Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
KaTachyon
Člen
# Zasláno: 13 Říj 2007 20:29
- Nahlásit

Alinka
To mi je líto, snad se z oho Terinka brzy dostane. Wayovi bylo před týdnem taky špatně, bůví co snědl a nežral, zvracel a mně bylo skoro hůř než jemu :-/

Když jí vadí, že jsi daleko, tak to je určitě tím, že tě chce dohnat. Nemůžeš zůstat na tom, že budeš startovat pokáždé z ruky, párkrát ti to může vyjít, ale pak se ti postaví parkur s pastí po rovince a jsi nahraná. Dávej jí na první skočku víc tyček, aby si zvykala skákat, i když jsi daleko a postupně jí je ubírej, až když tam bude mít zas tu jednu. Dělej jen tu jednu skokovku a odměňuj jí za správné přeskakování (ale tvař se, že chceš vystartovat i dál). Jakmile pochopí, že odměna je za skočení té první, myslím, že se jí nebude tak bránit. Ideální by i bylo, kdybys jí odměňovala hozením míčku k ní nebo pryč od tebe vůbec, aby si nespojila "musím se dostat co nejrychleji k paničce, abych dostala odměnu." Až bude zvládat tu jednu, přidej víc skoček, ale varuji tě, podbíhání se může vrátit, pokud ano, kombinuj jednu překážku, kdy jí odměníš hned a víc překážek. Ještě by bylo dobré, kdyby vůbec neměla možnost překážku podběhnout (aby si jí tam například někdo stoupl), když podběhne, netrestej ji, jen ji neodměň, vezmi na chvíli pryč a pak to zkus znova. Podle toho, co píšeš, to je zapálený agiliťák, a ti nejvíce nesnáší, když nemůžou běžet po parkuru.

Běhání u kola můžeš dělat, ale jen v přimeřených vdálenostech a tak, aby ona klusala. Měkký povrch je nutností, nenech jí běhat po silnici, to se ničí klouby raz dva. Nejlepší na posilování je intenzivní plavání (desítky minut), pak je dobré běhání například v písku. To se mi právě líbí teď na Horšovském Týnu, psy to namáhá, ale běhá se jim krásně. Pak můžeš dělat nejrůznější cvičení na rovnováhu a když si Way zranil prsty na nohou, po uzdravení jsem posilovala tím, že jsem s ním dělala trakař - zvedla jsem ho zadní nohy a nechala ho ujít pár metrů.

Alinka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 09:03
- Nahlásit

KaTachyon
S Terinkou už to snad vypadá dobře, takže sem šťastná jako blecha
Děkuji moc za rady, určitě vyzkouším, vždycky si dobře poradila, kolikrát jsem zkoušela to, co si tady jinejm poradila a zároveň dělám sekvence z tvých www.... Mimochodem, moc se mi líbí, jsou takový srozumitelný.
Trošku mě mrzí, že jsme v tom HT nebyli, měli to bejt naše první ofi závody a možná bys tam mohla na nás i kouknout a třeba i poradit, moc dobře se vyznáš a i když si tady ve Strakonicích byla, tak si mi dobře poradila.
A jak jste dopadli vy?? Říkala mi ta Hanka (pořadatelka), že tam mají nějaký soustředění, nevíš o tom něco, jestli by to bylo pro nás dobrý. Ale samozřejmě až jak bude Terince, ale jak sem psala, vypadá to dobře, hurááá
Děkuju moc........

Venuše
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 19:05
- Nahlásit

Milé dámy a pánové (jestli tu teda vůbec nějakej je )
podávám prohlášení
Sice řeknu věc, která je určitě pro většinu z vás samozřejmostí, ale říct to musím. Nikam nespěchejte a nic nepodceňujte. Tak! To je moudro co? No né, abych to upřesnila. Nemohli sme se dočkat až tryskomyš bude moct běhat doopravdy a páč je šikulka, tak sem si řikala, jojo, to bude v poho.Sice teda náběhy do slalomu nejsou nic moc, vysílačky jakžtakž, no však to neva. Ale ejhle sem zjistila, že to, že umíme slalom pořádně jen z jedné strany, o nábězích ani nemluvím,a to že tryskomyšku musím navádět téměř ke každé překážce, nám docela komplikuje běhání. Samozřejmě to není žádná tragédie, na repre se nechystáme, jen nás to hóóódně moc baví a máme další náplň mýho i pejskovo života, prostě činnost při které sme spolu. Jen sem prostě chtěla říct, že opravdu není kam spěchat a že by člověk neměl podceňovat základy, páč o to větší je potom radost běhat a hopsat, když si prostě s hafunou rozumíte. Spousta z vás mi určitě řekne, však já závodit nechci, já jen tak že nás to baví, ale určitě za čas budete chtít zúročit tu "dřinu" na cvičáku, i kdyby "jen tak" a potom je zbytečný se někde motat jak motovidla a neužít si to
Ufff, to byla řeč
Tak zase klidně pokračujte, já se jen potřebovala vykecat
A vlastně ani nevim proč sem to jako napsala, ale už je to černý na bílým, a když už mi to dalo takovou práci, tak to mazat nebudu

Alinka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 19:28
- Nahlásit

Venuše
Krásná řeč

Venuše
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 19:31
- Nahlásit

Alinka
Díky (pokud to nebylo myšleno ironicky)

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 19:33
- Nahlásit

Alinka
Tak to ráda slyším. O soustředění vím jen z jejich stránek, jestli myslíš to 20. - 21. 10. 2007, tak určitě jeď, jestli budeš moci, Jitka i Simona jsou bezva trenérky. Zprávu ze závodů i s parkury dodám co nejdříve na svůj blog . Je to tam super, už se hlásíme na březen, psům se v písku běhá jak v peřince, sice je to namáhá, ale vůbec to neničí klouby, no paráda.

Venuše
Správně, jen to pořád opakuj, ať se to nezapomene Děláme to koneckonců hlavně pro naše psy. A ještě bych dodala: Psovi pěkně poděkujte, že vás poslouchá a omluvte se mu, že mu dáváte tak debilní příkazy. Co já se toho za tenhle víkend naomlouvala, no hrůza. Ale taky jsem na Way strašně pyšná, protože všechno, co udělat špatně, tak udělal jen proto, že jsem mu o to řekla.

Alinka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 19:40
- Nahlásit

Venuše
žádná ironie, kdepa bych k ní přišla

Alinka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 19:42
- Nahlásit

KaTachyon
Já tam taky chtěla bejt

Venuše
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 19:46
- Nahlásit

KaTachyon
Psovi pěkně poděkujte, že vás poslouchá a omluvte se mu, že mu dáváte tak debilní příkazy. hezky řečeno a svatá pravda

Venuše
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 19:48
- Nahlásit

Alinka
Sem si dělala srandu

Eimy
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 20:13
- Nahlásit

Venuše
Tak teda jako my vysílačky neumíme moc, je fakt, že občas psice jde dopředu, ale jinak si mě hlídá a vysílačky moc ne eee, náběhy do slalomu jsi viděla (myslim) sama Umí je, pokud jen zkoušíme ze všech možných úhlů, jen přímo na parkuru se ne a ne strefit
Ale já ji naštěstí zvládám uběhat, protože není až tak rychlá, resp. teda se přizpůsobuje mýmu tempu, což není nic moc, ale podle mě je prostě taková povahou...

Alinka
Člen
# Zasláno: 14 Říj 2007 20:21
- Nahlásit

Venuše
I ty jedna

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 15 Říj 2007 22:21
- Nahlásit

Tady jsou parkry Jitky Novotné z Horšovského Týnu. http://katachyon-training.blog.cz/0710/zavody-v-ho rsovskem-tynu

Alinka
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2007 08:10
- Nahlásit

KaTachyon
Pěkný parkury, ale jedničky LA asi nemáš, viď?

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2007 08:20
- Nahlásit

Alinka
Ne, sotva jsem stíhala to, co jsem běžela.

Alinka
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2007 08:36
- Nahlásit

KaTachyon
chápu

Alinka
Člen
# Zasláno: 16 Říj 2007 09:04
- Nahlásit

KaTachyon
Kačko, můžu se zeptat, kde bych si mohla stáhnout nějakej program na kreslení těch parkurů. Jestli teda jde někde stáhnout.

wami
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 20:09
- Nahlásit

all
Tak s kym se uvidim v Olomouci?

Uz me presla nervozita a zacinam se tesit, jak si to tam uzijem... Predem pocitam s 6 DISky a ostudou, a je mi to uplne jedno!

Biluška
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 20:18
- Nahlásit

wami
S námááááááááá . A to teprve uvidíš kulturní vložku

Shelticka
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 20:31
- Nahlásit

Biluška
wami
já chci přijet se podívat na "staré" známé i nové neznámé takže jak mě tak uvidíte (poznávací znamení blondýna+2 šeltie - jedna zlatá, jedna trikolor se stojícíma ušima ), tak se hlaste, já zásadně nikdy nikoho nepoznám, nejlíp se představte, ať vím s kým mám tu čest

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 21:07
- Nahlásit

Alinka
Já používám demo verzi Agility Blues, ale zaboha si nemůžu vzpomenout, kde jsem to stahovala. Zkus vyhledávač. Dala bych nevím co za Course Designer, jenže tam platí demoverze jen 30 dní a plná je drahá a navíc se dá nainstalovat jen na jednom počítači a
ten kdyby se přeinstalovat, tak bye - bye, CD.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 21:26
- Nahlásit

KaTachyon
Alinka
Agility Blues je ke stažení na stránkách Rožnovských agility...

wami
Člen
# Zasláno: 18 Říj 2007 22:47
- Nahlásit

Biluška
tsss, o vas vim...
tak se mam na koho tesit...

Shelticka
ja se kidne prihlasim, jen se bojim, ze blondyn tam bude spousta...a asi i spousta seltii...

Venuše
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 08:34
- Nahlásit

wami
My tam budem taky šaškovat, takže poznávací znamení: blondýna + dvě šeltie (a my krom jiných ftipných scének na parkuru předvedeme ještě vzteklého malého trikolorního šeltiáka, co si dovoluje na ostatní hafany, zásadně o půl metrů větší než je on sám)

Shelticka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 13:06
- Nahlásit

Venuše
my jsme zaměnitelný blondýna + 2 šeltie, jedna zlatá a jedna trikolor

All
Tákže kdo padne na blondýnu s 2 šeltiema, tak má docela velkou šanci, že ji zná z fora Pak asi ta s kratšíma vlasama bude Venuše a já s delšíma Nebo my si s Venuší stoupneme k sobě a to už se snad nepřehlédne, 2 blondýny, 2 zlatý a 2 tric šeltky Nebo si myslím, že mě nikdo nepřehlídne, když se přifařím k Bilušce, tu snad poznáte ne? Tak ta nesmělá blondýna vedle ní budu asi já
To je jednooo, to moc hrotíme, tam se něják najdem

Biluška
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 13:10
- Nahlásit

Shelticka
A mě jako blondýnu nepočítáš, nebo co? A taky jede Žába a to je taky bloncka

All
Takže gdyš to shrnu, tam co bude nejvíc blondýn je cz-pes

Shelticka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 13:12
- Nahlásit

Biluška
jo počítám

Dobrá tedy, hledejte blonďato

wami
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 15:12
- Nahlásit

Shelticka,Biluška,Venuše
čím víc blond, tím víc adidas.

A myslím, že v blonďatosti povedu já - akorát teda mi chybí ta šelite no...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 15:19 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit

wami
tak to trháš partu a ne jenom jednu šelťu! důležitý je mít zlatou a trikolor Víš kolik tam bude lidí s jednou šeltií?

BiluškaVenuše
Tak mě tak napadá, že bysme je mohly posadit do řady a vyfotit, to by bylo krásný kdyby se to střídalo "zlatá, tricolor,zlatá, tricolor,zlatá, tricolor," ne?

Biluška
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2007 15:26
- Nahlásit

Shelticka
To nám nevychází . Já mám dvě zlatý a jenom jednu trikolor . Co nejdřív to teda napravím, ale do zítřka to asi nestihnu

wami
Jelikož jsi taky blond tak tě berem do party , šeltii ti v krajním případě půjčím

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání