Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
zuska
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 13:32
- Nahlásit

Biluška
i když dotaz nebyl asi na mě, ráda se k tomu vyjádřím.
Metoda je založená na tom, že pes, když běží po zemi, nemá důvod odskakovat, tzn. musí se nutně začít s prknem na zemi a to se kousíček po kousíčku zvyšuje, aby se chování - neodskakovat - přeneslo i na prkno, které už má vyšší sklon. Tudíž je nesmysl začít hned na kladině (pokud teda nejde rozložit až úplně na zem), protože pak už to nemá nic společného s touhle metodou. Prkno je od toho, ať se dopracuješ ke sklonu, který je na kladině (nebo aspoň na kaldině, která jde rozložit) a pak už na ni přejít samozřejmě hned můžeš.

zuska
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 13:38 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit

Jinak můj názor na tuhle metodu: vypadá to krásně, jednoduše a srozumitelně, ale není to tak snadné, jak se zdá a podle mě to není metoda vhodná pro každého psa. ... Silvie sice tvrdí, že pokud je prkno na zemi, pes po něm jenom probíhá a není co řešit... ale já mám psiska, se kterýma mám co řešit už v tomhle "lehkém" kroku - oni i když běží na zemi (stejně běží, i když tam prkno není, to jsem zkoušela) tak tak blbě hopsají, že i když sice na konci neodskočí, tak tam dotyk stejněž nemají Prostě mají mechaniku pohybu takovou, že dotyků (i když běží pravidleně!! a opravdu neoskočí) mají minimum a proto je opravdu náhoda, když se i jenom na ležícím prkně jeho konce dotknou

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 13:40
- Nahlásit

zuska
Je to normální zetorácká kladina. Tudíž rozkládací. Takže když shodím sestupku na zem a postupně ji budu zvyšovat (třeba podkládáním šutrama) až do výše kladiny tak pak můžu běhat normoš celou kladinu. Chápu to dobře?

Shelticka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 13:41
- Nahlásit

Biluška
tak jsem to taky pochopila

zuska
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 13:41
- Nahlásit

Biluška
jojo, používat sestupku z kladiny je v pohodě... vlastně je to to nejlepší, co můžeš udělat... jen jsem myslela, že se ptáš na to, jestli můžeš od začátku používat celou kaldinu - to ne, v začátcích musíš používat něco, co můžeš položit na zem a postupně zvyšovat sklon.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 13:42
- Nahlásit

ale na cvičáku by mě asi zabili, kdybych si rozložila kladinu jen jednou jedinkrát jsme ji přenesli a pak ji zase vrátili do původního stavu, ale oni to poznali a docela jim to vadilo - nevim proč...

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 13:43
- Nahlásit

zuska
ale já mám psiska, se kterýma mám co řešit už v tomhle "lehkém" kroku - oni i když běží tak tak blbě hopsají, že i když sice na konci neodskočí, tak tam dotyk stejněž nemají
Jo, to znám. Puma taky de facto skáče i když normálně jde. Tuhle metodu chci vyzkoušet na šeltie, ty v podstatě cupitají takže by to třeba mohli pochopit . Pumici už pomalu vzdávám, asi se s ní na agi vykašlu a bude běhat jenom coursing. Ale teď řeším tu anglickou setřici... nevím jestli pro ni bude lepší target, nebo zona ala Silvia. Má šíleně dlouhé nohy, hned tak je někam neposkládá . Jenže taky už není nejmladší a s targetem teda nevím... abysme se k těm závodům vůbec někdy dopracovali

Shelticka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 13:46 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit

Biluška
máš maila

Shelticka
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 13:47
- Nahlásit

Biluška
target, nebo zona ala Silvia
takže zóny ale Sussan nebo ala Silvia

zuska
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 13:52
- Nahlásit

Biluška
Na šeltie je to podle mě super, s těma problém nebude... ale pro psy se skákavou technikou kroku) to je oříšek.. proto já se rozhodla zkombit Silvii s touch boardem - budu trénovat normálně na prkně, které budu postupně zvedat, ale na konec jim budu dávat touch board, který jim označí, že si musí kroky (alá ty svoje skoky) naplánovat tak, aby při přebíhání měli na konci dotyk.
BC to taky naučíš, i když má krok delší než zona, prostě ji odklikáváš pozici, kdy při přeběhu se zony dotkne.. takže si myslím, že i u setra by to šlo... problém opravdu vidím jen ve psech s takovým skákavým krokováním, kteří se sami zony dotknou (i když je prkno jen na zemi) opravdu v jednom ze sta případů Tohle já jsem vzdala, protože to je začarovaný kruh - kliknout se podří tak málokdy, že pes už fakt neví, co se po něm chce - přestává ho to bavit, zpomalí a na jednou se sice dotkne, za čež ale taky nemůže člověk kliknout, aby to mělo efekt, protože bez rychlosti to není ono

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 14:12
- Nahlásit

zuska
Ta setřice právě taky poskakuje. A ještě k tomu poskakuje šíleně, protože má děsně dlouhý hnáty . Navíc je zkažená, mám ji z útulku, buď s ní někdo dělal agi, nebo klasický služebák. Každopádně kladinu už uměla když ke mně přišla a zony skáče prakticky shora. O to to máme komplikovanější. Skáče nástupky i sestupky, skáče všechno na co přijde, zato s ohromnou grácií a s chutí

zuska
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 14:16
- Nahlásit

Biluška
Však uvidíš, zkus ji dát šanci, za to nic nedáš, uvidíš, jak se na prkně na zemi hýbe a pak to buď vzdáš nebo s ní budeš mít trpělivost Ale dlouhonohého hopsalistu bych asi nechala zastavovat

zuska
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 14:19
- Nahlásit

Zítra a pozítří máme se Silvií seminář, tak určitě co se zon týče vyzvíme zase něco nového.. stopro se ji chcu zeptat, jaké má právě zkušenosti s uhopsanými psy versus sbíhané zóny a jestli už zažila nějakého takového, co zony podle její metodiky zvládl... tak jsem zvědavá

Biluška
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 14:41
- Nahlásit

zuska
Ale dlouhonohého hopsalistu bych asi nechala zastavovat
Asi to pro ni bude to nejlepší. Uvidíme jaký přístup k tomu zaujme Šagynka

wami
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 14:47
- Nahlásit

zuska
ja mam obavy, ze pro nas by ciste sbohane zony taky nebyly, protoze 40kilovy pes nemuze vybehnout po prkne nahoru a otocit se zkratka se tam nevejde...

takze zatim v mem teoretickem premysleni dochazim spise k tomu doteku (zastaveni), ale ucenemu nejdriv na prkne. Bohuzel ja se bez schodu asi neobejdu...

BTW - na seminar jsem taky zvedava, od nas tam jede Ada, tak budeme mit novinky "z prvni ruky"

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 2 Led 2008 14:57
- Nahlásit

Biluška
Ještě jen malá poznámka k té kladině - pokud pes má dobře naučené skákání zóny a psovod to chce přeučit, tak je lepší zkoušet běhat nejdříve jen na nějakém prkně, které kládu připomíná co nejméně. Ale to popřípadě uvidíš až to zkusíš, jestli bude hupsat nebo ne.

A taky si myslím, že otázka vhodnosti sbíhaných zón nezáleží jen na jeho kroku, ale i na povaze, jestli se například dokáže soustředit i v rychlosti a je ochotný "něco zkusit", tedy aby to dokázal navalit, i když ze začátku přesně neví, co má čekat.

Jinak ten překlad na internetu je ten můj (KaTachyon = Katka Lerlová), takže ho asi už nebudete potřebovat . Ale jestli přece, ráda ho pošlu.

Venuše
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 11:11
- Nahlásit

All
Všechny zdravím v novém roce
Copak děláte s hafákama když je pitomec počasí a nedá se skákat? Já vím, že skákání není fše, a právě proto bych chtěla trénovat "na sucho" něco, aby mi to bylo k užitku v sezóně.
Pročítala sem několikastránkové povídání o zónách, ale při tomhle počasí je to nemožný, a doma zóny nacvičovat opravdu nemůžu.

eva od jondy
heč, my už byli fčera bjegat!, a dobrý, kluci prchali jak o život. Já už teda míň, pravda bjegala sem naposledy na základce, ale zítra jdem znova To budou rovnoměrně nasvalení až chrúsa!!!

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 11:31
- Nahlásit

Venuše
fuj, vy kulturisti ..
no my teď zase byli o víkendu trapně závodit a chlubení dám asi večír na stránky.
sem čekala, že napíšete vo zvěrokruhu a vy niiiic, tak sem našla povídání až u vás na str., když sem se tam dneska koukla! igeliˇáci jedni šikovní!!
nás jako vůůbec neinformujete!!
já byla z víkendu v mírný euforii,ale včera mi jondu napadl venku zkurvenej čokl-fakt nadrsno a hnal ho asi půl kiláku do výpadovky, jedno auto je minulo fakt tak o půl metru, ještě teď se klepu, fakt sem myslela, že mám mrtvýho psa, takže sem opět nohama z euforie na zemi a vážim si i toho, že na mě ječí a otravuje.

zuska
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 12:27
- Nahlásit

trénovat "na sucho"
juj, to nám Silvia na semináři ukázala tolik cvičení, co dělat mimo překážky a co pes by agi pes mel delat a co tolik zuročí potom na parkuru, že mám co dělat než na jaře zase v plné polní vyrazíme mezi překážky, abych to všechno dohnala

Venuše
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 12:41
- Nahlásit

eva od jondy
Jejdanánky paňmámo promiňte, ale já měla za to, že tě vepřadorová informírovala, že s tebó jako konzervuje
No neke, takový šoky, myslím teda jak závodění, tak srážka s blbcem! Na komentář sem zvědavá, když už i ty si byla v euforii, tak to muselo být něco super extra bomba!

Venuše
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 12:45
- Nahlásit

zuska
no a copak třeba říkala Silvia?

Venuše
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 12:48
- Nahlásit

eva od jondy
Jo a mimochodem sem tě jako automaticky napsala na startovku k nám na závody, tak jen abys věděla. Akorát nevim co tam dát jako kategorii, se svojí šikovností (lépe řečeno s Jonáškovou šikovností) búhví co budete na podzim za kategorii

zuska
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 12:49
- Nahlásit

joj, to by bylo na dlouhé lokte a bohužel škola volá, ukazovala nám různá cvičení, na fígle po vedení na parkuru, i jak posilovat psovi svaly a tak... pro inspiraci doporučuju její stránky Fakt super a kdo neumí anglicky, nezoufejte, i z obrázků a videí se toho dá hodně pochytit

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 15:00
- Nahlásit

Venuše
no my konzervujem, ale nějak jak byl ten silvestr a táák, tak to flákáme..
pánebóže, kdy máte u vás závody??? já abych neměla třebas podělanou školu, nebo tááák a hlavně abych už teď vyrazila, co?? než k vám dojedem...
no jako kategorii máme želbohu jasnou, dvoječky to jistěj, na jaře přestoupíme, ale teď když sem viděla ty lounský, málem sem šla navštívit toaletu..

Venuše
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 15:12
- Nahlásit

eva od jondy
Klíííííd, u nás sou závody až v září. No právě proto, to máš hafo času na to abys byla ve třojkách
A jaký lounský? Co lounskýho?
Jinak sem z toho Hodonína byla trošku sjutná, fakt sme si tom moc neužili, ono skončit po 2-3 překážce, no nič moč. Ale co už, teď už dám fakt chvilku pokoj a budem trenírovat na sucho. A taky de tryskomyš na operaci z tou koulí nekoulí, z toho taky nejsem moc ve vředu

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 15:26
- Nahlásit

Venuše
Klíííííd, u nás sou závody až v září
fuj, sem si oddechla.. takže k vám vyrážim až tak v únoru ..
dvojky teď v lounech... se mi málem zakroutily voči a to sem to jen sledovala .. dvojky sou náš strop, takže už můžu bejt klidná, své plány sem beztak už předstihla ..

hele vklídu, já takhle končim běžně, však víš.. na nás stejnak nemáte...jen ty na to narozdíl vode mě nejseš zvyklá..
a kdy jde romišek na vykuchání? to bude fakt vpoho, si myslim, že si nemusíš dělat hlavu, ikdyž jako chápu... mě taky každá jonáškova bolístka dokáže rozhodit maximálně...
to já si na tréninku před 14ti dny asi přetrhla vaz na nožnim palci, bolelo to furt jak čert, jenže svátky a taak no a teď už to bolí míň, ale nende s tim normálka hejbat..to mě vyděsilo, ale už je trochen pozdě to řešitse mi úplně rozhodí nádherná mechanika pohybu.

Venuše
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 15:41
- Nahlásit

eva od jondy
Ty si fakt nemehlo čeče, beztak se jenom vymlouváš, abys nemusela s Joníkem chodit bjegat

Eimy
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 18:42
- Nahlásit

Venuše
Skoro bych řekla, ať nás tam zkusíš napsat taky, ale nevim, jak to s Veveruchou a agi bude dál

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 19:04
- Nahlásit

Venuše
Vy děláte závody? Kde? V Přerově? Kdy? Já se teda asi taky hlásnu

Biluška
Člen
# Zasláno: 8 Led 2008 19:14 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit

Venuše
Už jsem to našla v termíňáku. Tak si nás teda taky písni .

Team number 1 - já a puma, MA2
Team number 2 - já a Hessit, SV
Team number 3 - zase já a Winky (QwinkyWinky Moravia Classic, šeltice, small a nevím jestli v tu dobu bude v jedničkách, nebo ve dvojkách).

Pod čárou
Team number 4 - Kristýna Mrkvová a Emily, KKCHŠ, SA1 (ale do té doby asi bude 2)
Team number 5 - Papillon_girl a Bowien, papilon, SA1 (třeba se taky dostanou do dvojek, na to je teď fakt brzo).
Muším se holek zeptat jestli chtějí závodit, ale to jenom tak ze slušnosti, oni určitě chtějí

HOOOOOOLKÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝÝ, chcete závodit? Jo,mimochodem, taky jsem vás přihlásila v dubnu do Opavy : Na dvoudenní. Řekněte doma, že potřebujete prachy na startovné, ale už jsem zapoměla kolik. Myslím, že 450,- .

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání