| Autor |
Zpráva |
zuska
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 09:36
- Nahlásit
eva od jondy
ja teda readsi beham rychle, naplno, i za cenu, ze to oku moc neladi , lepsi nez pomalinku, krokem, v klidku...
A z vlastnich zkusenosti vim, ze kazdy pes se casem trochu zpomali - pac kdyz je to mlady pošuk co s agility zacina, leti, jak strela, nevidi, neslysi, ale casem, kdyz zacne koukat po panicce, nauci se, ze to neni jenom o tom letet bezhlave dopredu, zacne se vic soustredit, premyslet, resit situace (koplikovat si i to, co je jednoduche) a to proste zpomaluje.
My jsme dva roky skakali zony a pak... doslechla jsem se o klikru a behem 2mesicu!(nekecam) zóny na závodech 100%, samozrejme to nekdy ulitne (kdyz je clovek nedockavy a chce nahnat setiny ) ale tuhle metodu bych nemenila
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 09:37
- Nahlásit
eva od jondy
a co mas za psa??
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 10:59
- Nahlásit
zuska
s jondou je to tak, jak píšeš... nevidí, neslyší...
klikr je suprovej!!!!klikám jak o život, ale při našich snahách o tanec a učení nových cviků...taky už mi byla dána rada, ať zóny zkusim vylepšit klikrem, jenže na tréninku bohužel není čas, abych si tam sama blbla na kladině...ono by to chtělo asi aspoň několikrát opakovat každý agility.asi si pořídim kladinu do obejváku a bude... ale to mám radost, že vám to takhle zafungovalo a povedlo se!!!
mám šeltiáka potrhlýho....
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 11:16
- Nahlásit
zuska
eva od jondy kecá, nemůže mít potrhlýho šeltiáka, páč ten její je hróóózně podobnej povahově tomu mýmu šeltiákovi
eva od jondy
cauky flákači, to se netuje, když je po úspěšně zdolaných zkouškách co? To nejni jak my chudáci pracovníci
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 12:25
- Nahlásit
eva od jondy
ale k nacviku zon klikrem prece vubec kladinu nepotrebujete (aspon ne ze zacatku). Ke kladine se clovek stejnez dostane max.parkrat do tydne a to by ten nacvik klikrem sel hooodne pomalu. My vyndali prepazku ze skrine, opreli o postel a klikali mnohokrat denne... az jsme to vypilovali takhle doma, teprv jsme zacli s kladinou, od konce, uplne jako od znova. Problem je, ze nez zony nacvicite, pes by nemel celou kladinu vubec delat, tzn aspon na mesic, dva zonovky z treninku uplne vyradit.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 13:44
- Nahlásit
Venuše
teda!!!je pravda, že líp to vystihne, ne že je potrhlej, ale že je to klon klonovatej....jenže kdo nezažil, nepochopí
počkej, jestli pojedem na šeltie, fakt se těšim, že se potkáme...ale nevim, jestli půjde vydržet společnost klonů
a máš pravdu...teď už se to netuje..
ale ještě by to bylo lepší, kdybych se vyspala...v opjení, že můžu čučet bez výčitek na bednu, sem zalehla asi v půl druhý a zhruba ve 3 na mě kňučí jonda...to dělá, jen když má nějaké střevní potíže ..tak s nim letim ven a on chtěl jen házet klacky a čuchat...mě pěkně nasr..jenže já ho včera kvůli zkoušce ochudila, místo na 2 hoďky sme šli odpol na hoďku, byla už tma...pak se mu chudákovi div
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 13:54
- Nahlásit
zuska
no já to takhle taky myslela..jenže ono je blbý, že kdybysme se dostali ke kladině, tak opravdu není čas, abych ho to pořádně učila, protože nás chodí spousta a po nás je buď další skupina, nebo se musí rychle vše uklidit, aby mohli jet lidi domů...a přijde mi zas blbost, doma pilovat a snažit se a pak to nemoct začít aplikovat na kladinu na tréninku ..on na áčku většinou tu zónu dá, aspoň zadníma , houpačku už máme taky celkem zmáklou a neodpaluje se jak raketa, ale kladina je kámen úrazu..navíc on jí docela sbíhal, ale pak sem já dostala mánii a kolem silvestra ho rozptylovala vysíláním na lavičky, ze kterých se nahoru a dolů samo skáče a od tý doby to začalo.. ale jak říkám, nemám sportovní ambice, takže to zas není taková trága
|
zuska
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 14:10
- Nahlásit
ho rozptylovala vysíláním na lavičky, ze kterých se nahoru a dolů samo skáče a od tý doby to začalo
to s tim nemusi mit souvislost... nekteri psi maji krasne sbihane zony, nikdy se to neresi.. a pak z niceho nic, po tlapkach na zone ani vidu ani slechu. Ja mam takovou kniracku - behame uz od roku 2000, zóny jsme nikdá neřešili.... a nádhera,všichni nám je záviděli ... a po 6 letech, verili byste?, že ta mrška malá přišla teprv ted na to, jak je fajn odpalit tu kladinu uz svrchu? ted uz s knirackou zavodim jen ze srandy (pac mam v rukavu jine eso takze to neresime, ale vzdycky me to rozesmeje (asi zarli na tu druhou čubu, které klikám a kniračka chce taky
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 14:23
- Nahlásit
zuska
nemusí, ale mám pocit, že je na kladině od tý doby rozblblej tak 2 krát tolik než normálně ...my děláme agi teprve od června, takže to začal dělat jen po asi půl roce , ale naštve to ...
no to je jasný, že chce taky klikat ..ale po 6 letech, to bych teda nečekala
|
wensdy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 14:34
- Nahlásit
eva od jondy
Mno... ty mi furt nadáváš jak já Blechu pořád pomlouvám a přídu sem a nestačím koukat chudák Jonda ten to teda schytal.... to se jen tak nenechá... jo abys věděla tak se mi zase začala prát s feňulkama silně podezřívám, že za to může dlouhá nepřítomnost na cvičáku... a stejně s ní každej den lítám jako blbec jo a do těch Kyjí na závody nejedeme.. jsem to ňák prošvihla se přihlásit.. mno.. do toho mě eva moc netlačila tak to tak pak dopadá.. budeme vám aspoň držet palečky a pacičky!! no nic... zatim zdarec! Snad brzo na agi!
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 15:22
- Nahlásit
wensdy
čau, teda, že ty se tady taky ukážeš!!!!ale dyť je to pravda...
no tomu nevěřim!!!dyť už byla tak hodná!!!!!!!!!
ale já tě do toho tlačila!!!!já tě zabiju ...no co, vaše chyba, ale mohli ste nám něco pěknýho vyhrát
|
Altcha
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 16:36
- Nahlásit
eva od jondy
wensdy
Zdravím kolegyňky z agi
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 16:53
- Nahlásit
zuska
o těch vysílačkách fakt přemejšlím, protože Veverucha po mně kouká občas fakt až moc a když se k tomu přidá moje (ne)schopnost, je to šílený... Sama víš, jak to vypadá ...
Každopádně bych chtěla hlavně zrychlit sebe, pak by bylo jednodušší zrychlit i Veveruchu...
|
wensdy
Člen |
# Zasláno: 16 Úno 2007 17:10
- Nahlásit
eva od jondy
No... konečně mán trochu času no sice se pere ale naštěstí do těch, co bezpečně zná ,se nepouší aspoň ňeco ne? Ale neboj.. až bude pěkně vemu kolo a pěkně to z ní vyběhám tak sice Kyje nevyšly ale Chuchle je stoprocentní... takže aspoň tam si dokážu, že jsem opravdu lemra lemrů a zkazim ji to na předposlední překážce jako minule jeee... sice je to ještě daleko, ae už se bojim bojim... jee.. už abz byl treéning.. a co máš teprve říkat ty co?
Altcha
no ahojky.. my jsme se taky pěkně dlouho neviděly což? no snad už co nejdřív na tréningu... mně už z tý mojí malý potvory tečou nervy ušima, očima a kdo ví kudy ještě.... aporty už jí nebaví, hrát si se sídlištníma pesanama taky nece... a pak to mám vylítat "D
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 08:39
- Nahlásit
Altcha
zdravim, zdravim, no doufám, že se zas někdy potkáme na agi a ne jen přes net
wensdy
určitě bude zas hodná, já ti stejně nevěřim, že se zas pere..
no aspoň že ta chuchle...ale nezkazíš, sim tě, letos už to zvládne zaběhnout úplně bez tvýho ukazování....ještě že už umí čísla
|
Altcha
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 12:36
- Nahlásit
eva od jondy
Já jdu dneska na stopu a ozkoušet skočku a slalom, ale Šira hárá, takže bereme jen fenky
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 14:55
- Nahlásit
Altcha
nechápu proč, bych mohla poprosit širunku, aby našlápla stopu jondovi a bylo by!!!!!!!! tak pak písni, jak se slalom a skočka osvědčil
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 15:10
- Nahlásit
eva od jondy
Altcha
Ahojky, zítra se asi agi necvičí, že? A je tak krásně. Teď jsme přišli z venku a úplný jaro.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 17:45
- Nahlásit
Lesanka
ahoj, já celej den čekám jako na jehlách, jestli eva nenapíše a nic takže bych řekla, že ne..právě...se bojim, že hezkej víkend zas nebude pěkně dlouho a jak sem koukala na počasí, od středy se to má zkazit a zas pršet ...přitom u nás bahno už skoro neni, ale v komořanech ho bývá 100krát tolik....venku je fakt překrásně, beeeeeeeee...
jo a psala jsem monice laštovkový a říkala, že až se bude cvičit tak určitě můžem zkusit přijít, takže mám aspoň z něčeho radost
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 18:45
- Nahlásit
eva od jondy
já si také říkam, že kdyby se cvičilo, tak by Eva písla. K Monice budeme zase také chodit pilovat poslušnost
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 18:47
- Nahlásit
Lesanka
určitě by písla, takže zase nic ...tak se třeba potkáme, kdy vlastně chodíte na poslušnost???-teda když se cvičí a neni bláto
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 17 Úno 2007 21:01
- Nahlásit
eva od jondy
loni jsme chodili od tří jako začátečníci. Mylíslím že nový kurz začíná druhou neděli v březnu - nebo možná poslední neděli v březnu, tak nějak. To ještě vyzjistím. Já se letos tak těším na jaro
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 08:56
- Nahlásit
Lesanka
teda a to Kiara vpoho zvládala s agi v jeden den??no říkám si, že když chodíme s jondou na agility na poslední hodinu, tak pak ta poslušnost bude mazec taky se moooc těšim na jaro!!!normálně dneska se mohlo skákat, bahno zmrzlo!!!škoda že se to nedá svolat třeba na odpoledne, lidi by se na 100% našli. jenže nevim, jestli to nepotřebuje být oficiálně povolený vedenim že se může zas skákat..
|
Lesanka
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 11:04
- Nahlásit
eva od jondy
Ahojky, to, že to bude Kiara mít v jeden den bude asi náročný. Chtěla jsem původně chodit na agi jinam. Třeba do helpesu v týdnu odpoledne - protože to mám skoro kousek z práce. Pesu bych si brala s sebou. Ale pak se mi to v u Evy moc zalíbilo, tak jsem si řekla - budu chodit tam. No a ta poslušnost u Moniky se mi také moc líbí, tak uvidíme snad to zvládnem. Byla jsem takhle zatím jednou a to od půl desáte agi a pak od tří poslušnost a bylo to v pohodě. Stavila jsem se mezitím doma. Bydlím na Zbraslavi, tak to není daleko. Michal nám psal mejlík že by se protrénovala poslušnost dneska v poledne, aby psíci nezapomněli, tak se tam jedu také podívat. Jestli Eva není dneska v Kladně tam se o víkendu myslím běhalo agi.
|
wensdy
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 11:49
- Nahlásit
eva od jondy
No joooo... si myslíš že ji zase pomlouvám což? Hey ale ona my to dělá schválně víš? Až zase pudem někdy (snad se toho dočkáme ) ven, tak bude poslušná a hodná. To dělá proto, aby mě ukázala jako pomluvačnou mrchu.. i když co si budem říkat.. v některých případech to snad ani jinak nejde ale Bleša ten případ rozhodně není.... ale jestli brzo nebude agi tak mi se asi vážně navzájem ukvrdláme... Teď mi tady štěká pod židlí že prostě musim pozdravovat Jondu.. takže ho tímto od ní pozdravuji a prej ať se těší na další setkání, že ho pořádně prožene tak snad to bude co nejřív
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 12:43
- Nahlásit
Lesanka
no jsem na to zvědavá, vyzkoušim a uvidim, když to nepůjde, nedá se nic dělat..
koukala jsem na eviny stránky, psala včera, že je v komo furt bláto
to tam snad půjdu osobně vysušit s fénem na baterky
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 12:44
- Nahlásit
wensdy
ale jano, copak tě nenapadlo, že je to mym a jondovym blahodárnym působenim???!!
jonda taky mooc zdraví a už se těší, až mu bleša zas trochu oškube kožuch
|
wensdy
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 13:08
- Nahlásit
eva od jondy
Ha.. já věděla že v tom něco podobného bude.... no jo.. tak to k tobě někdy Blechu šoupnu, když máte na ní takové uklidňující účinky... jistě se mi vrátí vychovaná, milá a hodná psí slečna Jo... heleď a Eva jede do Kyjí nebo ne? Nevíš? Já jen tak pro info...
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 17:55
- Nahlásit
wensdy
klidně jí můžeš šoupnout navždy, co bysme s jondou za takovoudle pesu dali
myslim že nejede a je to tak lepší-přece jen, když mě tam nikdo nebude znát, bude menší trapas...hele nechceš mi tam jít ukázat, jak mám běžet???? já to sama nezvládnu..
|
wensdy
Člen |
# Zasláno: 18 Úno 2007 20:11
- Nahlásit
eva od jondy
No... já tam pošlu Blechu... když umí čísla tak žádný problém možná se tam na vás přijdu juknout i já a to víš že to zvládneš...!!! nezapomeň, že my běháme občas trošku jinak... takže já bych tam jela zamachrovat abych zjistila, že Jondovi sedí něco jinýho a pořádně se ztrapnila.. no to tak.. to si radši počkám až na Chuchli... doufám, že jí tam napadne pořádně prohnat koníčky... jo.. dneska se mi zase snažila napadnout tři feňulky a tu třetí dokonce znala jsem vážně zoufalá... nějak to nejde ani po dobrým ani po zlým... takže jestli k vám v brzké době pošták přinese štěkající balík, nelekej se a bude na dobírku... ještě abych za ní platila ale ne.. ja věřím že se to brzy spraví... až zase bude agi... nejhorší je, že se nemá moc jak vylítat... Ardyho akorát tak kouše do kožichu.. nějaké aportíčky jsou už pod její úroveň.. no tak první dva tři... a pak mi na ně se** a pak nezbývá než že s ní musím běhat.. a to je teprve tragédie
|