| Autor |
Zpráva |
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2007 19:43
- Nahlásit
Venuše
na výstavišti
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2007 20:55
- Nahlásit
Venuše
To se po netu fakt blbě vysvětluje Těch pět metrů má být dráha psa, musíš započítat oblouček, který si tam udělá. Nejlíp když se někdy stavíš (ale musí se to domluvit líp než posledně ať to zase nemáte jenom jako výlet ) . Technika se fakt nedá cvičit jenom tak, bez instruktora. To je tak na zkažení psa . Nebo zajeď občas do Olomouce, tam pár dobrých lidí je a nemáš to zase tak daleko.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2007 20:59
- Nahlásit
Biluška
v Olomouci, jestli myslíš Kirican-Bystrovany, tak tam už nový lidi neberou, že mají plno. Na Canis Familiaris nevím, tam asi jo...
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2007 21:06
- Nahlásit
Biluška
Jojo jak posledně nee, ale teď už je aspoň hezky
My v podstatě trénujem s panem Palatou z Cannis Familiaris Hněvotín, on za náma jezdí do Pv, ale on je spíš zastánce, že hafáci nemají skákat min.do 9 měsíců. Proto i ta moje poznámka o skákání víš? V Olomouci sme už taky byli, ale asi sem neměla štěstí na lidičky, vždycky tam odsud jedu trochu zklamaná
Ale zkusím něco vymyslet na hlavu jak mě tak malýmu
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2007 21:17
- Nahlásit
Venuše
Skákat vážně nemůžou, v tom s Tondou souhlasím. Ale můžou běhat mezi bočnicema s laťkama na desítky . Chce to natrénovat hlavně tu techniku. Agility není o zběsilém lítání mezi překážkama
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 4 Kvě 2007 08:00
- Nahlásit
Biluška
Tak zatím to tak u nás tak trochu vypadá Nene, tak hrozný to nebude Tak já se zaměřím na techniku. On nám pan Palata taky zkouší stavět parkur tak aby sme přemejšleli, ale u nás všeobecně to spíš bude nezkušenostma
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 15:06 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit
tak voříškiáda dopadla dobře a měli jsme docela úspěch Pak jsme pomáhali ostatním lidem, když si to chtěli vyzkoušet. Dokonce si to přišli vyzkoušet i lidi, do kterých bych to nikdy neřekla. Ale štvaly mě ty malý děcka, lítaly tam přes překážky a když jsem jim desetkrát řekla, ať nelezou do tunelu, že je novej (Venuše - čítáš? novej pevnej tunel ), že bysme byli rádi, kdyby chvilku vydržel, tak tam stejně lezly. Když jsem jim několikrát řekla, ať tam nepohazujou klacky (do tunelů, na tyčky od skoček...),tak je tam stejně dávali a když nějaký pes běžel tunelem, tak na něho čuměli z druhé strany. Kdyby je někdo sežral, tak bysme za to samozřejmě mohli my pejskaři Naštěstí, když jsem upozornila maminky, tak to jakš takš pochopily, ale pak tam stejně zase zavazeli.....
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 19:05
- Nahlásit
Shelticka
Týýý bláho, novej tunel! Vy se máte O tom si my zatím můžem leda zdát
Matky si měli vzít haranty na vodítko
Tady pršelo a navíc sem byla v práci, tak sme nikam nejeli.
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 5 Kvě 2007 20:47
- Nahlásit
Venuše
jojo tam sem tam taky poprchalo, jsem přemýšlela, že tůstanu doma, ale nakonec jsem jela a jsem ráda, že jsem tam byla a spoň ty dvěapůl hodinky. O tom tunelu jsem ti psala, protože jak jste u nás byli, tak pořád ten starej padal, tak si ho asi pamatuješ Zítra pokud nebude lít se asi pojedu podívat na coursing do Radslavic na Seilin memoriál-závod+licence
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 19:49 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
nazdar agiliťáci, začíná mě deptat, že jonda mi výhradně plachtí přes houpajdu a na tréninku neni na nějaký přeučování čas..už jí dělal dobře, ale na závodech jsem na něj nezařvala čekej a on v domění, že jde o kladinu, zase plachtil vzduchem a od tý doby to dělá pořád..neni to nic moc na nožky a páteř a vůbec..nemáte někdo tip na výrobu "provizorní" houpačky???!protože kdybysme na to měli time, naučim ho to, ať chce nebo ne!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 19:58
- Nahlásit
eva od jondy
Proč na to na tréninku není čas? Tam právě být musí, ne? Provizorní houpačkou psa tak leda ještě víc zkazíš, na to radši zapomeň. Na tréninku před houpačkou zastav, pochval psa za dosavadní výkon, pomalu v klidu udělej houpačku (klidně ho tam přidrž), opět pochval a doběhni zbytek sekvence.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 20:05
- Nahlásit
Biluška
no jasně, jenže on by to potřeboval takhle udělat tak 100krát za sebou ..nebo aspoň 10krát....želbohu bysme zablokovali ostatní skákavce..navíc jakmile je zapojená houpačka v sekvenci, většinou ho prostě chytit nestihnu a je dole.. prostě na houpačce ohluchne a letí, jde mi hlavně o to, naučit ho, aby se na konci zastavil, všude jinde tenhle povel zvládá, takže jediná možnost je houpačku úplně vynechávat, ale tim se to nenaučí, trouba ..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 20:25
- Nahlásit
eva od jondy
Myslím, že je tím zase tak moc nezdržíte. Navíc - jindy zase můžou mít problém oni a zdržovali by oni, takže to snad můžou omluvit ne?
Co se týče toho zastavení - nikde ho nechytej, tím ho to fakt nenaučíš. Zastav a jdi tu houpačku krokem. Přece psa, byť rozběhnutého musíš normálně zastavit ne? Třeba ho i zatoč někam do prostoru a zastav mezi překážkama. Jasně že nemůžeš tryskem letět k houpačce a chtít aby zastavil těsně před ní. Zastav za poslední předcházející překážkou, uklidni Jondu a jdi krokem k houpačce se psem u nohy.
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2007 21:16
- Nahlásit
Biluška
no jo, sem blbka, to mě vlastně nenapadlo, zastavit ho a jít to u nohy, to určo vyzkoušim ..já ho musim stejnak chytit pak i na konci houpačky, jinak se odrazí a letí, což z normálního tempa nestihnu. nebo ho můžu zkusit nakrmit opřed agi betonem, aby se to s nim překlopilo dřív ..
dík za tip, určo ho někde zadrhnu v rozletu a u tý to nohy to zkusíme, co to s nim udělá.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 00:42
- Nahlásit
eva od jondy
ahoj Evi, tady Hanka, havanak taky Komorany, jen znova zacatecnici, ted jsem byla na vycvikovem vikendu a tam ucili houpacku takto: pes se necha na houpacku nabehnout, nekdo ji zaslapne, aby zustala nahore, tam pes dostane pamlsek, pochvalu, pomalu se spousti a pes vybiha az na povel, takze zustava dole na zone dokud nedostane povel.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 07:20
- Nahlásit
Aknah
No jo, jenže to neřeší Evin problém se psem, který shora skáče. Mezi námi, já bych měla docela strach tuhle metodu použít. Rychlý pes to prostě neubrzdí a poletí ať chce nebo nechce. Znamenalo by to brzdit ho hned od začátku a to zase logicky povede ke zpomalování. Kdo prosím tě vedl ten víkend? Tonda?
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 07:39
- Nahlásit
Aknah
Biluška
my se učili houpačku tak, že psovod psa přidržoval a na konci psa odměňoval, zatímco trenérka jí pomalu sklápěla, později strkala nohu POD houpačku, aby psa nevyděsilo bouchnutí, až dělal pes houpačku samostatně. Jonáš si prostě teď obnovil "dobrý" zvyk skákat zeshora a tam mi bohužel nepomůže, když mu jí někdo přidrží, aby se nesklápěla.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 08:42
- Nahlásit
Biluška
ne, Tonda ne, jsme zacatecnici a k Tondovi jit je pro nas zatim nesmysl, stresovani me i psa, neumime ani vsechny prekazky. nevim, ja psa extra rychlyho nemam, ale tuto metodu jsem videla i na zavodech a po te co jsem videla jak pes dokaze zastavit na miste na stole, nekteri psi videli stul prvne na zavodech, tak neverim tomu, ze by to neubrzdili. a pomalejsi houpacka bude porad casove mensi ztrata nez skocena zona, ale to je jen muj nazor
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 09:25
- Nahlásit
Aknah
já mám bláznivýho šeltiáka a řeknu ti, že teoreticky je to takhle pěkný, byla bych šťastná, kdyby to takhle dělal..jenže pokud je houpačka zapojená do sekvence a pes je v plný rychlosti.. on můj pesa na tréninku dost lítá, dřív měl naučenou houpačku, že sem ho zastavovala protipohybem, pak se taky zadrhnul a počkal, až se sklopí..já nemám ani zóny zastavovaný, pamlsky na zónách nevnímá, naučila sem ho jakž takž sbíhaný zóny pomocí klikeru, ale to sem trénovala doma a občas na kladině na lesnim hřišti..
jinak ta metoda, cos tady popisovala, mi přijde vhodná pro velký psy, když si vezmeš, že malej pes doběhne v ideálnim případě na konec a počká, až se houpačka sklopí, tak když je na zemi, tak podle mě cítí odpor houpačky-ač slabej a když si k tomu připojíš, že pes je v letu na další překážky..můj pesa by tam čekal jen přes svojí mrtvolu, nebo kdybych ho tam přikurtovala ..jedině mít houpačku doma a cvičit jí velmi často jednotlivě..jinak stůl je úplně jiná překážka a případ, ikdyž s ním zkušenost nemám, v komo pokuď vím ani nejni.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 09:32
- Nahlásit
eva od jondy
evi, vim co umi jonas, znam ho na vlastni oci, proto jsem rada, ze my fredym jdem pomalu. vim, ze stul je jïna prekazka, ale to bylo jen prirovnani, ze pes umi zastavit skoro na miste, tak by mohl i na ty houpacce. Evicko byl to jen popis jak se uci jinde, nerikam, delej to tak, na kazdeho psa plati neco jineho. byla jsem se podivat na top cup a tam stul byl, hodne lidi ho videlo prvne az na zavodech. tady jedna ukazka jak se presne nedela
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 09:43
- Nahlásit
Aknah
teda, vy už zas po pauze chodíte!!!sme se zatim nepotkali, ale koukala sem do rozpisu, že je tam fredy, jen sem nevěděla, jestli je to fredy, kterýho známe. já neříkám, že to nefunguje, jen že to pro nás asi nebude. četla sem názory, že stůl je v agi krok zpátky, sem zvědavá, jestli se bude víc používat. pak se možná nějakej pořídí i do komo ..
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 09:45
- Nahlásit
Aknah
kde ste byli a víkendovym tréninku?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 09:59
- Nahlásit
eva od jondy
jo jo chodime a budem chodit 2x tydne, jen jinam, protoze Evicka cvici jen ve ctvrtek a to nezvladam, tak jsem zvedava jak se mi podari skloubit metody dvou treneru. nepotkaly jsme se protoze jsme zacatecnici a vy uz zavodnici
byli jsme v Olomouci, mam tam kamarady, tak nas pozvali, bylo to strasne fajn a naucila jsem se tam toho mraky, parkury byly sice jednoduche, ale presto s chytakama na panicky, takze jsem musela zapnout hlavu a premyslet kde by mohl byt problem, jak Fredymu zabranit vbehnuti do tunelu misto na skokovku a uspesne jsme se diskli, kdyz jsem podcenila prohlidku a Fredy mi vbehl na acko misto skokovky. pacholek jeden. par fotecek najdes tady, pokud se chces podivat
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 10:09
- Nahlásit
Aknah
a kam budete chodit??jestli to neni teda tajný ..
no my sme sice závodníci, ale beztak duchem věčný začátečníci ..a vy navíc měli pauzu!!
to je super, že ste si to v olomouci užili!!fotky jsou krásný, nejvíc ta s fredym na tunelu
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 10:15
- Nahlásit
eva od jondy
Fredy na tunelu je vysledek povelu "skrz" takto si ho Fredy prelozil Fredik moc dekuje za pochvalu
tajne to neni, budem chodit k Martine Podestove na pisnici.
Evicko jen to s Jonasem poradne vykoumej, pokud vse dobre dopadne a nestane se nic co by mi v tom zabranilo, tak si pristi rok v dubnu poridim stene australaka, tak se mi Tvoje rady budou hodit
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 10:18
- Nahlásit
Aknah
že fredyho zdravim ..u martiny podešťové budete určo v dobrých rukou, já jestli ste neobjevili něco novýho, co neznám ...
teda!!!to sou novinky!!!tak to předem gratuluju, no taky bych chtěla k jondovi ještě šelťáka, ale na vlastní bydlení se hned tak nevzmůžu..
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 12:19
- Nahlásit
eva od jondy
Evi a ted si nemuzes poridit druheho pejska?
|
eva od jondy
Člen |
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:08 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit
Aknah
nemůžu, nemohla sem si pořídit ani jondu, měla sem se zvířatama ultimátum, dokud budu bydlet doma..a to prosím už je jonda můj druhej pes, ale naši prostě na zvířata neee...jondu sem si pořídila,protože sem bez psa nemohla přežít..naštěstí sem studovala střední v hradci králové a doma sem byla jen na víkendy, takže to nakonec naši skousli..ale vyhodit mě nejdřív chtěli to jo, už mám za sebou i pokus o dalšího psa, ale to fakt neprošlo, radši nevzpomínat..
|
KaTachyon
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 20:14
- Nahlásit
houpačka
Jen pro zajímavost - jak popisuje Aknah houpačku, tak to je celkem běžná metoda učení (i když já se s tím poprvé setkala v zahraničí) a vede ke zrychlení psa na houpačce. Je vhodná zvláště pro malé psy, kteří tak rychleji houpačku sklopí.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 10 Kvě 2007 23:54 - Změnil/a: Aknah
- Nahlásit
kdyz byla rec o te houpacce
a jedna ukazkova zona
|