Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 11:47
- Nahlásit

eva od jondy
Děkuji za účastná slova Mě to docela překvapilo, páč u dřívějšího oříška sem znala jen jednou ročně injekci na vzteklinu, sem a pak až ke konci injekce na ledviny, a to měl úctyhodných 15 let.A toto?! To je tím, že je člověk opečovává a pak sou zhýčkaní.

KaTachyon
Taky jsem si to pročítala, a asi jsem teda natvrdlá, musím si to přečíst ještě minimálně 8x, ale asi to nebude špatný, jen na mě docela zdlouhavý a složitý.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 18:10
- Nahlásit

Venuše
jasně, taky si myslim, že sou to zhejčkánci a rozmazlenci...ale člověk se neudrží a já hledám a bojím se někdy zdravotních problémů u jondy i tam, kde bych normálně byla vklidu a ostatním bych poradila, ať na to kašlou, že to nic neni....se holt musim vždycky krotit...
jsou to prostě naši myšáci plyšáci, co bysme si bez nich počali???

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Pro 2006 21:45
- Nahlásit

eva od jondy
Jojo, přesně tak Dneska dostal další antibiotika, a navíc sme se dozvěděli, že to, že se piraňka neustále drbe, znamená asi že je alergik.To je mazec No co už. Ale musím se ti pochlubit, vymyslela jsem domácí petslalom Pet flašky naplněné vodou, postavené do slalomu v předsíni, dobrý ne?
No, asi to není originální nápad, ale mě potěšil. A docela jim to šlo A navíc u toho nemůže moc štěkat, páč to by nás asi vystěhovali, takže vše, krom pochval, probíhá v klidu a pokoji

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 09:57
- Nahlásit

Venuše
Teda to sou fakt šoky!!!!!!! ještě piraňka k tomu!!!!!!!!
Náhodou petslalom mě ještě nenapad!!!!!!!!! ještě že máme malý hafuny a můžem jim vyrábět takový kraviny!!nevim, nevim, co bych vymyslela pro large psa...navíc máte slalom pěkně v teple a suchu, to bych si dala říct...
tak doufám, že vám už nepřibydou žádný zdravotní problémy, protože tohle je v tak krátkym čase až dost!!

Venuše
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 11:37
- Nahlásit

eva od jondy
No to já taky doufám Eště sem chtěla vyrobit skočky, a to tak, že jsem dala mezi dvě petky šňůru, ale není to moc stabilní, to by museli vzorně zvedat capky, a přece jen, to se jim moc nechce Ten slalom sem zkoušela i s neteřiným labradorem, ale ten měl petky tak do půlky stehen, takže je mohl v podstatě překračovat, a efekt pražádný
Eště by se dalo rozebrat maminčino žehlící prkno a udělat z toho houpačku, ale to už by mě asi babi vydědila. Samozřejmě jen mě, pejsky by si nechala
Romik už se nedusí, ven chodí jen na nutné venčení, tak proto sem je chtěla zabavit i doma, přece jen to jejich nicneříkající přetahování o vše možné, i když je to pro ně óóóhromná zábava, není takříkajích smysluplné (teda podle mě, předpokládám, že pro ty dva rarachy smysl má)
Piraňka dostal něco na uklidnění, asi teda na uklidnění toho svědění doufám, a když to nepomůže,tak budem zjišťovat na co je alergickej.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 13:10
- Nahlásit

Venuše
si myslim, že jonda by provázek taky nerepektoval..proto používám na "monstrum" ty slalomový tyčky..on jinak tyčky neshazuje, to zas ne, to to radši oběhne celý...zmetek malej...teda s tim labradorem, to bych chtěla vidět ..ten musel valit kukadla
no to žehlící prkno je super nápad!!!ale to by mi teda fakt taky neprošlo
to je super, že už se to lepší, no já se hrozim toho, že ho taky někdy budu muset držet doma vklidu... to bysme nový nápad s petslalomem taky využili...
tak doufám, že to piraňkovi zabere a že se uklidní-drbání
já teď řešim, co si na sebe navlíct dneska na agility, abych neumrzla a zároveň mohla mávat rukama do směru běhu a ne se jen kejvala do stran jak kuželka

Venuše
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2006 13:18
- Nahlásit

eva od jondy
To mě tak štve, že tady nic nemáme, teda myslím někoho, kdo by nám s tím poskakováním pomáhal, sakriš
Asi vyhlásím celoprostějovské pátrání po nějakém nadšenci pro agi, ale zatím to nevypadá.To já bych byla poctivej cvičenec

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2006 11:23
- Nahlásit

Venuše
to jo, to je blbý, fakt by se nikdo nenašel???to snad neni možný, já bych určo pátrání vyhlásila a klidně bych vypsala odměnu na jeho hlavu

kiwikik
Člen
# Zasláno: 6 Led 2007 23:10
- Nahlásit

ahojky! tak dle vzoru v časáku Psí sporty jsem se jala naučit "ke mně" aby mi pes běžel těsně u nohy jsem si to krásně vysnila a naplánovala měla jsem i prostředky - pěkně voňavoučkej salámek a odhodlání. no dopadlo to tak že k tomu čuchl jakožeby si to i vzal a jakmile jsem se s tím rozešla tak že nee proč by musel chodit za tím... nakonec ani ten salám nechtěl
ale je fakt že byl dneska jakejsi bez života no tak zkusíme příště. chjo!

kiwikik
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 10:49
- Nahlásit

můžu se zeptat jak docííte zrychlení? to moje psisko se mezi překážkama docela loudá to že panička běhá před ním ho vůbec nebere..

Venuše
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 11:19
- Nahlásit

kiwikik
A k čemu ta metoda je dobrá? Jako při skákání? Já znám jen "k noze", ale to u poslušnosti, na skákání stejně většinou reaguje na ruku-když teda reaguje, a potřebuješ aby ti lítal na obě strany, né jen na jednu ne? A navíc "ke mně" se většinou používá na přivolání, tak ať si ho nepopleteš. Ale nemůžu soudit, nevím na co to chceš používat a článek sem nečetla. A bohužel na zrychlení ti neporadím, u nás je to tak, že naši tryskomyš absolutně nestíhám a spolíhám na jeho inteligenci v tom, že ví co má skočit

kiwikik
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 11:38
- Nahlásit

Venuše
no je to aby mě následoval těsně u nohy i v běhu a obratech, napadlo mě že kdyby to znal mohla bych ho více korigovat a navádět na překážky a možná ho i zrychlit. kdysi jsme zkoušeli k noze - je to vlastně to stejné - ale ztroskotalo to na tom samým, prostě se nebude hnát za nějakou mňamkou kterou mu odmítám dát hned..
no my na přivolání používáme jednoduché "pocem" takže by se nám to nepletlo.
tak asi to ještě zkusíme on byl včera tak trošku napapapanej a taky na nás něco vlezlo tak se mu nechtělo. tak počkám až mu bude líp a bude mít hlad (třeba 2týdenní půst - to je vtip) a zkusíme to znovu..

Venuše
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 12:16
- Nahlásit

kiwikik
Já mám u staršího-1 rok- stejnej problém, ale spíš z důvodu, že na něj je to moc dlouho, jít 5m jen tak v klidu u nohy. On je zase až moc hyperaktivní, a neba ho capkat u nohy, když může dělat jiný zajímavější věci. Zato mladší-5 měs- capká u nohy předpisově, a ještě u toho radostně vzhlíží k psovodovi On je totiž strááááášná popelnica, a pokud ví, že za to, že mi bude přilepenej u nohy, když řeknu k noze, dostane piškotek, tak se prostě přilepí na nohu, a zbožně na mě kouká To je ouplně jiný cvičeníčko než s tím prvním

Venuše
Člen
# Zasláno: 7 Led 2007 12:18
- Nahlásit

kiwikik
Taky se musím trefit do nálady, někdy to fakt nejde, a nemá cenu se trápit, však i hafáci mají "své dny"

Venuše
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 16:46
- Nahlásit

Děkuji všem za radu ohledně slalomu metodou 4 tyček, děláme pokroky. Tryskomyš u toho sice i nadále ječí jak siréna, ale není to proněj až takové trauma jako 12 tyček a je spokojenější. No a malej piraňka je rád, že dostaně dřív piškot.
PS: na druho stranu, tomu menšímu by asi bylo jedno i 24 tyček, ten je tak na žrádlo, že dokud budu mít něco v ruce, tak se bude proplítat jak hadica

Venuše
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 15:39
- Nahlásit

Mám jen skromný dotaz kvůli stranám. Už jsme se tady o tom bavili, ale chtěla bych se zeptat jak postavit sekvenci, aby se mohly dobře trénovat strany? Jde mi jen o kombinaci skoček a tunelu, páč to hafíky baví nejvíc
My si to totiž zatím stavíme, tak jak nám to vyhovuje, tzn. na jednu ruku nebo max jedna změna.
Zatím zkouším šnečkovat, nebo při prochajdě simulovat "jízdu s kočárkem" a při zahýbání říkám povely pro strany, nebo-už sem to tu psala-házím balónek, a když se vrací,tak podle toho kam chci aby zatočil se nakloním a řeknu povel. Ale chtěla bych to vyzkoušet i při hopsání.

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 17:17 - Změnil/a: KaTachyon
- Nahlásit

Venuše

K trénování stran je ideální čtverec, popřípadně dvojitý čtverec, nebo rovinka překážek, na jejímž konci je čtverec a pes se podle povelu bude muset rozhodnout, zda pokračuje rovně, doleva nebo doprava, přičemž budeš měnit ruce, na kterých poběžíš (tj. když půjdeš na levou ruku, bude na povel doleva skákat k tobě, když půjde na pravou ruku, bude skákat od tebe). Sekvence skoček si samozřejmě můžeš libovolně doplňovat o tunel. Klasický nácvik stran na překážkách se začíná na jedné skočce tím, že pes dělá osmičku, nebo po vyslání do tunelu musí pouze na slovní povel zatočit na správnou stranu, samozřejmě ideálně tak, aby oblouk byl co nejkratší.

Variaci na dvojitý čtverec najdeš zde: Klobouk Willyho Wonky, ale je to spíš pro zkušenější psy, kterým nevadí, že se musí pořád točit jak magoři. Strany lze samozřejmě procvičovat i na vlásence a francouzské řadě (ségřiné stránky).

Jinak pro strany najdeš využití v téměř jakékoli sekvenci, stačí, aby pes musel zatočit o 90°.

Okey-Dokey?

Venuše
Člen
# Zasláno: 15 Led 2007 18:02
- Nahlásit

KaTachyon
Zatím jsem nastačila kuknout na odkazy, ale i tak díky, díky.
Ouyes-Douyes
PS: asi ti to rve oči co?

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 13:00
- Nahlásit

Tak včera jsme byly s Veverkou po dlouhý době trénovat, dopadlo to uplně šíleně. Veverka sice byla nadšená a běhala moc pěkně, ale já jí to kazila jako obvykle
I když je fakt, že občas mi fakt přišlo, že některý věci dělá naschvál... Dvě díry tunelu vedle sebe, vypadala, že vběhne do té správné, já běžela dál a nakonec stejně vyhrála ta blbá

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 13:01
- Nahlásit

Eimy
nas ceka po dlouhy dobe trenink v nedeli tak sem zvedava ale trochu se toho bojim

Venuše
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 13:36
- Nahlásit

KaTachyon
Kukala sem, vytiskla sem, naštuduju, a páč sem agilista částečný samouk, tak budu v sobotu trénovat zřejmě s papírem v ruce, abych si to vůbec zapamatovala
Ale jinak díky, vypadá to dobře

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Led 2007 23:42
- Nahlásit

nika00
http://eimy.unas.cz/denik.html
tak si můžeš přečíst Veverčiny zážitky Sice nic moc, ale na víc se momentálně nezmůžu, tak možná po pondělním tréninku bude něco delšího Každopádně držím palce, ať vám to jde v neděli líp jak nám (a to není nic těžkýho )

Orry
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 11:11
- Nahlásit

nika00
ja se taky "tesim" hlavne bych chtela nejaky drzkopad
jinak se priprav ze budu delat na draze pekny kraval protoze jsem minule dostala od bary za ukol zkusit motivovat rockyho piskaci hrackou ale stejne myslim ze to vyhraji parecky

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 16:26
- Nahlásit

Orry
jooo to minule dostali za ukol naucit se levou a pravou ruku a obihani mety...a umime prd

nika00
Člen
# Zasláno: 19 Led 2007 16:43
- Nahlásit

Eimy
prave jsem si prohlizela vase stranky...mas je moc krasny a eimy je super...
vypada jak nakej africkej pes...

taky jsem procitala co vsechno eimy umi...teda ten muj blb nechape ani kdyz ho ucim pac...

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 01:53
- Nahlásit

nika00
Děkuju moc za pochvalu stránek Eimy je prostě Veverucha a občas mě ten její "zjev" štve, protože většinou přitahuje pozornost různejch vožralů a tak, pro který je to "dingo"

A moc toho neumí, jen fakt kravinky, aby se zabavila I když zrovna to obíhání se mi na treninku vymstilo, protože nemohla pochopit, že mi ma zustat u pravé nohy stát a pořád mě jak blboun obíhala dokola a měla z toho obrovskou radost Já už trochu menší

Jinak mně se tvůj hafan moc líbí... Já jsem spíš na ty hafíky s delší srstí S Veverkou jsem se trošku minula

Azoracek
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 11:15
- Nahlásit

Hojky, chtěla ybch se zeptat, s jakýma agi táborama máte zkušenosti? Popřípdadně s jakýma instruktorama, kde se vám líbilo..

Venuše
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 18:57
- Nahlásit

Azoracek
Ahojik, my byli loni na LVT Léto s Lasií v Žamberku, a móóóc se nám tam líbilo. Taky si hodně pochvalují Suchou Rudnou s Biluškou, bývají i víkendovky v Amonře(Amonra Čebín myslím), tam je Martina Klimešová, asi docela známá agilitářka. No je toho hrozně moc, a taky se o to píše na diskuzi tady"Letní tábor 2007" nebo tak nějak

Venuše
Člen
# Zasláno: 20 Led 2007 19:02
- Nahlásit

Tak se Vám chci pochlubit jak sme dneska trénovali. Pravda naše trénování spočívá hlavně v samoučení,a v tom co kde pochytím, přečtu a vyslechnu, páč nemáme ty lidi na to, ale jde to. Papír v ruce a už sme valili
Jednoduchá "vlásenka" ze tří skoček a jak sem se zapotila
Velká pochvala pro tryskomyš, krásně reagoval na změnu stran a rukou, menší pochvala pro piraňku, toho spíš zajímal můj rukáv a to co mám v ruce než překážky. Ale je zatím mainkej, tak na něj nemůžu tlačit

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 10:24
- Nahlásit

ahoj holky...tak hlasim ze nedelni agi po vanocni pauze probehlo celkem uspesne...
teda nez se rozbehal musela sem zvolit techniku kopni si sveho psa do prekazky...neb jsme bezeli vedle skocek a on mel tendence bezet vedle me...tak sem mu musela vzdycky zkrizit cestu a jakoby ho stouchnout spravnym smerem ale nakonec se vzpamatoval a dokonce mi skocil 4skocky za sebou na konci s tunelem...coz nikdy predtim nezvladl!!
teda musim konstatovat ze je skocil pokud byl na mou levou ruku...
kdyz byl na pravou tak mi skakal na zadek misto pres skocku...

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání