Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Karol
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 22:39
- Nahlásit

ko4ka

Ahoj!
Jasně že si nás můžete dát na stránky! Bude nám ctí (Samozřejmě jsem si nejdřív zkontrolovala, jestli je tvoje pejsinka na nás dost krásná (A je! ) A zkonzultovala to i s Bondíkem...třeba budete jednou potřebovat těch ženichů víc...
My tam zatim žádný kámoše nemáme, tak budete u nás první, jo?

Jumi
To jdete už v září normálně na kyčlíky? To je nějak hrozně brzo, ne?

ko4ka
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 22:45
- Nahlásit

Karol
No, to Bondík taky prošel důkladnou kontrolou, jestli by se slečně vůbec líbil, ale ona je to prostě ženská, takže prej čím víc ženichů a kamarádů, tak tím líp

Jumi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 22:48
- Nahlásit

Karol
jdeme na RTG především loktíků a když už bude malej pod narkózou, tak rovnou necháme udělat i předrentgeny kyčlí, ať víme jak na tom jsme...
na oficiální posouzení kyčlí je ještě brzo to se myslím může až v roce, ale přesný věk nevím.

Jumi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 22:49
- Nahlásit

Karol
ko4ka
Tím chcete nznačit, že nám tímto jako Bondík leze do zelí!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 22:50
- Nahlásit

Jumi
no jo,to víš, Chelsinka si přece musí mít z čeho vybírat

Jumi
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 22:58
- Nahlásit

ko4ka
teda teda takhle mladá a už taková přelétavka - na tomhle světě už na lásku asi moc jedinců nevěří...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 23 Srp 2006 23:04 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Jumi
to víš puberta a hormony, ona z toho vyroste. Holt musí potkat toho pravýho
Ale ne, Bernášek je jasnej manžílek, tenhle sňatek už je domluvenej
Ale dneska jsem se rozhodla, že nechám Chelsce udělat asi taky ten předrentgen kyčlí a loktů a k tomu asi celkový vyšetření krve, abych věděla jak na tom jsme...

Karol
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 09:44 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit

Bondík teda určitě nikomu do zelí neleze, neb to nemá zapotřebí Takovej šampón!
Já myslela, kdyby třeba při Éčkové vrhu už bylo těch opakovaných úspěšných spojení Chelsky a Bernáška moc....nebo byste dali třeba na jeden vrh pauzu, že by jako zaskočil

A stěma předrentgenama...já nevim, je to fakt nutný? Mně přijde každý uspání psa trochu divný a dělat to takhle jen abyste věděly...
Ale slyšla jsem, že to posuzování je dost ošemetná věc, že to dělá hrozně málo doktorů a je třeba si hodně dobře rozmyslet, kterýho vybrat. Nedá se to totiž žádným způsobem změnit - resp. člověk se může odvolat, když třeba nesouhlasí s tím, že jeho pejskek má trojkový kyčle - ale po tom odvolání a přezkoumání z nich často nakonec jsou čtyřky...takže já se na to netěšim a do toho roku klidně počkám. Platný je to opravdu až po dovršení jednoho roku. Fakt je, že to musí bejt hrozně smutný, když pak ty výsledky jsou mizerný a pejsek je třeba tak tak k uchovnění... to by mě hodně mrzelo, protože Bondík je TAK úžasnej, že by to prostě měl předávat dál

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:15
- Nahlásit

Karol
Tak jestli to je takhle a Bondíček chce jenom zaskakovat, tak to teda v tom případě jo to souhlasíme - přeci jen se Bernášek nemůže strhnout, že?

Já jsem z toho taky celá nesvá a narkózy se bojím, protože náš starší pejsek při ní dostal tonickou křeč a to byl opravdu nic moc zážitek, to jsem jen stála otočená ke psu zády a bulela....
Bohužel ale máme k těm loktíkům své důvody - Bernášek měl nějaké růstové potíže a minulý vrh Cathy nedopadl dobře, takže se chceme přesvědčit, že je vše v pořádku...u kyčlí je to více méně jedno, kdy na to přijdeš ale u loktíků čím dříve tím lépe....Já jsem na ty nohy navíc dost přecitlivělá protože Thorin je ani ne rok po operaci a přišli jsme na to hodně pozdě, takže už má kloub velmi poškozený a dokonce mu v části zcela chybí chrupavka...
pokud bych neměla tyto důvody na předrentgen bych se taky vykašlala...
Co se posuzování týče tak každý klub má svého posuzovatele a ty musíš mít nohy posouzené od toho ve kterém klubu chceš uchovnit, takže na výběr opravdu člověk moc nemá...

Já navíc o uchovnění vůbec neuvažuju, nevím, co by se muselo stát abych změnila názor. Bernáška mám od přítele místo mimča, chci s ním hlavně pracovat - tedy věnovat se retriever sportu a možná loveckému výcviku a výstavy si ozkoušíme a uvidíme...buď nás to bude bavit a budeme na ně chodit a nebo ne...

Bernášek je taky TAK užasnej, ale o tom, že by to měl předávat dál mám své pochybnosti....

ko4ka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:46 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Karol
Jumi
NO jo, moje princezna potřebuje toho nejlepšího takže by se Berník nebo Bondík měli snažit
Kdyžtak se daj kluci prosřídat, aby se nestrhal ani jeden

ko4ka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:56
- Nahlásit

Jumi
ty nechceš dát Bernáška uchovnit, proč?

ko4ka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:58
- Nahlásit

Karol
A jaký ty máš s Bondíkem vlastně "chovatelské a mimochovatelské" plány?

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 11:15
- Nahlásit

ko4ka
A proč jo!? ZR běhá po ČR šíleně moc, jen se podívej kolik je v tuhle chvíli CHS kde mají štěňátka a kdyby chtěl každý to svoje uchovnit a produkovat štěníska....
Navíc je to ohromná zodpovědnost a já chovu nerozumím, neumím správně propátrat Bernášův rodokmen ani rodokmen případné fenky, tak abych eliminovala veškerá rizika na minimum...navíc Bernášek v rodokmenu problémy s lokty má...Já mám psa po operaci loktů a vím jaké to je a nikdy bych si neodpustila, že jsem někomu způsobila stejné trápení...

kdo to neprožil nedokáže si představit jaké to je když se jeho 6ti letý pejsek nemůže zvednout aby se napil a ty mu musíš pomáhat a neví jaké to je když se musíš rozhodnout mezi tím pustit ho zvodítka a udělat mu tím tu největší radost za cenu toho, že se večer bude belhat, nebo ho prostě nepustit...

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 11:26
- Nahlásit

je to věc každého, jestli bude produkovat štěníska svým psem či ne...a jak dalece tomu rozumí.Já nechci aby to vypadalo, že tu někoho osočuji - jen já za sebe bych před sebou neměla čisté svědomí....
Navíc se říká, že první krytí psa hodně změní...nevím prostě netoužím po tom mít po Bernáškovi štěňátka...

ko4ka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 12:15
- Nahlásit

Jumi
jasně, to chápu

Karol
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 12:50
- Nahlásit

Jumi
ko4ka

Čau holky!
Tak ze všeho nejdřív si musim snad prvně postěžovat na to naše zvíře!!!! Nechala jsem ho dvě hoďky doma, jako vždycky zavřenýho v "pracovně" (budoucí dětský pokoj). JEŠTĚ NIKDY nic nezničil, takže jsem myslela, že je na něj spoleh. Ale to, co tady vyved dneska! Celá podlaha plná rozkousanejch papírů (barevnejch, protože učim jazyky a v barevnejch papírkách se vyžívám), k tomu jedny skoro snědený průhledný desky (jo igeliťáky, to je jeho vášeň) a navrch hned za dveřma napůl snědená moje učebnice švédštiny!!!kterou mám půjčenou ze školy...teda měla jsem a musí se objednávat ze Švédska.

Ale jinak je to poklad Musela jsem se tu na chvíli sama zavřít, protože bych ho jinak asi fakt praštila, ale když vim, že je to naprosto marný, tak to samouzřejmě dělat nebudu. Ach jo.

Tak teď jestli ještě bude zájem o šíření jeho genů, můžem pokračovat v diskusi

My to máme jasný. Rodiče jsou šampióni, to je daná věc a povahově i vzhledově super. Povahově myslim, že už teď můžu říct, že to je skvělej pes, fakt jo, prtože jsme ještě nepřišli na jedinou situaci, která by Bonda vyvedla z míry (zkoušeli jsme na něj ledacos v rámci socializace...a vždy zachoval klid až nás to překvapilo. A co se vzhledu týče, zkusíme výstavy a uvidíme. Pokud to bude průměr, tak na to asi kašlem, ale kdyby se měl například výrazně potatit, proč nepokračovat v Brucově kariéře, že?

A jinak, já bych s nim asi chtěla dělat canisterapii - to mi přijde velmi užitečný, prospěšný a navíc nejmíň náročný, když uvážim časem rodinu a tak. Ondra by rád záchranařinu, ale na to myslim nebude čas - včera jsme si řikali, že asi až s nějakym dalšm psem, až budem mít třeba velký děti (zatim nemáme ani ty malý, takže je to úvaha velmi nadčasová)

Karol
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 12:55
- Nahlásit

Jsem se nějak rozepsala
Pardón

Jumi
V tom případě ten předrentgen samozřejmě chápu a budem vám moc držet palce.

ko4ka
Ještě jsem si uvědomila, že jsme málem měli doma brášku - oni se ty naše mrňata narodily dva týdny od sebe, takže samozřejmě CHS Chelsičky byla u nás taky ve výběrovym řízení! Ale pak jsme byli ještě nedočkavější a hlavně se nám možná nechtělo jet tak daleko...

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:30
- Nahlásit

Karol
My máme také maminku i taťku šampiony a jaké - on CHS Od Hradu veveří je také velmi proslulá, Sven je import ze Švédska a Cathy slaví úspěchy jak na poli pracovním a výstavním a je šampionka - oba mají kyčle i lokty v pohodě a to i v přímé linii jsem nenašla žádný problém....
jenže jde o to a tomuhle moc dobře rozumím, protože jsem bioložka, že tohle opravdu bohužel nic neznamená a jak jsem zjistila a to ne úplně oficiální cestou sourozenci svenova tatínka na tom nejsou nejlépe a něco obdobného se vyskytlo i v nepřímé linii ze strany matky snad nějaký bratr pradědečka Cathy či co - nevím přesně já se v tom zas tak nevrtala....prostě je to strašně komplikované a že rodiče jsou zdraví šampioni je sice pěkné, ale...(tím myslím ty naše)

No tak to je Bondík poklad! to bernášek je ničitel a spoleh na něj rozhodně není - hlavně ty moje nejoblíbenější sandálky, ty jsem obrečela...

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 13:55
- Nahlásit

Karol
Jinak to samozřejmě nemá být ani v nejmenším snaha jakkoli vás odrazovat. naopak vám fandím a držím palce ať máte také doma také malého šampionka a dělá vám jen a jen radost...
Tohle vše jsou jen důvody proč se chovatelství zříkám já!
Jediné čeho bych se ve vašem případě bála je to, že zlaťáků je opravdu hodně a tudíž je konkurence velká a vy máte ještě hendikep v tom, že je spousta Brusinek, tudíž spoustu jich odpadne kvůli příbuznosti....

Karol
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:05 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit

Jumi

Jojo, s tou konkurencí máš rozhodně pravdu. A kdo ví co bude. Možná bude všechno jinak - my se vrhnem do budování rodinného hnízda a budem třeba spíš prověřovat naše geny než ty Bondíkovy....a Bond zůstane naším soukromým rodinným šampiónem. My jsme si ho pořídili ne místo miminka, ale před miminkem, aby až bude miminko už byl vychovanej a věděli jsme, co od něj čekat (dneska mi ukázal, jak dobře už ho znám , a jak jsou podobný úvahy naivní)

Takže jestli to dobře chápu, Bernášek bude vlastně obětí tvojí deformace z povolání nebo tak nějak

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:22
- Nahlásit

Karol
My jsme si ho pořídili ne místo miminka, ale před miminkem, aby až bude miminko už byl vychovanej a věděli jsme, co od něj čekat
no my ho máme tak na půl před a místo miminka

tento rok s přítelem oba končíme VŠ máme před sebou diplomku a státnice....
Takže na miminko prostě moc brzo - to potřebuje jistotu a zázemí a my ani nevíme, co s náma za rok touhle dobou bude...navíc co se týče peněz Bernášek holt příjde o něco levněji.... - takže to je to místo miminka
Druhá věc je, že náš starší je rodinný a tudíž se o něj s našima střídáme a to je hrozné - když je u nich a ty příjdeš dom a nikdo tě nevítá! Takže jsem moc toužila mít pejska který by byl se mnou pořád, který by mě každý den vítal o kterém bych si rozhodovala sama (tedy jasně že s přítelem)...a kdzž jsme se nad tí zamysleli, tak jsme dospěli k závěru, že je teď taková poslední příležitost a že není na co čekat...Protože pak už doufám bude mimčo a to už musí být pes velký vycvičený a spolehlivý (jako u vás). Takže u nás to šlo vlastně docela rychle a vše se seběhlo fofrem - rozhodnutí, že teda psíka ano, rychlé hledání na netu....
no jak si to tu popisovala, tak to u nás mělo dost obdobný průběh jako u vás a i u nás tak trochu rozhodl datum odběru

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:25 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Karol
Takže jestli to dobře chápu, Bernášek bude vlastně obětí tvojí deformace z povolání nebo tak nějak
vlastně asi částečně jo, protože některým věcem holt rozumím a pak se s nima moc zabývám stresuju atd. viz. ty nohy...kdybych o tom nic nevěděla tak to neřešim, protože teď už je několik měsíců v pohodě a mohli to být opravdu jen růstové problémy, které jsou prý velmi časté a normální, ale ve mě to holt hlodá!

Karol
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:44
- Nahlásit

Jumi
Tak už to vidim...dva dokonale vychovaní zlaťáci, dva kočárky...a my

Promiň, těžko se to dalo bez podrobností pochopit jinak, když jsi napsala, že máš Bernáška od přítele místo miminka...teď vidim, že jste na tom podobně jako my. Manžel sice už pracuje, ale já pořád studuju a protože si pořád vymejšlim nesmysly a měnim obory, tak asi ještě pár let studovat budu....takže čekání s miminkem až po státnicích jsme vzdali a já se prostě jednoho dne stanu studující mamčou.

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 15:31
- Nahlásit

Karol
Tak už to vidim...dva dokonale vychovaní zlaťáci, dva kočárky...a my
musím se přiznat, že mě taky hned napadlo, že to vypadá, že bude s kým na mateřský chodit venčit
a kde vy to na tom proseku přesně bydlíte...my bydlíme na Hájích vlastně hned na metru...takže kdyby jste to neměli na to Ládví nějak daleko, tak by to bylo super....

jinak já jsem na mimčo natěšená a pořád si říkám už aby to bylo...jenže teď budeme mít jiné starosti, ale plán je, že za dva roky...(rok dokončit školu a rok v nějaké práci) ale vzhledem k tomu, že se asi vrhnu na Postgraduální studium, tak budu nejspíš taky studující matka
Hlavně když nás má kdo živit

Karol
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 15:50
- Nahlásit

Jumi
No, my bydlíme na tzv. Starym Proseku - jestli to tu trochu znáš, tak je tu docela známá vyhlídka na Prahu a okolo rodinný domky. Takže Ládví sice není za rohem, ale počítám, že za nějaký půlrok už s Bondíkem nebudem muset tak moc myslet na to, aby se neuťapal, u Bernáška nějaký ten měsíc ještě na vrch - a pak už s nima můžem i na pořádný túry (a ne lanovkou nahoru a lanovkou dolu, jak jsme to museli dělat letos na dovče...), takže cesta na Ládví nebude problém a k tomu taky jezdí autobusy...
Máte v okolí nějaký koupání? Tady je to vyloženě bída s nouzí a musí se autem až ke Brandýsu...

A na mimčo zatim zas tak strašně natěšená nejsem, ale vim, že to v tu pravou chvíli přijde. Kéž by pak bylo tak hodný jako Bondík

ko4ka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 17:55
- Nahlásit

Karol
No vidíš, já se taky rozhodla šířit Chelsinčiny geny - pokud teda bude zdravotně OK a bude se líbit na výstavách, takže třeba by to ty naši šampióni mohli dát jednou dohromady Když sis nevybrala našeho bratříčka. Mně to právě časově se školou vycházelo tak akorát, tak proto CHS Chlupaté štěstí, tu cestu jsme nějak přežili....
Já už když jsem si jí kupovala, tak jsem si říkala, že bych po ní štěndo chtěla a mamka taky ( až jí doslouží její vodicí pejsek Jack ). Fakt, že je zlatíček hodně, ale uvidíme jak a co bude, to je ještě daleko a záleží na tý naší příšerce. Když to nedopadne, tak to holt nedopadne, pořád to bude pes "postelový" a doufám, že i canisterapeutický. V září skládáme asi ZMP zkoušku u Cantes, takže držte palečky.

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 18:04
- Nahlásit

Karol
V tomhle Háje miluju - z jedné strany Hostivařský lesopark a Hostivařská přehrada a z druhé strany Milíčovský les se spoustou rybníků a když chce člověk na výlet tak hodinku (ani ne) pěšky do Průhonic.... takže koupání i příroda - super

Co se Bernáška a uťapání týče, tak jsem dlouho pátrala, jak se štěníska smí nebo nesmí kvůli kloubíkům zatěžovat. dočetla jsem se, že nesmí jednotvárný pohyb - běh u kola a nebo chodit běhat, ale jinak že nevadí, že si štěně řekne samo...polehává posedává...
Takže ten náš hyperaktivák chodí každej den na alespoň 2h procházky a v neděli jsme šli na výletě na Karlštejnsku 12km a malej z toho nijak zvlášť unavený nebyl....s Petrem jsme si nejprve říkali, jestli ho nehoníme moc, jenže on jak má pohybu míň tak doma dělá takové psí kusy lítá jezdí po břiše mlátí sebou o nábytek atd. že jsme došli k závěru, že je pro něj mnohem bezpečnější delší procházka než ho nechat takhle blbnout doma, kde by si ještě něco vyvedl....

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 18:12
- Nahlásit

Karol
Kéž by pak bylo tak hodný jako Bondík
Panebože hlavně ať naše miminko v žádném případě není takový hyperaktivní ďáblík jako Bernáš!

ko4ka
Fakt, že je zlatíček hodně, ale uvidíme jak a co bude,
u feny je to něco jiného než u psa u té konkurence vadí max v tom, že by vám doma mohlo zbýt štěně, ale když se rozhodneš, že štěníska chceš tak si krycího psa vždycky najdeš...kdežto pes je více méně odkázán na to jestli ho nějaká CHS osloví....
Říká se, že chovná fena nemusí být žádná šampionka, je důležité aby byla dobrá matka a předávala dobré zdraví na otce už jsou ovšem kladené jiné nároky...

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 18:30 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

ko4ka
ono uvidíš jak jste s Bondíkem příbuzní, protože Bernieho prababička a praděda z matčiny strany jsou i Bondíkovi prababička a praděda z matčiny strany

ko4ka
Člen
# Zasláno: 24 Srp 2006 18:34
- Nahlásit

Jumi
No tak uvidíme, jaká bude Chelska v dospělosti......
Akorát mě právě štve to rozdělování nároků na otce a matku. Fence stačí takový ten "základ" na uchovnění, ale psi se více využívají na práci a výstavy.....Nevím, proč je to tak

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání