| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 09:24
- Nahlásit
Venuše
Juuuu to je supeeeer Už se na vás moc těším, a děkuju moc za pochvalu...
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2007 10:23
- Nahlásit
eva od jondy Děkuji
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2007 13:42
- Nahlásit
Venuše
Myslela jsem na tebe s prohlídkou parkuru, tak tady máš odkaz na lehké povídání o něm, třeba tam najdeš něco, co by se ti hodilo.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 20 Zář 2007 19:42
- Nahlásit
eva od jondy
Tak všechno máme domluvený, v neděli začínáme
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2007 13:18
- Nahlásit
Símsím, mám dotaz - doporučíte někdo dobrého instruktora na agi v Praze? Pro začátečníka, přesto sháním někoho zkušeného, ať hned na začátku nenapáchá nějaké chyby....
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2007 14:07
- Nahlásit
Mel
doporučíte někdo dobrého instruktora na agi v Praze?
Míša Perčinová u nás. Tuším, že 3x mistr republiky, nebo tak něco. Běhá se ve středu.
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2007 15:23
- Nahlásit
Mel mě byla doporučena Eva B., cvičí se v komořanech a zrovna v neděli začíná nový nábor ( i my) tak Ti po neděli můžu poreferovat.....
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2007 15:28
- Nahlásit
Mel: Budeš v po. v hospodě ne?
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 21 Zář 2007 17:57
- Nahlásit
Mel
Je to trochu trapné, ale já bych doporučila sebe, ale opravdu jen na začátky, na ostatní bohužel nemáme na cvičáku prostor a překážky Občas vypomáhám se cvičením na cvičáku Psů pro život na Přední Kopanině v neděli dopoledne.
Bohužel se teď moc neorientuji v tom, jak to na cvičácích chodí, Mišu Perčinovou neznám, Evu ano, ale už strasně dlouho jsem ji neviděla běhat ani cvičit. Ale slyšela jsem na ní dobré reference.
Dost nadějí bych vkládala třeba i do Alice Drábkové v Braníku nebo instruktorek ve Stodůlkách... Fakt nevím.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 17:49 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
all
tak zas par novinek od nas...
vcera jsme byli slavit uspechy "nasich holek" Ady a Nikoly na MR a MS IMCA (taky bodejt )... coz bylo super, az na to, ze dneska nase instruktorky naplanovaly klubovky...
a ja ten vyjetej motorovej olej nemela pit...
jsem mela co delat, abych to ubehala, takze jsem nas s Lumpem jako obvykle dvakrat diskla... Ale "pokrocily zacatecnik" Bansi mi udelala moc velkou radost, nebot prestoze jsme v prvnim behu byly nejpomalejsi, druhym behem jsme to vylepsily a skoncily jsme druhe... teda ne celkove, ale stejne me to potesilo, no...
Jo, a za chvili budou fotky na rajceti...
A jeste jedna zprava - Ada ma konecne stranky, takze pokud vas zajima pohodova holka, co jezdi po mistrakach, tak http://www.bestagility.estranky.cz
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 18:39
- Nahlásit
toz ty fotky...
http://wami.rajce.idnes.cz/klubovky/
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 20:02
- Nahlásit
Kreis
super, asi se uvidíme, jdeme na hodinu před váma, koukala jsem do rozpisu .. ale je to teda masakr... těch novejch lidí k našim normálnim max. čtyřem skupinám hned 3 další začátečníků!!! navíc to eva musela rozhodit podle velikostí, aby se stíhalo, takže třebas my mrňaví závodníci půjdeme s pejskama, co choděj chvíli, to sou zmatky!! takovej nával sme za ten rok a kus, co chodíme nezažili!!
tak pak písni, jak se vám u nás líbilo , držíme palce, aby joo!
wami
tak vašim veleúspěšnym závodnicim mooc gratulujeme!!!
a vy ste taky šikulky!!a fotky jako vždycky parádní!! proč já neumim fotit psy v pohybu??
jo a vzpomněla sem si na vás- 7.10. je v Plzni u oficiálek i běh pesanů s hendikepem, no je to prakticky za rohem ... když já holt monitoruju závody skoro na druhym konci republiky, no
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 21:16
- Nahlásit
eva od jondy
tak vašim veleúspěšnym závodnicim mooc gratulujeme!!!
moc je to potesi...
jo a vzpomněla sem si na vás- 7.10. je v Plzni u oficiálek i běh pesanů s hendikepem, no je to prakticky za rohem
jsem se docela nadchla, nez jsem si uvedomila, kde je Plzen... Ale ono je to stejne jedno, Banuska je jeste porad zacatecnik a spousty prekazek jeste poradne neumi...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 22 Zář 2007 22:39
- Nahlásit
ja si to stejne neodpustim... mam z toho strasnou radost, nabehy jasneze jeste nejsou vzdycky stoprocentni, ale zda se, ze se Lump konecne naucil behat rozumne slalom, navic jsem dneska nasla fotky, kde je to moc hezky videt, tak se v tom cele odpoledne rochnim... to je spokojenosti...
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 14:01
- Nahlásit
Kuknu a zas letím, ach ach jo! Jsem hotovej Shrek, jak vám závidíííím! Ale zdraví především, igelity stranou, ne?
wami
Fotky moooc hezký, slalom je parádní! Nic nikdy néni stoprocentní...např. Lenny miluje kladinu, zóny většinou dává a na závodech, kde byla postavená NAŠE kladina, jsem se opět utvrdila v tom, že nesmím spolíhat na to, že něco stopro dá. To se stalo, já byla v klidu, šak co, je tam JEHO kladina a Vepřador? Šup do leva, šup do prava...prostě až napotřetí na ňu vylezl!A ještě se tvářil strašně zmateně, jakože co to je? Tuhle překážku já neznám!
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 15:56
- Nahlásit
wami
Gratuluju
Lump má slalom fakt hezkej, to já si teď lámu hlavu, jak Vev vysvětlit, že by nemusela při slalomu tak moc odskakovat do stran, protože by pak byla rychlejší...
Nás čekají závody teď v pátek, tak jsem zvědavá, jak se nám to povede, ale důležitý je pro mě se nedisknout, ať doběhnem jakkoliv
|
wami
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 18:37
- Nahlásit
Dasha
jo, tohle umi dokonale, Lump miluje tunely, tak ho vzdycky krasne vyslu... a pokud to neni na nejake ofiko akci, tak ten tunel vybere spickove, ale jak jsme nekde, kde nas hodnoti, tak se tam trefi napopatnacte...
Eimy
Nás čekají závody teď v pátek, tak jsem zvědavá, jak se nám to povede, ale důležitý je pro mě se nedisknout, ať doběhnem jakkoliv
nedisknout se... to je muj sen...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 18:48
- Nahlásit
wami
nedisknout se... to je muj sen...
Nam se podaril tusim jeden beh bez disku (no vlastne va, kdyz budu pocitat i cast parkuru na neoficialkach loni v listopadu ) Jinak to bylo na neoficialkach ve slapanicich, kde misto disku bylo 50 trestnejch bodu (doted nechapu, proc si Veverucha odbehla jako druhou prekazku latkovej tunel, kterej mel byt az 4, ale budiz )
|
Kreis
Člen |
# Zasláno: 23 Zář 2007 19:21
- Nahlásit
eva od jondy
mas mejla...
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 11:55
- Nahlásit
Pokusila jsem se natocit kratke klikaci video na zony - tady je:
http://vimeo.com/317521
|
Marushka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 12:53
- Nahlásit
Barunka: pěkný, už jsem o tom četla dřív, ale tohle je poprvé, co to vidím na vlastní oči aspoň na videu. Zajímalo by mě, jestli se to dá naučit bez toho clickeru. Dosud jsem se snažila o zastavované zóny 2on-2off, bohužel bez valného úspěchu. Pes sice pochopil, že se na konci kladiny zastavuje, ale pořád mu nedochází, že až ve chvíli, kdy má dvě tlapy na zemi, takže už od začátku sestupky na kladině brzdí. Tenhle způsob s targetem mi přijde pro psa docela pochopitelný. Jak dlouho Ti trvalo, než jsi to psa naučila?
Taky mě napadlo (možná je to blbost) prostě dávat psovi za kladinu terčík s nějakým pamlskem. Pes by si na to zvykl a pak by očekával pamlsek i na závodech. Nevím, jestli to už někdo někdy zkoušel...
Wami: pěkný slalom. Hrozně se mi líbí, když psi dělaj slalom každou packou zvlášť. Můj pes to dělá taky tak a jsem z toho nadšená . Přijde mi to rychlejší než když tam hopsaj (neumím to dost dobře popsat )
KaTachyon: máš moc pěkné stránky. Početla jsem si...
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 13:05 - Změnil/a: Barunka
- Nahlásit
Marushka
Netrvalo mi to dlouho ji to naucit - ale ona je zvykla od malinka na klikr, psovi ktery neni zvykly, by to trvalo dele, protoze by se s nim nejdriv musel naucit pracovat. V podstate se nejdriv naucila dotykat toho targetu kdyz jsem ho drzela v ruce (nosem) - to trvalo tak 15-20 rychlych pokusu. Pak jsem ho dala na zem a klikala jsem i na dotek packou - zase takovych 15-20 pokusu, pak jsem pridala povel (Zona) a posilala ji na target z vetsi dalky, zase dalsich cca 10 pokusu a pak uz jsme presli na kladinu - tak jak je to na videu - nejdriv davat psa tesne nad zonu - tak jsme to delali tak 3 cvicaky, pak jsem ji zacinala davat vys nad zonu (tak do pulky sestupky) - cca taky 3 cvicaky a pak kazdy dalsi cvicak - jednou tesne nad zonu, pak do pulky, pak celou sestupku - tak 5 cvicaku a od te doby delame vzdycky tenhle postup a pak az celou kladinu...
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 13:20
- Nahlásit
Taky mě napadlo (možná je to blbost) prostě dávat psovi za kladinu terčík s nějakým pamlskem
To neni blbost, taky se to tak cvici... Akorat ti pes muze zonu preskocit a k talirku se pak vratit...
|
Marushka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 13:20
- Nahlásit
Rozumím, jen jsem moc nepochopila princip toho, že střídáš umístění targetu na kladin. Jaký by byl rozdíl, kdybys třeba dávala ten target vždycky až pod zónu, jako je to na tom videu?
|
Barunka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 13:50
- Nahlásit
Nestridam umisteni targetu, ale umisteni Buffyny, nenecham ji behat celou kladinu...
|
Marushka
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2007 14:04
- Nahlásit
Aha, už rozumím
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 12:08
- Nahlásit
Tak máme za sebou první oficiální závody agility. No, byl to propadák docela slušnej První běh byl jumping, ten se nám povedl zaběhnout jen s jedním odmítnutím (veverucha přeběhla slalom), ale bylo pomalýýýý, takže šnečí závody jsou pro nás asi ideál
U zkoušky jsme tuším běžely taky s jedním odmítnutím, ale Veverucha (pro mě nepochopitelně) dala přednost skočce před Ačkem, takže disk.
A open byl už spíš jen zkouška, co Veverka udělá, když přítul "zmizí" (šel nás fotit), takže proběhl stylem tím, že Veverucha větřila, kam že jí ten páneček zdrhnul a já se ji snažila alespoň udržet na parkuru, což se povedlo, ale díky tomu hledání vyrobila 3 odmítnutí, takže zase disk
Takže shrnutý výsledky jsou takový, že jumping krásný 20. místo (z 25 ) a zbytek disk.
Půl dne nám na závodech propršelo a já teď jen doufám, že příští týden to bude aspoň o něco lepší
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 12:38
- Nahlásit
Eimy
Ahojky, i tak gratuluju Tady se opět potvrdilo pravidlo, že hafa se chová na závodech jinak než normálně, většinou překážky u kterých si si jistá ignoruje a na ty co si dáváš pozor přeletí v pohodě Takže vítej ve světě "rádobyzávodníků"
Uvidíme se v Brně na jedničkářích, tak se k nám nezapomeň hlásit
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 12:45
- Nahlásit
Venuše
Díky za gratulaci. říkam si, že byla možná zblblá z toho deště (blbá útěcha ) No, každopádně jsme si vyzkoušely atmosféru "normálních" závodů.
Každopádně se na vás těším na jedničkářích. Jinak teda psici naměřili 39 cm. Takže budem v medících.
Btw. nevíte někdo jak to je, když půjdu na závody a nebudu mít ještě výkonostní průkaz, ale žádost už mám podanou? (Přece jen do příští soboty mi asi přijít nestihne )
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2007 13:31
- Nahlásit
Eimy
Tak u nás medíci byli jasní hned u tryskomyše, a doufala sem, že piraňka bude smolík, ale máme smolíka, páč má taky tak nějak 37-38cm, což mě docela mrzí, páč on ty nožičky a tak celkově je drobeček oproti svýmu bráchovi a budou skákat stejnou kategorii. No ale co už S tím průkazem tio moc neporadím, páč my si zažádali a dostali ho hned ten den na závodech. Ale to asi jen proto, že to pořádal pan Palata, kterej ty výkonostňáky dělá Já myslím, že ti to tam dopíšou i oni než to pošlou, páč když sou to oficiálky tak výsledky se odevzdávají. Teda tak nějak si to myslím já.
|