Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 13:11
- Nahlásit

celý se mi to nějak rozhodilo, tak sem to musela opravit

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 13:14
- Nahlásit

Venuše
jo dasha mi vo vás jen napsala, že se vám podařilo zaběhnout smrtící jumping!!!
napiš něco víc, člověk se vod vás taky houby dozví!!

Venuše
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 13:14
- Nahlásit

eva od jondy
UFFFF !!!! takže je to f pohoděěěěěě tak to su klidnýýýý
Ne fakt, nechápu jak se někdo dokáže tak nějak ladně po tom parkuru pohybovat. Dasha slíbila že, se pokusí dát na stránky ty vííídea ze závodu, tak se pak můžeš "pokochat"

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 13:16
- Nahlásit

Venuše
hele taky to nechápu, ale až budem mít padesátýho agipsa, tak si piš, že budem ladnost sama
Dasha slíbila že, se pokusí dát na stránky ty vííídea ze závodu, tak se pak můžeš "pokochat"
jů, tak to se těšim, doufám, že jí to nebude trvat 10 let

Venuše
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 13:19
- Nahlásit

eva od jondy
to taky doufám, páč pak už to bude bez efektu, páč za 10 let už nás uvidíš ft ft f televizi

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 13:24
- Nahlásit

Venuše
to jako na nově mezi krvavejma katastrofama?? a co hodláte udělat, abyste se tam dostali??

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 13:26
- Nahlásit

už to mám: pološílené ženy agiliťačky utýrali své nebohé pejsky k smrti.. nedošlo jim, že při 24hodinovém tréninku potřebují aspoň jednou týdně dostat vodu a kus flákoty
jeden ze psů-vepřador měl dokonce vošmirglované paznehty až na kost

Venuše
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 13:27
- Nahlásit

eva od jondy
přesně tak!!! Ešče nevim, ale s vepřadorovám apetitem to nebude dlouho trvat
Hele a to ti dasha psala, že sem se zbláznila a přihlásila na podzimní dvoudenní Brno 13-14.10?? To bude masakr. Sem se dívala na startovku a M1 sou tam asi jen 2 kousky

Dasha
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 13:29
- Nahlásit

eva od jondy
no, on ten jumping nebyl až zas tak vražednej, to jenom pro nás lamy tak vypadal...

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 13:45
- Nahlásit

Venuše
no nesmí ho dasha tak překrmovat!!
Sem se dívala na startovku a M1 sou tam asi jen 2 kousky
si děláš srandu??!! takže si jako drze jedeš pro poháry??!! tfuj, tfuj, ta vypočítavost, co by tomu V.D. řekla!!
Dasha
ale houuubelec!!!

Venuše
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 14:06
- Nahlásit

eva od jondy
Spíš bych řekla že se tam jedu ztrapnit více než obvykle, páč zbytek světa sou tam 2 a 3, což podle mě znamená, že nás chudáčky nebudou vúúúbec šetřit

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 15:00
- Nahlásit

Venuše
naopak, si vás budou hejčkat!!nebooj!!!

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 15:46
- Nahlásit

Venuše
1) tryskomyš na závodech zpomaluje, anebo to bude tím, že si nejsem jistá já, tak je zpomalenej i on

Proč pes zpomaluje na závodech může mít několik důvodů. Jestli jsi nejistá, tak to může být určitě tím, rptože najednou od tebe nedostává stejné signály, jako na cvičáku. Tvůj hlas, dýchání, pohyby, to všechno je jiné a neznámé. Snaž se udělat maximum pro svou psychickou pohodu a časem se to zlepší. Nedávej najevo, že jsi ho navedla špatně a raději se diskni, abys zachovala plynulost běhu, na opravovaní chyb (odmítnutí) s více jak 5ti trestnými body se vykašli, není to k ničemu.

Jestli je ale tryskomyš citlivý jedinec, tohle mu může zůstat napořád. Prochu by jsi mu mohla pomoci s motivací - odměňuješ stejně nebo více než doma na tréninku? Závody pro psa musí být především hrozná sranda a příležitost urvat spouuustu ňamek.

Jak dlouho jsi trénovala, než jsi vyazila na závody? Některým psům stačí pár měsíců, jiným pár let, než získají potřebnou jistotu. Máte natrénované základní sekvence? Pokud musíš na parkuru řešit každou překážku, je to nesmírně vyčerpávající, když umíte projít hodiny, vlásenku, rozlišovačku u tunely do U nebo slalom, můžeš se soustředit na hlavní pasti.

Další z příčin zpomalování může být únava nebo zranění. Má na závodech dost klidu na to, aby si mohl odpočinout? Má dost dlouhé mezery mezi závody a tréninky? Rozbíháš ho a protahuješ před během?

2) sem neskutečný nemehlo a když jde o to vymyslet si cestu parkurem, tak si zaručeně vymyslím tu nejhorší variantu a na to navazuje 3) že tím tryskomyš matu, páč se motám jako motovidlo a on neví

To je osud začátečníků. Nejlepší by bylo, kdybys sebou na závodech měla někoho, kdo by ti poradil s prohlídkou. Nebo můžeš zkusit najít mezi závodníky někoho, kdo má podobně rychlého a reagujícího psa a podobné vedení jako ty, a zkus přemýšlet, jak se tvoje a jeho řešení pastí liší a které je lepší. Řiď se zásadami, že pes jde dopředu, když ty jdeš dopředu, zrychluješ, ukazuješ rukou dopředu, předkláníš se a naopak točí, když se točíš ty, máš ruce u těla, zpomaluješ, točíš se k němu čelem. Taky si pamatuj, že pes jde na tu překážky, kam se díváš (máš natočená ramena), proto se člověk občas diskne tak, že kouká na překážku, kam si myslí, že by mu pes mohl ustřelit a pes si řekne: "Hele, tamhleta překážka je další nařadě, šup tam."

Kresli si parkury ze závodů i sekvence z tréninku, dělej si tam poznámky, jak jsi ukazovala a jak na to tvůj pes reagoval. Sežeň si pár parkurů od rozhodčího, ke kterému jedeš, protože dost často opakují nějaké prvky, aby zjistili, jestli se je psovodi od minula naučili. Dívej se, jak běhají ostatní, a když udělají chybu, zkus zjistit proč, abys ji nezopakovala.

Hodně štěstí v Brně, my tam zrovna nejedeme, nejsou tam zkoušky. Ale nedělej si starosti, že by vám rozghodčí postavil něco těžkého, když je vás tam málo jedniček, agility s jumpingem jsou většinou tak okolo úrovně dvojek, ať už je převaha jedničkářů nebo trojkařů. A když se vám něco nepovede, tak si z toho nic nedělej, většina lidí se stejně na začátečníky moc nedívá, když něco splete trojkař, je to hned víc znát.

Alinka
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:56
- Nahlásit

KaTachyon
A můžu se zeptat, jestli náhodou nemáš ňáký parkury nebo sekvence, třebas i těžší, takový aby nás pak máloco překvapilo Bo poraď¨, kdeže tohle všecko můžu sehnat...sím

Venuše
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:57
- Nahlásit

KaTachyon
ad 1) je teda fakt, že tryskomyš je hodně citlivej, myslím v tom, že reaguje jak na náladu, tak nenáladu, a taky na mě jako osobu v pohybu, a ač sem se snažila sebevíc, po prvním zaváhání už sem si nebyla moc jistá v kramflecích a on už pak po mě pořád koukal a zpomalil. Teda pořád je dost rychlej, ale s tréninkem se to nedá srovnat.Máme natočený vidae, tak na to pořád koukám a polemizuju Snažím se odměňovat hodně moc moc a absolutně žádný negativní věci, na rozdíl od tréninku, kde si můžu teda dovolit ho napomenout Jinak bohužel zatím nemáme boudičku, takže celej den je v tom šrumci, navíc má takovou povahu, že musí všechno sledovat a u všeho být, takže věřím, že i na něj to bylo hodně náročný,ale 100% si ji pořídím. Jinak prodlevy mezi tréninkem a závodama je velikej, protože to byly vlastně 1 ofiko závody, a předtím sme byli jednou za měsíc 2 x po sobě na neofiko. Vlásenka, hodiny rozlišovačku docela zvádáme, to možná až tak problém není, spíš asi fakt ta orientace na parkuru, to je oříšek Tak asi tak

Venuše
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 17:01
- Nahlásit

KaTachyon
Mimochodem a kde se schánějí parkury od rouhodčích?

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 11 Zář 2007 21:26
- Nahlásit

Alinka
Venuše

Parkury a sekvence se shánějí různě po internetu, namátkou můžu nabídnout moje stránky (tam toho je zatím, málo, ale mám s tím plány), ségřiny stránky - parkury, sekvence, stránky Alice Drábkové, Tondy Diviše, galerie na Železňákově konferenci a narazila jsem i na stránkách různých cvičáků a jejich členů.

Venuše
Jestli máš problémy s orientací, zkus dělat spíš rearcrossy než frontcrossy a samozřejmě doma trénovat, trénovat a trénovat, i bez psa

whiskey
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 08:57
- Nahlásit

Ahojky foto z Chlumeckého lvíčka

http://whiskey.rajce.idnes.cz/Agility_Chlumec_8_9_ 07/

Venuše
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 09:25
- Nahlásit

KaTachyon
Díky za odkazy, a budu trénovat, trénovat a trénovat

Venuše
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 09:27
- Nahlásit

eva od jondy
Ahojik Jondová, hele mám dotaz, jak se vkládají videa do jutub sim sim? Nám se ty naše na stránky nevlezou. Dík

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 09:54
- Nahlásit

Venuše
Nazdar tryskomyšopiraňová! Nejdřív si je musíte předělat z MOV do avi, nebo tak to aspoň dělám já. Nevim, jestli na to máte nějakej program-já ne a používám tohle (je to zdarma online, takže se člověk nemusí bát, že si něčim za.ere poč..):
http://www.eyespot.com/
dá se tam i různě stříhat, dát tam hudbu a taak, prostě bezva
pak si to člověk stáhne zpět do PC a je to už předělaný automaticky na avi
Ono se to dá nechat i tam na eyespot, jenže je to malý a mně se mnohem víc líbí youtube, takže z poče to pak už vpoho na džůtub nahraješ.

tady je návod-našla sem ho omylem včera, sice s křížkem po funuse, ale třeba vám to pomůže.. ikdyž i bez něj se to dalo vpoho i s mojí úrovní anj
http://www.maxiorel.cz/uprava-videa-na-eyespot-kro k-za-krokem

Venuše
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 10:01
- Nahlásit

eva od jondy
Super, paráda, já teď prolízala to jútúb a sem z toho teda jelen jelenovič, mě se čeče nepodařilo ani zaregistrovat, tak to nechám asi na Dashe, páč moje anglická language jest katastrofální

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 10:15
- Nahlásit

Venuše
to chápu, já dělám všechno spíš instinktivně, co se íngliš týče a neni to pro mě nic jednoduchýho
ale kdybyste potřebovali s něčim pomoct, tak sem tu pro vás - ale Dasha to zvládne, takovej polylingvista!!

Kreis
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 12:41
- Nahlásit

Od října sháníme s Arleen cvičák s poslušností a s agility, nejlíp někde poblíž Praha - Libuš.....nevíte něco?

Venuše
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:40
- Nahlásit

janika
Hele to záleží čistě na tobě jak chceš zabavit svýho pejsu Tady je spousta lidiček co agilití jen a jen pro zábavu, řekla bych že skoro všichni tady, až na pár vyjímek, prostě nás to baví a pejsky naštěstí taky. No a že občas vylezem na závody? To ti stejně nedá si to zkusit naostro. Konkrétně já žádný vysoký ambice nemám a mít nebudu, ale proč si nezajet někam zazávodit a zažít to vzrůšo no ne?
Co se týká kurzů ti neřeknu, páč mi to máme tak, že prostě chodíme na cvičák jak máme čas a hopsáme jak chceme. Teda abych nekecala, máme trenéra, kterej za náma jezdí víceméně pravidelně, ale není to formou kurzu, čistě na domluvě. Ale určitě je to lepší když se chceš něco naučit, tak pod vedením zkušenějšího.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 15:04
- Nahlásit

Kreis

agility cvičáky v praze, o kterých vim

http://www.psiskola.cz/
http://www.agilityhelppespraha.wz.cz/
http://www.osa-hloubetin.wz.cz/
http://www.agility-kate.wz.cz/OSA_Panda_Praha.htm
http://www.psihry.cz/
http://agility-stodulky.wz.cz
http://www.zkouzelnepohadky.cz/

janika
Lidičky a je možný dlouhodobě dělat agi, aniž bych chtěla na závody?
určitě, ale většinu lidí to taak chytne, že prostě nakonec na závody vyrazej a pak už nejde jen tak přestat
Je možný zaplatit na rok, jako u cvičáku a pak chodit nebo je to kurs 10 lekcí a pak zase čekat.
na většině cvičáků v práglu to asi bude tak, že zaplatíš 10 lekcí a pak zas 10 lekcí a pak zas.. a furt..
většinou totiž nikde členy neberou a rejžujou..
ale na nic nečekáš, jen platíš a platíš

Shelticka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 16:00
- Nahlásit

nestiham a rok asi ani nebudu takže jen prolítávám

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 17:35
- Nahlásit

Venuše
Konkrétně já žádný vysoký ambice nemám a mít nebudu, ale proč si nezajet někam zazávodit a zažít to vzrůšo no ne?
abych se nezasmála, cha cha chááá, Mistři světa vomoleta ti přijdou jako nízký ambice??!!
to bych vás nesměla znát!!! voni začínaj vobjíždět každý závody a říděj se podle vzoru V.D., trénujou 22hod/den a nemaj ambice!!!!
ikdyž sranda musí bejt, co je moc, to je moc!!!

Alinka
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 19:18
- Nahlásit

janika
To víš, že to je možný, i já sem to tak "chtěla" dělat, jenže.... Naše trenérka na cvičáku je prostě jinýho mínění, že se jako musim prostě přihlásit a už by nás nejradši hlásila po měsíci, takže když teď odjela na MS do Španělska, tak sem se přihlásila na závod začátečníků a dobrý, taky nemám ambice, nedělám to pro první místa, ale pro to, že to tu mojí Terinku moc baví.....Jenže zase jenže, páč jakmile přijela, tak sem dostala vynadáno, proč že jako sem si nedala žádost o výkonnostní průkaz a proč sem se hlásila do začátečníků a ne do A1 a bla a bla a bla..... Jo radost měla, že sme vyhráli, ale já to prostě budu dělat tak jak chci já a šmidra vydra Koukám, že sme podobnýho názoru

Kreis
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 08:04
- Nahlásit

eva od jondy

děkuju, všechno mám minimálně hodinu cesty MHD, docela vopruz, akorat zkouzelnepohadky.cz mam kousek, ale nenasla jsem kde presne.......

mate nejaké zkusenosti s tímto cvicakem? Můžete něco doporučit, agi budem dělat asi jen pro zábavu, Ajdě to jde a baví jí to, a je to vořech...no nevím, uvidíme.....ale nechci ji zkazit start špatným výcvikářem.....

<< 1 ... 36 . 37 . 38 . 39 . 40 . 41 . 42 . 43 . 44 . 45 . 46 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání