Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
nika00
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 10:27 - Změnil/a: nika00
- Nahlásit

Eimy
eimy je fakt zvlastni..takovej dingousek..to je fakt
kdysi jsem cetla knizku "stene solo" bylo uplne rozkosny...mela taky veliky usi...
jinak muj jimmy nema moc dlouhou srst... jakyho psa si myslela?? pak mam jeste sandy..goldenku..ale ta agi nebeha

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 10:32
- Nahlásit

nika00
Jejda, tak to já někdy taky používám metodu "kopni svého psa" a ani o tom nevím Teda hlavně u toho malýho, páč ten má taky tendence skákat mi na záda místo přes skočky
Romik, ten starší, je natilik pošuk, že když mu nastavím překážky za sebe a tunel na konci, tak stačí stát, volat hop a pak tunééééél

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 11:32
- Nahlásit

Venuše
tak to je hustyyy....
takovou vizi jsem mela taky...jako ze si stoupnu doprostred parkuru a budu jen rikat hop hop tuneel, kladinaaa, hop, hop, tuneeel, slalom, hop
ale myslim ze ma vize zustane nenaplnena...
prikladam dukaz....
jedna z prvnich hodin a setkani s tunelem...aneb jak cvicitelka cpe jimmyho do tunelu

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 11:46
- Nahlásit

nika00
Neboj, zas tak hustýýý to nejni, to jde jenom v případě, že jsou ty skočky jen 2-3 a na konci tunel
Taky mám takovou vizi, ale budu ráda, když se někdy v budoucnu budu schopná naučit nějakej jednoduchej kurz parkuru a zaběhnem ho
Kolikrát mám pocit, že by bylo lepší to dát přečíst psovi, že ten to bude chápat líp než já
Koukáte do toho tunelu ouplně stejně hezky Ale tys jí určitě neukázala jak se do toho leze že jo? No tak to se nediv

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 11:51
- Nahlásit

Venuše
no tak to pozor...takhle drzi JImmyho a ja sem v tom tunelu z druhy strany

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 12:05
- Nahlásit

nika00
Jo tááák, tak to jo, to je správný přístup
Tak naštěstí tunel je kluků nejoblíbenější překážka, a pak ještě lávka a áčko

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 12:17
- Nahlásit

Venuše
tohle poprve co videl tunel..takze se mu tam nechtelo...a ja tam jak blb musela lezt...a lezla jsem i do toho latkovyho...to byl super zazitek
jinak jimmy ma nejradeji kladinu...acko ho taky bavi...ale tunel prej nic moc

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 12:27
- Nahlásit

nika00
No myslela jsem správnýho hafana, z fotek to na mě dělá dojem, že má přece jen delší srst než ta moje Veverka (ne úplně krátkou) a to se mi moc líbí
No je to prostě Veverka, občas mám strach, aby ji to, když fouká vítr, za ty uši nenabralo a neuneslo někam pryč To by bylo špatný

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 12:27
- Nahlásit

tak koukám, že všem agi šlo, musím se pochlubit, že nám výjimečně taky!!!fakt nekecám!!!
nika00
no já mám opačnej problém...jonda jakmile má v zornym poli překážku, tak se na ní rozletí a hned tak se vychýlit ze směru nedá...potýkáme se s tim od začátku....jonda přeskáče všechno, ale jaksi nechápe, že záleží trochu i na pořadí...takže on si dá ty překážky klíďo všechny 2krát a pak se teprve začne ohlížet, kde že to jako sem...když má extra formu, tak prostě zaklapne uši a ikdyž volám včas jak na lesy, kašle na to...on prostě neumí běhat na ruku....když má reaktivní náladu, tak zas stačí, abych sebou omylem někam škubla a on už tam letí...prostě člověk si nevybere...fakt závidim lidem, co jim psi uměj běhat na ruku...-tim nemyslim zavěšení na ruce, i to se stává...náš běh prostě spočívá v tom, že jonda lítá po parkuru a já se ho s funěnim snažim neztratit z dohledu a zatočit tam, kam má...když to zkazíme, dělá chudáčka a nechce se nechat nalákat ani na maso...hovádko...třeba ohledně náběhů do slalomu si taky nenechá kecat, musím ho nechat, ať si poradí, jak umí...takže člověk si asi nevybere...
Venuše
já když sem se minule ptala, jak mám ty šíleosti s jondou udělat, bylo mi porazeno, ať používám kombinaci zamávání kuřetem do správného směru, až jonda posviští kolem a když posviští blbě, mám místo kuřecí nohy použít tu svojí..jenže to je těžký, když člověk nestačí ani jedno...jak je to vlastně s tvým klonem????reaguje ti na ruku???já sice mávám jak větrnej mlýn, ale on se-když už, stejně řídí směrem mýho těla, nebo mym halekánim-když se teda něčim řídí...

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 12:34
- Nahlásit

eva od jondy
:d
me reaguje na ruku..ale obvykle tak...ze jde na ruku...tudiz vedle skocky...a kdyz ukazu rukou na tunel...tak ho obehne...nebo ho dokonce preskoci ci preleze a leti mi za rukou
ale on je fakt milacek...minule se tak moc snazil...ze si rozbil hubu kdyz vidi skocku tak se na ni odrazi od snad 2metry pred...a ja pak trnu jsetli za ni vubec doleti..minule prave nedoletel a narazil to primo do ni
sem malem brecela smichy...a on na me koukal tim svym pohledem..jako..no cemu se smejes..bezime dal
a dkyz to bylo na druhou ruku...tak mi asi chtel rict jako ze takhle teda nepobezi a skocil blbec na me...podrazil mi nohy a ja litla po hube..on mel z toho desnou srandu..

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 12:44
- Nahlásit

nika00
chudák malej on se TAK snaží a ty se mu směješ no ale je pravda, že u nás jsou pesové, kterym stačí říct hop a oni za rukou letí, ať už je před nima skočka nebo ne...nebo skáčou přes bočnice...jedný chudince se dokonce stalo, že skočila do kruhu, ale aniž by se koukala dopředu, takže se netrefila a narazila do něj všema čtyřma nohama a povalila ho...fakt docela šok...no ale stačí až pochopí, že má skákat tam, kam ruka ukazuje a budete válet!!!!!nám pomohlo, že sem naučila jondu chodit i u pravý nohy, od tý doby běhá na pravou stejně jako na levou-blbě...ne, fakt to pomohlo...

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:00
- Nahlásit

eva od jondy

to vcera na agi byl jeden goldenak...a ten taky skakal pres bocnice..aby se nereklo
no a muj dalsi problem je v tom ze jimmymu nestacim...je moc rychlej..
ale nekdy je s tema chlupacema fakt sranda to se musi nechat...kdyz si predstavim tu prdolku jak povalila kruh
my kruh jeste neskakali...

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:12
- Nahlásit

eva od jondy
Čeče, já ani nevím jestli a na co reaguje, páč je to klon. Ale mám takovej matnej pocit, že reaguje na tělo a hlas, ruce nic moc ho neberou, leda tak pro mňamku
Teď sem to poznala na těch vlásenkách, tam sem se totiž musela docela točit,a nebylo teho času přemejšlet jak ukazovat a reagoval skvěle

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:19
- Nahlásit

nika00
tak se na kruh těšteto jed obře, že je rychlej!!!
Venuše
taky si myslim, málokterej klon by se zahazoval čuměnim, kam ruka ukazuje..ono by je to asi zdržovalo..tryskomyšák je šikulka!!!!hlavně že reaguje....když má jonda zablokováno, tak na mě zvysoka...

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:29
- Nahlásit

eva od jondy
To když má Romik zablokováno, tak na mě znízka štěká až řve Ono by to asi ani nemělo smyslu, hledět po ruce, páč kolikrát s něma docela nesmyslně mávám, když tryskomyš doháním

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 13:31
- Nahlásit

nika00
Jak říká eva, buď ráda, že je rychlej, to je lepší

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 14:35
- Nahlásit

Tak to na mě psice teda reaguje dobře, ale občas až moc, protože když se zamotám, zamotám automaticky i ji

nika00
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 14:37
- Nahlásit

Venuše
no na zavody by to bylo super...ale pro me takhle je to tezkyyyyyy kdyz mu nestacim a on uz je davno pryc nez ja vystartuju...taky mame problem na zacatku zvladnout "cekej" on je jak zavislacek...

Venuše
Člen
# Zasláno: 22 Led 2007 15:20
- Nahlásit

nika00
Nic buj, to zvládnete, naše tryskomyš taky nevydrží na místě, a na startu to vypadá tak, že ho posadím a opatrně, téměř neviditelně bez prudkých pohybů odcházím, a apk stačí jen syknout a letííííííí
Piraňka Jimik taky ještě neumí čekej, tak vybíhám s ním

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 11:38
- Nahlásit

Tady to je nějaký mrtvýýýý, to nikdo necvičíte?

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 11:43
- Nahlásit

Eimy
my jsme ted zase dva tydny nebyli nejdriv byl snih..a min. tyden jsme byli na coursingu...ale tak snad tuhle nedeli..

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 11:45
- Nahlásit

Orry
My jsme byly právě po dvou týdnech včera Sníh nám neva, páč cvičíme na jízdárně... ale von teď stejně sníh u nás není

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 11:47
- Nahlásit

Eimy
no prave ze treba u nas v nedeli taky bude hodina... jen cekam kdy to rockyho poradne chytne...ale potrebuje nejdriv asi trochu dospet

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 11:48
- Nahlásit

Orry
To u nás je problém, že Veverku to baví a tak hopsá a má z toho radost z toho běhání, ale já do toho nedokážu dát tolik emocí a ona pak neví, jestli to dělá správně... A pak na mě taky furt čeká, takže naše "rychlost" je daná jen tím, jak běžím já, takže jsme šíleně pomalý
Mám po včerešjku pocit, že má největší radost, když to já pokazím

Orry
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 12:12
- Nahlásit

Eimy
no ale vzdyt jde hlavne o srandu..a to je hlavni

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Úno 2007 12:19
- Nahlásit

Orry
No jo, sranda to kolikrát je Ale občas mám fakt pocit, že mi Vev dělá naschvály, ale co už, co sem si vychvala, to mám to je na tom asi to nejhorší Že to nemám na koho hodit

zuska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 10:40
- Nahlásit

Eimy
nejste pomalí... jsou mnohem pomalejší týmy. MNOHEM!!! A když není tak rychlý páneček, je třeba psa naučit, aby si poradil i bez něj - jít sám dopředu. To je podle mně problém většiny menších psů, že umí chodit jen na ruku a pracujou málo sami. Nám na rychlost (ta naše je taky vesměs bída) pomáhají vysílačky. Dají se trénovat na cokoliv (misku, hračky, stromy) a učí psa víc pracovat samostatně

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 15:51
- Nahlásit

zuska
tak to já mám malýho psa s opačným problémem...pracuje samostatně až moc, na ruku běhat neumí, ale on si nikdy nenechal do důležitejch věcí moc kecat...stíhám ho jen když je v cizim novym prostředí, nebo se bojí psů, co mu někdy dali do kožichu a jsou poblíž...to si mě najednou hlídat umí..ale co bych za běhání na ruku dala!!!

zuska
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 16:51
- Nahlásit

eva od jondy
takový pes je super, určitě neřikej, co bys za psa na ruku dala) hned by sis to rozmyslela! Současně je stejněž i ve světě trend běhat s malýma psama stejně jako se běhá v large - tzn. aby pes šel sám dopředu a ne jenom za panickovou rukou, protože na ruku je to vždy pomalejší - panečkova ruka nikdy nikde nebude tak rychle, jako by tam mohl byt pes bez ni (pokud teda pejsek neni civavou:-D

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2007 18:46
- Nahlásit

zuska
ale já vim, že z agilitního hlediska je to dobře...jenže když si k tomu připojíš to, že sem pomalá a neschopná když běžím naplno, abych ho stíhala, ještě ho správně navádět, tak to je blbá kombinace...navíc je to děsná citlivka, takže mu vadí, že to furt kazíme..mně je to fuk, jenže on je trubka a ať přehrávám sebevíc, tak prostě pozná, že někde bylo něco blbě, v tu chvíli vycítí i to, že já si něvěřim, že sekvenci pro ostatní normálně schopné agiliťáky zvládneme a zablokne se...a pak běží radši nějakou svojí, která se už běžela předtím..a nekomunikuje se mnou, maximálně se složí na záda a dělá mrtvýho brouka,ani na masíčko ho nenalákám, musí se zas dát sám dohromady..udělala sem s nim spoustu chyb, to vím, ale je to děsně o nervy.. kdyby běhal na ruku, tyhle stresy by nám oběma odpadly...já nemám žádný ambice, ale kdybych měla, tak se k jeho samostatnýmu stylu vážou i nádherně skákaný zóny a příšerný stahovačky...takže naše bilance je na trénincích 50 běhů rychlých pokažených ku jednomu povedenýmu..

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání