Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
Mar3
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 09:06
- Nahlásit

Jirikovo
občas tě to baví i víc než běhat parkur? fakt?

....tak to se divím....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 09:07
- Nahlásit

Mar3
občas tě to baví i víc než běhat parkur? fakt?

....tak to se divím....

no bavi .... ale jenom kdyz je blato a na parkuru se neda poradne behat

Mar3
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 09:10
- Nahlásit

Jirikovo
tak to potom jo....to už by se možná dalo pochopit

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 09:12
- Nahlásit

Mar3
hele tak me napada, ze Berry si chodi hrat za tou kozou taky mozna proto, ze usoudi, ze nejsou vhodne klimaticke podminky pro beh .....

Mar3
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 09:27
- Nahlásit

Jirikovo
aha, ale víš jak to je "neživíš,tak nepřepínej"

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 09:49
- Nahlásit

Mar3
neživíš,tak nepřepínej
v zivote bych si nedovolil prepinat ani kdybych zivil ....

Mar3
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 09:50
- Nahlásit

Jirikovo
to sem výjimečně nemyslela tebe,ale svýho psa

Mar3
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 09:54
- Nahlásit

all:

ještě byhch se chtěla zeptat, jak učíte psy (jakej povel používáte) na kladinu a jakej na to,aby na konci zónovek se zastavili,nebo zpomalili, no prostě aby to došli správně?

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 09:56
- Nahlásit

eva od jondy
Hele vypadá to, že máme i tunelí klony, páč nám z toho taky čouhají dráty
Díky za mejl, už to mám vytisklý a budu študovat. Dnes máme v práci chaos chaotický, velkého nechtěje a KOPR

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:00
- Nahlásit

Mar3
Na kladinu používám "nahoru" a na zónách "čekej" nebo syknu.
Ale on to stejně nevnímá a letí jak dělová koule, takže si klidně můžu i zazpívat operu a bude to jedno

Mar3
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:03
- Nahlásit

Venuše
a na houpačku? taky nahoru?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:04
- Nahlásit

Venuše
takže si klidně můžu i zazpívat operu a bude to jedno
no ale zase bys ziskala body za esteticky dojem .....

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:06
- Nahlásit

Mar3
a na houpačku? taky nahoru?
to bys mohla vedet, ze zivot na houpacce je nahoru a dolu. takze nemuzes mu rict jenom nahoru, protoze az se to s nim zacne preklapet, tak by mohl mit tendenci se vracet, protoze tam to bude nahoru. musis mu to vysvetlit. doporucuju povel: nahorupopreklopenidolu

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:12
- Nahlásit

Mar3
Čeče, tu jsme ještě nezkoušeli, ale přemejšlím o něčem podobném jako hou hou nebo tak něco

Jirikovo
Věř tomu že ne, můj zpěv je leda tak vhodný jako obranný prostředek při sebeobraně na zahnání útočníka

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:14
- Nahlásit

Jirikovo
Jo, ale kladina se taky svažuje, tak že by nahorurovnědolupřibrzdit?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:16
- Nahlásit

Venuše
nahorurovnědolupřibrzdit?
no neco takovyho. jen se u toho nesmis zakoktat, pak by mel ten pes v tom zmatek .....

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:21
- Nahlásit

Jirikovo
Anebo ráčkovat, to by nešla ani ta houpačka
Zakoktání u nás nehrozí, tryskomyš je tak rychlej, že já v podstatě jen stíhám vydávat zvuky podobné povelům. Jako hop je hrdelní H, kruh je "ko", ke kladině stačí když přiběhnem, tam už jenom popadám dech, ale vyřádím se u tunelu, to stihnu říct tunéééél, to si užívám

Mar3
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:26
- Nahlásit

Venuše
no nejhorší je takovýto , vpřed,hop,tady, hop,vpřed,tunel,tady,hop,vpřed...atd.....to ani nestíhám říkat jak to po sobě mábejt a u toho utíkat,čučet kde je pes, otáčet se a takový tykraviny (a to teprvá začínáme )

dyž běžíme třeba 2x zasebou,tak pak asi tak pul hodiny jenom funím

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:35
- Nahlásit

Mar3
My si naštěstí skládáme "parkur" tak, aby to bylo jednoduchý hlavně pro mě, tzn.rovný skočky, na uklidnění tunel, nejlépe všechno na jednu ruku, bez zbytečných klikatin
Naštěstí je tryskomyš inteligent a stačí mu na skočky jen hop, ale nedej bože, když chci změnit směr, tak pro jistotu skočí všechno co vidí
Je hodně rychlej, tak se budem muset učit na vysílačku, či jak se to zove

Mar3
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 10:47
- Nahlásit

Venuše
no nám to skládaj tam oni - naše výcvikářka podle toho,co se zrovna rozmyslí ona,že budem dělat - takže kliktíme už odzačátku ty "vysílačky" se taky budem učit - prej - von teda konce - rovný už běží tak 10 metrů přede mnou a tak posl. 3 překážky už tam vubec nemusim bejt,protože su tak vzadu,že mně nemůže ani vidět

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 11:11
- Nahlásit

Mar3
My máme na houpačku povel "houpí", nemělo by to být stejný jako na kladinu, protože pes to ze svýho pohledu vidí stejně ty dvě překážky a mohl by si pak docela slušně namlátit... Já psici, když jsmedělali houpačku hodně často nemusela říkat "čekej", protože se zastavovala v místě, kde se to zhouplo, sama... Pak jsme běžely jednu sekvenci, při které ona byla šíleně nadšená, naběhla na houpačku a zapomněla počkat na to, až se to převáží a prolítla se vzduchem... Pak celej trenink nechtěla dělat nic...
Takže já houpačku od kladiny odlišuju a teď ještě říkám i to "čekej" , který dřív bylo zbytečný.
Povel na zony nemáme, protože psice mi zónovky sbíhá až dolů, takže s tím problém nemáme, ale chci ji na kladině zrychlit, takže možná pak se zonama problém bude... uvidíme...

Orry
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 11:46
- Nahlásit

Mar3
na houpacku pouzivame povel "houpi", na kladinu rikam kladina a na zonach "sííííííím" + pamlsek

PS: jinak vsem aglitakum preju krasne vanoce a mnoho uspechu do noveho roku 2007

Venuše
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 15:53
- Nahlásit

eva od jondy
Tak už sem to přelouskala, a fakt už sem to kdysi kdesi četla. Blbec, kdybych se toho držela, tak už je z tryskomyši tryskomyší slalomový král
Rozmontuju babi košťata a šupajda do parku, stejně je to jedno z mála míst kde je teď v zimě světlo.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 18:45
- Nahlásit

Venuše
to neva, budete slalomový králové odteď...já sem slyšela, že má každej člověk-pes někde svůj klon, ale že i tunely???
jo a my trénujem na násadách od mopů, máme dokonce 6červenejch a 6modrejch
Mar3
na kladinu i houpačku říkám nahoru, u nás je nám vtloukáno do hlavy, že si nemáme povely komplikovat,stejně si je prej nezapamatujem...no tak říkám nahoru a hned pak řvu čekej!!vim, že to odliší spolehlivě, protože když jde na kladinu, tak se neodpichuje z půlky a neodplachtí pryč..jednou takhle odplachtil možná omylem a mooc se mu to zalíbilo..bych vám přála vidět ten let třeba na našich prvních a zatím jediných závodechno ale úspěšně sem to vyřešila minulej tejden...naše trenérka mi totiž řekla, že ať až budu chtít, aby zastavil, tak mám zařvat čekej a taky se zapíchnout do země ať sem kde sem...a ono to funguje!!!!nevim, proč sem to neposlechla dřív, ale už 2 hodiny se neodpálil!!!asi to dělal ze strachu, že bych ho mohla nedejbože předběhnout-na to on není na parkuru zvyklý....
jinak zóny děláme sbíhané, vzhledem k tomu, že se mi ho snad nikdy nepodařilo na kladině nebo áčku dohnat, sahat na sebe při běhu nenechá, pamlsky a hračky položené na zónu nevnímá...ale naštěstí zóny neskáče, tak se spokojím s tím, že od půlky kladiny řvu čekej, on to ignoruje, ale zónu neskočí...tak tak..

taky všem přeju nádherně prožité svátky bez stresů... odpoledne se ztratila kamarádce z agi kníračka, je to tady daný, je mi jich hrozně líto, tak se pokusím aspoň pomoct s hledáním...tak hlavně ať nikdo tohle zoufalství, navíc před svátkama, nemusíte prožívat...

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 19:25
- Nahlásit

Teda holky, vy ty povely prožíváte . Přiznávám, když jsem začala běhat s Hesinkou tak mi taky dělali těžkou hlavu. Po letech jsme si vystačili se "seeem", "hop", "makej", "čekej". S pumou je to ještě jednodušší. Ona děsně řve a stejně mě neslyší. A o co míň slyší o to rychleji běží. Takže jediný povel,který vydávám od startu do cíle neustále je "čekeeeeeeej", max. někdy když měníme směr řvu "Belí, čekej,Belí" v případě nedostatku dechu (od třetí překážky permanentně) "Bí,keeeeej,Bí" . Winky je taky úplně jiná, takže její povely vypadají "Nýna, sem" "Nýnaááááááá,tadýýýýýýý". S tím bohatě vystačíme, více povelů je zbytečné zatěžování nervové soustavy

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 19:41
- Nahlásit

Biluška
Já po té, co mi Veverka proběhla suveréně tunel, když jsem na ni volala "slalooooom", začínám mít pochybnosti, že chápe, co jakej povel znamená a prostě běží k té překážce na kterou momentálně ukazuju nebo o které si myslí, že je právě na řadě
Ale pro dobrej pocit se snažím mít ty povely různý, i když "nahoru" je povel pro Ačko a pro kladinu a "hop" pro kruh, dálku a normální skokovku To už bych fakt motala všechno možný a ne si jen pletla tunel se slalomem

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 19:50
- Nahlásit

Eimy
já teda mám povely pro každou překážku. Ale využívám je opravdu minimálně. V rozlišovačkách. Se šeltiema teda. Jak vypadají pumí rozlišovačky jsi nakonec viděla Tam se fakt nemusím unavovat .
Jinak, psa opravdu vedeš tělem. Ty povely jsou dobré tak pro udržení kontaktu se psem. Ale počítej s tím, že kam otočíš ramena, tam poběží pes a můžeš řvát jaký povel chceš.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 19:52
- Nahlásit

Eimy
Biluška
no na agi jsme dneska měli test...kladina a vedle ní z každé strany vchod do tunelu, který byl pod ní...do tunelů se pesani trefovali vpoho...ale myslíte, že reagovali na nahoru, když měli běžet středem na kladinu??
jinak já si tak často pletu hop, skrz, slalom a nahoru, že jonáš už se to blábolení naštěstí naučil neposlouchat

Biluška
Člen
# Zasláno: 21 Pro 2006 20:40
- Nahlásit

eva od jondy
ale myslíte, že reagovali na nahoru, když měli běžet středem na kladinu??
Oni by reagovali, ale muselo by se správně navést . Spousta psovodů si myslí, že ukazuje nahoru, na kladinu, ale většinou tělem vedeš do některého tunelu. Není důležité co říkáš, ale kam máš otočené ramena. Opakuju to pořád dokola, už sedm let (tak po pěti to lidem většinou dojde )

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2006 07:55
- Nahlásit

Biluška
no my právě měli zkusit, že řekneme jen povel, kterej pes to má tak zafixovaný, že na kladinu poběží... že kdo tohle zvládá, tak prej velká výhoda...no jenže jonda to samo vůbec nechápal... tak 2 psi to zvládli..jenže to byla určo stejně náhoda ...no ale je pravda, že i když sem jondovi ukazovala, tak asi hodně blbě-trvalo mi to moooc dlouho, než pochopil kam..a to už byl chudák hodně zhnusenej a smutnej, že to furt kazíme..
tak super, já mu vyřídim, že za 5 let už mu to budu ukazovat správně,jo??

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání