Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:44
- Nahlásit

A musím se vám fšem pochlubit Co nevidět budeme mít komplet překážky, a dokonce podle norem Mám totiž táááák hodnýho a tááááááák šikovnýho přítule, že nám je zrobí Už se maká na houpajdě, páč na té co máme, by sa pesáci akorát tak naučili se bát houpajdy

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:47
- Nahlásit

wami
Já to tak ani nebrala neboj A víš že mě čeče ani nenapadlo, že budeš taky hopkat? Tak nějak sem si tě zařadila mezi ty trekaře a vandristy a kolobkáře vypadá to, že vesměs máme všichni stejnej problém: tak nějak to těm našim zviržatům v podstatě kazíme. Nevim nevim jestli by se nevyplatil nějakej tábor jen a jen pro lidi

Venuše
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 10:47
- Nahlásit

Jo, a eště teda technická. Nepovede ta miska k tomu, že sice bude skákat bez toho aby hopkal ještě i po mě, ale po překážce zaryje čumáček do země bude hledat papu?

wami
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:07
- Nahlásit

Venuše
tak my jsme takovi "multi", zkousime skoro vsechno... Prednost ma asi sportovka, nasleduje mushing a dogtrekking, pak asi agi a tanec, na odreagovani frisbee a tu a tam nejaky ten coursing...

Venuše
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:12
- Nahlásit

wami
A to se cení

želva
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:16
- Nahlásit

lidi jenom taková otázka?
je za 10 hodin kurzu na agilty 2500,- hodně, nebo je to dobrá cena?
Dík za odpověd

Venuše
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:09
- Nahlásit

želva
To je hróóznejch peněz Ale mě neposlouchej, já zaplatím 800,-/rok a můžu si jít hopknout kdykoliv. A to máme 1x týdně trénink s normálním trenérem
No jestli je to kolem matičky Prahy, tak je to asi normální.Si myslim.

Lesanka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 13:19
- Nahlásit

eva od jondy
Ahojky jak se vám běhá? My už jsem skoro úplně zdraví a už běháme po louce, zatím ještě nesmíme skákat, ale možná, že bychom se přišli podívat na agi příští neděli. Už se nemůžu dočkat.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:06
- Nahlásit

Venuše
teeeda, já ci taky takovýho přítule šikovnýho!!!!!!!!!a ještě by měl mít plac, kde by sem mohla zřídit cvičáktak že držim palce při výrobě!!!!!!!!!
Nepovede ta miska k tomu, že sice bude skákat bez toho aby hopkal ještě i po mě, ale po překážce zaryje čumáček do země bude hledat papu?

nepovede, teda nemělo by, až se naučí, že na konci dáváš papů a poběží dopředu, musíš přidávat skočky, zatáčení, prostě jednoduchý sekvence a dát misku tam, kde budete končit. ale samo dál od překážky, aby se nazarazil hned u ní. časem jí můžeš posouvat dál od parkuru a po zaběhnutí mu ukážeš směrem, kde miska leží a on tam poběží se odměnit. sem viděla i na MR v kladně, jak labrador suverénně zaběhl parkur a honem metašil do misky pro papů..i když nechápu, jak s vidinou, že tam na něj čeká, dokáže běžet..ale vpodstatě je to to samý, jako když si běžej pak psi pro hračku..takže to chce asi trpělivost, ale mě osobně to přijde super
želva
to je i na prahu docela moooc..asi se ale jedná o ambru,že??tam je ta možnost, že si zaplatíš, ale pak můžeš chodit trénovat i mimo ofiko výcvikový dny-po domluvě..proto asi ta vyšší cena.mě stálo 10h začátečníků 1350, pokročilých1000 a teď v závodnících platíme 800,- bohužel ne na rok, ale za 10hod
Lesanka
ale joo, jde to...to je nádhera, že se takhle rychle hojíte!!!
to se nedivim, to musí být absťák..ale zas se vám pak bude skákat o to líp.

Venuše
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 15:44
- Nahlásit

eva od jondy
All
Tryskomyš bere jako odměnu balónek, to by šlo, a navíc už chápe, že stačí skákat jen přes překážky, a nemusí po mě, takže ho ňamkama moc necpu, když mu stačí balonek. Ale on tě čeče, když mu dávám ňamky, tak to samozřejmě rychle zhltá a honem honem chce hopkat dál. Jenže se mi už kolikrát stalo, že v mezičase sem tam vyhodí nestrávenej piškot, nebo cokoliv co je ten den jako odměna. Tak nevím jestli je to proto, že tak spěchá a hltá, nebo je to problém čistě tryskomyšův. U piraňky se mi zatím nestalo (ťuk ťuk ťuk), a to dostává odměn víc. Ten zas pro změnu bleje v autě.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 16:14
- Nahlásit

Venuše
já nosim jondovi na agi vařený kuře...aby mohl s klidem hltat..
maj kluci to blití pěkně rozdělený..jonda taky někdy bleje v autě, on musí vždycky vymyslet nějakou komplikaci

Venuše
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 16:48
- Nahlásit

eva od jondy
Sakriš, tak to sice ušetřím za kurzovný na agi, ale vrazím to zas do kuřete No co bych pro ty naše kluky chlupatý neudělala.
Hele já si na blití v autě už zvykla Už bývám vybavená sáčkama, vodou a antiperspirantem, páč většinou když někam přijedeme, tak sem po.... já i auto

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 17:10
- Nahlásit

Venuše
no jo, člověk na nich neušetří..ale je fakt, že jak je kuře měkký, tak ty kousky jonda nesní, ale přímo vdechne a nikdy se nezakucká nebo tak..třeba dřív i tvrdej sejra někdy pak vykašlával, ale kuře fakt dobrý..
no já se budu snažit naučit se jezdit autíkem, mám tam pro jondu takovou tu trixie budku, sem mu tam dala minule před cestou na cvičák radši na tu beránkovou podložku plínku a dobře sem udělala..plínka letěla rovnou do popelnice...a to už sem myslela, že se mu blbě tolik nedělá...

želva
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 20:11
- Nahlásit

eva od jondy
jo jo ambra, jinak díky

zuska
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:12
- Nahlásit

želva
Strašně mě štve, kam se agility ubírá. Já už běhám 7let a ten vývoj je v mnohých směrech katastrofa Jak jde úroveň nahoru, tak je stále víc a víc lidí, kteří se na tom snaží hrabat a hrabat. 2500,- je strašně moc. Běžná cena za lekci bývá 70-100,- Někdo si samozřejmě účtuje víc, ale to už je podle mě přemrštěné. Chápu, že se zavedením poplatků alespoň eliminují lidi, co se agi nechcou věnovat opravdu s nasazení (proč by do toho potom investovali tolik peněz), ale někdo ten sport má třeba fakt rád a chce se mu věnovat, ale nemůže si ho dovolit. Nevím, jestli to je ten ideální způsob vývoje zrovna v agility:-/ Který se vždycky tradoval jako sport pro všechny.
achjo

želva
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:17
- Nahlásit

zuska
díky za odpověď

zuska
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:18
- Nahlásit

želva
kdo takove treninky prosimtě nabízí? Jméno trenéra. Nebo aspoň místo.

želva
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:23
- Nahlásit

zuska
za 10 hodin 2500,- Ambra

zuska
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 10:39
- Nahlásit

jediné co je omlouvá je "Během desetitýdenního kurzu má každý účastník kurzu možnost docházet sám deset týdnů na dráhu agi a sám si trénovat se svým psem" Ale na druhou stranu: člověku, který do kurzu příjde a neumí nic je to stejně nahouhby, navíc si takhle bez dozoru může psa zkazit a člověk, který už si troufne sám trénovat by do takového kurzu podle mě nikdy nešel.
Nemám teda času nazbyt se vytáčet a procházet si ty stránky ale štve mě i toto "Výuku vedou úspěšní závodníci a lidé, kteří mají agility jako dlouholetého koníčka." Ale nikde nenapíšou KDO? Přitom v dnešní době už si lidi vybírají, kam cvičit prioritně podle toho, kdo je tam trenér. (ale možná jsem to jenom přehlídla)

želva
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 11:28
- Nahlásit

zuska
já čekám na jednu odpověd od nich už přes tejden a pořád nic

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 11:47 - Změnil/a: gabifi
- Nahlásit

eva od jondy
máte k poplatkům za výcvik taky nějaké brigády? My na bývalém cvičáku platili cca 500 za rok, ale museli jsme k tomu odpracovat 70 hodin brigád. Potíž s brigádami byla ta, že ne každá práce pro klub byla považována za brigádu...nakonec jsem došla k přesvědčení, že radši odpracuji 70 hodin navíc v práci a za získané peníze si zaplatím výcvik jinde

zuska
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 11:53
- Nahlásit

gabifi
70 HODIN???? to je síla to snad i při minimální mzdě dělá přes 4000,- A to nemluvím o tom, v jakém ten cvičák musel být stavu, aby vůbec tolik odpracovaných hodin každému členovi umožnil! Klasika je podle mě těch 10-15hodin, ale s víc jsem se ještě nesetkala

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 11:57
- Nahlásit

zuska
no, oni počítají za brigádu i výpomoc při pořádání závodů. Pravda, překážky mají vyšperkované, na druhou stranu cvičení trošku vázne...

zuska
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 12:00 - Změnil/a: zuska
- Nahlásit

želva
Já teda než si zaplatit 10 lekcí za 2500,- bych určitě spíš jela na nějaký agi tábor (pěkná aktivní dovolená i pro lidi, kteří s agi začínají) a za tuhle cenu můžeš mit pekný týdenní pobyt (někde i včetně jidla za tuhle cenu, tréninky většinou min.2krát denně (po menších dávkách, což je určitě výhonější) + kolektiv, zabava. Určitě je lepší (pokud už má jít o tak vysokou částku) investovat do něčeho takového.
Problém je, že hodně (ne-li všechny) táborů v této době už budou asi obsazeny. Ale aspoň máš tip na příští léto

zuska
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 12:01
- Nahlásit

gabifi
počítají za brigádu i výpomoc při pořádání závodů
... ale i tak Div mi nevypadly oči z ďůlků

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 12:03
- Nahlásit

zuska
no to nejsi sama, já ten brigádnický nářez nevydržela

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 12:08
- Nahlásit

gabifi
no na většině už zaběhnutých pražských cvičácích je to tak, že nepřijímaj nový členy..takže maj třeba svých starých stálých 20 členů a k tomu 100 lidí, který sice choděj pravidelně cvičit agi, nebo poslušnost, ale furt musí platit mooc peněz...takže je to pro ně výhodný a ty práce okolo si zvládnou udělat se stálými členy..
já bych děsně ráda chodila na brigády, ale prostě nám tohle nikdo neumožní....a docela mě to ruinuje a to platim jen 800...v komořanech je taky problém, že sídlíme u vltavy v záplavový oblasti a když to kdysi spláchlo klubovnu, tak už se nic novýho nestaví, je tam jen buňka s překážkama, takže vlastně neni na čem brigádničit..kromě posekání trávy a zasypání pár děr...takže asi tak..

zuska
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:22
- Nahlásit

eva od jondy
jo ale 70hxmin.mzda 60,-/h (vesměs určitě víc) + clen.príspěvky = 5000,-/rok

Cena tréninků se pohybuje kolem průměrně 80,-/1trenink
5000:8=skoro 63tréninků!!!! což je víc jak 1 týdně po celý rok (a teď si vem, že v zimě se mnohdy ani každý týden cvičit nedá)

Takže nevím, ale podle mě se už spíš vyplatí odpracovat si 70hodin v nějaké slušné práci než na cvičáku a raději si potom ty tréninky platit. Podle mě to vyjde i levněji.

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 13:40
- Nahlásit

eva od jondy
odpracovat 70 hodin na cvičáku, většinou o víkendech znamená, že se k cvičení dostaneš jenom občas. Cvičák je pak vyšperkovaný, ale tví psi jsou nevychovaní Všeho s mírou. Najít cvičák, kde mají pěkný plac, všechny překážky, nechtějí z tebe sedřít kůži a navíc je tam dobrý trenér, to je téměř nemožné Holt člověk musí v něčem ustoupit.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 20 Dub 2007 14:39
- Nahlásit

zuska
gabifi
no jo, jenže já sem chudej student....sem si spočítala, že na rok mě to vyjde asi na 7680 plus tábory...
což kdybych vydělávala, tak to asi pro mě problém nebude..ale když si k tomu přičtu závody a cestu na závody a svoji prázdnou peněženku...tak se nedivim, že už 10 let nosim stejný kalhoty.....
neee, já si hlavně myslim, že je to tou prahou, co vim, tak v menších městech je to leckdy o dost levnější..
ale já si jinak nestěžuju, sem ráda, že sem tam, kde sem

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání