásit

Venuše

To bych neřekla, spusta profesionálů používá clicker po celý psův život, ale třeba jen pro oživení určitého cviku nebo pro napravení chyb. Ale je to výcviková pomůcka, která se v průběhu učení nohhoécviku odbourává ze všech odměn a pochval nejdříve.

Venuše
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 10:26
- Nahlásit

KaTachyon
Tak to jo, stejně to vypadá, že klikat hned tak nepřestanu. Klukům se to móóóc líbí Hlavně když je cpu mňamkama
Eště si ho musím naučit všude tahat sebou.
Mám ještě otázku. Pokud bych to chtěla používat při agility u toho mladšího, teda to ještě není to správné agility, ale aspoň učení tunelů, lávky apod., tak např.proběhne tunelem, kliknu a odměna?Až pak přidám "tunééél"?A jak u slalomu?Tam klikám kdy?

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 17:14
- Nahlásit

Venuše

Podle toho, jakou budeš učit metodou.

Venuše
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 17:25 - Změnil/a: Venuše
- Nahlásit

KaTachyon
Myslíš jakou metodou ten slalom budu učit? Já nevím, viděla a zkoušela sem to akorát tak, že jsem měla v ruce mňamku a naváděla sem hafunu na mňamku a říkala u toho sla-lom.
Jaké teda jsou metody? Předpokládám že je máš asi na stránkách, tak tam mrknu

Venuše
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 17:31
- Nahlásit

KaTachyon
Já myslela slalom na agi, ten mezi nohama už ten starší umí, ale do tyčkovýho se mu nechce, to ho neba.A nic sem u tebe nenašla.

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání