Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
Alinka
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2007 20:10
- Nahlásit

Venuše
Kus párku a od nohy se neodlepí

Venuše
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2007 20:46
- Nahlásit

Alinka
Jj, ale to si rozbiju dr..... Na kolo je tahat nechci, to mi přijde na ty dva mrňuchy moc, a navíc teď přes zimu, blee. Napadlo mě vrznout je do postroje, připnout na karabinu a je to. Ale oni sou docela pometla. Ale vyzkúšam to i tak (ale raděj bez párku )

Shelticka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2007 14:21
- Nahlásit

jupí mám to za sebou! prezentace,obhajoba... měla jsem plnou místnost posluchačů, dokonce pan profesor z tělocviku tím byl tak nadšenej, že to viděl v nějakém receptáři, že chce místo tělocviku na naší škole zavést lidské agility nj mladý inovátor... ale řekla jsem mu, že bych to brala jedinný štěstí jsem měla, že mi tam nepřišla ředitelka ani zástupkyně, co byly zrovna někde v čoudu Ani to video co jsem hledala mě nezklamalo a fungovalo i když to při zkoušení včera blblo. Dokonce si myslim, že to jednu mladou slečnu profesorku tak zaujalo, že se n a ni můžu těšit na cvičáku, kde si vyměníme role, protože já většinou trénuju začátečníky no to by byla prča...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2007 14:26
- Nahlásit

Venuše
hele moje běží u kola v pohodě 12km a ještě mají energii na blbosti, s přestávkama a změnami rychlosti je to v poho, hlavně když jsou navolno a můžou si běžet jak chcou...
na postroji s karabinou bych se asi zabila, protože by mě omotaly a ty chceš aby ti klusali poboku? bych je nechala na volno a prostě běžela... by si stihly i počuchat a tak...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2007 15:14
- Nahlásit

Shelticka
tak to gratuluju . hele jonda třebas u kola se začuchá (holt pes, no) a pak dobíhá tryskem, zase se začuchá,.. pro rovnoměrnej pohyb s cílem nasvalení nic moc.
uvázání u kola nepřichází v úvahu a u běhu bych ho musela přivázat, jináč prostě si bude čuchat a zas dobíhat megarychlostí.. a už vidim, jak ho baví jen tak bežet, když ho uvážu. děsná nuda.. ale asi to vyzkoušim.

Venuše
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2007 17:11
- Nahlásit

Shelticka
No to právě nechci, aby odbíhali a dobíhali a pod., to dělají normálně když jdem na prochajdu, páč mě neba chodit pomalu, tak docela ženu

Venuše
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2007 17:17
- Nahlásit

eva od jondy
Sem to chtěla eště dopsat do emila, že taky budem chodit asi bjegat či co Akurát jak říkám, nevím jak udržet ty dvě paka rovnoměrně v pohybu, obzvláště pokud, když sou vedle sebe, tak Romiš Jimika terorizuje (však víš proč)
Hele leda je zabalit do neoprénu, v podstatě sebe taky můžem, tím jim omezíme pohyb včetně cvrkání a ňufání, no a rovnoměrný pohyb je zaručen

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2007 18:49
- Nahlásit

Venuše
jen bjegejte, ať vám taky nevyskakujou kyčle...
s tim neoprénem je to good nápad, sme ho přeci plánovali i na závody, tak bysme ho nemuseli ani sundávat ...
a bude se nám dobře bjegat i v dešti nepohodě ...
jináč mě napadá, že bysme je mohli rovnoměrně honit bičem kolem sebe, jako lóndžovat je, chňápeš,....
my se neunavíme a voni budou rovnoměrný až běda

Shelticka
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2007 18:51
- Nahlásit

hele vzdělávání mládeže ve večerníčku kresleným je agility a frisbee

Shelticka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 14:58
- Nahlásit

nevíte někdo kde je popsané jak naučit psa dotýkat se čumákem targetu, když nemám kliker?

wami
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 15:36
- Nahlásit

Shelticka
uplne stejne, jako s klikerem, jen vynechas to kliknuti...
strcis psovi pred cumak, napoprvy klidne se dotnki targetem ty toho cumaku, pochval, odmen. Pak kousek dal od cumaku (treba si pomoz i schovanym pamlskem za targetem), pak target do stran od cumaku, pak treba na zem i bez tvoji ruky nebo kam chces...

Ted to ucim Lumpa bez klikru, akorat von furt nemuze pochopit, ze chci, aby do toho nosem poradne drcl, von se jen tak letmo dotkne a kdyz to jako neni ono, tak na to jde tlapama a drapama...

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 15:55
- Nahlásit

wami
Ted to ucim Lumpa bez klikru, akorat von furt nemuze pochopit, ze chci, aby do toho nosem poradne drcl, von se jen tak letmo dotkne a kdyz to jako neni ono, tak na to jde tlapama a drapama...
Mě se to puma pořád pokouší aportovat . Vzdávám to, budem dělat noho-target, čumáko-target je prostě nemožný

wami
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 16:04
- Nahlásit

Biluška
me by se libil noho-target, ale po nekolika pokusech povazuju za nemozny mu vysvetlit, ze neco zaslapnout se da taky cilene...

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 16:12
- Nahlásit

wami
No jo, s brontosaurem to je těžký

wami
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 16:17
- Nahlásit

Biluška
tsss, s mastodontem...
Brontosaurus nema takovy ty veliky zoubky zahnuty nahoru, jako nas mastodontik...

Shelticka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 16:49
- Nahlásit

wami tak celýýýý úúplně úplně celý ten příspěvek je to samý co unás takhle je to učím, ale snaží se i tlapama a to nechcu tím čumákem to nějak nechcou pochopit, takže přemýšlím jestli teda to mám tlačit do toho nosotargetu nebo je nechat dělat nohotarget jsem někde četla, že nosotarget je menší zátěž na nohy, ale bůh ví...

wami
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 17:01
- Nahlásit

Shelticka
ale seltky jsou mensi, tem to vysvetlis snaz...
u nas to casem pujde taky, ale chce to trpelivost, jako na vsechno, no, on to casem pochopi... doufam

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 17:31
- Nahlásit

Shelticka
Stejně jako s clickerem, akorát místo kliku říkáš něco krátkého, čemu rozumí jako pochvale (ještě lépe označení správného chování čili secondary reinforcer). Jestli ale chceš dělat shaping, je dobré vědět, jestli je tak pes zvyklý myslet, jinak by mohl být dost zmatený.
Ještě lepší je naučit psa dotýkat se ruky a target dát pak do ruky, spíš se pokusí ho dotknout. Jak jsem učila nose target jsem psala tady: http://katachyon-training.blog.cz/0709/nose-target -a-my

Taky se mi pokoušel target sežrat nebo ho zadupnout (au, drápy znám ). Řešení? "Možná potřebujete stanovit více kritérií pro trénovaný cvik. Zjednoduště trénink tak, abyste mohli kontrolovat prostředí a pes mohl nabídnout jen jeden cvik. Přidávejte víc kritérií, jak dáte psovi opět svobodu ve výběru chování, které vám může nabídnout." (viz Když clicker nespolupracuje) Konkrétně já do dělala tak, že jsem řekla "Co to děláš, debile, ty ses ale tachyon," target jsem dala z dosahu a zkusila to znovu. Tachyon přece jen není padlý na hlavu a ví, že nemá zkoušet nic, co mu nepřinese odměnu. Ale pozor, pro psa, který má zafixované podání pac nebo pro kterého je žvýkání targetu samo-odměňující (self-reinceforcing), může být těžké pochopit, že mají zkusit něco jiného. Řešením může být naučení už zmíněného dotyku ruky nebo zvolit takový target, který bude psovi v tlamě nepříjemný (sklo, kov).

Shelticka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:25
- Nahlásit

dotyk ruky je mate ještě víc, protože tak jsem je učila podávat pac-v ruce schovám pamlsek, dala pac, dostala pamlsek. Takže teď nechápu, proč jim za to nadávám a packy nechcu... prostě jak mám docílit toho, aby se toho vršku dotkla čumákem Když na to čumí a já se tím dotknu čumáku, tak se odtáhne a říká "seš blbá? co mě tím ťukáš do čumáku? a proč mi ted za to veš pamlsek? to se mám od toho odtahovat? tak dík za žrádýlko" Jsem jim na to prostě položila pamlsek a řekla "tač" když si ho vezmou, tak se toho targetu přece dotýkají. Pak po x opakováních jsem dala pamlsek pod to průhledný víčko- si myslely, že je to na tom a tak se toho vlastně dotkly aniž by ho sežraly a odměnu jsem jim dala já. Ale v podstatě ten povel vůbec nechápou

wami
ale seltky jsou mensi, tem to vysvetlis snaz...
co to má s nosetargetem společnýho? jako že jim snáze narvu hlavu k tomu vršku? eeee to asi ne

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:26
- Nahlásit

KaTachyon
Řešením může být naučení už zmíněného dotyku ruky nebo zvolit takový target, který bude psovi v tlamě nepříjemný (sklo, kov).
no jo, ale to je nám pak na zony naprd. Nepotřebuju target jenom tak pro srandu králíkům, potřebuju ho na zony

Shelticka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:34
- Nahlásit

a ještě další věc-proč se má psovi dávat ten povel, až když umí cvik? když jsem se tak třeba pokoušela naučit otřepání se, tak se mi to nikdy nepovedlo - jako přidávání povelu když pes něco dělá... nikdy pak nepochopila, když řeknu ten povel např pro třepání, že se má oklepat...

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:37
- Nahlásit

Shelticka
Nemáš učit kraviny, ale zaměřit se na povely, které v praxi k něčemu jsou. Třeba hledat zapadlé bankovky a tak . Pumici a Sisinku už to učím čtyři roky a furt jim to nejde . Anebo tu nikde nejsou poztrácené prachy

wami
Musíš vydržet a budou i zuby

Shelticka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:41
- Nahlásit

Biluška
hledat zapadlé bankovky a tak
o to jsem se pokusila před pár lety když jsem šla z obchodu a spadla mi pěti (nebo deseti?) koruna do závěje sněhu Bessinka nenašla já taky ne

Nemáš učit kraviny
a jaký kraviny tý
mi to přijde jako dobrá možnost jak naučit zony bez zonovek prostě se naučí ťukat do plastu a pak se vršek od salátu položí za zonu

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:51
- Nahlásit

Shelticka
prostě se naučí ťukat do plastu a pak se vršek od salátu položí za zonu
Jo a co si tam asi tak položíš na závodech? Jakmile Konina zjistí, že na závodech žádný vršek nemá tak se ti postará o tak džampnutý zony že nestačíš valit bulvy

Puma jednou našla pětikilo. V Brně na nádraží. Akorát si nejsem jistá, jestli našla tu pětistovku, nebo vyblitý hamburger (či co to bylo) co byl kousek vedle . Každopádně jsme tím zbohatli o 500,-Káčé takže jsem ji ani nezmlátila

Shelticka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 18:54
- Nahlásit

Biluška
no kdesi se píše, že si pes pak zvykne dávat hlavu za zonou dolů i bez targetu a právě když je to průhledný, tak nezjistí moc brzo jestli tam je nebo ne ale to je zatim jedno, to budu řešit až to bude džampovat zatím řeším, jak jí sakra vysvětlit, že má tím dlouhý šňupákem do toho ždrcnout

leila
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 19:16
- Nahlásit

tý jo no zóny budeme řešit až fík bude lítat vzduchem ale zatím krásně poslochá na ček, ani jsem to netušila ten povel vznik když ten malůej hjzlíček celou cestu táhne.... a když mi nečekaně rychle vletěl na áčko, ani jsem ho nestačila chytit tak dostal ček a von zpomalil a pěkně zónu seběh, ale myslím že to nám vydrží tak na 2-3 tréninky

Biluška
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 19:18
- Nahlásit

Shelticka
no kdesi se píše, že si pes pak zvykne dávat hlavu za zonou dolů i bez targetu a právě když je to průhledný, tak nezjistí moc brzo jestli tam je nebo ne
Tomu nevěř, to jsou jenom kecy v kleci. Takových metod už bylo... třeba balonky za zonou, nebo schované pod zonou. Na tréninku pes krásně scupital zonu a šel pro balonek. Na závodech zjistil, že balonek nemá a skákal.... pak se zkoušeli piškoty nadrobené na zonu. Efekt stejný... ti říkám, takových už bylo. Za pár let k nim přibude i target.
Osobně se mi líbil třeba target co má Martina Kučerová. Kousek dřeva, co vypadá jako zona. To by snad ten pes mohl i pochopit, to beru. Ale fakt nevěř tomu, že se naučí chodit na zonu a hledat tam plastové víčko. Normálně ti to skočí a na víčko ani nevzdechne.

Shelticka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 19:24
- Nahlásit

Biluška
jono, nevkládám v to žádnou extra důvěru a nemyslím se že by to byl zázrak jen prostě ted nemám ohledně zón žádnou jinou možnost - prkno do obyváku jsem si ještě nesehnala

leila
simtě ty se ani neozývej, povíme si za rok jo? v Alfově věku Kordule taky krááásně sbíhala zóny

leila
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 19:26
- Nahlásit

Shelticka
von už nezbíhá na kladině mi začal skákat áčko jsme běželi poprvý.... a prostě von mi začal zpomalovat na pove, ale určitě ho to brzo přejde

Barunka
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2007 19:30
- Nahlásit

Biluška
Mozna by bylo dobry, kdybys shledla video od Julie Daniels (Agility Fix It, Contacts & Weave Poles DVD), jak se dela v treninku prechod z dotyku targetu na dotyk zony. Delala jsem to podle ni a zatim mi to funguje.

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání