| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:56
- Nahlásit
Ketrin
je PÍŠŤALKA
tak ta by byla myslím dneska hodně zachránila, ovšem když jsem si začala zuřivě šátrat po krku, tak se jaksi zjistilo, že pro tentokráte s námi na prochajdu nešla!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:22
- Nahlásit
Ketrin
Já kdyby spala v takový poloze, tak ráno spolehlivě nestanu...možná už nikdy nevstanu (zvlášť co se zadních nožiček týče)
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 13:32
- Nahlásit
Karol
No jó ale on byl mimi
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 15:05
- Nahlásit
Ketrin
Vždyť jo, Bondík spinkal taky tak
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 21:32
- Nahlásit
Já jsem tak nemožná Psala jsem novej textík na Borgoušovy stránky. Je to dlouhý a ještě doma nemám normální klávesnici, tak se mořím s tou blbou na ntb. A na "něco" jsem blbě šáhla a ono se mi to všecko smazalo! Kašlu na to a jdu koukat na Krause...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 21:52
- Nahlásit
Uff, tak jsem tu! Dneska jsme byli nakupovat a už mám první vykrajovátka a první ozdobičky. Vánoční řetězy...
Aportek dneska Bernáškovi šel moc hezky, takže super úspěšný den!
Karol
Jdete na cvičák! já jsem se nějak zapoměla přihlásit
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 15:22
- Nahlásit
Jumi
Nazdár! No, já jsem se tě zapomněla přes tejden zeptat
Byli jsme na cvičáku dneska od 11, byli trochu jiný lidi než známe, samý mladý pesani, některý nepříliš zvládnutý...a Bondík děsně bobodoval - najednou jsme si uvědomili, že to naše pako, nad kterym jsme před pár měsícema už skoro lámali hůl, že to prostě neni přinašeč a kdo ví s kym se Sára kde zapomněla....tak najednou dneska bylo za vzor pro všechny ostatní, dostával těžší a komplikovanější úkoly, Eva nevycházela z nadšení a údivu a my taky ne, protože Bondík během minulýho tejdne začal předávat s předsednutím....a přináší strašně nadšeně
Takže my jsme úplně unesený a nadšený.....samozřejmě, že počítáme s tím, že jakmile se budem chtít někde před někym s Bondem trochu blejsknout, tak nepřinese ani klacek ...ale tak už to prostě chodí.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 20:41 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Karol
.....samozřejmě, že počítáme s tím, že jakmile se budem chtít někde před někym s Bondem trochu blejsknout, tak nepřinese ani klacek
No to je úplně normální u všech psů..a hlavně tohle plemeno je 4. nejiteligentnější, což je tak trochu prokletí - má vlastní názor! já to od Thorina znám - on mi před nikym cvičenou opici dělat nebude takže kdykoli jsem se komukoli chtěla pochlubit s něčím co perfektně a 100% uměl, tak z toho byl akorát tak trapas, proto u bernáše se už ani ničim chlubit nepokouším, akorát teda opravdu nevim, jak to budu řešit na nějakých zkouškách
Bondík během minulýho tejdne začal předávat s předsednutím....a přináší strašně nadšeně
no supééér
to nějak tak jenom potvrzuje to, co mi všichni říkají, tedy že se to v tom psovi musí nějak rozležet a pak je najednou z ničeho nic jednička...no v tom případě my jsme ve stádiu rozležívání, ale snad nám také brzo svitne! Ale abych ho tu chuděru pořád jenom nepomlouvala, tak musím říct, že bernášek také dělá docela ucházející pokroky...
A co ti tvoji kanárci stihlas to?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 20:52
- Nahlásit
Karol
Tak jsem koukala na vaše nové fotky na stránkách a nad tou ze cvičení s RS, ta s Dorčou v pozadí jsem se ti úúúplně rozlítostnila! Ti naši kluci tak šíííleně rychle vyrostli, vždyť Bondík už je normální skoro dospělej pes, takovej velkej chlapák...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:01
- Nahlásit
Jumi
A co ti tvoji kanárci stihlas to?
Akorát dočítám poslední stránky....To je na tom nejhorší, že se to musí nakonec ještě celý přečíst....velmi pozorně a vychytat mouchy, kterejch je vždycky hodně. Ale jsem u konce. Pak se asi opiju, protože jsem z toho úplně hotová. Celej tejden jsem se nevyspala...takže jsem taky u konce sil
A dík, že na mě myslíš
Bondík už je normální skoro dospělej pes
Taky teď s Ondrou často diskutujem, jestli ještě vyroste a jak moc...a jestli je třeba už velkej jako Herbert (kterej nám připadá menší, než bysme si přáli :confused
....Ondra by asi taky radši nějakýho toho vlkodavovitýho
my jsme ve stádiu rozležívání
Pořád stejně zatvrzele zapomínáš na ten věkový rozdíl
Já mám teď pocit, že Bondík začal slušně přinášet během posledního měsíce, před tím jsme museli pořád někam utíkat, aby vůbec běžel tim správnym směrem...a to předsedání se mu fakt ROZLEŽELO během jednoho tejdne samo, protože jsme to do něj nijak moc nehustili...nebo určitě míň, než jsem čekala, že bude nutný.
Škoda, že jste dneska nebyli! Možná to bylo naposled, co se tak předváděl
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:04
- Nahlásit
Jo a ještě tohle jsem vám chtěla říct! jsme s Petrem, ale teda hlavně já dvě největší měkoty široko daleko a bernášek je ten nejrozmazlenější pes!
Přesně před týdnem, jsme si tu slibovali, jak tomu holomkovi nebudeme žádné puberťácké výlevy jako rýpání v jídle trpět! A jak může na nějaké přilepšení zapomenout! A že neuvidí ani jeden pamlseček no prostě nic, dokud nezačne zase pěkně papat a klidně ať si nežere třeba tři dny!
Dnes jsem šla do masny koupila kuřecí křídla a uvařila bernáškovi kuřecí polívčičku se zeleninkou a rejžičkou a tou mu ty granule pěkně polejvám
1:0 pro psa
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:08
- Nahlásit
Karol
Možná to bylo naposled, co se tak předváděl
ále prosim tě! teď už bude za hvězdu pořád abyste si našli nějaký ty OVVR
já jsem ti o tom přemýšlela a uvědomila jsem si, že je to pěkně na pytel, protože kdybychom na ty OVVR opravdu šli třeba už v květnu, tak budeme muset trénovat vodu, když bude ještě pěkně studená
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:14
- Nahlásit
Karol
prosim tě jak začala ta rýma u bondíka? bernáš od včera hrozně často kýchá, ale nudle mu teda naštěstí zatím netečou, tak jestli to není taky rýma...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:27
- Nahlásit
Bodejď by nebyl rozmazlenej pes, když je rozmazlenej páník! kdo to kdy viděl, smažit v půl desátý lívance se skořicí
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:36
- Nahlásit
Jumi
smažit v půl desátý lívance se skořicí
Nedávno v nějakým americkkým filmu
Jen ho rozmazluj, po svatbě to přejde
jak začala ta rýma u bondíka
Ti nevim, taky asi kejchal, ale vyfrkoval při tom už nějak nudle
budeme muset trénovat vodu, když bude ještě pěkně studená
No, já myslim, že kdyby to nebyly bábovky, tak by jim to vůbec nemělo vadit. Ale to víš, že se mi to představa taky nelíbí. Záleží, jak daleko budou mít do tepla...
Jiná možnost je to netrénovat...Já si trošku řikám, že když už bude nosit na suchu, tak tu vodu snad nepokazí ani baz tréninku tak, aby ho vyloučili...Ale jasně, že taky nakonec trénovat budem
uvařila bernáškovi kuřecí polívčičku se zeleninkou a rejžičkou a tou mu ty granule pěkně polejvám
Ty tvý chlapi to s tebou ale uměj!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:43
- Nahlásit
Jdu si napustit vanu a honem do pelíšku. Kanáři právě letěj do nakladatelství
A doufám, že se u nás už nikdy neukážou
NAŠTĚSTÍ jsem se s tou adventní nedělí sekla a ona je až příští tejden...takže věnce ještě počkaj, jinak bych zas zítra měla na celej den o práci postaráno
Dobrou noc
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2006 21:52
- Nahlásit
Karol
tak by jim to vůbec nemělo vadit
Thorin vždycky plaval, dokud to šlo, teda dokud mu nezamrznul rybník a i tak mi kolikrát skočil do potoka a pak chodil a visely na něm rampouchy. Vživotě nezastonal (až teda letos měl ten kašel)...jenže bernáš to je bytovej rozmazleneček a já si nějak nedokážu představit, jak ho do tý ledový vody ještě sama posílám
Jiná možnost je to netrénovat...
jenže já jsem už několikrát slyšela, že aport z vody není žádná sranda a že je to pro ty psy docela složitý a dokonce sem i někde četla názor že by na OVVR neměl být, ale možná to jen někdo dramatizuje...
Ty tvý chlapi to s tebou ale uměj!
Tak to máš teda pravdu!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 13:23
- Nahlásit
HanuleGR
ahoj! Tak co Charlie? Jak se máte po výstavě? Nemohla bys mi poslat mail na majitele naší ségry Cherry, jak jste u nich byli na návštěvě? Byla bys moc hodná
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 17:46
- Nahlásit
Bondíčkovi je dneska 9 měsíců! A tak jsme chlapáka měřili a vážili...a zjistili, že už je to vážně kus... 34 kg a 57 cm!!!!!
Kdepak je to mimi ?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 18:18
- Nahlásit
Karol
Tak to mu moc moc gratulujeme!!! A podrbání snad dopadne ve čtvrtek osobně!
Měla jsi mu udělat dort se svíčkama
Jo a bernášek má fakt asi rýmu. ráno měl i takový ošklivý ospalky...jenže zase na prochajdě nekýchal vůbec, tak jsem se vyděsila jestli to není alergie!
Jsem asi zralá na nějaké hloubkové vyšetření u psychiatra!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 18:34
- Nahlásit
Čau holky,
Chlapci rostou,rostou.
Jumi
Ty ospalky nemusí být z rýmy,mohl lítat v prašném prostředí a očička se musela vyčistit od nečistot.Nestraš s alergiemi.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 20:08
- Nahlásit
Karol
Bondíkovi gratuluju k 3/4 roku i k aportíkování.
A nám to dnes taky poprvé jakžtakž šlo ¨- hele:
Jenže to byl sám. Odpol.jsme byli s dalšími 2 psy a Borgo tak kravil, že jsem ho měla sto chutí roztrhnout vejpůl. Teď mu činku aspoň týden vůbec nepučím, akorát ho vždycky uvážu a bude se koukat, jak aportuje Bresta.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 22:53
- Nahlásit
Ketrin
Ten je supééér a hlavně ta činka (já koupila úplně blbou )
Teď mu činku aspoň týden vůbec nepučím, akorát ho vždycky uvážu a bude se koukat, jak aportuje Bresta.
Teda! Ty seš na něj ale přísná!
Náš největší problém je, že bernášek často k aportu přiběhne a jen nad ním kouká, nebo čmuchá okolo, dřív na mě i kolikrát štěknul...nejdřív jsem to dělala tak že jsem s ním k aportu došla dala mu ho do tlamky a pak mi ho přinesl, to už teda uměl (umí) ale teď jsem na radu začala dělat to, že pokud ho hned nevezme tak k němu doběhnu, aport seberu a pak si s ním sama hraju až se bernáš může zbláznit, jak ho chce, ale má smůlu a když to pak za chvíli zopakujeme, tak to vezme hned...
pomalu se začíná zvyšovat poměr mezi přinesenými a nepřinesenými ve prospěch přinesených...vlastně v tomto bodě je náš největší problém...
Zuzana T
Ty ospalky jsem myslela spíš na potvrzení té rými, protože to měl myslím bondík taky! s tou alergií je to jen kvůli tomu, že na procházce nepšíkal a jen jsme přišli dom, tak spustil...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 08:06
- Nahlásit
Jumi
já koupila úplně blbou Jakou? asi moc malou, žejo. Tahle má 1,3 kg a je fakt dobrá. Máme dvě, čili B+B mají každý svou.
Ty seš na něj ale přísná! Nejsem, to neni z mý hlavy. To doporučoval průkopník a nestor goldenů v ČR pan Hylmar - Eva má od něj Jenny.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 08:35
- Nahlásit
Jumi
Cathymáteď asi 3 dny v levém oku také fujtajblový ospalky,ale rýmu nemá.Občas pšíká taky a pak zjistím,že něco vdechla a snaží se to dostat z nosu ven.
Ketrin
Tahle činka je super,má dostatečně velké konce.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 09:11
- Nahlásit
Ahoj holky, když si tady pročítám ty rady ohledně aportu a tak, začínám být u Chelsinky opravdu maličko skeptická U nás není problém snad ani v tom, že by to Chelsinka neuměla jako spíšo to, že se jí prostě nechce a dělat to nebude! Občas když jí něco hodím, tak to donese a vzápětí když chci tento úspěch zopakovat, tak okolo mě začne lítat a šňafat, nebo proto vůbec nejde, jen tak sedí, kouká... Myslíte, že se ještě srovná? Mám různý aproty - balónek, činku ( s tou jsme to vlastně ještě ani nezkoušeli ), lítající talíř a po Vánocích koupíme dummíka. Já pořád doufám, že je to věkem, ale když čtu jak vám to jde začínám ztrácet naději
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 09:24
- Nahlásit
ko4ka
Podle toho co píšeš si myslim že hlavně Chelsea nerozlišuje hru od aportu. Pročti si i dřív co se kde o tom psalo...já teď nemam moc čas, ale Borgo možná stihne dnes na ty svý stránky přidat článek-píše ho právě o tom jak na aport
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 09:38
- Nahlásit
Ketrin
no jasně je moc malá(600g) a má malé ty konce, takže se to míjí účinkem a klidně ji vezme za konec, čímž jaksi její používání ztrácí smysl
jenže v době kdy jsem ji kupovala, tak mi přišlo, že těch 0,5kg je na Bernáše tak tak a víc by ani nevzal!
mám šíííílenou radost
Byli jsme teď ráno na skoro 2h venku s naším kamarádem LR Bodiem a dělali jsem i aporty...když Petra hodila první pro bernáše, Bodie to nějak nevydržel a aport mu těsně před čumákem vzal! Nejprve jsem si říkala, že to je teda blbé, ale nebylo Lepší terapie na náš problém snad nemohla proběhnout a Bernášek všech 5 dalších aportů přinesl naprosto skvěla a předpisově a naprosto úúúžasně a špičkově! Prostě na povel vyběhnul popadnul peška jak rychle to jen šlo, ale přitom krásně uprostřed a hned si to metelil ke mně, kde jak už to bravurně ovládá předsedl a krásně předal!
Jen doufám, že mu to holomkovi alespoň chvilku vydrží!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 09:42
- Nahlásit
ko4ka
souhlasím naprosto s Ketrin, my jsme na tom byli stejně! Myslím, že vůbec nechápe co se po ní chce a bude třeba ji to nějak postupně po jednotlivých krocích vysvětlit...nejprve plnit dílčí úlohy a pak teprve složit vše dohromady a udělat z toho aport...přečti si co jsme tu o tom psali a zkoušej to co tu psala Ketrin - to nošení a výcvik přines drž pusť, jak jsme ho dělali my...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 10:03 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
No vy jste " Hujeři"!
Také mám dobré zkušenosti s tím,když jiný pes ukradne aport.
Cathy dlouho nechtěla nosit pernatou.Evča P. dostávala záchvaty smíchu,když Cathy vzala bažanta za špičku křídla nebo kachnu a zobák a táhla to zvíře z odporem mezi nohama ke mě.
Jednou jsme cvičili s Evčiným synem Jirkou a s Jenny.Cathy zase dělala fóry a Jenny už to v jednu chvíli nevydržela a vyrazila pro cathynin aport.Čajzla jí ho před nosem se zavrčením - jako "uhni ty nádhero,takhle se to nosí"
Cathy čučela jak jojo a další aport už byl skoro předpisový. kdo zná Cathy a její chuť předávat před ostatními psy aport,ví o čem mluvím.
|