Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / pro agiliťáky :-)
<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 77 . 78 . >>
Autor Zpráva
Lesanka
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:37
- Nahlásit

eva od jondy
čeká, to myslím, že bude tak za měsíc...Ten první týden bude zase náročný. Hlídat jí aby si to nekousala, ale už budu vědět co a jak. Počasí stojí za prd. Snad se do soboty vyčasí. Držím palečky ať se vám to podaří.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:40
- Nahlásit

Lesanka
no ber to pozitivně, už budeš mít praxi...ale musí to teda bejt....hodně se snaží to kousat???
děkujem, děkujem taky doufám, já tam neci ještě ke všemu mrznout!!!!

Lesanka
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 19:53
- Nahlásit

eva od jondy
to jo, praxi už jsem měla naštěstí s narkózou u psa. To je vždycky hrozný, pejsek neví co se děje. Má límec, ale nějak je schopna si do něj někdy tu nožku nacpat. Takže v noci už se budím při každém zvuku. Ale zatím si to nestrhla tak, aby si to zničila, tak se to dobře hojí. V sobotu budu na vás myslet.

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2007 07:46
- Nahlásit

Lesanka
to jo, sou chudáci zblblý, jak mouchy z jara....
no oni sou schopný dělat psí kusy, když si představim, že by měl jonda límec, tak by ho asi jen už z toho faktu trefilo...ale je to pro její dobro, což sice nechápe, ale až se jí bude pěkně běhat, tak to bude super pro vás obě

Venuše
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:11
- Nahlásit

eva od jondy
Hele i tady se zeptám, páč sem zvědavá. Tak jak?????

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 19:53 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

Venuše
zítra uvidíme ale zjistila sem, že se mění čas, naštěstí včas, ale to už je teda neúspěch jistej

Lesanka
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2007 21:04
- Nahlásit

eva od jondy
ahojky držím na zítra palce.Ať vám to pěkně běhá, a to počasí je lepčejší než dneska

Venuše
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 12:37
- Nahlásit

Pro všechny začínající skokany z okolí Prostějova
Počínaje dnem 8.4.2007 chceme začít provozovat tréninky agility i v Prostějově, zatím za pomoci olomouckých kolegů z Cannis Familiaris. Tzn.že k nám budou dojíždět a budeme se učit agilitovat
Pokud jste z okolí Prostějova a máte chuť a nebo nemáte kde, tak za náma přijeďte, nebo dejte vědět stejně potrhlým kamarádům

Shelticka
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 15:13 - Změnil/a: Shelticka
- Nahlásit

Hele mám takový nápad. Vím, že se to dělá běžně, i my to děláváme, ale ne moc často. Co takhle zorganizovat nějaký "Výměnný maraton", že by se třeba několik víkendů po sobě cvičilo na různých cvičácích, někdy přijedeme my k vám, pak vy k nám. Podle toho, kolik cvičáků by se do toho zapojilo, tolik víkendů by to trvalo sranda ne? Ale chtělo by to spíše cvičáky z okolí. My cvičíme v Přerově-Předmostí, tak třeba takový moravský výměnný maraton ;) Dobrý ne? Nebylo by o to asi moc zájem, kdyby byl jeden z Prahy a druhý třeba z Ostravy, kvůli dalekýmu dojíždění...

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:47
- Nahlásit

Trošku nám to tu upadá Copak nikdo nehopkáte?
Tak už konečně regulerně a pod dozorem trénujeme a je to bezva
Jen bych potřebovala poradit, co dělat s hafáčkem kterej dokáže mezi skočkama ještě vyskakovat na mě. Neskáču s ním moc, je to ještě mimi, ale i tak, když bežíme, tak mi pořád vyskakuje na ruce, na nohy, no prostě všude. Samozřejmě mu to zakazuju, a když běháme jen tak, tak toho nechá, ale při parkuru to dělá. Nechci ho za to trestat, aby si to nespojil se skákáním. Důsledkem toho se nesoustředí na překážku. Hračka hozená za překážku nepomáhá, páč na ni kašle. Je ulítlej na žrádlo. Bylo mi poraděno, abych si dala skočku + tunel, to co ho baví a za tunel položila misku s kokinem. Ale přece, když nebude vědět, že tam to kokino je, tak to nebude mít efekt. nebo mu to nejdřív ukázat a pak vyrazit?

želva
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:50
- Nahlásit

Venuše
ahoj, můžete mi doporučit nějaký agilitácký cvičiště v Praze? kromě Komořan,dík.
a nemáte někdo zkušenost ze Stodůkami?

jo a prosím jak trénujete? Sindy možná na to bude a tak bych jí chtěla to naučit

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:02
- Nahlásit

želva
á teda konkrétně doporučit nemůžu, páč sem z Moravy, ale určitě se ti někdo ozve, je tu hodně pražáků
My už zkoušíme s těma staršíma jednoduché sekvence, základy jsme částečně vstřebali na táboře, odkoukali a vyčetli
Ale nejlepší je fakt začátky dělat s někým kdo to umí, aby ste si s pejsou nevypěstovali některé zlozvyky a pak se to těžko odnaučuje. A navíc ten druhej většinou vidí, to co ty ne
U mě konkrétně sem zjistila, že pejsa šikulka, jen toho psovoda by bylo dobrý vyměnit

želva
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:33
- Nahlásit

Venuše
díky

Shelticka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 13:51
- Nahlásit

a jak to děláte s uječeným psem? ona začíná řvát čím dál víc a pak mě přes ten svůj jekot neslyší a dělá kraviny z náhubkem nechce moc běhat a nechcu jí to tím znechutit

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:36
- Nahlásit

Shelticka
Já se snažím ho přeřvat, a to doslova Taky s tím máme problémy. Prej by pomohlo pesáka natolik zaměstnat složitostma, aby neměl čas řvát Ovšem to by panička nesměla mít fyzický handicap, zakouřené plíce, špatnou paměť a být nemehlo

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 14:49
- Nahlásit

Venuše
tě piraňka okusuje,joo??
no hele můžeš to dělat i se skočkama-s rovinkou třeba tří pro začátek, nebo s tunýlkem...připrav si na konec misku, pošli piraňku a když doběhnete nakonec, hned mu honem ukaž mističku s dobrůtkou...a hned zopakovat. u nás to pesové pochopili, dělali sme to pro zpestření..super je, když bys ještě sehnala někoho, kdo bude na konci ukazovat tu mističku a volat na piraňku, ať se běží kouknout, co v ní je..
Shelticka
naučit povel ticho, jináč to asi nepůjde
želva
proč ne komořany????můžu doporučit

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 17:37
- Nahlásit

eva od jondy
Proč taky myslíš že má takovou přezdívku?
Hele a jak to dělat když sem sama? Ale při jedné skočce a tunelu by to mohl zvládnout Anebo začnu jenom tunelem, ten ho baví a tam jaksi nemůže po mě skákat
A propó, s povelem ticho sme teda neuspěli

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 18:07 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

Venuše
no já bych tam asi mističku umístila, možná nejdřív jen před jednu skočku, přivedla piraňku, nechala ho přičichnout, odvedla bych ho kus za skočku a udělala pak hopinky a šup do misky.. by to měl takhle pochopit, že na konci je dobrůtka...třeba když se bude na to soustředit, tak nebude ani tolik vyřvávat..
no právě za tim povelem ticho je ten smajlík, protože jonda sice nevyřvává při hopsání, ale neuspěla sem ani v normálnim životě
jako jediný mě napadá říkat povely normálnim hlasem, nezvyšovat hlas, aby tě slyšel, ale prostě když tě neuslyší,nechat ho letět klíďo někam jinam, nebo když ti bude vyřvávat přímo do obličeje, prostě se zastavit a čekat, dokud se neuklidní, pak dát mlsku a pokračovat... mě stejnak přijde , že je hezký, že štěká, protože to je vidět, že ho to fakt baví!!!!!!

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 18:18
- Nahlásit

eva od jondy
Já se na to vyřvávání ptala, jestli to jako nejni projev velmi labilního psa, a bylo mi odpovězeno, že v mém případě ať sem ráda, páč pokud řve, tak ho to trochen zpomaluje, tak ať sem ráda

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 18:20
- Nahlásit

eva od jondy
Každopádně s ňamkou to zkusím, páč je to škoda, piraňka je šikulka Dokonce pochopil dřív než Romiš zóny. No teda pochopil, aspoň trochu reaguje. Na Romiša můžu dělat cukrbliky a nic, ho prostě baví přes lávku "lítat"

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 18:32
- Nahlásit

Venuše
no my když to zkoušeli na cvičáku, tak to bylo proto, aby pejsci šli sami dopředu, což by se vám hodilo, kdyby šel dopředu bez toho, aby tě piraňkoval, on jonda zrovna tohle nepotřeboval, ale hned v prvnim kole šel najisto...sem mu dala čuchnout k mističce a pak těch asi pět skoček přeskákal a hnal se hned do ní, div se nepřerazil... holt žrádelní maniak...
hele kdyby bylo vyřvávání hlavní znak lability, tak hoodně agi psů je duševně mimo,ne??

KaTachyon
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 18:35
- Nahlásit

Miska na konci je fajn, zavedla jsem to na cvičáku u pso, co pořád zpomaloval, protože skákal po paničce, byl rychlý, ale takhle se na to neděo dívat. Pořád si jí kontroluje, ale alespoň už umí jít trochu sám dopředu.

Já cvičímse psem na hračku v cíli, je prostě položená na zemi, ví, že až přijde čas, tak si jí bude moct vzít a odběhne mezitím klidně celý parkur. Ale chce to mít v cíli jednoho pomocníka, který v případě chyby psa hračku/misku včas zabaví, by se neodměnil za chybu.

želva
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 18:59
- Nahlásit

eva od jondy
nic pro ti nim, ale ty jediné znám v Praze že existují , já jestli neznáš třeba i jiné kde se dá trénovat?
ted se chci podívat do Stodůlek

Shelticka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:43
- Nahlásit

jo povel "ticho" zná, ale u agilit zmlkne na setinu sekundy a ječí dál a pokud už začne dělat velký hovadiny-obíhat skočky atd. tak se zastavím, zaječím na ňu "konino uklidni se! stuj!" a jak slyší uklidni se, tak ví, že už přebrala a stůj ovládá dost dobře a zastaví skoro na místě, takže stojí, čumí na mě a funí a když neřve, tak pokračujem. Chvilu vydrží zticha a pak zas ječí. Taky když ječí, tak jí to dělám hodně těžký, že furt zatáčím a nikdy nejdu tam, kam ona předpokládá, aby se musela na mě soustředit a poslouchat co říkám.
Ale zas tak hrozný to není, zase se jí musím zastat, že umí běhat i potichu, to akorát když dlouho čekala a je prostě hodně rozdivočená, tak ječí a já su nervák, tak mi vadí když ječí a tím pádem nevnímá co říkám a dělá krávoviny ale myslím, že se časem bude soustředit víc a víc, přece jenom je to pořád štěňátko

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:56 - Změnil/a: eva od jondy
- Nahlásit

želva
tak to jooo, sem se lekla, jestli se u nás něco nestalo, co tě odradilo..

V Praze cvičí v ambře http://www.psiskola.cz/
v helppsu http://www.agilityhelppespraha.wz.cz/
v hloubětíně http://www.osa-hloubetin.wz.cz/
a v OSA Panda http://www.agility-kate.wz.cz/OSA_Panda_Praha.htm
v bráníku
http://www.psihry.cz/
a stodůlky, teprve začínaj, ale prej je to tam fajn, jen jsem slyšela, že nemaj komplet překážky-třeba už jo a ne podle závodních parametrů, což je asi fuk..mělo by to tam být ok.
http://agility-stodulky.wz.cz

wami
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 20:04
- Nahlásit

jeee, tak jak na to koukam, tak jsem asi jeden z mala lidi, ktery psa pred parkurem nehecuje, ale naopak uklidnuje... Lump i tak vypali takovym tempem, ze stejne pulku prekazek naviguju kilometr za nim (samy "vpred-hop", "vpred-tunel"... ) a kdybych ho jeste hecovala, tak se na tom parkuru asi zabije... Uz zkusil i kotoul plavmo pres acko - a to fakt nekecam, ten muj trdylek nahore zakopl a ten parakotoul fakt provedl!

Jinak balonek v ruce mit nemuzu, neb pri poslednim podobnem pokusu mi aportoval moji ruku pres skocku (se proste netrefil, chytl me za zapesti a s moji rukou v tlame skocil) , tak resim, kde ho mit, aby mi nevypadl nebo jsem ho stihla na konci vyndat...

Jooo - a posledni "vtipna historka". Lump ted skace na parkuru v podstate kdykoliv, kdyz reknu "hop", takze spolehlive skace i skocky se spadenymi tycemi nebo taky parkrat skakal vedle prekazky...

Toz tak, ale treninky nas zacly fakt bavit, jeste se doucime poradne slalom a houpacku a budem moct trenovat s "pokrocilyma" komplet...

želva
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:09 - Změnil/a: želva
- Nahlásit

eva od jondy
děkuji, prostuduji
mám prostudováno a zatím by nám vyhovovali 2 kluby kvuli dojíždění, tak napíši a uvidím co a jak

Altcha
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:16
- Nahlásit

želva
eva od jondy
Brzy snad budou také překážky v HafBO - www.hafbezobav.cz
Zatím tam mají ty mobilní, co mám já, a věnují se spíše motivaci a začátečníkům.

Venuše
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:41
- Nahlásit

eva od jondy
KaTachyon
Takže jo, sem vyzkoušela tu misku, a asi to bude dobrý. Párkrát ještě teda hopknul po mě, ale zjistil, že bude lepší, když se k té misce dostane rovnou a né přes moje záda

wami
Já taky nehecuju, na to mám dostatečný šílence, který to baví. Tohle je spíš o tom, aby se hafa soustředil na překážky a né na moje ruce a nohy a zadek a tak On jako skáče v poho, jen mezi tím zabíhá ke mně a hópe po mě

wami
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:43
- Nahlásit

Venuše
neboj, to nebylo cilene na tebe, jen jsem chytla zachvat "sdilnosti"... Ja nemam co radit, zatim mi na pocet treninku jeste porad staci obe ruce...

Spis mi dela radost ten pes, necekala jsem, ze to s nim pujde tak... hm... dobre... (Jen ja kdybych tam nedublovala slona v porcelanu! )

<< 1 ... 18 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 24 . 25 . 26 . 27 . 28 ... 77 . 78 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání