| Autor |
Zpráva |
Karol
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2006 23:31 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit
Ještě jednou na dobrou noc či dobré ráno - už jsem na to přišla, já tam pořád cpala adresu odkazu místo adresy obrázku. Toť vše. Ale zas vim, jaké državy mělo Švédsko v roce 1660. No není to snad mnohem užitečnější
Tak to musíme oslavit ještě jednou fotečkou
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 10:40
- Nahlásit
Dobré pozdní ráno.
Jak to, že tu ty fotky včera byly a dneska nejsou? Asi to vzdám.
Koukala jsem na rozpisy skupin v Brně a je tam jen 6 psů a 9 fen GR (v dorostu). To mě celkem překvapilo, čekala jsem větší nával a i celkově jsem čekala, že tam bude retrievrů daleko víc a ono nějak ne...musím se přeptat někoho zkušenějšího čím to je.
Ten rozpis je tu:
http://retriever-klub.cz/kluboveakce/vystava/pocty psubrno2006.htm#
Mám pocit, že vzhledem k tomu, jak je to malá akce, skoro se nevyplatí jet do Brna jen na "náčum"...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 10:46
- Nahlásit
Karol
tak se na to vykašli, já ty fotečky viděla u tebe na stránkách
Teda a to jsem uvažovala, že bych se tam zajela podívat aspoň na čumendu, když už jsme se nepřihlásili...No, ještě si to rozmyslím a třeba ukecám mladýho, ať tam semnou stejně zajede
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 13:54
- Nahlásit
Karol
Ale vyplatí! teda nám jo! Uvidíme spousta známých a pak si v okolí uděláme nějaký pořádný výlet...Včera jsem o tom s přítelem diskutovala a pak i s mámou, že se jako okolí vyjadřuje, že by na čumendu do Brna nejelo a závěr obou diskuzí je, že když jsme tam jeli na autosalon, tak to všem přišlo úúúplně normální, tak proč né na psy!
Ale je tam těch pesanů opravdu nějak málo
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 13:59
- Nahlásit
Jumi
Tak to když jste tam jeli na auta, tak to je bez diskuze! To na pejsky musíte, i kdyby tam byl jen jedinej! (Totiž Bondík :biglol
Ale stejně jsem na to zvědavá. Zas v takovym komornim počtu to bude pěkně přehledný - 6 psů v kruhu, z toho člověku nejde hlava kolem a udělá si jasný obrázek. Navíc tam nebude myslim ani jeden náš brácha, takže konečně budem jednou srovnávaný s někym jinym než s rodinou. To holky tam myslim jsou od nás snad 3 nebo 4, takže tam to bude rodinná dívčí válka
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:00
- Nahlásit
Jumi
Karol
vzhledem k tomu, jak je to malá akce
těch pesanů opravdu nějak málo
nebojte, určitě bude na co koukat - kvantita se nerovná vždy kvalita a rozhodně je zajímavější sledovat, jak posuzují a co se líbí zahraničním rozhodčím, než na MVP v Letňanech nebo v Ml.B. koukat na těch pár našich, co se opakují pořád dokola.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:26
- Nahlásit
Karol
To si piš, že na Bondíka bychom jeli i kdyby tam byl sám! Páníček se nad Bondíčkovejma fotkama včera pěkně rozplýval!
Ketrin
Taky si myslím! A navícjá se tam jedu kouknout i na lidi, které jinak jen tak neuvidím! Třeba na vás!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 14:41
- Nahlásit
Jumi
Mno tak radši koukej na Borgouše než na mě, na mě není k vidění nic kromě toho, jak se mi budou při běhu v kruhu natřásat špeky.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:06
- Nahlásit
Ketrin
jak se mi budou při běhu v kruhu natřásat špeky
No, to bys musela od Albeře pěkně přibrat, aby se ti mělo co natřásat
Ten běh mi na tom všem taky připadá nejhorší - samozřejmě, jde o psy, ale někdy je těžký se ubránit a nemrknout taky na pánečka, v kruhu častěji na paničku - a někdy je to fakt zajímavý. Tak se pořád vyptávám manžílka, jestli vypadám při běhu hodně blbě a on tvrdí, že "ani ne" a dost možná to tvrdí jen proto, že bych jinak do toho kruhu nešla a musel by on. Jenže on zas vypadá i při pomalym běhu jak maratonec , takže na výstavě psů taky ne zrovna ideálně...
Jumi
Tos mě potěšila. A já si pořád řikám, kde se bere ta překvapivě velká návštěvnost na mých stránkách .
Bondík si dneska pěkně vynahrazuje svou včerejší vzornost - uznávám, včera se choval naprosto mimořádně skvěle, sama jsem se divila. Za to dneska - k aportu sice ještě doběhne, ale kolikrát už ho ani nezvedne, prostě na něj kašle. Já chci opravdovskýho retrievra
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:16
- Nahlásit
Karol
Já chci opravdovskýho retrievra
Já taky!!!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:17
- Nahlásit
ko4ka
P.S. Hlavně ať to nečtou naše chovatelky, co?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:22
- Nahlásit
Karol
no jo no, ale to u nás snad nehrozí, tak v pohodě
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 15:39
- Nahlásit
Karol
ko4ka
A pro mě by se retriever nenašel! a chovatelka ať si to klidně přečte - té už jsem své podezření, že nám prodala zcela jiný živočišný druh tlumočila
Karol
Jinak seš to ale vzorňucha - já na učení ani nechmátla!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 16:26
- Nahlásit
Jumi
seš to ale vzorňucha
No, jenže dneska se zas nemůžu dokopat vůbec k ničemu, takže nad tim budu muset sedět nejspíš celou noc. Místo učení jsem dala akorát pár nových fotek na stránky. Nic užitečnějšího jsem nezvládla...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 20:11
- Nahlásit
tak už jsem se 1/2h učila!!!!
Takže chápete, že si musím krapet odpočnout na netu
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 21:20
- Nahlásit
Jo holky - už dlouho se chci zeptat a pokaždé zapomenu! Čistíte už těm svejm obludám zuby? A jestli jo, tak jak často?
My sme teď čistili uši a Bernášek teda neprojevoval velké nadšení - teda spíš se na mě mezitím co vytřepával vetriderm díval dost pohoršeně
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 23:03
- Nahlásit
Jumi
Zuby nečistíme, uši čistíme pravidelně, protože mu odmalička děsně smrděj
A když jsem mu je čistila těma kapkama prvně, tak jsem se hrozně divila návodu - nakapat, promasírovat, nechat vyklepat...jsem si představovala, jak Bonídka učím povel "vyklepat uši" - a ono ne, on to fakt udělal sám od sebe a napoprvé
A potom si ty uši vždycky vytírá o cokoliv, co právě najde, za zvlášť učinné považuju vytírání na dlaždicích v kuchyni...
Tak jsem se chtěla ještě aspoň hodinku učit...a jak to tak bývá, asi půjdu spíš do hajan. Zítra v metru na to mám ještě asi 10 minut , tak co vůbec řešim, ne?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 13 Zář 2006 23:47
- Nahlásit
Karol
No jasně co řešíš - já to v metru vždycky taky doháním! Dokud jsem bydlela u našich tak to bylo super - 1 a 1/4 hodinky do školy - těch 25 minut co to mám teď je před zkouškama trochu čára přes rozpočet Tak ti zítra budu držet palce! Už taky s učením končím a jdu do hajan, přeci jen mám tu angličtinu od 7:30 a vykopnout se z postele mi dá zabrat!
Bernáš má uši v pohodě - zato Thorin šíleně trpí na záněty a má v nich furt brambořiště...No mně vet řekl, že zuby až bude mít druhý a ono to vypadá, že jsme už definitivně přezubili, tak si říkám, jestli teda už začnem nebo nééé
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 12:00
- Nahlásit
My zatím čistíme jen ouška a to vždycky když tam objevím "nějaký humus" jinak spíš když má zánět tak samozřejmě pravidelně.
Takže dívkata a bratránci, o víkendu nám držte pěstičky a všechny tlapičky. Máme to školení ohledně canisterapie a každý nás přemlouvá ať tu zkoušku ZMP s malou zkusím. Snad si nikdo nevšimne, že neaportuje Zkouška je v neděli od rána, takže jestli mi rupne v bedně a rozhodnu se to s ní jít, tak to bude mazec...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 13:49
- Nahlásit
Tak se opět hlásím po prohrané bitvě - má zkouška o 1,5 bodu
A tady taky není právě nejživějc, co?
ko4ka
Co to vlastně je za zkoušku??? Hned bych ti napsala, ať se do toho pustíš, protože Chelsinka je přece šikulka, ale když vůbec netuším, o co jde...tak ti to samý napíšu, až se to dozvim
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 15:38
- Nahlásit
Karol
je to canisterapeutická zkouška pro štěnda od půl roku věku. Prakticky je to spíš o tom, že ti otestujou psa a ty se s ním můžeš chodit učit už do nějakýho zařízení ( jelikoš neotestovanej pes do zařízení nesmí, tak aby měl papír, že je teda otestovanej ) a platí to do 18měsíců věku psa nebo do složení zkoušky vyšší ( pak takový tý klasický canis zkoušky ), ale vyloženě canis ti půl roční štěně dělat nemůže, takže je to fakt proto, aby mohlo dovnitř a zvykat si na prostředí atd....Nic víc. Na Chelsiných stránkách o tom mám víc, tak se jukni
Ale stejně, pochybuju, že ten můj netypicky atipický retrívr zvládne i tohle základní minimum, tak si aspoň zkusíme jak taková zkouška bude vypadat až to bude na ostro
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 16:13
- Nahlásit
ko4ka
V tom případě se do toho opravdu pusť! Zvlášť pokud se nemůže stát, že by jí někam zapsali, že třeba oslintala porotce nebo tak něco....potom vám nic nehrozí a určitě to jděte zkusit.
Vidíš, já jsem si taky hned říkala, že bych chtěla s Bondem canisterapii zkusit, ale zatim jsem se nezmohla ani na zjištění takových základních věcí. Nojo.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:16
- Nahlásit
Karol
Jéé o takový kousíček a oni ti to nedali - to mě mrzí! Držela jsem všechny palce co mám!
Karol
ko4ka
O Canis zkoušce jsem uvažovala s Thorinem - ta co se každý rok pořádá tady v Praze v Bohnické léčebně mzslím od Helppsa...Thorinovi je 6,5 a konečně se trošku uklidnil, aby takovou práci zvládnul, ale zase nemáme takovou tu poslušnost a tu tam zkoušej docela přísně, tak z toho nakonec asi nic nebude...A Bernáš - to je takový divoký třeštiprdlo, že má na nějakou canisterapii ještě tak 6let času! Nejdřív si to holt bude muset odaportovat a odlítat v terénu, než bude náplní jeho práce ležet, nechat se hladit a podávat pacinku
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:17
- Nahlásit
než bude náplní jeho práce ležet, nechat se hladit a podávat pacinku
Tím rozhodně nijak nesnižuju canis - vím, že pro pesany je to ohromně namáhavá a vyčerpávající práce!
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:24
- Nahlásit
Jumi
Ale to neni na závadu, temperament-jde o to vybrat vždy správného psa ke správnému klientovi. Já dělám canisterapii s flegmou Salinou i s torpédem Brestou... teda teď v těch 6 letech a po 2.vrhu se zklidnila, ale opravdu až teď.
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:32
- Nahlásit
Karol
nevím, asi myslím, že nás ukecaj, aby jsme to šli. Ono zase o tolik nejde, je to pár základních bodů a skoro nic náročnýho, až na ten aport.... Ale jsem na ten víkend celkově zvědavá. Možná tam přespíme, takže chci vidět malou, jak semnou snese jednu noc v chatce ( a taky jak já jí snesu, jelikoš nejsem žádnej zálesák ) a vůbec jak bude fungovat mezi takovou smečkou, co se tam sejde. Takže jestli jí tam něco nesežere a nebo ona tam žádnýho z prcků nepřeválcuje, tak by to mohl být celkem fajn víkend
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:37
- Nahlásit
Jumi
já souhlasím s Ketrin. Chelska taky není žádnej kliďas, je to typický štěndo, takže o tom, že bych počkala až se uklidní nemůže být ani řeč ( kdo ví, jestli bych se vůbec taky dočkala...) a pak se holt uvidí jak se bude vyvíjet a na co se bude hodit. To ještě v půl roce asi nepoznáme, takže bych to s Thordou ani s Bernáškem nezavrhávala Třeba by vás to bavilo
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:44
- Nahlásit
Ketrin
ko4ka
Myslíte jo! Já měla vždy pocit, že tohle dělají slušně vychovaní klidní pejsci a néé lítající tryskopsi!Prostě, že néé každej pes se na to hodí. U Bernáše mám hlavně pocit, že mu půjde ta loveččina - příjde mi takový zapalený a učenlivý a chápavý - no ale na to asi taky možná změním názor, jen co zas vytáhneme toho dummíka
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:46
- Nahlásit
Jumi
hele, zase na slova učenlivý a chápavý dej pozor, já si to o malý myslela taky a teď se občas projeví jak spíš totálně nechápavá a neučenlivá
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 17:50
- Nahlásit
Ale abych jí zase nepomlouvala, dneska jsem na ní koukala jak trubka, jako, že mi asi vyměnili psa nebo co. Jsem s ní byla teď hodinu venku a šlapala jak hodinky. Nevím, co to na mě zkoušela, ale byla jsem tak nadšená, že jsme z toho ještě doma zkoušeli "granulkování" ¨Jen je mi jasný, že když to po ní budu chtít v neděli, že jak na potvoru se mi vrátí moje neposlušné štěně a po týhle super holčičce nebude ani vidu ani slechu
|