| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 23:18
- Nahlásit
Petr mi právě udělal grog a to jdu na noční čůrání s bernášem dneska já, protože petr se už vykoupal a má mokrou hlavu, tak to jsem zvědavá jak to dopadne....
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 23:19
- Nahlásit
Jumi
NO, to je dobrý. Tak teď uvažuju, co všechno bych měla umět a vědět, když mám Bc z humanitních věd
Představ si, že mám třeba bc zkoušku z filozofie. Tak to se musim fakt (A málem mi dali jedničku , to si dobře vzpomínám)
Já vim, že si to pamatuješ, ale opakování je přece matka moudrosti
Za to já jsem taková trubka, že už nevim, co dělá Petr - jestli dál tu meteorologii ? A při tom jsi mi to taky určitě říkala
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 23:21
- Nahlásit
to jsem zvědavá jak to dopadne....
Jaký jsou nebezpečí? Po grogu vyvádíš?
My teď pořád svařákujem, ale připomělas mi, že musim koupit rum
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2006 23:43
- Nahlásit
Přestávám zvládat práci a zároveň dva paralelní rozhovory
po celym dni u počítače už fakt nevidim na oči, píšu nesmysly a je to hrůza. Ale musim vydržet, protože to nějak nestíhám. Kdybych tak měla sílu to dneska v noci dodělat....ještě tak 3 hodinky
Bohužel tim ohrožuju zítřejší hodinu švédštiny. Ale začínám mít tušení, že zítra dám přednost návštěvě kadeřníka...už dlouho sním o novém účesu....se kterym budem protivně mnohem víc práce než mám teď, ale zas třeba budu mít chvíli takovej ten hezkej pocit...upravenosti
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 00:13
- Nahlásit
Karol
no jo, pokračuje v meteorologii a tenhle tejden jsem ho přesvědčila, ať jde taky na postgraduál jako já, takže budeme asi dva věční studenti! A vzhledem k tomu, že petr se tváří, že když nám končí platnost občanek a stejně si budeme muset dělat nový, takže bychom se možná teda vzali (romantickej důvod viď ) tak možná i studentský manželství
Jaký jsou nebezpečí?
na bráchově maturiťáku (letos) jsem měla dvě skleničky vína a druhej den blila a měla kocovinu jak...nebezpečí jsou tudíž nevyzpytatelný..ale zatím to vypadá, že přežiju!
Rum jsem koupila pod průhlednou záminkou pečení cukroví ovšem choť neměl ani trošku taktu a pojmenoval věci pravým jménem (grog) už v krámě
Kdybych tak měla sílu to dneska v noci dodělat....
tak držim palce ať to zmákneš! já jsem zítra doma, tak ponocuju!
že zítra dám přednost návštěvě kadeřníka...
jéé to bych už měla taky, jak se začínám moc pozorovat v oknech metra tak to je jasnej příznak akutní potřeby navštívit kadeřnici!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 00:14
- Nahlásit
Karol
dva paralelní rozhovory
no asi z nás brzo budou schizofreničky!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 01:18
- Nahlásit
Taky jdu tak
Jako Bondík 15.3.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:01
- Nahlásit
Jumi
Nerouhej se,že se Bernáš nechce hnout ,když nemůže najít aport.To je dar,to se právě na retrívrovi cení,že hledá,dokud nenajde.Musíš mu ten aport nakonec dát a pochválit ho,že ho našel.Pozdějí,až budeš cvičit dohledávku,se ti to vyplatí.
Karol
Jumi
Jo a tu činku kupte nebo udělejte alespoň 750 g.A jestli mistr truhlář bude nějakou vyrábět,tak z vl.zkušenosti doporučuji konce hodně velké,aby se činka musela nosit hezky uprostřed a psík se naučil vyvažovat aport v mordě.Cathy měla činku s konci,co se daly vzít do huby a nosila mi ji za ně,potvora.To mi poradila Jindra z cvičáku - to není z mé hlavy.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 08:28
- Nahlásit
Jumi
Já když s tim kraví, tak mu to neschovávám, ale prostě mu to vemu a dám to do batohu. Nebo to nesu v ruce. Když po chvíli pochopí, že skákáním a chňapáním si nepomůže a že mu to prostě nedám, tak si najde jako náhražku nějakou kládu.
Ale to už je vlastně minulost. Včera jsem to psala na LR. Dávám mu teď jenom tu činku, ta nesvádí k tomu aby to držel jako prase kost. Máme tu nejtěžší - kilo a půl, ta je dobrá. Dumíka kolikrát nesl v koutku tlamy jako doutník a ještě si s nim pohazoval, což mě štvalo. Dumíky - ty oranžový - asi upotřebíme jen později na nácvik handlingu na vodě. je to pro něj moc lehký.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 10:41
- Nahlásit
Tak jen přijdu, všichni utečete. Tak sem ještě vtírnu několik malých Borgoušků, když tu bylo to vzpomínání.
4 týdny
7 týdnů
8 týdnů
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:00
- Nahlásit
Já chci taky takový úpně malý štěňátko
On Bondík pořád roste a roste....zrovna včera jsme si říkali, že už teď bude asi spíš měnit tvar než velikost - do výšky bych řekla, že už mu chybí jen pár cenťáků
Ketrin
Ty fotky jsou úžasný! Hlavně teda ta prostřední...se pak člověk nedivý, že maji problémy s kloubama, co?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:23 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Zuzana T
A pak že nemá nic po mámě! Za co myslíš, že ji zásadně nosí bernáš!
Ketrin
Ta prostřední ta je s Petrem naše zamilovaná a chodíme se na ní pravidelně koukat!
Jinak teda opravdu nevím, ale pořád mám tendenci Bernáše porovnávat s těma vašima klukama a kolikrát si neuvědomim, že je to trošku blbost, když jsou o 2 měsíce starší, což mi třeba u toho aportu příjde jako opravdu hodně dlouhá doba...
ale proč to píšu! Buď tady ty svoje chlupáče málo pomlouváte, nebo je prostě nejhorší zmeteček náš bernáš! Dneska mě teda opravdu rozčíli a to tak, že se sám nestačil divit a naštěstí pochopil, že to teda přehnal a bez remcání (sice s odporem) sežral i suchý granule! nic lepšího si totiž pacholek jeden puberťáckej nezaslouží!!!
Co se stalo...byli jsme na naší raní procházce a já ho pustila z vodítka...tady na sídlišti to dělám jen výjmečně, protože nehodlám riskovat přesně takové epizodky jako se stala dnes a stejně se to ani nesmí, aby tu byli puštění (navíc trocha chůze na vodítku mu jenom prospěje)..Bernášek zahlédl malého načesaného běloučkého pudlíka - přesně ten typ psů který k smrti miluje...takže se za ním okamžitě vyřítil, na moje zpátky nereagoval a píšťalka si spokojeně visela doma...jenže než k milému pudlíkovi doběhnul, tak ten už byl na druhé staraně silnice, jenže to Bernáškovi starosti nedělalo..když jsem doběhla na místo činu tak tam bernáš šílenym tryskem proháněl to bezzbrané zvířátko, které bylo stejně jako jeho panička na pokraji hysterie...zbytek ulice se výborně bavil...psa jsem drapla a seřvala, dala mu k noze a šla zpátky v tom se rozběhnul a skočil znova do silnice, no tak to už byl teda vrchol, vyčinila jsem mu jak nikdy a dotáhla ho zpátky na obrubník...no pak už sekal latinu, ale ta jeho puberta mě přestává bavit! Včera zase skočil oběma nohama na nějakou paní a pak se dral jedněm lidem do kočárku
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:39 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Jumi
No je to puberťák a navíc mužského pohlaví,to je ještě horší.
Teď má období,kdy musíte být stále ve střehu a víceméně předvídat jeho nápady.V tomhle období si Cathy dělala bobky hlavně s pánečka a několikrát ji 20 min naháněl za pomocí kolemdoucích po sídlišti.Tak blízko smrti / zabitím hl.pánem/,jako kolem 8. měs. života pak už nikdy nabyla.
Bernáš je možná převlečená Cathy do Svenďovýho kožichu
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:41
- Nahlásit
Jo a ještě jedna věc je na něm opravdu překvapující! Je to vztekloun, ale jakej..když jsme si ho dovezli tak míval záchvaty, za které by se nemusel stydět žádnej westík chrčovrčel až jsem si teda říkala, že to je teda fakt děs...to ho teda Petr rychle odnaučil. Ale vztekloun je to pořád...když se mu třeba nelíbí, že někam nepůjde, tak se vztekle otočí a několikrát hlodne do vodítka
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:42
- Nahlásit
Jumi
Já myslim, že se porovnáváním aportu můžeš bejt velice spokojená, protože v tom je Bernášek rozhodně dál, než byl Bondík před dobou, o jakou je starší (to je jak nějaká matematická slovní úloha :lol ....vlastně bych řekla, že jsou už hodně vyrovnaní, po tom, co bernáš minule asi třikrát naprosto suverénně zamachroval
Ale s tím jaký je číslo....tak takový číslo není Bondík ani dneska, takže jsem na Bernáška za ty skoro 2 měsíce móóóc zvědavá A na tebe taky, když zž teď tě to přestává bavit...
jak dlouho může bejt pes v pubertě? Já myslela, že klidně půl roku
Já rozhodně o Bondovi nemůžu říct skoro půl křivýho slova. Jasně, že v poslední době jakási puberta nastupuje, třeba se mu nechce vždycky na přivolání hned...a tuhle mi zas zdrhnul za nějakým dítětem...ale když si dítěte včas všimnu a vezmu si psa k noze, tak se to nestane. Navíc, jak on vždycky rozradostněně peláší, vrtí ocáskem...teda vlastně vrtí celou zadní půlkou těla - tak bych se radši smála než mu vynadala... A nejlepší je, že ho to dítě nakonec vůbec nezajímá! On tam doběhne, oběhne ty lidi dokola, pa mu dojde, že je nezná a že asi něco vyved a jde mi pomalu naproti Možná si je vždycky s plete s našima synovcema
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:44
- Nahlásit
Zuzana T
tak to on je docela poslušnej a když se na něj pořádně houkne tak sklopí uši a poslechne, ale tohle jsou věci, který už nedělal a teď se k nim vrací a zkouší jestli mu teda projdou nebo ne...on se od toho pudlíka taky nechal více méně odvolat, ale až si ho prohnal...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:48
- Nahlásit
Jumi
vztekloun
Tak to Bondík mi zas někdy přijde jako úpnej ňouma ...třeba včera se nechal okusovat od 3měsíčního ohaře - ten se do něj tak pouštěl, že jsem měla strach, že mu utrhne nebo minimálně prokousne ucho a Bondík ležel na zemi a nechal si to líbít - ne, že by se podřizoval, trochu mu to taky vracel a chvílema se honili...ale já mám pocit, že je asi masochista, on to má prostě rád, když ho někdo okusuje a při tom to je někdy už dost silný.
A nebo mu včera na psim hřišti dva jiný pesani vzali jeho míček a on se díval, jak se o něj přetahujou a honěji se...ale vůbec ho nenapadlo se zapojit. Já jsem samozřejmě ráda, že se nerve, ale neni to trochu moula? Jedinej, s kym se pere jako rovnej s rovnym (teda zdá se mi to tak), je Bernášek jinak vždycky zalehen a "okusuj mě prosííííím"
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:48
- Nahlásit
Karol
A na tebe taky, když zž teď tě to přestává bavit...
to znamená to, že se s nim přestávám ňuňat a prostě na něj řvu a pucuju ho víc než dřív, to jsem nad kdečím byla ochotná přimhouřit oko...teda jenom jsem na něj třeba nespokojeně houkal ale dneska už dostal letícím vodítkem přes zadek..po silnicích se teda rozhodně producírovat nebude..
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:52
- Nahlásit
Karol
Bondík mi zas někdy přijde jako úpnej ňouma
tak to je váš bondík úúúpnej náš Thorin!
bernáškovi včera taky jeden pes sebral míček, ale Bernáš se nedal! Chytnul ho za šňůrku a rval mu ho z pusy...jinak se ale taky nechává okusovat..když se perou s Lerym, tak ten ho třeba cytne za tvář a tve tak, že čekám, kdy mu tu tvář utrhne, ale bernáš nekouše tan jenom tak máchá otevřenou hubou..jediný kam se regurélně zakusuje jsou ocasy a předloktí
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 11:58
- Nahlásit
Taková malá ukázka, aby bylo jasno o čem je tu řeč
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:00
- Nahlásit
Jumi
Navíc mě překvapuje, že si lidi ty psy trochu neokřiknou, když začnou při hře bejt už mírně agresivní - já nevim, mě to asi naučila Eva, ale u když se malinkej Bondíček s malinkou Dorinkou moc rozdováděli a začali na sebe ošklivě vrčet, tak jsme je odtrhávali a nechali trochu uklidnit. A ten ohař včera vrčel, sípal, byl fakt hnusnej a panička mu takovym něžnym hláskem řiká "Ale prosim tě"
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:02
- Nahlásit
Jumi
malá ukázka
Nezmiňovala ses prákrát o nějakym "chlupatym mimi"?
Proč fotíte cizí bestii a mimi nikdy?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:09
- Nahlásit
Karol
Proč fotíte cizí bestii a mimi nikdy?
Protože nviňoučce koukající mimi je to většinu času, tak na tom neni nic zas až tak zajímavého..spících bernášků mám plný pc
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:11
- Nahlásit
Karol
že si lidi ty psy trochu neokřiknou, když začnou při hře bejt už mírně agresivní
to taky nechápu, ale my měli zatím vždycky na tohle docela štěstí, že si je páníčci okřikovali...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:14
- Nahlásit
Hele myslíte, že psi můžo jíst zrní? asi jo, ne? On se bernáš vždycky tváří děsně ublíženě, když krmim pískomili a on nic, tak mu sem tam trochu toho zrní dám a on ho s hroznou chutí zblajzne a je děsně nadšenej....
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:19
- Nahlásit
Jumi
no ale pak si nestěžuj na to ,jak pěkně " voní ".
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:27
- Nahlásit
Zuzana T
zas tolik a tak často, aby měl důvod tu každej večer ... nedostává!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:40
- Nahlásit
Karol
ta prostřední...se pak člověk nedivý, že maji problémy s kloubama ??? potřebuju nápovědu - jsem nějaká natvrdlá...?
Jumi
Jasně že rozdíl 2 měs.je v tomdle věku úplná věčnost. Bernáš je náhodou přímo geniální a my z něj máme mindrák
Já teď mam výbornou metodu, jak se vyhnout příhodičkám typu načesaný pudlík. Viz výše. prostě všude s sebou činka a Borgáč si ji důležitě nese a maximálně sklízí obdiv okolojdoucích, ale neskáče po nich a za psem mi taky nezdrhne jen na něj zdálky machruje co to máááá
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:48
- Nahlásit
Ketrin
prostě všude s sebou činka
jo, to je pravda! když máme sebou ten míček na šňůrce, tak to je u nás taky klid, ale to panička nesmí být sklerotik...už se mi i stalo, že takhle jedu výtahem kouknu dolu a tam se na mě nevinně kouká takové bílé stvoření, ovšem bez obojku a vodítka!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2006 12:52
- Nahlásit
Mně se taky často podaří že jdu se všema třema a ani jeden nemá ani obojek ani vodítko, což u nás tady ve hvozdech až tak nevadí... ovšem co musím mít a kvůli čemu se i vrátím, je PÍŠŤALKA
|