Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
ko4ka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 11:41
- Nahlásit

Ketrin
díky

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 12:33
- Nahlásit

Tak tahle si užíval Bernášek s Bodíkem v Brně!

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 12:41
- Nahlásit

ko4ka
Proč vlezlí my jsme také v Brně jen očumovali!

Karol
Na vodítko ho nedávej - my to udělali s Thorinem a zůstal na něm až do 4 let jak píše Ketrin upevňuj pořád přivolání! Puberta je moje noční můra, ale minulé úterý byl zase Bondíček strašlivě hodňoučkej, tak třeba jen dneska neměl den
Mně zase Bernáš na cvičení s RS (cestou na místo cvičení) utekl s jiným psem - taky jsem zapoměla píšťalku...Byl v tahu asi 3 minuty a když se vrátil, tak jsem pochopila, že se milostpán odskočil osvěžit do rybníka! Ale v si, že zmizel dost pozdě, tak nevím, jestli mě vůbec slyšel volat...

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 12:47
- Nahlásit

A kdopak je tohle?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 12:48
- Nahlásit

Jumi
Nějakej chudáček hubenej a týranej v kleci
btw. - všimla sis tam těch štěňat v ohrádce na prodej? To se nesmí...

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 12:55
- Nahlásit

Ketrin
No štěňat v ohrádce jo - ale nějak jsem nezaregistrovala, že jsou na prodej!
Nějakej chudáček hubenej a týranej v kleci
Chtělo by to najít majitele a pěkně mu od plic říct, co to s pejskem dělá!

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 12:58
- Nahlásit

Karol
Já bych na ten cvičák hrozně ráda šla s váma a k Evičce - ale opravdu můžu jen v neděli v sobotu se nemám jak dopravit a nevíš, kdy to tenhle týden bude?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 13:00
- Nahlásit

Jumi
nějak jsem nezaregistrovala, že jsou na prodej
Tos asi viděla nějaký jiný. U těchdle byla na ohrádce cedule, že jsou ihned k odběru, levně atd. Byli to fleti. Chudinky malý ještě ani nemohli být pořádně naočkovaní, krčili se tam... Jak někde v tržnici. Pokud vím, tak v propozicích každé výstavy je, že na výstavě je zakázán prodej štěňat.

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 13:10
- Nahlásit

Ketrin
Aha to co jsem viděla já byli zlaťáčci....tak to by potom ale měl nějak zasáhnout pořadatel...

Karol
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 13:15
- Nahlásit

Jumi
My zrovna tenhle víkend asi nepůjdem, ale štěňat teď chodí spousta (včera asi 10 štěňat a 3 dospěláci),takže o společnost není nouze. Myslím, že termín se ví vždycky až ve čtvrtek a správně by se měli lidi hlásit Jindře, která rozděluje skupiny a celý to plánuje. My se teda vždycky hlásíme přes Evu a ta nám dá vědět, kdy cvičení bude. Ale zkusila bych být tebou včas kontaktovat Jindru a říct jí to - vždycky to asi na neděli nepůjde, ale když to bude vědět, určitě to trochu zohlední a třeba to bude většinou v neděli. Anebo zkus zavolat Evě a poradit se s ní, - třeba náhodou někdo jezdí z vašeho konce Prahy a vzal by tě (když dojíždí někdo i z Liberce...). Ale rozhodně to zatím bylo tak půl na půl soboty a neděle, takže neboj, minimálně občas to určitě vyjde.

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 13:34
- Nahlásit

Karol
no mě ta sobota nevychází tenhle a příští týden a pak už snad zase jo! S Evou už jsem se jednou o tom radila - prostě mám napsat, že chci v neděli a se štěňaty, nebo že mi je jedno kdy ale s Evou - no prostě co chci a oni se pokusí to nějak udělat! a když nejdete vy tak už je mi celkem jedno, se kterýma štěnísama budeme...

Karol
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 14:10 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit

Jumi
Ketrin
Jste-li tu!!!!!!!Potřebujem první pomoc! Bondík se říznul - na procházce a úplně divně do přední nohy jakoby do holeně (či kousek nad zápěstí), takže je to myslim o dost lepší než do tlapky. Vůbec o tom neví, je to tak 1cm dlouhá ranka, mně přijde docela hluboká. Co dělat? Tím že je to asi 10cm nad zemí, tak to má i čistý, tak já bych to jen vyčistila dezinfekcí a nic? Nebo to mám zavázat???Nebo jít dokonce k vetovi???Poraďte.Dík K.

Karol
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 14:28
- Nahlásit

Tak když tu nejste, nastříkala jsem mu to dezinfekcí. Má oranžovou nohu, tak snad to zabere. Teda zabere....není na co, tak snad to zdezinfikuje
Bondíka to každopádně asi urazilo, nevim, co jinýho ten pohled mohl znamenat.

Zajímalo by mě, kde a o co k tomu vlastně přišel, protože má jakoby i uříznutí chlupy přesně rovně nad tou ránou. Takže to vlastně muselo bejt děsně ostrý a mohlou to dopadnout možná i hůř. Téda, první zranění. Zaím jsme měli děsný štěstí!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 14:35
- Nahlásit

No jestli to není na šití, tak bych to vyčistila a zázračně prý na hojení ran působí tinktura z aloe. Právě mi to v sobotu líčila kamarádka, že se jí fena na kachnách v rákosí pořezala asi o nějaké střepy a hrozně rychle se jí to zahojilo.

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 14:36
- Nahlásit

Karol
Jejda! Nevím jak to vypadá, ale kdyby to bylo na šití, tak to asi i sama vyhodnotíš na šití! Tak ho teď ale nespouštěj z očí, ať si to hlavně nelíže, protože tím se dá napáchat hodně škod!Jinak bych to nezavazovala, ať to dýchá a třeba to potom vydesinfikuj ještě jednou - ono se to potom rychleji hojí! a strupy klukům mažu panthenolem...

Prosím, jak dlouhé je to výstavní vodítko? Asi si ho udělám sama. Nebo myslíš, že je to blbé dělat si ho sama?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 14:36
- Nahlásit

A všimla sis co dělal - kde se to stalo? většinou si rozříznou packu - polštářek... ještě že si nepřeřízl nějakou šlachu!

Karol
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 14:46
- Nahlásit

No, nakonec jsem pro jistotu zavolala na veterinu, kde mi paní doktorka velmi podrobně popsala, jak mám poznat, jestli je to na šití nebo ne a vzhledem k tomu, že ta rána je vodorovná, tak se sama nezavírá a naopak se rozšklebuje, takže si asi pro nějaký ten steh zajedem. Takhle malá ranka se prý šije rozhodně bez umrtvování, tak by to nemělo být tak zlé. Ještě uvidíme, Ondra přijede nějak za chvíli, tak pak vyrazíme. A pak už má službu náš doktor (teď tam nebyl), tak ten určitě poradí. Kdyby se to stalo mně, asi bych na to dala takovou tu stahovací mašličku, která tu ránu právě uzavírá, jenže to asi u psa nejde.
Ten doktor je hodně rozumnej, takže když to půjde jinak, určitě šít nebude. To pak určitě využijem nějaký to aloe na hojení.

A kde se to stalo právě vůbec nevím, mám jen tušení - v jednu chvíli Bondík asi proběhl nějký střepy, protože to zacinkalo jako sklo, ale na dálku jsem viděla jen dvě nerozbitý sklenice, tak jsem si oddechla, že nic...ale možná tam střepy byly, příště s mrknu. Lidi jsou fakt prasata.

Karol
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 14:49
- Nahlásit

Jumi
To vodítko má 115cm + asi 45cm poutko na ruku, takže ten základní provázek 160cm. A jestli máš nápad jak a z čeho, určitě si ho udělej sama. Já když jsem si uvědomila, co jsem za 160 korun koupila, tak mi to přišlo dost hloupý. Výrobní cena tak 20 Kč.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 14:50
- Nahlásit

Karol
A vždyť šití není žádná tragédie. jeden dva stehy na pacce udělá v místním umrtvení, narkózy netřeba. Bresta když jí byl rok a půl tak dostala od Sali výchovné seknutí (nechtěla se jí podřídit - jediný konflikt, co za ty léta spolu měly) - asi 1 cm rána pod okem. Bez narkózy by to šít nešlo, tak to doktor stáhl takovou svorkou a vypadala jako pankáč s piercingem. Jizvičku tam má dodnes.

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 14:58 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Karol
Šití se neboj - doktor to umrtví a Bondík si ani nevšimne! Akorát ho pak opravdu budete muset hlídat aby si nevyndal stehy (oholí mu chlupy a to pak svědí a stehy taky trochu svědí) a asi dostane límec....to se mu asi moc líbit nebude! Já ho ale psovi dávala, jen když jsem ho neměla na očích...
Ale třeba to na šití přeci jen nebude - my jdeme k vetovi dnes na 16h na kontrolu s nohama, tak nám taky držte palce, ať je to ok! My na vás budeme taky moc a moc myslet a napište, jak jste dopadli!

cherry
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 15:10
- Nahlásit

Jumi
Loni se mi pes taky řízl do nohy (ostn.drát) takovou skobu. Nešili jsme to , ale každý den převazovali - dávali jsme stanovací obvaz - ten co lepí - a ještě náplasti. Spotřeba velká, ale krásně se to zahojilo. Když s ním šla dcera na kontrolu, tak vet mu ustřihla tu odumřelou kůži a pejsa ji v nestřeženém okamžiku sežral .

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 15:14
- Nahlásit

cherry
Náš pes si rozřízl nohu v rybníce - límec nám tenkrát nedali - na noc dostal košík, ale ten si do rána sundal a vyndal si 2 stehy z pěti

cherry
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 15:19
- Nahlásit

Jumi
Náš na tom obvaze taky usilovně pracoval, o to lépe jsme mu to převazovali. Na konci už byla technika vytříbená, takže si to nesundal. Ale každý převaz těžce prožíval - lehl na bok a pro jistotu strachy usnul. .

Karol
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 16:18
- Nahlásit

My jsme dopadli skvěle!!!!!!!
Nešilo se, pan doktor prohlídnul, vyčistil, zhodnotil a propustil do domácí péče. A to vše si nenechal zaplatit, takže za nás mohu definitivně říct, že jsme měli na veta zatracený štěstí
Naštěstí to nezasáhlo žádný kloub ani šlachu,takže dobrý a prý se to samo zahojí. Ani na to nemáme dávat žádny mastičky, jen dizinfikovat, když to nebude suchý. A bondík si to nelíže (zatím), takže to vypadá, že jsme měli štěstí. Uf.

Jumi
Myslíme na vás a držíme palce, aby byly nožky v pořádku!!!

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 16:58 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

jupííííí jupííí jupíííí
My jsme také dopadli skvěle!!! Máme ohromnou radost! RTG se odkládají po prvním roce života! Nožky vypadají prý dobře, nevypadá to na žádný problém! Sice je vytáčí ale prý je to na hranici dobra a zla - tedy vytáčí, což není optimální, ale ne zas tak, aby to způsobilo problém! pan doktor byl velmi potěšen, že se nožky tak moc zlepšili, říkal, že čekal, že to bude vypadat úplně jinak! tak teď se jen modlit a ť se to nepokazí a ať se to dál takhle lepší!
A víte co - sám od sebe nám řekl, že nám musí udělit pochvalu, jak se o Bernáška skvěle staráme! Má prý naprosto ideální postavu - žádný přežranec!
Tak doufá, že se uvidíme až po tom roce věku a nebo až na přeočkování....a já taky doufám!

Karol
Ketrin
Holt máme holky dneska u těch vetů všechny tři štěstí na ty lepší varianty! Musíme si pogratulovat

Ketrin
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 17:05
- Nahlásit

Jumi
Karol
Sláva!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 20:08
- Nahlásit

Jumi
Karol
tak gratulujem, ještě, že je to dobrý

Karol
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 20:26
- Nahlásit

Jumi
Tak to je úúúúúžasnýýýýýýýýý!Máme zdravýho bratránka!
Asi byl dneska dobrý den...ani Bondík už pak nezlobil a o tom poranění ani neví. Tak je to všechno OK.

Jumi
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2006 21:44
- Nahlásit

Karol
Radost máme velikou ale definitivně vyhráno ještě nemáme, jak si sama říkal mezi 5-8 měsícem je období největšího růstu a v téhle době se může ještě lecos zvrtnout....

Jumi
Člen
# Zasláno: 19 Zář 2006 12:57
- Nahlásit

Tak jsem se asi zbláznila! Právě jsem se přihlásila na zkoušku, na kterou toho moc neumím a mám přijít ve čtvrtek po obědě! Uff, budu muset začít něco dělat!

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 18 . 19 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání