| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 19:40
- Nahlásit
Zuzana T
no máš pravdu - úplně správně jsem měla sdět na zatku doma a psát - ale já jsem tak chronickej fláááákač a nedisciplinovanej lajdák a navíc chudák bernášek jak ten by k tomu přišel! ten má paničku rád takovou jaká je a na nějakých titulech mu nesejde
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 19:56
- Nahlásit
Jumi
no možná ,že titul Mgr. nebo jaký to vlastně obhajuješ za pár týdnů ti promine.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 20:13
- Nahlásit
Zuzana T
no jo Mgr. ze mě doufám bude - a pokud ne tak to holt bude muset za mě někde nahnat někde Bernášek
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 20:18
- Nahlásit
Jumi
hele teď jsem si dala do vyhledávače stránky ko4ky - něžný lovec a objevily se stránky s pěknými čuňárnami
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 20:52
- Nahlásit
Jo já tuhle hledala do diplomky nějaké info o varlatech a vyjeli mi nějaké sadomaso stránky, tak už raději používám jen latinské názvy - je to bezpečnější
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 15 Dub 2007 21:45
- Nahlásit
Jumi
no ty to máš také zajímavé
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 07:47 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Ahoj děvčata, tak vás tu všechny zdravím takhle při pondělku! Já jsem s Chelsinkou strávila víkend hezky v duchu loveckého výcviku. Včera jsme byli pěkně pocvičit loveččinu a měla jsem možnost vidět v čem všem máme problém a co jde Chelsince na jedničku.
Mám na vás zkušené pár dotazů z této oblasti...
1) strach z hluboké vody
- zkoušeli jsme aport z hluboké vody, první byl vyslán pes pána, co nám pomáhal. Chelsinka ho netrpělivě vyhlížela ze břehu, koukala jak to dělá a nedočkavě si pokníkávala. Když měla jít ona, pán hodil aport, já zavelila povel aport a Chelsinka vběhla do vody. Vše bylo v pohodě dokud se nedostala tam kde nedostala. Kňučela, nervózně přešlapovala. Bylo na ní vidět, že by to tak ráda zkusila, ale strach vítězí. Toto následovalo i podruhé, tudíž jsme ji přestali mučit a šel opět do vody zkušený labrador Chip. Pak jsme je pustili, aby se spolu proběhli a Chelska zapomněla na ten "hrozný zážitek". Na potřetí, když už jsme to ani zkoušet nechtěli, jsme přece jen dummy hodili do vody znova. Vyslala jsem Chelsu, ona vběhla do vody, opět znervózněla, ale nevrátila se. S výrazem blížící se smrti vyplula pro dummy, doplavala k němu, vzala ho a doplavala s ním zpátky a předala. Ke konci zpáteční cesty už ale dost kopala nohama, asi zase trošku znejistěla, ale doplavala. Toto se nám asi po hodině podařilo zopakovat s balónkem, když jí s ním fakt hodně vydráždil ten pán a hodil jí ho do vody.
Bylo na ní vidět, že by ona by jako JÓ, a strašně se snažila přemoct, děsně se sebou bojovala.
Jak jí nedonucovacími prostředky vysvětlit, že je holka šikovná a umí plavat? Pokud to nezvládne, máme po loveckém výcviku a i po zkouškách. Což se zase nelíbí mně. Nemusíme zpěchat, k uchovnění to nepotřebujem, klidně půjdem pomalinku, aby jí to nevyděsilo, ale jak jí dodat odvahu? Druhý pes nepomáhá
2) Další problém je aport na suchu. To, že s tím kraví, to nemá cenu řešit, ale strašně jí mate to, že ona je u mě a někdo jiný ten aport hází a ona nechápe, že ten aport má donést mně a ne té osobě, která dummy hodila. Ona pro aport vyběhne, čapne a vyloženě ho rve, té osobě, co ho házela. Když si ho fakt nevezme, tak někomu kdo je poblíž. Můžou nastat dvě situace a) aport, teda nechcem, tak ho vyplivne a s uraženým výrazem odchází b) nebo teda z dáli vyslyší mé halasné volání a lákání a donese ho teda aspoň mně. Upozorňuju, že by si mně musel všimnout chluchej a slepej, ale ona si řekne, tys ho neházela, tobě ho nedám! Nedělá to, že by mě ignorovala, aby mě naštvala, ale má to spojený s tím, že já jí to házím, tak mně pro to běží a nese ho mně, ne nikomu dalšímu. Má v tom chudinka bordýlek...
Vím, že je šikovná a má to v sobě, jen nevím, jak to v ní probudit...
Ale, abych si jen nestěžovala nebo nehledala problémy Dělali jsme také dohledávku, pán schoval v hlubší trávě 5 dummíků, pejsci si zatím s někým hráli trochu jinde, aby to neviděli. Pán s Chipem řekl, že dá dámě přednost. Měla jsem obavu, že Chelsinka nebude vědět co se po ní žádá a že jí nějakej dummík nebude zajímat, když to není chlupatý. No, dala jsem povel hledej a Chelsinka vyběhla. Za chvilku se vrátila sice s dummíkem, který jsem měla položený kus od sebe, protože na dohledávku nebyl potřeba . Sice teda tenhle nosit neměla, ale tvářila se na sebe tak pyšne, že jsem jí musela pochválit. Tak jsme jí vyslala znova. Chelsinka zmizela v houští a já si říkala, puberťačka chytne stopu a nazdar. Mýlila jsme se, Chelsinka se za chvilku vynořila s dummíkem, pyšne si s ním vykračovala a nadšeně plácala ocasem. Předala. Poslala jsem ji znova a situace se opakovala. Pak šel pro ty 3 zbávající zkušený Chip. Stejně nadšeně přišel s prvním, druhý mu trval déle, jednak tam bylo už dost pachů, ale zajímaly ho i další věci. No, na posledního dummíka jsme si počkali teda fakt dlouho. I mistr tesař se někdy utne a tak moje malá amatérka byla včerejší přeborník v dohledávce dummíků
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 08:46
- Nahlásit
Holky gratuluju k WT,hned jsem v neděli na cvičáku od holek vyzvídala,jak jste dopadli
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 09:43
- Nahlásit
ko4ka
No z tvého dlouhého popisu si myslím,že Chelsea je fenka s chutí do práce,jen to bude chtít trpělivost a cvičit pomalu a nikam nespěchat.A když chodíš s někým zkušeným cvičit a ten ti poradí co a jak,tak se výsledky časem dostaví,neboj.
jana33
Všichni elévové byli prima a moc se snažili,opravdu.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 09:57
- Nahlásit
Zuzana T
No jsem to slyšela,moc závidím,já bych taky vzala pesany někam předvést,ale holt nemůžeme. Tak se aspoň těšíme,až začneme s holkama ze cvičáku jezdit cvičit do lesa a na tábor. A až bude baráček,tak zlomím Karla na dalšího labradora
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:22
- Nahlásit
Dobré ranko! (teda dopoledne, dobře )
ko4ka
Nejsem sice o nic zkušenější než ty, ale jak to popisuješm, chvílema je to něco, co jsme s Bondíkem taky zažili - třeba ze začátku vůbec nechtěl plavat a tak.
Určitě bych být tebou všechno zkoušela na krátký vzdálenosti - nevim třeba, jak daleko jí to do vody házíte, ale určitě by stačilo třeba jen metr na hloubku, aby si proto ze začátku skoro došla - a potom jí vychválit a nakrmit mlskama tak, že nebude vědět, čí je
A u aportu na suchu - to chce určitě jen víc příležitostí...prostě vytvořit co nejvíckrát situaci, kdy se jí to povede, přinese ho tobě a bude za to hrozně pochválená. GR jsou chytrý jak vopice, nevěřim, že by to rychle nepochopila... Co případně zkusit stopovačku? Prostě si jí s tim aportem trochu přitáhnout k sobě? Nebo ať toho hazeče nevidí - ať hází z poza stromu nebo tak něco, třeba by to pomohlo...
Ale nejdůležitější je, že nechceš spěchat. To je určitě základní kámen úspěchu.
A ještě jsem ti chtěla říct, jestli by nebylo dobrý na tvých stránkách vždycky napsat, kam jsi umístila nový fotky....jinak člověk musí po tvém ohlášení aktualizace projít všechny galerie vždycky znova, což je sice fajn, ale ne vždycky je čas
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:39
- Nahlásit
Krásný den!
ko4ka
já také nejsem vůbec žádný zkušený psovod, ale základ je aby získala na vodě jistotu, jak píše Karol nemá s touhle podivností moc zkušeností, tak se člověk nemůže divit - to jen sebevrazi ve třech měsících přeplavávaj rybník, skáčou do něj placáky a plavou ve stavidlech
K tomu aportu bych ještě zkoušela, že Chelsa sedí na proti tobě asi 10m a někdo hodí aport mezi vás a ona vlastně běží už k tobě když aport sbírá...no a pak holt to prostě chce trénovat a trénovat s třetí osobu která vám bude házet - ona na to příjde rychle!
Jenom jedna věc - rozhodně ji v žádném případě nenechávej kňučet když kouká na jiného psa jak cvičí!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:46
- Nahlásit
Karol
Jumi
holky - kuk na stránky cvičáku do " blahopřejeme"
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 10:58
- Nahlásit
Jéééé to je milé - úplně nás to dojalo! Akorát Bernášek to nějak neocenil - civěl na monitor a koukal na nás co blbnem!
Zuzana T
Chtěla jsem se zeptat jestli nebudete mít nějaký den krom dneška a středy volněji a nezajeli byste k nám...toužím po tvojí Cathy - potřebuju aby mamka naučila toho prďolu tahat toho našeho pseudokrálíka!
A taky se chci zeptat jak to plánujete s tím cvičením o víkendu, jestli nemůžeme být v nějaké skupince kde by nám pomohl někdo s tou zvěří máme na to přesně tři týdny to zvládnout a já to teda vidím docela bledě
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:02
- Nahlásit
Zuzana T
Jé to je hezký!
Já pořád přemýšlím a přemýšlím o těch zkouškách....a už ani na to myslet nechci a nějak to nejde a přemýšlí to samo a přišla jsem na to, že asi nejtěžší na tom je si uvědomit, že je to pes, a že nemá to uvědomění situace co člověk. Když člověk dělá zkoušku, tak ví, o co jde a vymáčkne ze sebe maximum, protože prostě ví proč. Ale taková zkouška pro psa neni vůbec ničim mimořádná - je to cvičení jako každý jiný a jedi, čím se to liší je najednou chování pána, kterej je jednak nervózní a navíc třeba na psa mluví najednou míň než obvykle. A to pak neni žádnej div, že je pejsek vyjukanej a neví, co má dělat.
To samozřejmě neni žádnej novej objev, ale když jsem si to takhle celý uvědomila, tak se mi to snáz chápe a až to všechno vysvětlim Ondrovi, tak to třeba bude příště lepší. I když on tvrdí, že to od začátku bral jako běžný cvičení, a že se na to těšil. Jenomže pak to ta první disciplína nějak zkazila....No nic. Už to necháme bejt. Četla jsem si propozice k těm WT a cvičení kempu Křivonoska a hrozně se mi líbí to, že to ten Rakušák bude točit na video a potom u televize vysvětlovat a ukazovat. Hned bych jela, kdyby to nebylo ve všední dny a navíc týden po výstavě v Hluboký, zase u Hluboký a ještě k tomu dva týdny před postupkama ve škole Takže nepojedem (kromě toho Ondra by asi nejel ani za jiných okolností, protože toho času, co věnujem jen a jen pesovi je nějak víc, než je zdrávo...a má pravdu), ale třeba pojedem jindy někam jinam. Z WT asi jen na ty v srpnu, kde zatim neni termín, ale píšou tam, že to bude ve středních Čechách.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:07
- Nahlásit
Jumi
Jak jsi na tom ve středu nebo ve čtvrtek s časem? že bysme podnikly nějaký venčeníčko se cvičeníčkem? Já nemám ve středu školu, takže až od 16h učim, do tý doby mam čas a ve čtvrtek to je podobný - jedem odpoledne akorát k Evče na stříhání, ještě nemáme přesnou hodinu, ale taky budu muset tak v půl čtvrtý z domova. Tak kdybys mohla jeden z těch dní dopoledne nebo kolem poledne, bylo by to super. Klidně přijedem za váma, asi píšeš tu diplomku, tak ať tě moc nezdržíme Navíc my nemáme v blízkosti žádný hezký koupání, snad jedině Vltavu a to pořád nějak nepočítám
A můžem vzít třeba aspoň ty atrapový chlupatý dummíky, ať si kluci zvykaj
Snad vydrží počasí.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:12
- Nahlásit
Jumi
Míšo,jasně domluvíme předběžně na zítřek,protože ty nemůžeš dnes a ve středu a jáve čtvrtek jedu směr Jablonec .
Jdu dnes k doktorovi,protože mě sice nebolí hlava,ale mám na pravé ruce nějak necitlivé a bolavé tři prsty- ta páteř potřebuje nutně nápravu.Dneska jsem si čistila zuby levou rukou a málem jsem si vypíchla oko. Jsem babakoks.
Jo bereme na cvičení s sebou bažanty,myslím,že kachna není- bohužel na králíka se zeptám.Bernáš bude ve skupině mazáků,takže zvěř si vyzkoušíte určitě,jo a bude tam i opravdická lovecká puška s myslivcem na¨jejím konci.
Karol
netrap se,Bond je fakt talentovaný psík,u vás je,myslím, potíž ve střídání vůdců ,ale to víte sami nejlépe.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:13
- Nahlásit
Karol
No ve středu určitě ne to mám čas až naopak odpoledne!A zítra se juknu školitelce do kalendáře jestli s ní nemám ve čtvrtek domluvenou konzultaci - jinak by to ve čt šlo....mám ji totiž do čtvrtka poslat asi miliardu věcí tak snad budu mít ve čt vše hotovo a trochu klidnější den! Pokusím se si to zařídit na ten čtvrtek - a asi to tak spíš půjde protože mám dojem že na tu konzultaci mám jít v pátek - že jsem z toho byla otrávená, že jsem doufala že budu doma balit....
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:19
- Nahlásit
Karol
Já jsem taky koukala na ty WT a mám bohužel dojem, že se na moc z nich nedostaneme kdyby mi někdo řekl co dělám blbě tak to by bylo geniální - u sledování videa bych se ovšem asi propadla studem!
K těm WT mám dojem, že Ondra i sám v jednu chvíli přiznal, že z toho úplně v pohodě nebyl, ale já si myslím, že na první zkoušku jsme to zvládli bravurně a příště to zase bude o něco lepší - no a za několik let se třeba vypracujeme i do nějaké té vyšší třídy
Zuzana T
úterý bude super! Budu v práci makat jak šroub ať jsem doma co nejdřív! k doktorovy ti držím všechny palce - zní to děsně!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:26
- Nahlásit
Jumi
No musím se dát do kupy,hlavně na příští vikend- jinak budeš můj pobočník a hodím to na tebe !!!
Včera psala Katka od Brittany,chtěla vědět podrobnosti,už se také moc těší.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:29
- Nahlásit
Zuzana T
No já se na Kačku také moc těším!
jinak budeš můj pobočník a hodím to na tebe
kristovan noho!!! a čím jsem si proboha vysloužila takovou čest - my plánujeme zůstat v anonymitě - schovaní někde s naším novým grilem
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Dub 2007 11:35
- Nahlásit
Tak zatím páááá!
Máme ještě nějaké povinnosti, takže se loučím! Užijte si tenhle krásný den co nejlépe!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:47
- Nahlásit
Krásný den!
Tak kde se všechny touláte?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 11:48
- Nahlásit
Jumi
Ahoj, makáš a jseš u PC?Co ten dnešek- na velký pochod to u mě nevypadá,ale stejně musím venčit,tak bych tedy dojela k vám a zkusíme přesvědčit Bernáška ,že ta chlupatá atrapa je králíček.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:06
- Nahlásit
Zuzana T
no já bych ráda! Jsem v práci a ve volných chvílích surfuju po netu Bubu odcházet nejpozději ve tři - co ty jaký máš časový plán!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:12
- Nahlásit
Jumi
Já také odcházím tak 14.45 - 15.00 hod z práce.Tak v 16.00 můžu být u tebe.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:17
- Nahlásit
Zuzana T
tak to by bylo ideální
jen mi z pseudokrálíka už trochu lezou "vnitřnosti"
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:37
- Nahlásit
Čau!
Se teda máte, já jsem ve škole až do půl šestý
Jumi
Prý se má zas ochladit a ve čtvrtek má být hnusně
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:39
- Nahlásit
Karol
nesýčkuj,my potřebujeme mít na víkend azuro!!!
Jumi
lezou vnitřnosti - tak to pozor,zvěř má být neporušená.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 17 Dub 2007 12:45
- Nahlásit
Jumi
Nemohl by se Petr podívat z okna a vyložit nám nějakou přesnou předpověď počasí?
|