| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 22:19
- Nahlásit
My byli včera odpoledne na brokové střelnici a náš kabrňáček byl skvělý žužlal si klacík a ani si nevšimnul, že se kolem střílí!
Zato mi začal zlobit s aportkama - já si říkala, že nám to jde nějak moc snadno, že to až není možný...tak to mám za to!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2006 13:01
- Nahlásit
Jumi
to mi zase včera aportovali jak nezjednaný...........Ale pochybuju, že jí to nadšení vydrží....
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 10:33 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit
Čau holky! Tak jsme doma z tábora a dokonce jsem už zvládla dát fotečky na web. Tak můžete juknout.
Bylo to naprosto skvělý, asi o několik tisíc procent lepší, než jsme si vůbec dovedli představit, a na tom se shodujem všichni tři, takže prostě paráda . Bondík tam měl hned čtyři sourozence, takže bylo celý dny na co koukat (nejradši se okusuje s bráchou Ronym) a taky byl od nich od všech pokoj - až nám to bylo líto, jak nás vůbec nepotřeboval
S aportkama nám blbne všech pět expertů stejně...snad to přejde! Rozhodně už mu to šlo líp,takže to jsou asi nějaký normální vývojový vlny. A hrozně se těšíme, až začnem cvičit se zvěří - strašně se nám líbilo pozorovat velký psy při opravdový práci...
Jsme prostě celý nadšený, natěšený a namotivovaný, tak se nezlobte, když tady budu ještě párkrát možná pět ódy...jen počkejte, za rok budete doufám pět taky
Jen jsem si přivezla ještě horší kašel a rýmu, než jsem si vezla sebou (počasí samozřejmě nebylo nic moc, na uzdravení rozhodně ne, když člověk stojí třeba tři hodiny na kraji lesa, kde to pěkně fičí...) tak doufám, že se teď rychle dám do kupy, abysme mohli na cvičák a na prochajdu s Bernáškem!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 10:49
- Nahlásit
HanuleGR
Máš krásný stránky - já mám taky na estránkách a koukám, jak jsi pěkně obešla nedostatek místa na fotky
Jumiko4kaHanuleGR
Do Letňan se chystáme taky, tak se tam asi sejdem...to už máme 3 dorostence (myslim pejsky) a pak vím ještě o jednom našem bráškovi a asi třech sestřičkách (takže ani Chelsince tam nebude smutno )
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 11:47
- Nahlásit
Karol
paráda, tak snad to vyjde a sejdem se tam! Už se těším, jak si pejsci užijou a my samozřejmě taky
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 11:53
- Nahlásit
Karol
jinak jsem ti jukla na fotečky. To muselo bejt skvělý - tolik pejsků. To by Chelsinka byla totálně ve svým živlu Musíme se na nějakej takovej tábor vypravit taky...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 11:58
- Nahlásit
HanuleGR
tak jak to u vás vypadá? Prosim tě, jak byl označený Charlie v Chlupatém štěstí? Chelsinka měla na zadečku červený puntík. Mám na nějakých fotečkách Chelsinku s nějakým štěnítkem a zkoumám kdopak to byl, třeba to byl právě Charlie
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Zář 2006 13:20
- Nahlásit
Karol
Tak to je super, že jste nadšení! a ódy klidně pěj, rádi si je poslechnem! Naše paní chovatelka Zuzka s Cathy taky jenom chválí a chválí
Tak teď se budeme hlavně moc těšit na to společné venčení a doufám, že se dostaneme konečně i na cvičák! Jinak nechci aby to vyznělo nějak zle, ale jsem ráda, že mrňata všechna s aportky zlobila - alespoň mám jistotu, že jsme na tom stejně jako ostatní Já tu totiž dumala jestli tam náhodou nebudete rovnou skládat OVVR!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 09:37 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit
Tady to teda žije
Jumi oni s těma aportkama nezlobí, oni s nima naprosto kraví. Je to děs. On prostě dělá, jako by neměl nejmenší tušení, co s ním má dělat. Nadšeně se pro něj rozběhne, vždycky až na povel - to nám jde skvělě, ale pak ta zvládnutá část končí. Doběhne k aportku, většinou ho vezme do tlamuly, ale potom....dojde půl cesty zpátky, tam aport vyplivne a buď si u něj lehne, anebo se prostě začne starat úplně o něco jinýho. Ach jo. ; a pak ho taky často vyplivne třeba metr přede mnou a kouká, co dál.
Půjdete o víkendu na cvičák? My váháme, protože tam nebude Eva a asi se nesejde celá skupina prťat. Ale zas ten další víkend jsme na výstavě v Brně a ten další možná zas nebudem v Praze. Tak nevim, aby nám Bondík úplně nezvlčel.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 14:04
- Nahlásit
Karol
Jéé to s tím aportem popisuješ Bondíka nebo našeho Bernáška! S tím cvičákem taky váhám, protože se mi to v sobotu moc nehodí, tak jedině v neděli a příští víkend pořád ještě plánujeme jet očumovat do Brna, takže jsme na to asi jako vy!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 14:24
- Nahlásit
Jumi
Tak dneska to bylo s aportkama zas malilinko lepší. Na táboře jsem se dozvěděla dvě docela dobrý finty - jednak nestrkat mu ruce před čumák, když ke mně běží s dumíkem (protože má asi pocit, že to se na to může rovnou vykašlat, když už mu ho jdu sebrat), takže ruce radši za záda a pokud možno ještě pohladit a pochválit, dokud drží (což se dělá s rukama za zádama špatně...) a druhá věc, když ho vyplivne, tak do toho dumíka kopnout radši nohou, než ho sebrat a dát mu ho do huby. Upoutá se tím trochu pozornost a je ještě naděje, že ho sám znovu zvedne a vyslouží si pochvalu.
To je legrační, myslela jsem, že když je to retrívr, tohle bude hračka. A teď se raduju z každýho kroku navíc a jsem plná nadějí, když to jednou aspoň malinko jde.
A do toho pořád chrchlám a jak ho chválim vysokym hlasem, je to ještě horší a mám z toho dobrý záchvaty kašle.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 14:56
- Nahlásit
Karol
No já si zase všimla, že nejlepší je hodit, povel a pak už úplně ignorovat, mně přece vůbec nezajímá co si s tím blbým dummíkem děláš? A co mi to proboha cpeš, ani jsem si nevšimla, že tu kolem někde běháš - jo tys mi přines dummíčka - ty si šikulááááááááá! když si vzpomenu na začátek července na výcvik s retriever sportem, kde ho nazývali malým géniem kde ty loňské sněhy jsou!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 14:57
- Nahlásit
Karol
ty bys měla zalézt do pelechu s horkým čajem a néé pořád někde aportovat, on to Bondíček chvilku zvládne a ty se pořádně vyležíš!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 16:36
- Nahlásit
Jumi
Myslíš, že bych v tom pelechu měla klid? Když on pořád tak kouká a jediný co pomůže je právě jít s nim ven...
když si vzpomenu na začátek července
No právě - že už to bylo s tim přinášenim lepší a teď je to zas horší. Jen nechápu, proč s tim maji takový problém. Ve všem jinym se mi zatim potvrdilo, že jakmile Bond pochopí, co má udělat, tak to rád udělá - minimálně pro ten pamlsek rozhodně. A nevěřim, že to s tim aportem ještě nepochopil...
A to nevšímání schválně zkusim. To mě ještě nenapadlo.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 5 Zář 2006 17:40
- Nahlásit
Karol
Jejda tak ať kouká, taky se musí naučit, že každej den není posvícení a někdy holt musí přizpůsobit své touhy prozměnu on vám...on to pár dní přežije...nebo mu házej míček z postele u Bernáše to nebylo lepší, ale naprosto supéér...seděl, s povelem vyběhnul sebral přinesl, předsedl a na povel pustil - opravdu předpisově, teda úměrně stáří ale radost pohledět - říkali jak je vlohovej a malej génius a pak....jak tuhle někdo říkal, pak pochopil, že to jde i jinak než chce panička! Ale zas v tom je to cvičení psů, že jo, kdyby jim všechno šlo hned a poslouchali na slovo, tak by zachvíli uměli všechno a nebylo by s nima co dělat a kam postupovat takže jim za ty blbiny musíme byt spíš vděčné ne a navíc si člověk naučí trpělivosti na děti
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:38
- Nahlásit
Karol
Hele kdybyste na ten cvičák šli tak dej vědět najednou to ve mě hlodá, že se pěkně flákáme!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:53
- Nahlásit
Jumi
Určitě dám vědět, mám pocit, že je potřeba se přihlásit nějak do čtvrtka. Tak my se během zítřka rozhodnem. Ale nevim nevim, asi v nás spíš hlodá pohodlnost...
Hele už jste tam někdy byli, když nebyla extra skupina štěňat? Já si pořád nedovedu představit, že by nás přiřadili k nějakejm starším...že by to pak jako pro nás moc nebylo. Ale uvidíme. Ještě zkusim zjistit, jestli nepojede náš brácha Rony.
S tou trpělivostí na děti jsi mě pobavila - úplně se vidim, jak učim děti aportovat
Ale máš pravdu, něco na tom je. Jen mam pocit, že žádný dítě nemůže bejt tak hodný a nenáročný, jako je zatím Bondík. A to jsme si ho brali jako nejdivočejšího z vrhu...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 13:04
- Nahlásit
Karol
Hmmm, tak takovej problém opravdu nemám - teda Bernášek je také hodný a nenáročný, ale je to opravdu rarach rarachovitej a opravdu moc moc doufám, že moje děti budou klidnější! jenže to asi nehrozí protože všechny moje zvířátka včetně želvy a pískomilů - byli vždycky raraši! Jsem na to zvyklá a opak by mě asi dost rozhodil!
Bernie vleze na postel, kam nesmí a štěkne ať se běžím juknout, co vyvedl, co na to říkám! To samé, když rozcupoval koberec - má na to speciální štěk - paničkooozlobííím, co uděláš! A ten šibalský výraz v očích, když do obýváku napochoduje s mojí botou v tlamce
Jednou jsme byli se starší skupinkou a dělali jsme věci - no moc mě to nezaujalo, teda bylo to na nás dost složitý - např. sedět naproti mě, já hodila dva aportky poslala ho pro jeden, který jsem si vybrala on měl přinést a pak se poslal pro druhý....
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 15:33
- Nahlásit
Jumi
To je legrační, přesně tohle "cvičení" se dvěma aportkama jsme dělali na táboře JEN pro ten první aportek šel páneček - jako příkladem, takže pokud možno nadšeně (zpátky jsme ho teda nenosili v puse...)
No a potvrdila jsi mi, co jsem si myslela. Takže já možná zkusim nejdřív od Evy zjistit, kolik by na cvičení bylo štěňat a pak se rozhodnem.
Dneska nechávám Bondíka ať kouká, jak kouká, panička stůně a nikam se nejde. A ono je mu to překvapivě dost jedno. Vlastně celej den chrní, ani si nestěžuje. Že by pochopil? Asi si to pak pěkně vynahradí s pánečkem
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 6 Zář 2006 20:46
- Nahlásit
Karol
spíš jestli si nemyslí, že ho panička konečně jednou neprohání a on si může v klidu schrupnout
Oni pesani, když nemají zaměstnání, tak toho naspí opravdu hodně. psi prý spí až 18 hodin denně!
Tak mi dej vědět jak to dopadlo! Jestli jdete...Ale já dnes mluvila se Zuzkou (naší pí chovatelkou) a stěžovala si na ty naše aportíky a ona říkala ať je teď vůbec neděláme - když mu padá jeden zub za druhým a děláme raději jen poslušnost ¨vše nenásilně a formou hry a hlavně co ho baví, že aport se doladí potom, hlavně ať se mu neznechutí...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 08:52
- Nahlásit
Jumi
ona říkala ať je teď vůbec neděláme
Tak si ušetři nervy a nech to rozčilování až na později Nám už zuby nepadají a žádnou změnu jsem nezaregistrovala
I když abych nekecala tak se mu MOŽNÁ o něco líp ten dumík drží. A koupili jsme teď teprve ten půlkilový (dřív jsme měli 250g a ten už ho tak strašně nezajímal...) a zvládá ho docela v pohodě. A že by ho to přestalo bavit, to myslim nehrozí, on se u toho totiž pán docela slušně baví . Narozdíl od nás
Cvičák stále nevíme, pánečci od bráchy se neozývají, Evě budem volat odpoledne.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 10:08
- Nahlásit
Karol
No my používáme o,5kg od půle července. Měla jsem ho doma už kvůli Thorinovi a ten malej se mi kvůli pár týdnům nechtělo kupovat a když ho Bernášek unesl, tak co...no já si včera všimla, že plive i tenisák a večer jsme uprostřed obýváku našli plyšáka a hned vedle zub, tak ho to asi opravdu bolí...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 10:46
- Nahlásit
Jumi
Tak domluveno, na cvičák půjdem, jen ještě čekám na termín. Kromě nás tam bude Rony a nakonec možná i Eva s Dorčou, protože je nemocná, a tam kam měla jet asi nepojede (samozřejmě Eva, ne Dorča ) A taky si nakonec řikám, že třeba bude štěňat dost, protože ještě chodí labíci Bali a Gaston a kdyby přišli nakonec všichni, bude nás ažaž.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 11:31
- Nahlásit
Karol
No já bych právě mohla jedině v tu neděli - chjo chjo nějak nám to pořád nevychází!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 11:33
- Nahlásit
Karol
Jo a co s tím venčením?Příští týden se chci učit na zkoušku, tak budu doma a mohli bychom se nějak srazit!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 11:54
- Nahlásit
Jumi
Ale ono to možná bude v neděli - to se přece ještě neví!
Příští týden se taky musim učit na zkoušku, i když teda určitě nechci . Takže se můžem dohodnout na nějakou oddechovou procházečku. Mě docela láká ta vaše Hostivařská přehrada, takže bych klidně přijela za váma. Ještě uvidíme, jak to dopadne se cvičákem, že bysme se domluvily tam. Já mám zkoušku ve čtvrtek, takže mně se to hodí od pondělka do středy. A v pátek už taky ne, protože v sobotu je to Brno, tak radši dáme klídek a budem minimalizovat rizika
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 12:58
- Nahlásit
Karol
No já ještě termín nemám, ale je to člověk, kterýmu řeknu a on mě vyzkouší, tak si řekni ty!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 13:13
- Nahlásit
Jumi
Tak cvičení bude v sobotu, teď mi psala Evička. Takže to asi nepůjdete?
To venčení - co třeba v úterý? A myslela jsi spíš dopoledne nebo odpoledne? Já tim obvykle dělím den, takže chodim před obědem. Třeba v 11 by mi to přišlo dobrý, ale jestli chceš radši až odpoledne, tak je mi to jedno a můžu taky.
Musim teď zaběhnout do města a vyřídit spoustu věcí, tak budu zas až navečer.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 15:07
- Nahlásit
Karol
Dobře tak klidně v úterý v 11h! Nám je to jedno, jsme doma a můžeme kdykoli S tím cvičákem mě to mrzí, ale co se dá dělat a stejně s těma jeho zubama....Tak hlavně že se uvidíme a kluci se budou moct vyřádit a třeba se od vás něco přiučíme! Třeba výstavní postoj, ten už budete mít jistě bravurně nacvičený, když vás čeká to Brno!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2006 22:11
- Nahlásit
Jumi
Tak já budu počítat s tím úterkem a ještě si to upřesníme. A na výstavní postoj se netěš, fakt mi to nejde. Snažim se Bonda naučit v klidu stát a nechat sebou manipulovat. To každý den chvilku trénujem a trochu to už zvládá. Ale jak ho postavit do toho výstavního, to mi je fakt záhadou. A Eva říkala, že u štěňat je nejlepší nechat je stát víceméně volně, jen třeba trochu srovnat nohy. Tak uvidíme. Oni snad ti rozhodčí taky vědí svoje, ne?
To spíš se mi zdá, že se nějak od včerejška trochu zlepšil ten aport. Ale nechval dne...
|