| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 22:21
- Nahlásit
Ketrin
Ale sakra,no snad to nebude nic vážného.Nesežrala venku něco podezřelého?
Jumi
Já se ještě zítra ozvu ,nevím ják se to zítra bude vyvíjet,kdy zdrhnu z práce a jak se zdržím u Petra.Je po operaci už v pohodě.Neměl celkovou narkózu,jen epidurálku.Myslím,že brzy půjde domů.
Holky,tak jsem tak přemýšlela,že až nebude v zimě co dělat,mohli bychom hromadně i s pesama do zoo.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 22:25
- Nahlásit
Karol
s tím Krčským lesem? Tam se jde odkud?
Jde se tam nejlépe z Roztyl a já bych byla pro nejraději...protože se tam normálně moc nedostanu a je to tam super...oficiálně se to jmenuje kunratický les a jak tak koukám na mapu, tak by se tam mělo dát udělat po značkáh i kolečko, no snad nás neztratím! v práci jsem už oznámila, že ve čt nepříjdu, takže mám akorát ráno AJ a to bych mohla být na Roztylech klidně už v půl jedenácté, ale jestli chceš, tak není problém jít tak aby to zhruba vyšlo na toho Ondru. Říkám zhruba protože nemám absolutně tucha jak dlouho tam můžeme bloudit ale ukážu to Petrovi a zeptám se jak je to kolečko dlouhý a kolik nám teda asi zabere času!
Ketrin
jestli to nebude zítra lepší, budem muset k MVDr.
teda Ketrin tak to tě teda obdivuju, protže mě se tohle stát, tak už letím na pohotovost, nebo tam minimálně volám a druhej den mě má vet v ordinaci ani neví jak! Vůbec nechci spekulovat co to může bejt, ale tohle se stalo babičce a byla to mrtvice
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 22:29
- Nahlásit
Zuzana T
až nebude v zimě co dělat,mohli bychom hromadně i s pesama do zoo.
no to bychom určitě mohli, jen nevím čemu říkáš v zimě nemít co dělat! včera jsem byla poučena, že spousta věcí - teda hlavně směry se cvičí nejlépe právě na sněhu a pochybuju, že v milíčáku, to budou takové závěje jako v Mukařově, kde s Thorinem v zimě oblejzáme vesnici protože v polích se bořím nejméně po kolena a to teda pak (to se přiznám) moc dlouho nevydržim a tudíž se moc neprojdem!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 22:31 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
No tak nacvičíme : směr medvědi,směr sloni....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 22:34
- Nahlásit
No já mám spíš obavy z těch jejích kloubů. Ale že by tak najednou, zničehonic. Ona celej život nezakulhala. Zejtra s ní zůstanu doma a uvidím. Asi pozvu MVDr. ať přijede a je to. Nebudu čubu ještě stresovat taháním do ordinace. Teď leží a vypadá normálně spokojeně, i se vyčůrala. Já se bojím teď tý zimy. Říkají, že staří psi hodně scházejí v zimě. Nějak jsem si doteď ten její věk vůbec nepřipouštěla, nikdy jí nic nebylo.....je mi z toho všelijak.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 22:36
- Nahlásit
Ketrin
A kolik je vlastně Salince?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 22:39
- Nahlásit
Skoro 11.
Její táta se dožil myslím asi 13 nebo 14, ale máma zase odešla už v 8 na rakovinu.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 22:45
- Nahlásit
Ketrin
To bude určitě dobré! v jejím věku už má právo, aby ji tělíčko sem tam neposlechlo, ale raději bych o nepodceňovala a toho veta si pozvala. i ty budeš nakonec klidnější, když se na ni jukne odborník
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 22:52
- Nahlásit
Ketrin
Ty jo,v jejím věku už mám na nějaké to motání nárok.Doktor dá meducínku a zase bude dobře.Holt už ty její kloubíky budou chtít teplíčko.Ty asi nepamatuješ,jak Evča vozila pro Jenny na cvičák deku,aby neležela na zemi a po chvilce cvičení jí dávala do tepla do auta.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 22:53 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Vůbec nechápu, jak jsem mohla připustit, aby ten pes nestrávil svoje 2h v lese, už teď tu škodí jak může a zítra už bude na zabití tuplem!
A ještě jsem měla ten nejblbější nápad, jako bych se z takových věcí nevyléčila už s Thorinem! no prostě když si hovím na gauči a Bernáš otravuje, tak do něj šťouchám nohou a on si hraje s tou nohou, loví ji a tak a je od něj svatej pokoj! jenže si na to zvyknul tak, že když si ráno rozespalá sednu ke stolu a ještě ani nevím o světě natož o momentálním pohybu psa (dneska to udělal i Petrovi u večeře - tak jsem byla pokárána!) tak si zaleze pod stůl a jek tam mám nohu přes nohu a poklepávám si s ní, tak se mi prostě bez nejmenšího náznaku studu zakousne do palce!
On teda nekousne jenom tak chňapne ale vůbec nestiskne, vlastně člověka jen oslintá, ale na pořádný ranní leknutí to bohatě stačí
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 22:58
- Nahlásit
Tak přeji dobrou noc.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2006 23:02
- Nahlásit
Karol
Jo a víš jak máme tu milovanou hru s bernášem, že mu schovávám piškoty kde můžu! tak jsem za ni od Jindry dostala málem vyčiněno - prý je pro retrívry naprosto nežádoucí! No věřila bys tomu! k těm psům by měli dávat nějaké podrobnější instrukce, když se v bernášových 7měsících dozvím, že neměl mít absolutně žádné pískací hračky a hrát takovýhle hry tak je to skoro s křížkem po funuse!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 08:23
- Nahlásit
Jumi
No tak to my jsme tedy také chybovali,protože si Cathy s pánečkem denně hraje na schovku s frolíkama.
Ale Jindra si z Karlem také hraje - jednou mi říkala,že mu schovává po bytě aportky/ nevím jestli pamlsky,to asi ne,ale míček nebo aportek určitě/ - a povídala,že se tím rozvíjí psí intelekt,tak nevím
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 08:27
- Nahlásit
Jumi
Ahojky, děkuji za radu na cvičák v Neuměřicích, už jsem na paní Šustovou dostala tel od pí. Píchové, ale je to od nás kolem 30 km, ale výhoda je, že ne alespoň ještě přes Prahu. Už jsem s ní mluvila, mně by se to líbilo, ale drahá polovička mi naznačila, že jako nevlastníme rafinerii a každý víkend by to nešlo A nevím jestli 1x za měsíc to má smysl. Tak jsem právě dala ten dotaz jestli třeba někdo neví o něčem bližším o něčem co jsem na netu nenašla.
Nemají mít pískací hračky?? Hmmm, tak to my se s nima teda náramně vyřádíme Ach jo, trochu pozdě....
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 08:42
- Nahlásit
Ahoj a dobré ráno, Sali běhá a je uplně normální.
neměl mít absolutně žádné pískací hračky
He-? a proč to?? I když možná - Borgo to zřejmě tuší, neb každou pískací hračku ihned změní v nepískací buď prokousnutím, nebo vykucháním pískátka. Ten je uvědomělý, co.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 08:49
- Nahlásit
HanuleGR
jestli 1x za měsíc to má smysl Určitě jo. Stejně si musíš doma průběžně cvičit sama. Výcvikář Tě jen opraví, co děláš špatně, poradí, předvede atd. a dá Ti domácí úkoly.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 08:54 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Ketrin
Tak to je dobře,zřejmě nějaká stařecká indispozice.
Já si včera uvědomila,že jsme s Cathy na tom s věkem asi tak stejně,ale ona má kondici rozhodně o 100 % lepší než já!
HanuleGR
Souhlasím s Ketrin,lepší něco než nic.Jdi do toho!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:00
- Nahlásit
Zuzana T
Kolik je Cathy? A ty máš ještě její dceru, nebo tu má Jakub?
No já taky, až mi bude ekvivalentně tolik kolik Salině, tak rozhodně neujdu 5-6 km jako ona, a to ještě pořád drží krok se žluťákama. Sice nelítá jako oni sem tam, ale stačí jim.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:16 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Ketrin
Cathy dceru mají doma můj syn s nevěstou,jsou jí 2 roky a není do chovu .Je exterierově moc pěkná,hodně po tátovi.Udělala jsem s ní českého junioršampiona,ale letos se začala bát v kruhu rozhodčího,takže jsme s výstavami skončili.Na výcvik by to bylo,kdybych ji měla u sebe.Mladí ji sice milují,ale nejsou důslední ani sami na sebe,natož na čubu.Tak je to pěkný peťák,hlavně,že se má dobře.Občas je u nás na hlídání a Cathy ji zbožňuje.Dokáží se 1-2 hod.okusovat a blbnout.
Jakub má kluka z tohohle vrhu.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:17
- Nahlásit
Ketrin
Cathy je 5,5 roku a já jsem na půli cesty mezi 40-50.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:36 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Krásný den všem!
Pískací hračky nemají mít, protože to prý učí k přežvykování aportu. Ale je fakt, že bernáš takhle přežvykuje a píská na mě těma pískacíma, ale normální se kousat tímto způsobem neobtěžuje! To už s nimi raději mlátí o zem a o nábytek, aby na sebe upoutal. Včera jednou svojí tématickou hračkou mlátil do mé oblíbené kytky! ona je totiž asi i jeho oblíbená, protože tu okousal už asi po minutách v novém domově a ne a ne ji dát pokoj
HanuleGR
Naprosto souhlasím s holkama. my také nechodíme na cvičák každý týden a jak já říkám na cvičák se nechodí cvičit psi ale páníčci..cvičitel ti ukáže jak na to a co děláš blbě a stejně potom systematicky musíš cvičit doma sama!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:45
- Nahlásit
Ketrin
Ze Salinky mám radost, je to super zpráva!
já když thorin takhle nemůže na nohy tak mám koupený ve zdravotnických potřebách asi za 35Kč takový velký gelový polštářek který se ponoří do horké vody a pak strašně dlouho hřeje a tím ho nahřívám a nebo se prodává polštářek ze špaldového šustí, který se nahřeje v mikrovlnce a taky pak strašně dlouho hřeje ten mám taky! Thorin se teda na mě tváří, jak když mu řežu nohy a vůbec jakej sem tyran, ale to nahřátí dělá úplné zázraky!Vždycky se mu opravdu hodně uleví!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:48
- Nahlásit
Jumi
Ještě jsem naštěstí mrkla do diáře a mám zítra v 9 zas termín u zubaře (to už jsem vám dávno přestala popisovat všechny svoje zubní peripetie, abych vám nekazila dny....ale mých 5 kazů je stále na svém místě a pořád se řeší ten první, s vytahováním nervů za živa a tak...teď mám asi 3. dočasnou plombu a zítra snad konečně dostanu tu definitivní. A těšim se, sice budu platit, neb mám ráda plomby bílé, ale zas to 100% nebu de bolet )
A ještě jsem se za odměnu objednala konečeně do toho kadeřnictví na 10h....tak co kdybychom se sešly ve 13h? Asi teda na Roztylech? (To si v nejhoršim případě stihnu znova umejt vlasy a učesat se podle svýho )
Proč se nemaji schovávat ty pamlsky? Já jsem to teda nikdy nezkoušela a schovávali jsme vždycky jen hračky...nepískací (pískací naštěstí nesnášíme na uši, takže pískátka vždycky vyndaváme sami ....takže, my jsme vlastně nic nepokazili - teda ze dvou uvedených chybek )
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:54
- Nahlásit
Karol
Jasně tak budu počítat s jednou hodinou na Roztylech!
Proč se nemaji schovávat ty pamlsky?
prý neexistuje aby si retriever něco našel a pěkně sežral, všechno co najde musí být naučený hned odnést svému pánovi...ale bernáš pokud to není k jídlu, tak mi to vždycky zatím přinesl...
s těma pískátkama si myslím, že to vadí u psů, kteří k tomu mají sklony. Navíc jsem to zatím viděla výhradně u LR. Podle mě pokud má pes pořádně povel drž, tak by to dělat neměl...no prostě tím chci říct, že Bernášovi jeho nejoblíbenější hračku neseberu...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:55
- Nahlásit
Ketrin
To jsem ráda, že to se Sali tak dopadlo. Skoro jsem se vyděsila, co bude, když jsi tu ráno zas byla první , ale dobře to dopadlo
Tak nakup nahřívací pytlíky a pěkně babičku nahřívej (To by se mně mimochodem moc líbilo )
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 09:56
- Nahlásit
Karol
snad se neztratíme, ale v českých lesích a natož v pražských se prý ztratit nedá
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:03
- Nahlásit
Jumi
Jo a máš pravdu, že by nám k těm mrňatům měli dávat podrobnější manuál. Vždyť skoro každý výcvikář nebo někdo, kdo se psem, něco dělá, se směje, že prvního psa si každej musí zkazit, že on taky prvního zkazil...nevim, co je na tom vtipnýho - já jsem ochotná se poučit, ale musí být z čeho.... a člověku je blbý říkat třeba na cvičáku holkám o každý nevinný hře, kterou si vymyslel a jestli je vhodná pro retrívry....
A stejně pak vždycky přistihnu mamku na zahradě, jak Bondíka honí a on jí utíká s rukavicí...oba se skvěle baví a rozhodně toho nenechají jen proto, že jsem mámě vysvětlila, že by ho neměla honit, že by měl honit on jí. Naštěstí si nás už asi dobře rozdělil na "hrací" páníky a ty, s kterejma se i "pracuje" ....jenomže, jeho zájem o rukavice už je stejně maximální, takže když je mám na rukou, pořád se pokouší aspoň jedný zmocnit
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:06
- Nahlásit
Jumi
snad se neztratíme
Já myslim, že neztratíme. Koukala jsem na to teď na mapě a vypadá to sice jako slušněj les, ale zas ne úplně na ztracení - stejně vždycky rychle dojdem na konec a tam bude vždycky nějaká civilizace (Bohužel, viď?)
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:23 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Karol
Jumi
tedy já bych se klidně stratila i v pražském lese - Míša ví.
Ještě ,že mě už i ten pes zná a když ho " poprosím" tak mě dovede domů.To se mi letos 3x osvědčilo v Albeři na houbách.Má vášeň pro houbičky mě vždycky zavede hluboko a daleko,čubina mě vždy dovedla do tábora,zlato moje.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2006 10:39
- Nahlásit
Zuzana T
čubina mě vždy dovedla do tábora
hele to je hodně praktický, jak se to naučila, docela bych ocenila, kdyby tohle bernášek uměl pěkně po mamince!
já se totiž taky ztratím, kde můžu zítra vezmu mapu a Karol nás když tak najde viď!?
Karol
se směje, že prvního psa si každej musí zkazit,
Ono je totiž docela dost smutný, že si člověk bohužel nezkazí jenom toho prvního, ale dost toho napáchá i na tom druhym i když možná míň...takže podle mě je ideální až takový 3. - 4. pes někdy jak to tak pozoruju, tak ti mám dojem, že první je nedocvičenej a druhej přecvičenej...
|