| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 18:00
- Nahlásit
ko4ka
Uvidíš, že se princezna vytáhne a předvede v nejlepším světle!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 18:12
- Nahlásit
Jumi
a tak i kdyby ne, tak jí hlavu neutrhnu....Ale mohla by no, by jsme si pak machrovali, že už máme taky nějakou zkoušku
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 18:24
- Nahlásit
ko4ka
že už máme taky nějakou zkoušku
Jak jako TAKY pokuď je mi známo, tak na téhle naší bratránko-sestřenkové diskuzi nikdo žádnou zkoušku se štěndem nemá!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2006 18:31
- Nahlásit
Jumi
no právě, by jsme byli první
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 14:39 - Změnil/a: Karol
- Nahlásit
Jumi
Tak jsem si říkala, jaká jseš aktivka s tím retriever sportem...a prozkoumala jejich stránky....no, to se to aktivuje, když máš cvičení pod nosem, co?
Hele a to je úplně normální cvičení? Jako že tam budeš chodit místo Kolodějí? (Vzhledem k dostupnosti bych se ani nedivila )
Ale asi budeš vědět víc až po prvním zážitku. Tak se pak určitě poděl.
A jak si tak hezky s Ketrin vychvalujete nosy svých miláčků - Bondík má buď pořád rýmu, nebo to s tím nosem nějak neumí. Pořád něco schováváme a hledáme, ale stejně mám pocit, že jde spíš očima. A dneska, jak jsem to tady o Bernáškovi četla, hned jsem to musela vyzkoušet - schovala jsem mu hračku (právě ten provazovej uzel, co je důkladně proslintanej a děsně smrdí) pod nějakej hadr, aby jí neviděl. A Bondík? Strašně snaživě hledal, prozkoumal všechny skrýše, kde už někdy něco bylo schovaný a pak to úplně nešťastnej skoro vzdal a kňučel na mě...a jakmile jsem to trochu poodhrnula, že kousek vykukoval, hned ho měl. No, vždyť to řikám, že chci opravdovskýho retrievra
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 15:28
- Nahlásit
Karol
když máš cvičení pod nosem, co?
My už jsme na cvičení s RS byli a to ve štěněcí skupince ve stromovce - to ještě Bernášek aportoval naprosto suprově a jako 3měsíční tam strčil všechny ty půl roční do kapsy. Kačka Zelená z něj byla na větvi a tam dostal to přízvisko malý génius!No ale máš pravdu - že když to máme 5 minut od baráku, tak bychom byli blbí tam nechodit, hlavně když to stojí celé 2 stovky na rok...Ale já se tam přihlásila už v době, kdy jsem o této super výhodě ještě neměla tuchy, protože jsem loni o RS četla ve Světě psů a děsně se mi to líbilo. Navíc Petr je trochu cíťa a mrtvé zvířátko vedle svý sváči v lednici by nevydejchal, tak jsem si říkala, že to je taková adekvátní náhrada za lovecký výcvik, který bez mrtvolek nejde...no naštěstí se to vyřešilo a mrtvolky nám bude uchovávat Péťa od naproti, takže zkusíme obojí!
Hele a to je úplně normální cvičení? Jako že tam budeš chodit místo Kolodějí?
S RS jsme prostě normálně cvičili aportíky ale do Koloděj chci chodit taky...doufám, že mi to bude vycházet lépe než do teď!
Pořád něco schováváme a hledáme, ale stejně mám pocit, že jde spíš očima.
Tak to je jako Thorin, jak už jsem to tu popisovala, používá nos až když je nejhůř!
Jinak to co děláš s Bondíkem mi na poprvé příjde trochu těžké...Já zásadně začínám mlskou, protože to je ta největší motivace a navíc např. piškot je dostatečně malej, aby ho zase neviděl a musel čuchat, nebo kostička sýra ve vašem případě a klidně fakt malá aby ji neviděl moc dobře oni psi nepohybující se předměty vidí fakt blbě, takže kostka sýra na koberci...Taky mu to nepřikrývej ale strč třeba pod stůl ale tak aby na to lehce mohl a zprvu opravdu jasná a zřetelná místa a ty podle toho jak mu to půjde ztěžuj...pro začátek je opravdu moc těžké aby zvedal nějaký hadr a je možné, že to najde ale neví co s tím a jak hadr dát pryč a to ho mate! Taky když mu schováš ten sýr, tak on tam pak bude ještě vonět a při dalším pokusu ho mást, tak měň místností a já když se blíží, tak místo lidského přihořívá víc nebo míň jásám a místo samá voda povzbuzuju hledej!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 15:44
- Nahlásit
Karol
Tak jsem si to právě potvrdila! Četla jsem knihu kde paní svoje nové psy testovala tak, že je posadila a dala jim čekej položila na zem suchar a přikryla ho hadrem...pes tedy viděl a věděl, kde mlska je, dala volno, jen jeden ze psů z té smečky co měla odsunul - odhodil hadr a mlsku snědl...
Tak tomu jsem teď podrobila oba naše psy! Bernáš zuřivě čuchal přes hadr a pak ho pomalu opustil a hledal okolo něj...Thorin čuchal a mlsku přes hadr vzal do huby a snažil se jí sežrat i s hadrem!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 16:42
- Nahlásit
Jumi
To já s tím hadrem zkoušela jen dneska a poprvé! Jinak samozřejmě jasná místa a jednoduše. A hračka je pro Bondíka rozhodně motivující dostatečně, protože hledá dost nadšeně. Ale prostě šmejdí po místnosti a kouká. Ale když myslíš, zkusim to s tím sýrem. Bondovi to určitě vadit nebude
Hele a ten RS ještě cvičí ve Stromovce, nebo už ne?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2006 17:39
- Nahlásit
Karol
Je to ta druhá Pražská skupina vedená Katkou bývalou Zelenou nyní Faltusovou - ta má štěňátka ve stromovce jinak chodí do Šárky a okolí...Napiš ji mail a uvidíš je moc milá! Ale až po 1.10. teď se ji z mailu vrací taková ta odpověď, že tu bude až po 1.10. Ono se teď přes prázdniny necvičilo nikde a začne se zase až teď na podzim.
Jinak jsme si už našli výlet po výstavě a to hrad Veveří - uznej, že tam už jen kvůli Bernáškovi musíme! A je to tam odtud za rohem!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2006 17:47
- Nahlásit
Karol
Ještě jednou šíííílená gratulace k vašemu velkolepému vítězství!
A jak dopadla odpolední soutěž?
My jsme jeli na Veveří - je to nádherný hrad, odtud jsme chtěli jít asi 7km trasu, ale Bernášek byl nějaký zničený, tak jsme se vydali k domovu a teď tu chrní, jak medvěd!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 11:59
- Nahlásit
Jumi
Dík!Vůbec jsem to nečekala - teda, malá naděje samozřejmě byla a říkali jsme si v duchu, že by byla legrace jen tak napoprvé vyhrát, ale že to vyjde...Je to prostě pašák . A hlavně pan rozhodčí byl fajn, že mu za mojí neschopnost neubral...jen máme v posudku, že musí ještě doplnit výstavní trénink.
Odpolední soutěž "dorostenec výstavy" vyhrála Dorča. My byli jakoby 3., ale za to už se nic neuděluje...Ale možná by i to dopadlo jinak, kdyby si Bondík nepostavil hlavu a už se prostě vystavovat nechtěl. Byl vzhůru od půl šestý ráno, celý den na chvilku neusnul a soutěž byla asi ve čtyři odpoledne. Takže byl zřejmě úplně hotovej a začal nečekaně před rozhodčím ustupovat a hrbit se, jako že se bojí (což vypadalo fakt divně...). A byl to náhodou tentýž rozhodčí, co ho před tím posuzoval, takže měl asi pro Bondíka už trochu slabost - nechal mě tam s ním šaškovat a přemlouvat ho hrozně dlouho, vyloženě mu chtěl dát šanci, ale nešlo to. Stála u toho Radka Bursíková a ještě mi pořád říkala, ať to nevzdávám, já už byla vyřízená a kdykoliv to vypadalo, že už si stoupne a chvíli postojí, tak si Bond lehnul rozhodčímu k nohám ...sice hezký, ale ne scela vhodný Tak jsem nakonec hrozně ocenila i to, že jsme nebyli poslední, ale jen 3. Každopádně naše rodinka Aurea Rosa měla dobrý den a Evička ohromnou radost. A teď co s tím pohárem...vždycky jsme si říkali, že poháry doma nechcem, že je to kýč...a teď abysme založili poličku...
Co dnešní Retriever sport? Bond zase dneska šíleně nepředstavitelně kravil s aportama...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 18:35
- Nahlásit
Karol
Co dnešní Retriever sport? Bond zase dneska šíleně nepředstavitelně kravil s aportama...
Tak cvičení bylo super - byli jsme tam 3 hodiny. Petra nám ukázala co a jak se dělá! Všichni jsme tam byli poprvé a my bezkonkurenčně nejmladší!Aportíky nám samozřejmě nešli a hlavně z vody, kde předtím někdo nalámal chleba kachnám, tak si dokážeš představit, co Bernášek vyváděl - ostatně si to i viděla na vlastní oči! Nějakej dummík mu může být ukradený! Na suchu vyběhne vezme - poponese, ale na - jediný co pomáhá a to vymyslel páník, že to člověk nebere jako aport, ale jako štafetu - tedy zdrá co může tím ho Bernáš i s dummy dožene a já to převezmu za běhu jako štafetovej kolík - super metoda nééé mám ho tedy podporovat v nošení a na kravení má prý ještě nárok....
Hlavně taky přijela Zuzka a byla na výcviku s náma byla z malýho děsně unešená jak je nádhernej - hlava a že už neni vyhublej (ach ta úleva) a jak je na něj hrdá - no po včerejšku jsem přesně tohle potřebovala slyšet a dost mi to zvedlo náladu!Že má chovatelka dojem, že se vyvedl...Akorát z toho že umí na pac a ťap střídavě zvedat pravou a levou packu - reagovala dle mého málo euforicky - tedy jen, že cirkusácký triky by nám šli Tak to ho do třeboně budem muset naučit ještě něco efektnějšího!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 18:39
- Nahlásit
Z Dorči mám náramnou radost - musím se přiznat, že je to moje favoritka od prvního pohledu...Má ten nejroztomilejší feňulkovský kukuč takový něžný a moudrý - ale asi to bude taky rarach co o ní vyprávíš
Jenom jsem si říkala, že v té Třeboni by ti naši kluci nemuseli být v kruhu zrovna vedle sebe - jak jsem je tak v Brně pozorovala, že se mastěj jen se zahlédnou
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 19:04 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Ahoj holky! Tak hlásím, že jsme dneska složili zkoušku ZMP!!! Všechno za plnej počet - 10 bodů, krom čeho jiného než aportu, ten měla za 6, ale za jakých okolností, to vám musím popsat Jsme nastoupili na poslušnost. Rohodčí se mě ptal jestli chodíme na cvičák, říkám že zatím ne, ale že se chystáme. Tak mi všechno poradil co a jak a vyrazili jsme. Chůze u nohy naprosto na pohodu - co by ne, když za všechno dobře co udělala dostala piškotek a pak přišel ten kritický okamžik a to APORT. Říkám, je to v háji. Pan rozhodčí se mě ptal jestli máme něco na aport, tak ukazuji naši plyšovou kočičku, kterou 2 hodiny před zkouškou tak zuřivě tahala a hrála si s ní ( tak jsem si naivně představovala,že tu by mohla TŘEBA podat ), fajn, pustím jí z vodítka, odhazuji ho v dál a začínám psici dráždit čičinou, ani to s ní nehne, takže rovnou hlásím, že mám retrívra neaportovacího, takže proto stejně nepůjde. On ať to zkusím. Dobře. Odhazuji čičinu v dál a vysílám malou. Nezklamala. Na čičinu se vyprdla a mazala za naším kámošem Dingem, který se tam byl coby mimino socializovat. Ukradla mu provazový uzel, kterej nechtěla vzít před tím pomalu do huby, ale jelikoš ho teď měl on, tak ho chtěla taky. Využívám příležitosti a volám : Chelsí aportíček, podej, ke mně, tak je hodná. Chelska nabírá směr ke mně a já plna nadějí čekám co bude. Nic, no, kus předemnou ho vyflusla a slavnostně doběhla. Říkám, kašlu na to, vyběhnu a za podpory pana rohodčího mažu pro uzel, dráždím jí s ním, odhazuji, opět zavělím, aport podej, ke mně ta je hodná a odbíhám od štěněte...A co se nestane, bere ho do tlamy, běží ke mně a předává mi slavnostně uzel. Nejdřív nechce pustit, ale za piškotek uzel vymění a ten jí pak taky za odměnu vracím. Pan rohodčí škrtá nulu a píše nám za šest
Ostatní jako po másle, však machňat se a papat piškotky umí, tak co by ne. Smradlavej hadr očuchala, reakci na hluk v podobě pet flašky plnou šutrů přešla jak nic a s rohodčími se mazlila jak o život. Říkám jí, holka, to je zkouška přesně pro tebe
Teď máme certifikát, který Chelsku nazývá "canisterapeutický pes" a paničku "certifikovaným CT psovodem".
Byl to fajn víkend a už se těším na příští rok a na další zkoušky, kterou spolu uděláme a mám v plánu nejen OVVR nebo working, ale i zkoušky ZOP a třeba i záchranařinu a agilitu na cvičáku, prostě nás to chytlo A ještě musím malou pochválit za chování. Jak se otrkala mezi pejskama tak naprsto poslušnost super ( většinou byla bez vodítka samozřejmě ) a spaní v chatce bez problémů
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 19:11
- Nahlásit
Jumi
byli jsme tam 3 hodiny
????A to ty štěňata vydrželi??? Ten trik se štafetou už s Bondem provozujem docela dlouho...jenomže Bondíkovi už to došlo a klidně běží jiným směrem...a nepřiblíží se víc než na pár metrů, aby mohl vždycky včas zdrhnout. Dneska to bylo fakt děsný. Já kvůli kašli necvičim...štafetu bych neudejchala, ale Ondra si pořádně zaběhal
Máte z RS nějaký dobrý nový aportový triky???Já už jsem zoufalá, mám pocit, jestli jsme něco nezkazili...a jestli bysme neměli začít někde znova.
že umí na pac a ťap střídavě zvedat pravou a levou packu
To jsem netušila! Měli jste to předvést!!!Jen nevim, jestli to na nějakýho porotce zabere...Bondík se mu zkoušel plazit u nohou a nijak ho to neobměkčilo
že v té Třeboni by ti naši kluci nemuseli být v kruhu zrovna vedle sebe
No, to by teda fakt nemuseli. Ale mám pocit, že se to řadí podle abecedy...teda včera to tak rozhodně bylo. Takže vedle sebe asi nebudou. Náš druhej postrach tohohle druhu je brácha Rony - do Třeboně nejede, ale bude 7.10. v Budějovicích a jestli budou vedle sebe, tak to bude legrace.
My budem teď pilovat ten postoj, protože nechci znova poslouchat, že to Bondíkovi kazím!!!Včera se do mě Eva s Ondrou docela obuli ...kdyby nevyhrál, tak bych se mohla jít zakopat.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 19:14
- Nahlásit
ko4ka
Takto gratulace ohromná! Koukám, že jste všichni slavili úspěšný výkend!
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 19:17
- Nahlásit
ko4ka
Tak to taky moc moc gratulujem!!! A to už je jako opravdu canisterapeutický pes???
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 19:24
- Nahlásit
Karol
Včera se do mě Eva s Ondrou docela obuli
Ježíš marjá vždyť to byla vaše první výstava tak co proboha čekaj - že budeš vystavovat jak profík! No Ondrovi na to můžeš říct, že ať si to příště zkusí sám, když to umí líp, že může kritizovat a pak se uvidí!
????A to ty štěňata vydrželi???
no ono tam bylo jenom jedno štěně - otatním byli minimálně dva! Ale vydržel - vždyť než se to vystřídá tak si odpočine a on je fakt k neutahání! Vem si, že jak jste tu venčili s náma tak to kluci 3h lítali a ne se povalovali a ušli jste tu s náma min. 10km...a taky to kluci zvládli! Nové triky nemáme ale máme cvičit držení, takže chodit a nosit a aportovat, že sním půjdu na vodítku tam a zpátky....
se to řadí podle abecedy
řadí tak to snad nehrozí!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 19:31 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit
Jumi
Karol
jj, už jsme canisterapeutický se vším všudy Ale ještě nevím kde a kdy začneme canis "provozovat". Máme si pro začátek
( pokud budeme už chtít začít ) najít něco jednoduchého, abychom si pomalu zvykali na prostředí a učili se co a jak.
Na stránky už jsem dala fotečky, tak jukněte
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 19:55
- Nahlásit
ko4ka
Tak to smekáme. To narozdíl od nás už můžete bejt s Chelskou užitečný . Proč je v té zkoušce vlastně jako disciplína aport? Patří to k tomu nějak???
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 19:58
- Nahlásit
ko4ka
Proč je v té zkoušce vlastně jako disciplína aport? Patří to k tomu nějak???
to mě už taky napadlo!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2006 20:08
- Nahlásit
Karol
Jumi
to by mě taky zajímalo, ten aport tam tyhle mladý psi tak do roka věku mrvili snad všichni...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 08:43
- Nahlásit
Karol
Jsem se chtěla zeptat jestli na cvičák chodíte vždy jenom v sobotu? Nějak zjišťuji, že mi soboty nevycházej
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 09:02
- Nahlásit
Jumi
Určitě ne, už jsme byli hodněkrát v neděli. Třeba včera
Já jsem právě prožila úplný otřes - Bondík asi jde do puberty. Vyrazila jsem s ním přes ulici na venčicí trávníček, jako obvykle na volno, protože běžně poslouchá jak hodinky a přesně ví, že se jde kakat a zas domu. A on vykonal rozhlídnul se a jen tak se rozeběhnul za nějakejma lidma, co šli asi 50m od nás - naštěstí na stejný straně ulice (ono teda aut tu jezdí docela málo, ale stejně...) Nijak nereagoval na volání a prostě běžel a nadšeně vrtěl ocasem. Píšťalku jsem neměla, možná by zabrala? Ale takhle jsem musela za nim a pěkně jsem ho vytřepala - jenže s těma skoro 30kg už moc nepohnu, rozhodně ne tak, jak by bylo třeba. A ty lidi hned, že z nich určitě cítí jejich psa...no, tak ať cítí, ale tohle přece nejde. Hrozně mě to překvapilo, ale jestli fakt jde do puberty, budem si muset zřejmě na ledacos zvyknout.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 10:20
- Nahlásit
Karol
Klid, bude hůř.
Puberta je období, které některý majitel nevydejchá a pejsek se stěhuje jinam. A to nemyslím ve srandě, ale bohužel vážně. Mám s tím své zkušenosti.
Vím, že vy nejste ti, kdo by se psa zbavovali kvůli pár zničeným krámům apod., ale počítej s tím a buď připravená, že se ještě zapotíte. A pokud ne, tím lépe.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 10:43
- Nahlásit
Ketrin
Dík za varování, vezmu si to k srdci. Hele a už je čas, že to máme fakt čekat? Asi jo, když je mu skoro 7 měsíců,co?
Mě to dneska úplně rozhodilo...to jako nebude moct chodit na volno?
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 10:49
- Nahlásit
Karol
už je čas, že to máme fakt čekat? Asi jo, když je mu skoro 7 měsíců,co?
Jojo. Rambo se mi vrátil v 7 měsících.
Pikantní je, že oba psi z 1.vrhu, kteří měli poněkud zamotanější osud jakožto "nezvladatelní", pak v těch správných rukách udělali bombovou kariéru.
Proč by nemohl chodit navolno. Já bych ale pořád nosila píšťalku a pořád pilovala přivolání jakožto základ všeho.
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 10:59
- Nahlásit
Ketrin
Jojo, v tý píšťace je síla , možná by na ní bejval i dneska slyšel a od teď bez ní nevylezem snad ani na zahradu čůrat
Ale zas abych to nedramatizovala příliš, třeba to byl jen takovej úlet a nebude to tak zlý. Bohužel i včerejší výkony na cvičáku by spíš odpovídaly tý horší variantě...
To jsem nevěděla, že ti Ramba takhle vrátili!Já myslela, že sis ho nechala schválně...No, to by se asi Evička divila - možná bysme si z ní mohli udělat trochu legraci...a jako ho chtít vrátit jen nás už moc zná a asi by nenaletěla.
Tak my jdem pilovat to přivolání
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 11:17
- Nahlásit
Jumi
Karol
holky nevíte, kolik je tak "vlezný", když se chce jít člověk jen tak podívat na výstavu? Ono nám to vystavování vůbec nevychází. Do těch Letňan budu ráda, když se dostanu aspoň jako divák. Holt Chelska svoji výstavní kariéru započne až příští rok na jaře Plány mi samozřejmě furt hatí finance, co jinýho a pokud se ta potvora rozhárá, tak jí nebudu moct vzít ani sebou na čumendu...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2006 11:21
- Nahlásit
ko4ka
vlezný", asi tak 50,-Kč v průměru
|