Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
Mar3
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 08:06
- Nahlásit

eva od jondy
hele tak sem si to o tom sllomu četla - tak přesně takhle my to děláme (ne teda obden,ale tak 1x tejdně...) mnooo ale teda čekám na ten moment,kdy pochopí,že to musí jít sám,bez ruky ve která je pamlsek a kterou následuje,aj dyby se měl kolem té tyčky vomotat utáhnout a udělat na sobě mašličku

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 10:23
- Nahlásit

Mar3
no tak super a jak to trénujete dlouho??je pravda, že my sme to fakt trénovali hodně často, jinak by to asi jondovi trvalo mnohem dýl, ale ono ho to tak bavilo, že kdybysme nešli obden cvičit, asi by mi to neodpustil
a chodíš s ním ten slalom pozadu, nebo popředu??já ho s jondou dělala po zadu za pamlskem, když jsem viděla, že chápe ten pohyb, tak sem to zkusila popředu s rukou s pamlskem ukazující už kousek dál od čenichu a on to normálka asi po 2 neúspěšných pokusech začal dělat, no pak ruka byla dál a dál od hlavy, pak jsem ukazovala bez pamlsku a bylo to...a přidávali sme tyčky a když sem ty 2 přidala a měl jich 6, tak postupně začínal běhat i bez ukazování..
no sem ráda, že to takhle dělá víc lidí

Mar3
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 12:26
- Nahlásit

eva od jondy
no já chodím pozadu,pes popředu na cvikoš chodíme 1x tejdně (někdy 2x) - a venku sme to zkoušeli tak 3x... (venku mu to de míň...)

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 13:12
- Nahlásit

Mar3
tak jestli chápe už ten pohyb mezi tyčkama, asi bych to zkusila možná s nim popředu a vidělo by se, to mi pomohlo k odbourání pamlsku, někdo ale před psem couvá pořád,prostě podle toho, co vyhovuje..jenže já bych to ucouvat nestihla, nehledě k tomu, že bych musela být u slalomu dřív než on..
no my taky chodíme cvičit 1-2krát týdně, tak sem si pořídila násady na mop jednu za 20kč, protože jinak bysme to asi učili dost dlouho..na cvičáku totiž někdy slalom na parkuru je, někdy není, takže průměrně za 1-2krát do měsíce se to ani rychle naučit nedá a je nutný zapracovat doma..

Mar3
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 13:15
- Nahlásit

eva od jondy
násady na mop? to je dobrej nápad!!!!

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 13:15
- Nahlásit

Tak se omlouvám za dezinformaci, že tu metodu jsem dělala taky, tohle je úplně normální, akorát se to učí na kratším slalomu. Já jsem dělala něco úplně jiného, pes se tam od začátku vede do velké samostatnosti, takže jsem měla velký problém, pokud jsem mu chtěla ve slalomu jakkoli pomoci. Je to článek od Míly Vrbové, vyšel v minulých nebo předminulých Střípkách (zpravodaj klubu agility).

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 14:06
- Nahlásit

KaTachyon
no já sem to učila sice tak, jak sem psala, ale i tak se k jondovi nemůžu u slalomu přiblížit a jediný, co byl schopnej jakž takž akceptovat, je povzbuzování hlasem...ale sem za metodu 4 tyček fakt vděčná, protože kdybych ho učila rovnou celej slalom, sem přesvědčená, že by nám to trvalo 2krát tak dlouho-minimálně a navíc bych mu to 100% otrávila...jonda nesnese, když to vypadá, že něco dělá blbě a já se mu snažim radit..tak asi tak..
každá nová metoda potěší, jsem na ní zvědavá, až jí dáš na stránky
Mar3
že jooo???já chtěla nejdřív dřevěný tyčky, ale narazila sem-drahý, těžký, musela bych barvit, tohle je lehký, barevný, levnější, ale vypadám s tim jak největší vůl, když to nesu po sídlišti přes rameno

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 14:31
- Nahlásit

eva od jondy
Tak já chci od Ježíška násady na mop! , moc se mi to líbí, a kór když to funguje. S tím, že Jonášek nesnese když ho moc opravuješ nebo mu radíš, tak to je opět přesně tryskomyš
A jako blbec vypadám kolikrát i bez tyček, páč vesele a radostně hopsám vedle svých pejsků, hrajeme si v parku na startování z bloků, a vyvádím jiné skopičiny, jen aby prochajdy nebyla jen tak, takže navíc tyčky na rameni mě nemůžou skazit image paka se se dvěma minigóliema

Barunka
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 14:37
- Nahlásit

No jestli jste lyzarska rodina, tak muzes pouzit lyzarske hulky.Ty se lip zapichavaji do zeme

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 14:40
- Nahlásit

Barunka
U nás lyžuju jen já, ostatní na horách spíš lihujou Ale jako nápad to není špatný.

zuska
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 14:46
- Nahlásit

sveho prvniho psa jsem ucila slalom na ruku (nejprs couvanim, pak popredu) - zvladl to rychle, ale co se samostatnosti tyce děs a běs - naucila jsem psa chodit mezi tyckama za rukou, ale rozhodne jsem ho nenaucila slalom! Ruka se sice casem odboura... ale podle me je lepsi psa ucit samostatnosti uz od zacatku - je to pomalejsi, ale muzeme se vic spolehnout, ze pes slalom fakt chape a ne ze jde jenom jak ukazujem. Tak jsem to ucila sveho druheho psa, proste jsem ho slalomem propletala na voditku tak dlouho, az to pochopil. A pochopil:-D
Nebo zkuste cvičit slalom na klikr:-D, nezradí
A taky ulička není k zahození, jen nesedí každému psovi.
Ale ruce ee

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 14:49
- Nahlásit

Venuše
to je krásný přání pod stromeček..nejlepší bylo, když jsem je kupovala a paní v bauhausu se mě ptala, s jakym závitem to chci-jestli s hrubym nebo s jemnym já sem byla tak zaskočená a koukala na ní jak tele na nový vrata, že se mě zeptala ještě jednou a já něco rychle zablábolila..problém nastal, když sem zjistila, že s tim závitem jich nemaj tolik, tak sem to doplnila násadama s tim druhym a paní jsem tvrdila, že to neva...paní mě vzdala jako beznadějnej případ, že moje chyba, že mi to nebude pasovat ..
sakra, potřebovala bych tryskomyš poznat, když sou to s jonášem takoví kloni
tyčky na rameni mě nemůžou skazit image paka se se dvěma minigóliema-to sme na tom stejně, kromě toho, že já mám jen 1 minigólii...ale třeba naši to dost špatně nesou, že takhle kazim pověst rodiny
Barunka
to ale hoodně lyžařská rodina!! já sehnala lyžařskejch hůlek 6 a byla sem ráda...nakonec sem koupila těch násad ale plnej počet, aby byl ten slalom stejnej a v létě sem s nima navíc vypadala trochu míň magorsky, než s lyžařskejma hůlkama...ale teď v zimě by to bylo dobrý, člověk by vypadal max. jako vedoucí lyžařskýho zájezdu..jenže u nás v praze na sídlišti a bez sněhu je to stejně fuk

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 14:56 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

zuska
můj pes se naučil na ruku základní pohyb na 4 tyčkách, odbourala sem to na nich během 14 dnů, od 6 tyček běhal naprosto samostatně včetně jednoduchých náběhů...v téhle metodě jde právě o to, že se na pamlsek naučí jen základní pohyb a pak se mu třeba ještě popředu mává rukou nad hlavou, ale tím, že je slalom krátký a psi se to na něm naučí, tak pak na delším a delším běhají naprosto samostatně..takže už od 4 tyček si člověk stoupne třeba 2m před slalom a psa vyšle.
naopak jsem měla problém s tím, abych psa posílala na slalom a nevyrušila ho svým pohybem, nějaký čas jsem musel běhat min. 2 metry od něj a za ním, aby ho to neštvalo a mohl to prokličkovat...takže u nás se žádná fixace na ruku neodehrála...naopak..

zuska
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 15:11
- Nahlásit

eva od jondy
tak to jo. Muj prvni pes byl stará skola (psal se rok 2000, kdy jsme se prali se slalomem), takze do 4 tycek se v te dobe nikdo nepoustel (co kdyz pak pes bude vybihat pred koncem slalomu? - samozrejme nebude, ale v te dobe se o podobnych metodach neuvazovalo). A taky jde mozna o psa. Pokud ho nejde odlepit od tela, tezko se odlepuje i od ruky ve slalomu. Ja jej proste neodlepila doted, samozrejme po sesti letech uz neukazujem tycku po tycce ale dodnes kdyz valime do slalomu, nabeh je jisty jen na ruku, a vedle slalomu jit jedine v rytmu a pomahat sla-lomsla-lom, protoze jakmile pes rytmus ztrati, vubec nechape, co si s tema tyckama pocit
Druhou hafetku jsem tyckama propletala bez pomoci a vim, ze se na ni muzu spolehnout, vyslat ji k nemu na nekolik metru a pak se za ni treba dokutalet... nenecha se rozhodit Slalom je proste nabehnout,proklickovat tak dlouho dokud bude cim klickovat a valit dal. Pro prvni pesu je slalom zmet povelu sla-lom-sla-lom-sla... a zmitavych paniččiných pohybu snazicich se telem pejskovi napovědět, z jake strany se tahle a tahle tyčka obiha
Hodne uspechu s kratochvílí jménem Slalom:-D

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 15:26
- Nahlásit

zuska
jasně, určitě jde taky hlavně o psa, já kdybych se s mym zas přiblížila ke slalomu na vodítku, nedejbože za vodítko zatáhla, tak slalom je nenáviděná překážka asi navždy...jenže ten můj je ode mě nejradši "odlepenej" na agi furt a pokuď možno co nejdál
právě, že je dobrý, že to má pes při 4 tyčkách po kouskách a líp se na tom učí i ta samostatnost-moc toho pes za tu chvíli nestihne zkazit, než ze začátku při 12tyčkách
no je pravda, že žádná jiná překážka asi tolik nezaměstnává lidskou hlavu ve smyslu, vymyslet další a další způsoby, jak si s tim poradit...a to je dobře

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 15:38
- Nahlásit

eva od jondy
Sem fakt zvědavá jak teda zlepším chuť tryskomyše vůči slalomu Tomu stačí už jen vidět že ho stavím a poskakuje kolem a štěká jak pominutej. Bohužel né radostí
Ty tyčky by se dali použít i na zemi třeba jen jako minikavaletky pro piraňku, jako trénink na nohy, nebo třeba opřít o kořen stromu a jako miniskokovky. Přece jen i když máme super park, tak těch překážek tam moc není, a přes týden se na cvičák nedostanu. Tak ty dva můžu mučánkovat i v týdnu
Že mě to nanapadlo dřív.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 16:44
- Nahlásit

Venuše
já věřim, že joo, právě proto, že ty 4 tyčky sou rychle hotový a dostane mlsku a bude mít pocit, že je king..no to je pravda, já taky tyčky používám jako skočky!
já mám totiž doma super vynález-jmenuje se to PETskočky ...prostě sem nashromážděla PETlahve stejný velikosti, odřízla takovym tim tenkym ostrym nožem, co se dá použít i na papír vršek...tim my vzniknul hladkej okraj a ještě sem na protilehlých "stranách" PETlahve vyřízla půlobloučky, do kterých tyčka zapadne..no pak sem ještě sehnala takový malý mističky, co se dávaj pod květináče a prodávaj jednu asi za 5kč v OBI. a ještě krabičku hřebíků..
no pak sem vždycky nahřála nad plamenem hřebík a prorazila jím díru středem mističky i středem dna PETlahve, hřebík jsem nechala provlečený ve vzniklé díře na dnu lahve a připojila na dno mističku...je to sice děsný monstrum, ale tim hřebíkem se to výborně zarazí i do zmrzlý země a díky mističce to drží dobře stabilitu...ale asi by to fungovalo i bez mističky...ani se mi to sem nechce psát, všichni se mi tady vysmějou, ale prostě tím využiju slalomový tyčky, je to lehký a přes sídliště to nesu v tašce...mám 6 PETskoček a dělám z nich jondovi rovinky pro zlepšení nálady..
taky sem neunesla, mučánkovat ho jen na cvičáku

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 16:57
- Nahlásit

Venuše

jen abys mi věřila, že taková blbost se dá fakt udělat a taky jak to vypadá v reálu

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 17:04
- Nahlásit

eva od jondy
Já to monstrum nevidím

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 17:49 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

Venuše
jak to??? mně je to tady normálně vidět
tak přes odkaz by to mělo jít určitě!!!
http://www.jonas-seltie.estranky.cz/fotoalbum/jona s/agility/108

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 17:51
- Nahlásit

eva od jondy
Dóóóst dobrý
Šikulka

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 17:54
- Nahlásit

eva od jondy
Už je to vidět i normálně. Mimochodem máme doma dvě igelitky pet lahví, hádej co budu dělat?????
Doma si fakt budou myslet, že sem pakoš pakošovitý.
Stejně se musím řehtat sama sobě, že v docela požehnaném věku blbnu s psékama jak děcko, místo toho co by to mohla dělat moje dcera

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 18:01
- Nahlásit

já věděla, že se to bude líbit!!! já totiž nepřišla na nic lepšího, levnějšího a skladnějšíhonavíc se daj kdykoliv vyrobit další
no jako když TOHLE viděli doma...cvičim s tim na travnatym hřišti v lese a bohužel už mě pár lidí vidělo, aspoň se má sídliště čim bavit
ale sem za ty skočky ráda, protože jondu děsně baví, když mu udělám třeba jen účko, nebo tak, prostě něco, co nemůže zkazit...
jako na věku nezáleží, když maj lidi pesany rádi...co by pro jejich a svojí zábavu neudělali, je názorně vidět tady na fóru
já se rozhodně kvůli trapasu nehodlám omezit JEN na cvičákový hopsání

Venuše
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2006 13:05
- Nahlásit

eva od jondy
Tak jsem si udělala toho Ježíška, zakúpila 4 tyčky a dnes dopoledne jsem vyzkúšala slalom. A funguje to!
Neříkám že je to dokonalý, ale určitě to pude. Tryskomyš jako vždy štěkal, ale zjistil, že je to lepčéši, páč dostane dřív mňamku a nemusí se tam tak dlouho proplítat
No a piraňka byl rád, že dostane piškot, když teda proleze ty divný tyčky zaražený v zemi
vybrala sem si nejlepší dobu, parkem chodilo milion lidí, alekupodivu se zastavovali né se mi smát, ale se zájmem sledovat co že to tam vyvádíme
I se jedna paní přidala se svým chocholáčem

Přeji všem skokanům i neskokanům krásné Vánoce a bezva nejen rok 2007

Biluška
Člen
# Zasláno: 24 Pro 2006 13:13
- Nahlásit

Přidáváme se k přání a přejeme všem agiliťákům hodně štěstí, zdraví, lásky, pohody, peněz (hlavně na startovné ) a spousty úspěšně zdolaných parkurů.

Biluška, Mášenek a smečka - Hessit, Bellary, Winky, Braisy a všichni ostatní

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2006 09:58
- Nahlásit

Venuše
super, super!!!!no my už máme pár věrných diváků, který sledujou naše snažení z oken pravidelně a někdy dokonce vylézaj před barák...

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 10:30
- Nahlásit

eva od jondy
Tak a máme opět po trénování Když už tryskomyšku víceméně přestala bolet packa, tak sem si včera večer cvičně zajela na veterinu, páč se tryskomyš tak nějak dusil či co. Sem si myslela, že někde něco sežral a uvízlo mu to v krku, ale vet mi oznámil, že je to začínající laringitida nebo tak nějak.Něco jak člověčí angína, proto to nadavování a zvracení. Takže opět atb a klid na lůžku,dieta, žádná námaha, achjo, to je hezkej konec roku.
Ale dnes už je to krapet lepší
Teď eště aby to nechytil piraňka, přece jen je mladší.
Ale hned jak se uzdravíme, tak opět vlítnem na slalomování

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 10:36
- Nahlásit

Čau, tak na ségtiných stránkách jsem už metodu 2x2 stručně popsala: http://www.lerl.info/agility/myweb3.html

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 11:01
- Nahlásit

KaTachyon
tak jsem si to pročetla, není to na 1.přečtení nejjednodušší-pro lidi s blbou prostorovou představivostí, ikdyž tam jsou super obrázky, tak to asi pročtu znovu...ale zjistila sem, že přece jen má tahle metoda něco společnýho s metodou 4 tyček-učení náběhů, samosatnosti a hlavně radosti ze slalomování na krátkém úseku, aby to pesany bavilo

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 11:07
- Nahlásit

Venuše
teda, vy máte teď DĚSNOU SMŮLU!!! to asi tryskomyšička chce, aby se mu víc věnovalo, když je doma malej neřád piraňa..ale hlavně že už nekulhá!!ta laringitida je v zimě častá i u pesanů, ale měl by se z toho rychle dostat, co já vim, když se to podchytí, tak naštěstí žádná velká hrůza..jonda to taky asi měl minulou zimu, ale já hned jak začne kašlat, nebo prskat, tak mu cpu echinaceový kapky do žrádla a většinou je za 3 dny ok...hlavně já se tím láduju furt, protože jak si to nevezmu hned, jak mi něco začne, tak mám 14dní rýmu, kašel...
tak ode mě maroda pozdravuj a podrbej za ouškama, ať se rychle uzdraví a může radostně slalomovat...a piraňku taky, ať mu to neni líto

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání