| Autor |
Zpráva |
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 18:35
- Nahlásit
Jumi
No, tak když je to tak, tak budeme jedna velká šťastná goldení rodinka
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 18:38
- Nahlásit
ko4ka
tak koukám že vítej mezi příbuznýma Alex Od Hradu Veveří je přes matku bratr s naší mámou Cathy od Hradu Veveří - tzn. obě máme v rodokmenu Cora Scandinavia Finland a ta má stejné rodiče jako Dora Scandinavia Finland, která je babičkou Bondíka
holky já se snad na to chovatelství dám začíná mě to čuchání v rodokmenech bavit
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 18:41
- Nahlásit
ko4ka
psi se více využívají na práci a výstavy
to je asi o majitelých - co kdo se svým psem dělá...navíc chápu že když si někdo zaplatí výstavy nebo zkoušky a pokaždý mu peníze propadnou, protože se fena rozhárá, tak ho to asi omrzí, já bych se na to asi ze vzteku taky vykašlala...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 18:44 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Jumi
Já právě slyšela dost takových názorů, že psi jsou na práci a výstavy lepší a feny jsou prostě "jenom" na chov....
no jasně, nějak se zabavit musíš
I když, jak to tak sleduju, tak to s Bondíkem ani s Bernáškem by štěnda asi nešly co nebo už to tak příbuzný není ? Pověřuji tě novou funkcí : Koordinátor v psích rodokmenech!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 18:58
- Nahlásit
ko4ka
no asi nešli - snaha je o co nejmenší příbuznost a my tři jsme příbuzní poměrně hodně...
ale nejsem chovatel a nerozumím tomu...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 19:00
- Nahlásit
Jumi
taky se mi to tu zdá poměrně dost příbuzný....No nevadí,tak štěnda nebudou no
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 13:34
- Nahlásit
Aha, tak to jestli jsem to dobře pochopila, tak naše babičky jsou sestřenice - nevim, do jaký míry se na tohle hledí a jestli se výběru kouká jen na přímou linii předků nebo i na sourozenecký vztahy - ale asi by to nebylo úplně ideální. Ach jo. Tak to asi máme po sňatcích .
Tak to asi nebude úplně jednoduchý, protože v Čechách je sice zlaťáků hodně, ale pořád ještě je ta země tak malá, že jsou zřejmě všichni příbuzný. Tak Jumi, můj závěr je skoro opačný - nevim, jestli to chovatelství spíš nevzdáme
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 14:24 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Karol
já bych to nevzdávala hned při prvních neúspěšných námluvách S tímhle by nám měl umět poradit poradce chovu, kdyby to bylo už fakt kritický
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 21:55
- Nahlásit
Karol
ne já myslím, že Bondíkova a Bernieho babička jsou sestry - tedy naše se jmenuje Cora a vaše Dora Scandinavia Finland, takže z jiného vrhu, ale vzhledem k tomu, že mají obě oba rodiče stejné, tak se jedná o opakované spojení....takže sestřenice jsou matky Sarah a Cathy
což je teda příbuznost pěkná...naši kluci jsou skoro bratranci
s Chelsou má Bernie stejnou prababičku (u Chelsy od otce a u nás od matky) - Coru Scandinavia Finland - tedy sestru Bondíkovi prababičky Dory - takže Sára je sestřenice Chelsinýho dědy z otcovi strany
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 22:02
- Nahlásit
jinak vím, že se u psů nějak počítá procento příbuznosti a to musí být co nejmenší, tedy v jednotkách, sice nevím jak se to dělá ale myslím, že v případě nás tří by to teda bylo číslo dost vysoké
Takže zdravíme skoro sestřenku a téměř bratránka!!!!!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 22:06 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Jumi
teda, koukám, že sis na tom zkoumání dala záležet....
Já koukala na databázi juniorů a zatím neuchovněných GR a chovných psů GR a našla jsem u hodně pejsků nějaký příbuzenstvo, sice přes nějaký koleno, ale bylo to tam ( hlavně co se týče Alexe od Hradu Veveří a Coru Scandinavia Finland )..... Naštěstí jich ještě dost příbuzných nebylo, ale lehce mi to otrávilo odpoledne...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 22:24
- Nahlásit
ko4ka
to se nenech otrávit v té databázi je minimum psů....asi si budeš muset spíš najít stanice - v uchovněných psech - kde mají nějaké nepříbuzné a ty pak sledovat, odchovy a na výstavách a tak...
Chovatelství je prostě řehole a komplikovaná věda a spousta hodin hledání v rodokmenech a zkomámí, kde kdo měl jaké zdraví a kde kdo nenapsal, že ten a ten příbuzný na tom byl se zdravím zle...
Prostě věc, které se hodlám ušetřit a navíc je tohle podle mě práce především chovatele feny...
Teď se tím ale asi nemá cenu nějak trápit - to tak za rok nejdřív a to už o tom zase budeš vědět mnohem mnohem víc
Ve světě psů o tom vychází moc pěkný seriál....
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 22:31
- Nahlásit
Jumi
celkem tě chápu, že tě to nepřitahuje Ale na druhou stranu, mě by to možná bavilo, dneska jsem si to zkusila tak na nečisto, projela jsem jen pár pejsků a na nějaký zkoumání a závěry je opravdu ještě brzo...
Jednu dobu jsem si Svět psů a Pes přítel člověka kupovala,ale to už je hodně dávno, asi zase začnu
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 22:43
- Nahlásit
ko4ka
určitě o tom budou i nějaké knížky - myslím, že jsem nějakého průvodce chovatele viděla v knihovně, když jsem si půjčovala Školku pro štěňata
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 01:11
- Nahlásit
Holky, já jsem úplně mrtvá. Zítra vyrážíme na tábor, Bondík má asi rýmu, tak doufám, že to nějak přejde...a jdu spát.
Takže za týden se tu zas sejdem a můžem dál rýpat do rodokmenů.
Pozdravujte bratránka i sestřenku
To jsou teda překvápka
P.S. Užá vás mám obě v odkazech na stránkách, doufám Jumi, že neva.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 14:41
- Nahlásit
Karol
Rozhodně neva
Teď už si pěkně užíváte na táboře! Myslíme na vás, škoda, že jsme nemohli jet taky! Alespoň se tam seznámíte s naší mamkou Cathy...
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 11:26 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Jumi
ahoj, tak co Bernie? Já jsem v kontaktu s jedním moc dobrým vetem, který u nás dělá RTG kyčlí a jsem s ním domluvená na předrentgenu ( ale psal, že až kolem 8 měsíce, že dřívější snímkování může způsobit chybné diagnózy ), takže čekám a doufám, že jsme v pohodě. Vy doufám taky.
Předevčírem se mi náhodou podařilo narazit na stránečky Chelsinýho bratříčka Charlieho a už jsem v kontaktu s paničkou, takže veliká radost a mám ještě stránku na jejich brášku Chipsyho... Jen škoda, že nemůžu najít všechny Chelsiný sourozence z vrhu
Mám pro tebe a Karol takovou informaci, pořád mám v hlavě tu Třeboň..Asi nám finance nedovolí si tam udělat ten prodloužený víkend, jak jsme původně plánovali, ale možná se přece jen přihlásíme na tu výstavu....Ještě nevím, na 100% to budu vědět až v průběhu září, ale pokud to okolnosti dovolí, tak bychom se tam přivalili jak velká voda Jen nechci vidět, jak se Chelsinka bude "předvádět" po 2,5 až 3 hodinách v autě....
Jumi a Karol
A nebo uvažuju i o tý mezinárodní výstavě v Praze 18.-19.11, jdete tam? Pro nás je to blíž, takže by to bylo přijatelnější na cestování než do Třeboně...
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:31
- Nahlásit
Ahojky, zdravím všechny nadšence pro Zlaťáčky! Hlásím se do party, mám skoro půlročního pejska GR a je to bráška Chelsinky od ko4ky , když budete mít chuť jukněte na www.charliechlupatestesti.estranky.cz, ještě bych vás chtěla poprosit o vaše zkušenosti popř. o radu ohledně kulhání v takto ranném věku (kolem 5.měsíce). Pajdá nám pár týdnů na přední nožku a názor veta byl,že by to mohlo být spíše jen rychlým růstem, že by to mělo samo časem přejít. Přidáváme Alavis. Pokud jste někdo měl nebo máte podobný problém, dejte prosím vědět, HanuleGR
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 14:55 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
HanuleGR
takže konečně tady na diskusi oficiálně zdravíme brášku!
My Alavis teďka začneme dávat, paní Maříková nám říkala, že až od půl roku, podle vetky nejlépe jen když začne kulhat a někdo dává už od začátku, takže každý nám říká něco jinýho ..... Půjdete na předrentgen? Já se rohodla, že my asi jo. Bylo nám řečeno, že to bude nejlepší v těch 8 měsících, takže jsem zvědavá. Doufám, že to u Charlíka bude fakt jen tím růstem a samozřejmě držíme pěsti, aby to bylo dobrý...
A začínám uvažovat o té výstavě v Praze, takže se tam možná potkáme, pokud tam vyrazíme
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 17:22
- Nahlásit
Co se kloubní výživy týče - vyrábí se dva druhy - jeden je určen zdravím psům, bez potíží jako doplněk stravy a prevence - např. Artican - ten dáváme my Bernáškovi, druhý je určen už pro psa u kterého se nějaká obtíž vyskytla (ale lze dávat také jako prevence, nic se tím rozhodně nepokazí) - např Alavis, Caniviton, Artidual atd. to dáváme Thorinovi....
Co se kulhání týče tak to opravdu může být jen rychlím růstem, ale já bych to nepodceňovala....nerovnoměrný růst loketních kostí může způsobit odštěpení korunního výběžku kosti loketní, ten zde pak dráždí a kloub poškozuje, stejně tak to může být panostitida...jestli tedy mohu radit, dávala bych teď malému kloubní výživu - Alavis a jestli se to během 3týdnů nezlepší, rozhodně bych si vyžádala RTG, tím se nic nepokazí a pokud by se jednalo o výše uvedené problémy je dobré je odhalit co nejdříve, než dojde k nevratnému poškození kloubu...
K té kloubní výživě - moje kamarádka, chovatelka GR a veterinářka dává kloubní výživu už v době odběru štěňat až do 1roku věku. Já bych to po tom co jsem si všechno o tom nastudovala a co jako bioložka o kloubech vím, také vřele doporučovala a u zdravého psa zvolit např. ten Artican...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 17:23
- Nahlásit
HanuleGR
Super stránky! Charlie fešák
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:48
- Nahlásit
Jumi
Ahojky, Charlie děkuje za poklonu
Také moc díky za rady ohledně těch kloubů, na rtg půjdeme se vší pravděpodobností příští týden, náš vet má do neděle dovolenou...My dáváme Alavis od 3. měsíce, nejprve Alavis+MSM, teď Alavis kloubní výživu + Alavis single. Ještě se zeptám, dělá se rtg předních nožek také pod narkozou?Nebo to není třeba... Upřímně řečeno,mám z toho docela vítr, si nedovedu představit, aby takový prcek už byl na tom špatně s chozením, ach jo, šmudla malej, snad bude v pohodě...
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:54
- Nahlásit
ko4ka
Ahojky, děkujeme za přivítání No paní Maříková nám také říkala, že to není třeba hned od začátku, ale že to určitě neuškodí, tak jsem začali ve 3. měsíci a kolem pátého stejně začal kulhat... na předrtg asi nepůjdeme, půjdeme příští týden s předníma haxnama a kyčle nechám tak v roce a půl, pokud nebude mít problémy...No na výstavu přijeď, aspoň v tom nebudu sama ) Paní Maříková také jede. Už mám poslanou přihlášku,1. uzávěka je 10.9., to je to za 250,-Kč při té druhé je to dražší...kdyby se něco semlelo a nejeli bychom tak to není zase tak hrozná ztráta...ještě se musíme objednat na stříhání, nějak na to zapomínám...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:36
- Nahlásit
HanuleGR
Bohužel veškeré RTG kloubů se provádí pod narkózou a tvé obavy naprosto chápu, mně je taky blbě při představě, že mi budou uspávat to moje maličkatý miminečko, ale nedá se nic dělat...Takže bych ti poradila dvě věci - existují dva druhy narkózy, ta první horší se píchne a pes se z ní pak sám probouzí, je levnější, ale psům po ní bývá hůř, pak existuje ještě jedna dražší - asi za 500kč, ta se pejskovi píchne a po zákroku se mu píchne probuzecí injekce, psi ji snáší mnohem lépe a není jim po ní blbě - tak si raději připlaťte tu druhou...Druhá věc kterou ti chci poradit je to, že když už pejsek bude chrundit, tak není nic jednodušího než mu udělat RTG i kyčlí, takhle to plánuji já, budeme vědět, jak na tom je a pokud to bude vypadat blbě, tak už ani na žádné ofiko posouzení nepůjdu a nebudu ho zbytečně znova uspávat...
Vy se chystáte na výstavu do Letňan?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 09:48
- Nahlásit
HanuleGR
já jí nechám udělat předRTG kyčle a možná možná i lokty a asi jak u Jumi, když to bude blbý, tak po roce už nepůjdem...Ale já doufám, že bude v pohodě a třeba bude Chelsinka i chovná a bude moct mít jedny miminka. Budeš ho teda nechávat stříhat? Já asi budu muset ukecat jednu ženskou, co tu stříhá psy.Sice říkala, že GR v životě nestříhala, ale podle obrázků s popsaným postupem to snad zmákne... Ještě nevím ke který uzávěrce to pošlu, záleží jak budou peníze, jen doufám, že to zaplatím a ona se rozhodne v listopadu hárat.....to bych jí asi zaškrtila
Jumi
A ty se s Bernáškem chystáš do Letňan?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 10:00 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
ko4ka
jo právě teď razím na poštu už to mám vše v obálce zalepené jen to poslat
Takže jsem se upsala do Třeboně, kvůli rozhodčím a pak do Letňan, že je to v Praze, tak by byl hřích nejít...
teď ale musíme pilovat ten postoj - což mi pořád nějak nejde a běhání na výstavním vodítku - asi mě klepne k čemu jsem se to podvolila!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 10:15
- Nahlásit
Jumi
já to mám oboje taky v obálce, teď otázka co pošlu...Zatím nadějnějc vypadá ta Praha, Třeboň spíš ne jak jo. Tak my výstavní vodítko už máme, ale nevím jestli nebudu muset pořídit ještě nějaký širší, tohle je ta 3mm šňůrka a co se týče pohybu na výstavní vodítku, tak o tom radši nemluvím vůbec
|
HanuleGR
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 12:51
- Nahlásit
Jumi
Na rtg kyčlí se mi zdá ještě dost brzy v půli roce...tu přední chci rentgenovat jen kvůli tomu kulhání...kolik tak stojí to rtg nevíš tak orientačně? Narkozu snad přežijeme, spíš se bojím toho výsledku
Do Letňan mám už poslanou přihlášku, ale je otázka, jestli tam vůbec pojedeme, uvidíme jak na tom bude Charlie...byla by to naše první výstava, hlavně to máme nejblíž, tak ho nemusíme vláčet na první zážitek 3 hodiny autem...trénujeme postoj, běhat na výstavním vodítku jsme ještě nezkoušeli, ale vzhledem k tomu, že si s vodítkem rád hraje, to bude asi horror ))ještě, že poslouchá na ,,pust" ale zoubky nechce ukazovat...pořád mu vyndávám všechno možné co najde, tak se mu nechce otvírat kušna )
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2006 13:05
- Nahlásit
HanuleGR
když jsem se ptala, tak mi bylo řečeno, že cena RTG v dnešní době je 680,-. Jinak Chelska si taky ráda hraje s vodítkem, takže nás tam bude trapčit víc, jestli tam pojedem
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2006 22:17
- Nahlásit
HanuleGR
Nás stá lRTG kyčlí a loktů s narkózou v Českém Brodě + podrobné vyšetření a konzultace 1500kč....
Na kyčle brzo není, naopak se říká, že vše kolem kyčlí se rozhoduje v době, kdy je štěně ještě u chovatele, takže v tomto majitel už nic neovlivní...naopak může hodně pomoci loktům a u těch mi vet říkal, že je nemá cenu uspěchat, protože ve 4měsících to může vypadat ok a v 6ti to už může být ko...dokonce prý měl případ 5ti měsíčního štěněte, co už mělo v lokti artrozu
|