Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Karol
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 13:21
- Nahlásit

Jumi
Hm, tak ti budu držet palce. To já se zase včera z jedný odhlásila, takže to úspěšně valim před sebou - jednu příští pondělí a jednu přespříští...takže vážně ty nejposlednější termíny v semestru. Ach jo. Sama sebe tím TAK štvu a přitom si nemůžu pomoct...

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 13:54
- Nahlásit

Karol
Sama sebe tím TAK štvu a přitom si nemůžu pomoct...
Tak to je přesně moje diagnóza!V Pátek je právě poslední možnost, kdy lze zapsat nějakou známku a co nebude do pátku hotové, to si musíš přeložit na příští rok!

V neděli tu byla Zuzka a včera jsem jí psala co říkal vet, tak je z Bernáška celá nadšená a pěje na něj ódy - tak mám radost....Snažíme se teď pilovat ten postoj, abychom to v té Třeboni nějak zvládli, ale moc nám to nejde potřebovala bych aby se na nás někdo juknul a opravil nás! Zuzka mi sice nabídla, že ho klidně vystaví sama, ale to já nechci! musíme to zvládnout sami s Bernáškem!

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 16:05
- Nahlásit

Jumi
To určitě zvládnete! Upřímně, je to peklo , ale taky docela legrace, když ti tam ten pes pořád poskakuje, popochází, hrbí se a ještě stojí nějak křivějc než jindy. A k tomu na tebe někdo posunkuje a snaží se ti vysvětlit, co změnit a ty to pochopíš přesně naopak, takže tu danou věc ještě o 100% zhoršíš
Tak to bylo u nás
Ale potom taky stačilo, aby se na mě mrkla Eva, řekla mi, co mám jak udělat a co nedělat, a potom při tý soutěži to už bylo mnohem lepší - pokud se k nám zrovna neblížil porotce a nechtěl Bondíka ošmatlávat...z tý výukový mezichvíle s Evou je taky hned ta první fotka, kde Bondík myslím docela ukázkově stojí.

Takže bych to být tebou určitě zkusila se Zuzkou, poradí ti nějaký fígle a půjde to jak po másle. Já se teď snažim to dělat chvilku každej den, ať si příšerka pořádně zvykne a nekraví. Hlavně aby si nevytvořil averzi ke všem rozhodčím ...tomě samozřejmě po tý scénce v soutěži taky napadlo, ale snad ne.

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 17:20
- Nahlásit

Karol
no to jsem měla v plánu a Zuzka také, že mi to takhle ukáže až tu bude! jenže jak s náma byla na tom cvičení, tak se veškerá pozornost přesunula jinam a já si na to vzpoměla až doma, že jsme na nějaký výstavní postoj úplně zapoměli a teď tu má nějaké příbuzné asi na 14dní, tak to se nesejdem, leda až potom a to nějak tak výjde, že k ní půjdem na stříhání, tak tam mi to ukáže. Já se taky zařekla, že to teď budeme zkoušet každej den, ale nevím jestli mu nestrkám hlavu jinam nebo ocas moc vysoko atd. Já mám od Zuzky vyčerpávající popis, ale to je něco jinýho než když na tebe naživo někdo jukne...
Hele a v tý ruce u čumáčku něco máš - teda myslím mlsku?Nebo ne a jak pak udržíš pozornost....Bernáš jak to dojí tak začne vochomejtat a když to jí tak zas děsně škube hlavou...No mám dojem, že jsem na to pěkně nešikovná a nemotorná

Hlavně aby si nevytvořil averzi ke všem rozhodčím
To se mi zdá dost nepravděpodobný! já si myslím, že to co dělal bylo asi fakt, že už toho měl za celý den plný kecky a nechtěl aby ho ještě vometal někdo cizí....ono mezi tolik psů a lidí se přeci jen potvory každej den nedostanou, tak je to může trochu vyvést z míry. My když jsme tam přišli tak byl malej takovej vyjukanej, ale pak se rozkoukal

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 21:49
- Nahlásit

Jumi
v tý ruce u čumáčku něco máš
Právě, že jsem zjistila, že je lepší v ní nic nemít, protože Bond jak to zmerčí, tak se po tom tak natahuje že vypadá děsně. Snažim se spíš jen upoutat pozornost luskáním, nebo nějakým pohybem tý ruky (Eva na tohle má takový legračně vypracovaný kroucení zápěstím, který ale děsně funguje - jako by něco držela v prstech a dělá tím kroužky a jakoby Dorču láká) A občas mu samozřejmě něco dám, aby měl naději, že v tý ruce vůbec někdy něco je, a že když bude takhle stát, tak z toho možná nebo skoro určitě nakonec něco kápne.

Na ten ocas bacha - to byla moje chyba, cpala jsem mu ho moc nahoru a jak mu to bylo nepříjený a nepřirozený, tak se ještě nahrbil. Takže děs. Ocas držet v podstatě vodorovně, nebo i trochu níž, tak jsem to nakonec pochopila já. Teď ještě řešim vejšku hlavy - přijde mi, že někdy vypadá dobře když má hlavu hodně nahoru a někdy je to zas divný. A taky jsem si všimla, že některý lidi psa držeji pod krkem - asi se tim dá trochu násilně zajistit, aby čučel pořád dopředu.

A jak to tak popisuju...asi jsem fakt zešílela. Jestli mě by před rokem napadlo, že budu držet psa jednou rukou za ocas, druhou lákat jeho pozornost na piškot a nakonec o tom ještě vést diskuze...a fotit se při tom...a vůbec to řešit

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 21:58
- Nahlásit

Karol
uff, uff, ufff nám to vůbec nejde
Zuzka mi psala, že jestli nám to půjde tak ho mám držet pod hlavičkou - no to teda moc úspěch nemá...když mám piškot nebo sejr tak ho uhlodává tak náruživě že celej skáče a ještě mi jakoby utíká a nakonec stojí čelem proti mně - jestli jsem na něco opravdu nešikovná, tak to bude tohle..Za ocas moc vysoko už jsem od Zuzky taky dostala výtku!
Tak si ti pomalu říkám co jsem si to na sebe zas upletla za bič! a včera vet Bernáška pozoroval v pohybu - klusali s Petrem k němu a od něj - no jako na výstavě...Opravdu bych ti přála vidět, co to naše zvíře vyvádělo! se divím, že vet vůbec něco poznal - malej skákal jak tarbík

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 22:28
- Nahlásit

Tak to máš veselý. Bondík aspoň při tom běhání moc nekraví...
I když mi taky dal - na tý výstavě jsem s ním před "výstupem" zkoušela chvilku běžet a on začal cválat jak magor a skákat do vejšky - a to prosím poprvý v životě na vodítku. Takže jsem to už viděla v kruhu...naštěstí ho to nějak zas přešlo.
Já bych na něj zkusila rychlou chůzi - je přecejen menší než Bondík a i ten vedle mě docela hezky běží, když rychle jdu. Možná by to stačilo a pak zrychlovat, aby si toho skoro nevšim. Jinak ho úplně vidim, jak dostane záchvat radosti - panička běží = budeme se honit nebo bude jiná velká legrace

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 22:37
- Nahlásit

Karol
jak dostane záchvat radosti - panička běží = budeme se honit nebo bude jiná velká legrace
přesně tak - oni se s páníčkem takhle právě honí, takže on pak nadšeně skáče a ještě ho Petr učí štěkat na povel, takže z radosti ještě začne štěkat! Ale jak jsme tak okoukli konkurenci, tak my stejně na přední pozice útočit nebudem - Zuzka tvrdí, že jsme pozdňáci - jako táta, tak nás výhry čekají až tak od dvou let , takže máme na pokoušení se mraky času

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 22:50
- Nahlásit

Jumi
Nevim, jak to vidí Zuzka, ale můj základní a nejsilnější dojem z výstavy je ten, že posuzování psů je šíleně subjektivní záležitost. Pokud tomu psovi nechybí nic zásadního, má předepsaný počet končetin a jiné povinné vybavení, tak se může stát šampionem ani nemrkneš. Možná by se pár lidí urazilo, kdyby si tohle přečetli, tak ať. Ale jak jsem na to koukala, tak třeba jedna fena, radši nepíšu kategorii, která vyhrála se nelíbila nikomu široko daleko na naší straně kruhu, dokonce si tam několik lidí přesně špitalo, kde co má křivý a co prohnutý a tak...ale paní rozhodčí si evidentně nečim získala, pro co pak neviděla to ostatní. Takže pěkně trénujte a ne že nás v tom necháte a do dvou let si počkáte! Takový výmluvy

Já asi jdu spát. Ty se učíš na pátek? Já se právě chci začít učit zítra, protože přes víkend jsme ve Varech u Ondrovejch rodičů, to se bude zas jen sedět, jíst a klábosit...takže se naučim a udělám prd a v pondělí hned mám nějaký kolokvium, kde bych měla odborně pokecat o teorii tlumočení a hned na to učim tři kurzy za sebou, každý jiné úrovně, aby té přípravy náhodou nebylo málo. Hm. Takže jsem měla začít s tím vším už před týdnem. Ach jo.
Tak dobrou. Pozdravuj svoje chlapiska a Bernáška s tím postojem moc nemuč, máte ještě přes měsíc čas! To my máme další exhibici už za necelý tři týdny...

Karol
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 22:55
- Nahlásit

Ještě jsem teď mrkla na rozpis kruhů teď na národce v Brně a je tam chudáček jen 1 pes v dorostu a 3 fenky. To se asi lidem znova do Brna nechtělo, co?
Já totiž pořád čekám na rozpis kruhů na ČB, abych věděla, jaká bude konkurence

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 23:06 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Karol
Ty se učíš na pátek?
Kdyby na pátek! Hodina H je ve čtvrtek 12:30...
S postojem ho nemučím neboj! Zkoušíme to poze jednoudenně tak pět minut - víc by ani jeden z nás nezvládnul Ale řeknu ti, že nejsem trémista a dokonce jsem veřejně vystupovala jako břišní tanečnice, ale teď když si to zkoušíme a já si představim jak jsme v tom kruhu, tak si říkám, že ze mě nakonec na stará kolena trémista bude!

Ale proč sem takhle pozdě lezu!
Jukni sem: http://www.odhraduveveri.cz/website/uvod.htm (přes štěňata - současné vrhy)
Spojní Sven a Chantal - Conny, Caramel a Constance - ta mimča jsou celej Bernáš - že jo!

Jumi
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 14:48
- Nahlásit

Teda holky, já se tu trápím a mrzím s postojem a páník tu potvoru malou vezme a on stojí jak šampión že se na to nevykašlu! Jestli to takhle půjde dál, tak do kruhu Bernášek pošupajdí pěkně s páníkem!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 15:18
- Nahlásit

teda holky, jak to tu pozoruju, tak se s těma postojema pěkně mordíte Já to naštěstí zatím neřeším, ale jsem zvědavá jak takhle v pohodě budu až se budem chystat na tu NAŠI první výstavu...

Karol
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 08:06
- Nahlásit

Jumi
Držím palce, ať ti to dneska dobře dopadne!!!

do kruhu Bernášek pošupajdí pěkně s páníkem
A pošupajdí taky páník s Bernášem??? A dobrovolně?
V Brně nevypadal právě nadšeně...ale zas to mohlo být i horší

ko4ka
jak takhle v pohodě budu až se budem chystat na tu NAŠI první výstavu...
To ti řeknu úplně přesně - v pohodě nebudeš a budeš z toho šílet stejně jako my . A jestli ne předem, tak rozhodně pak v kruhu...i když to ještě neřešíš a výstavu letos už možná nezvládnete, měla bys to s ní občas zkusit, protože na jaře bude pěkně v pubertě a třeba jí nepřesvědčíš, aby klidně stála, když to bude prvně v životě...Nejde teď o to, jak vypadá, ale aby uměla pár minut stát a nechat se sebou trochu manipulovat. Pak už se jen ty naučíš jí dobře postavit a bude.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 12:54
- Nahlásit

Karol
to já to občas zkouším, neboj Ale bude to taky dobrý divadýlko, nedělám si naděje, že by mě slečínka na jaře zrovna poslouchala a byl z ní výstavní šampión Ale výstavku nějakou příští rok snad zmáknem, i když to zatím není moje priorita. Ale na druhou stranu, to žádný cvičák a zkoušky taky nebyly a stačila jedna a chytlo mě to

Karol
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 13:26
- Nahlásit

ko4ka
No, v tomhle jsou právě ty úspěchy zrádný...člověka to chytne...a já se teď bojim, aby ten náš první výstavní úspěch nebyl třeba poslední Ale zas i kdyby, tak co, stejně je ten náš pejsek ten NEJ
A po nedávném extempóre s útěkem je teď zas úplný zlatíčko a i ty aporty snad nakonec zvládne. Začla jsem je teď cvičit hodně jemně, skoro vždycky běhám pro aport s ním a na vodítku a pěkně spolu zase zpátky a jinak ho nechám přinášet jen na kraťoučkou vzdálenost a CELKEM to jde, nebo by to spíš mohlo bejt horší...A u toho mininácviku chci zůstat několik týdnů. Tak uvidíme.
A co máš teď s Chelskou za plány? Kdy další zkoušky?

ko4ka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 14:35
- Nahlásit

Karol
určitě nebyl a půjde vám to, neboj Já mám v plánu s ní taky udělat ten aport a jinak s ní chci udělat ZOP a ZZO a pak příští rok OVVR a na konec canis zkoušky pro "dospěláky", no a samozřejmě během toho příštího roku nějaké ty výstavy
( pokud dopadne dobře předrentgen ), z toho mám obavy, jen doufám, že zbytečný

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 15:33
- Nahlásit

b]Karol[/b]
Tak pan zkoušející dorazil s hodinovým skluzem, takže mu jaksi svědomí nedovolilo dát nic horšího než za jedna - takže supééér!

V Brně nevypadal právě nadšeně...
No prozradím ti na něj jedno tajemství on nechodil do školky, družiny ani školní jídelny - no prostě jeho rodina tu socializaci poněkud zanedbala...Takže vždycky když je v nějákém novém prostředí, tak se tváří jako kakabus... Ale na výstavě se mu líbilo, kupodivu byl nadšenej! On si to vlastnictví bernáše vysloveně užívá, já někdy vůbec nevěřim, kde se v něm bere ta hrdost majitele. Doma to nějak tak neprožívá, ale třeba u veta vždycky všechno říkám já a teď v pondělí se vet ptá co nás trápí a Petr se chopil slova a já jen koukala a čučela...a na tý brokový střelnici - to byla hrdost, tos měla vidět!

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 15:36
- Nahlásit

Karol
Jo přesně takhle to teď děláme také - poradili nám to na RS a ještě jen tak chodíme s dummíkem v hubě a nepřetěžujem, takže trénujeme tak 2x týdně....no tak se to snad zlepší...

Karol
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 23:11 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit

Jumi
Tak móóóóóc gratuluju k jednušce!!!! To na FF se nikdo nestydí tě ani po hodinovym zpoždění vyhodit

S tím aportem - to jsem samozřejmě "okopčila" od tebe a teda od RS. Už jsem fakt ne věděla co, tak jakoby začínáme znova. A jde nám to - takhle primitivně.

U tvého přítele teda zas za všechno můžou rodiče. To je hrozný, takhle zanedbat socializaci!!!, ale přecejen, hlavně, že má PP v pořádku :
Že bychom příště zkusili udělat pokrok a představila bys nás???

Jumi
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 23:34
- Nahlásit

Karol
Že bychom příště zkusili udělat pokrok a představila bys nás???
Jééé promiň - já jsem na tohle nemožná - proto jsem si to taky celou cestu do Brna plánovala a představovala, jak to provedu abych to nespletla a vidíš v tý euforii jsem na to úplně zapoměla!! Tak až se příště potkáme a já zase zapomenu, tak mě pod stolem nenápadně kopni a mě už to docvakne!
Já se konečně dokopala se přihlásit a v neděli jdeme na cvičák
Jo a na ten postoj máme super věc. Zuzka psala, že jestli to vydrží, tak mu mám hlavu rovnat držením pod bradou(ale že to asi nepude) a on je to jediný způsob, jak to s ním jde, že nekraví!

Karol
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2006 08:30
- Nahlásit

Jumi
a on je to jediný způsob, jak to s ním jde, že nekraví!
Tak to je super!!!Možná taky zkusim. Nejhorší je, že ten pes musí na výstavě stát naprosto neúměrně dlouho - teoreticky a správně by měl stát v postoji neustále, když zrovna neběhá. Prp ty mlaďochy je to prostě hrozně těžký
Ale určitě to nakonec všchni (nebo aspoň ti naši dva :lol zvládnou

tak mě pod stolem nenápadně kopni
...no, tím to možná bude, že tam žádný stůl nebyl

Jumi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2006 13:29
- Nahlásit

Tk jsme byli za kamarádkou v Uhřiněvsi a v autobuse jsem se pěkně otrávila! Je to tam 10minut, tudíž pes platí jízdenku dražší než dospělý člověk....Autobus byl narvanej. Pes nastupuje zadníma dveřma, kde absolutně žádné místo na psa není a vlastně, ať ho tam dáš kamkoliv, tak překáží, lidi po něm šlapou a já se cítím jak blbeček, že ho nemám kam strčit! A za tohle chtějí DP dvacku

Karol
naprosto neúměrně dlouho - teoreticky a správně by měl stát v postoji neustále, když zrovna neběhá.
Přesně, taky mi příjde opravdu nereálný, aby takhle Bernáš celou dobu vydržel...To podle mě chce naučit i ten volný postoj, kdy vlastně stojí více méně přirozeně a není to tak náročný. já si totiž ani moc neumím představit, že bych tak dlouho udržela ty zvednutý ruce já sama....

Karol
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2006 13:39
- Nahlásit

Jumi
Mně taky nakonec Eva řekla, ať ho nechám stát co nejvolněji, že třeba ani ten ocas není třeba držet, protože ho jednak drží sám - a to daleko líp, než bych mu ho držela jí a jednak se i on tak líp cítí. Takže já budu asi rovnat jen trochu nohy, to je nutný a pak to nechám osudu...ještě zkusim držení pod bradou, jak se to bude miláčkovi líbit

My jedem teda na víkend pryč, tak si krásně užijte cvičení, snad toho moc nepropásnem a v pondělí snad zas tu ahoj.

Jumi
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2006 13:41
- Nahlásit

Karol
a vy si užíte víkend a moc se tam nepřecpi!

Karol
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2006 13:44
- Nahlásit

Jumi

Slibuju, že se přecpu. Ale jen jednou, protože u mých tchánovců se jí pouze jednou denně, a to pořád. Tchán je šéfkuchař a nejmladšího synátora mají doma velmi zřídka....
A jasně že si taky užijte celý víkend!

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 14:46
- Nahlásit

Tak jsme včera byli u našich na zahrádce a dnes na cvičáku! bylo to supééér a štěnísek tolik, že byli dvě skupinky no aportem se tu chlubit nebudu - to je jasný, ale na konci jsme trénovali výstavní postoj, takže nás konečně skouklo odborné oko a děláme to prý dobře, tak se mi dost ulevilo! Jen ho nemám tak držet za tu bradičku - jenže v tom je ten trik jak ho drapnu za bradu a za ocas, tak má pocit, že není úniku a pěkně stojí no budu ho zkoušet trochu pouštět - máme na to měsíc, tak to snad ještě dopilujeme....

Akorát do Koloděj s náma jela i tchýně, šla tam k nějaké kamarádce a když jsme docvičili, tak jsem ji viděla jak už pobíhá kolem auta! Tak mě to rozhodilo, že jsem vylítla, jak střela a utekla bez zaplacení tak si teď připadám opravdu dost trapně a Evě se nemůžu dovolat

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Zář 2006 23:04
- Nahlásit

Tak mám dojem, že přihlašovat jistého tvora na jakoukoli výstavu nebylo ani trochu rozumné krom toho, že se včera obarvil o ten plot, tak dneska přišel z prochajdy s nějakým humusem na noze - vyklubala se z toho smůla. teď jsem mu to vyčesala a místo smůlovýho fleku tam má lysinku jak hrom!
Vůbec nechápu jakto, že mu tam slezly všecky chlupy nijak jsem mu to nervala, jen projela hřebenem

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 15:13
- Nahlásit

Jumi
ta smůla je pěkný svinstvo... Už jsem ti odepsala na tu canisterapii na tom fóru

Karol
Člen
# Zasláno: 25 Zář 2006 15:47
- Nahlásit

Jsem zas tu, po víkendu o pár kilo těžší a tentokrát i s úspěchem ve škole. Tak aspoň jednu věc můžu odškrtnout.

Jumi
Se máš, cvičení ti hrozně závidim. To Bondík o víkednu zase sežral na zahradě u Ondrových rodičů kde co (už vím že bezinky dělají červenej čumák a černý hovínka, ale neuškodí ), ale po popcornu se mi zdá, že má průjem - tchán má vynikající nápady a pak musel ještě tajně někde něco zbaštit, nebo do něj spíš někdo něco nacpal, protože dnešní ranní dávka bobečků byla asi pětikilová

A s tou smůlou mám docela dobrý zkušenosti - z tábora od ní měl Bond komplet celý břicho, pořád jsme si říkali vyčešem to, vyčešem to...nějak jsme se k tomu ani jeden neměli a ono to asi za týden samo zmizelo. Ani jsem se nakonec nepokusila to vyčesat. Tak nevim, proč by z toho měl bejt Bernáš plešatej

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání