| Autor |
Zpráva |
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 08:19
- Nahlásit
U nás je hodně srnčí zvěře, takže na to dávám bacha. Dřív se nám chodily v létě navečer pást přímo na louku před domem (přes cestu). Využívala jsem to k výcviku poslušnosti Ramba - vždy mi musel jít navolno u nohy, šli jsme pomalu přímo k těm srnkám a když začaly odbíhat, tak jsem mu dala sedni (později si sám od sebe začal lehat, asi aby ho to tak nelákalo) a počkala jsem až zaběhly do lesa. Po chvíli jsem ho poslala po stopě.
Teď už stopa živé zvěře na zkouškách není a naopak by po ní retrívr pokud možno jít neměl, takže to je trochu problém.
Teď jsou tu skoro všude el.ohradníky a pase se tu celé léto dobytek, takže srnčí je hlavně v lesích a narazíme na ně každou chvíli. Takže pořád hlídám a mám oči na šťopkách. Zatím je Borgo ještě nikdy neprohnal,(jako na viděnou), protože k tomu nedostal příležitost - když si jich všimnu, dám mu třeba lehni zůstaň nebo se otočíme a jdeme opačným směrem, nebo si ho i přidržím atd.... ale jejich stopy a pach jsou samozřejmě všude a ty jsou pro něj děsně atraktivní, pořád po nich jde. Vždycky ho chvíli nechám, aby měl taky nějakou radost ale pak si ho hned připískávám.
Když chodíme kolem houštin, kde určitě vím že srny jsou, tak ho někdy radši vemu na vodítko. To je moje trvalá noční můra, že někde na zkouškách vyběhne srnčí zrovna když pes půjde třeba po vlečce. Ale zas jak třeba začínáme cvičit ty naše pidivlečky, tak ani nemusím dělat svádivé stopy křížem, protože tu stejně všude jsou. No a abych se vrátila k Bernášovi, tak myslím taky že se zachoval naprosto normálně a nezbývá než cvičit a cvičit poslušnost a přivolání a snažit se, aby k těm honičkám se zvěří nedostal příležitost. Ale nejspolehlivější je asi naučit psa daunovat, k čemuž já jsem se zatím ještě nedokopala, ale asi se s Borgem do toho pustím.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 08:32
- Nahlásit
Jumi
V neděli se mi stalo něco podobného, akorát že ne srnka, ale zajíc... Byla jsem se Sárou v polích a Sára šmejdila, hrála si s ostatníma psama, pak odešli a já jsem tam s ní byla sama, tak si lozí po tom poli a vlítne do takový strouhy, která je bez vody a najednou šílenej vřískot a letí zajíc a za ním Sára... tak řvu a nic... Sára byla jak v transu, taky po cca 300 - 400 m se zastavila, tak jí volám zpátky a to přišla... ale v jednu chvíli ve mě byla malá dušička, že mi zdrhne a už se nevratí...
Fakt nevím, jak tomuhle předejít, protože zajíci jsou teď všude a to bych s ní musela chodit jen na vodítku...
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 09:07
- Nahlásit
Ahoj holky, já po tý dovolený vůbec nic nestíhám
A asi už nikdy stíhat nebudu
Jumi
V neděli to bohužel nevyjde, my máme v sobotu sraz štěňat (moc se těšim, mělo by přijet určitě 8 a možná i poslední devátá fenečka ze Slovenska!) a navíc tu máme na víkend na návštěvu Ondrovy rodiče - takže už takhle vymýšlíme, jak to uděláme s tou sobotou a možná tam budu muset jet sama...pokud teda rodiče nebudou chtít jít na sraz taky
Takže v neděli už se jim určo musíme pořádně věnovat....
Navíc se nám asi vždycky víc líbí a hodí sobota....doufám, že vám někdy taky!!!
Hele s tou Ailín, co se vrátila - je to samozřejmě moc ošklivý a smutný, ale dokážu to pochopit - když vidim, jak strašně moc nám pes změnil život, vim, že se to předem ani trochu nedá odhadnout, člověk si předem nemůže všechno naplánovat a umim si představit, že to prostě určitý procento lidí nezvládne - a pak je vážně mnohem lepší, když to dokážkou přiznat místo aby psa prostě nechali dělat pátý kolo u vozu a trápili ho...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:30
- Nahlásit
Karol
Navíc se nám asi vždycky víc líbí a hodí sobota....doufám, že vám někdy taky!!!
nám to obvykle bývá jedno, ale zítra jedeme na chalupu a vracíme se až v sobotu večer, nejraději bych tam byla celý víkend, ale musím někdy psát tu blbou diplomku a né se pořád poflakovat...
a to jsme si myslím plánovali, že tenhle čtvret někam vyrzíme co!? ale já jsem poslední dobou také v nějakém neustálém časovém presu....
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 11:33 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Jo a abych nezapoměla!
Posíláme obrovskou gratulaci k dnešnímu významnému životnímu jubileu Charliemu a Chelsince!
Ať jim zdravíčko slouží a jsou šťastní a veselí jako dosud a ještě více! No a ať dělají svým pánečkům jen a jen radost a hlavně! ať je pánečci nezlobí!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 13:40
- Nahlásit
Jumi
také se přopojuji ke gratulaci Ch + Ch.
Dneska mi chodí samé dobré zprávy,takže ikdyž prší mám dobrou náladu.Ťuk,Ťuk, na dřevo.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 16:30
- Nahlásit
Zuzana T
Bernášek nám nějak mutuje! Děsně mu tloustnou ouška!
Dneska jsem mu ušila toho králíka.. povedlo se i tu kůži docela bezproblémů otočit tak jsem jí zašila krk naplnila pískem a kukuřičnou drtí a zašila..má to ale jen 1,6kg - víc písku jsem tu neměla ale ten se dákdykoli doplnit. Jenže Bernášek to vůbec nechce nosit dělá s tím obdobné věci jak s tím bažantem. Ale už jsem vyloučila, že je to kvůli váze nebo objemu, protože v lese tahá takové špalky div mu nevykloubí a neutrhnou spodní čelist a nijak mu to neva...
Tak zas mám dojem jestli jsme se s těma ZV neunáhlili voda nám nejde zvěř nám nevoní....
Taky nás v Milíčáku kontrolovali čepice! Úplně jsem se lekla, když se k nám vydali takovým rázným krokem 3 ohromný chlapy zajímavé že si vybrali nás a toho chlápka s rotvíkem před tím nechali projít
|
abby
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 16:35
- Nahlásit
Jumi
Mě se to taky nedávno stalo.Přeletěl jí zajíc před nosem a bylo vystaráno.Jen jsme tam stála a koukala,až jí přestane bavit.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 16:38
- Nahlásit
Jumi
Taky nás v Milíčáku kontrolovali čepice
a jéžiš,já k vám jezdím bez obojku se známkou,to abych ji tahala s sebou.
Tak jsem z Heduliných stránech zjistila,že Petra de do flatí holčičky .
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 16:40
- Nahlásit
abby
Thorin právě také honí zvěř a to tak, že nemá cenu jakkoli volat, jen čekat...a právě to nechci aby se naučil Bernáš! Jinak u Thorina jsou zajíci nejhorší - bažant ulítne, srnka ho nějak moc nebaví, toho nechá hned, ale zajíc, ten je tak obdobně rychlej, takže požád běží jen kus před ním a ten ho teda pak drží sakra dlouho!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 16:42
- Nahlásit
Zuzana T
Tak jsem z Heduliných stránech zjistila,že Petra de do flatí holčičky
no to já zjistila z toho tvého emailu už včera!
a jéžiš,já k vám jezdím bez obojku se známkou,to abych ji tahala s sebou.
ona je známka ani trošku nezajímala jen čip nebo číslo tetování! asi už se o známky nestarají protože podle registru zjistí jestli máš nebo nemáš zaplaceno...
|
abby
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 16:43
- Nahlásit
Jumi
My zajíce potkali jen 2x.Poprvé jsem se ani nesnažila ji přivolat.Bylo to večer,tak jsem jen sledovala,jak jí blíká obojek.Podruhé to bylo za bílého dne u nás na sídlišti a to se mi ji podařilo přivolat.
Jsou to prostě lovečtí psi
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 16:47
- Nahlásit
Jumi
tak to je dobře,my nosíme obojek opravdu jen z nutnosti.
No ouška bude mít tlustá po tatínkovi,ten je má pěkně masitá.
Ten nová aportek ho nech nejdříve pořádně poznat,neházej mu ho,jen ukazuj,aby byl zvědavější .On se s každou novou věcí seznamuje po svým.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 16:51
- Nahlásit
Jumi
tak další potomek Svena a Veveřačky Darien má DKK i DLK nulové- jipííí.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 16:58
- Nahlásit
Zuzana T
já mu ho vůbec neházela.."hrála" jsem si s ním s tím, dávala do mordičky a zkoušela co se dalo, ale on to bere jen předníma zubama a za špičky chlupů a jediné kdy to nesl, když jsem mu to za běhu nabídla, to si teda vzal a držela to s ním, jak jsem to pustila a on to pochvilce zjistil, tak to pustil...
tak další potomek Svena a Veveřačky Darien má DKK i DLK nulové
tak to je skvělá zpráva!
Jo a Irča si požádala o registraci CHS
No ouška bude mít tlustá po tatínkovi,ten je má pěkně masitá.
vážně my se mu celou dobu smějem že je má jak hooodně vyklepaný řízky ale u něj se tyhle změny dějou děsně rychle! jeden den má uši normální a druhej
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 17:19
- Nahlásit
Jumi
hooodně vyklepaný řízky a no tak!
Jo a Irča si požádala o registraci CHS
??? už teď
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 19:04
- Nahlásit
Zuzana T
no jo ??? už teď taky mě to překvapilo, ale asi nemá proč čekat...Arwínu si proto pořídila a asi tak těší že navydržela - úplně jsem se ji zapoměla zeptat na jméno!
Jo a taky mi Irča říkala že Ája už má nové pánečky - tak to šlo docela rychle!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 19:10
- Nahlásit
Jumi
Jaká Aja?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 19:57
- Nahlásit
Zuzana T
no ta z vetcare!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 19:58
- Nahlásit
Zuzana T
A co Vaše nemoc? jak to s Vámi vypadá? Do kdy máte neschopenku?
jo a nechala jsem tomu králíkovi ocásek, protože se mi děsně líbil myslíš, že to neva?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:01
- Nahlásit
Jumi
Aha ta od Martiny,no to je dobře.
Zítra jdu na kontrolu,už je to dobré,jen trochu dokašlávám.Já jsem ale byla celý týden vzorný pacient,tak si myslím,že jsem už zdravá a od pondělka jdu makati.Petr je také už v pohodě.
Ocásek tam nech,ten nosí přeci štěstí!
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:12
- Nahlásit
abby
koho mi to Abbynka připomíná? Aha, už vím, toho mýho puboše škaredýho Klid, to přejde (tenhle kec si namlouvám taky )... Ne, vytrvej, je nás víc...
Jinak, my zítra jedem na RTG kyčlí a loktů a dneska Chelsinka oslavila své 1. narozeniny!!! Chuděra, dostala k nim hladovku , ale v sobotu jí to vynahradíme
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:17
- Nahlásit
ko4ka
zítra jedem na RTG kyčlí a loktů a dneska Chelsinka oslavila své 1. narozeniny!!!
vy teda koukám neztrácíte čas!
Budeme na vás myslet ať vše proběhne ok a k narozkám jsme vám přáli už ráno
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:19
- Nahlásit
Jumi
Zuzana T
Děkujeme .-)
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:20
- Nahlásit
Jumi
no, chci vědět co a jak, abych si jednak nedělala případně naděje a tak... Snad to zmáknem. Chudák, je nějaká přešlá, že nedostala večeři
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:24
- Nahlásit
ko4ka
No už i Aurearosáci začali s RTG a nevedou si špatně.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:29
- Nahlásit
Zuzana T
no jo koukám že Dorča už to má za sebou a že Evča se nakonec rozhodla pro Šebka...a ten je odkud?
ko4ka
a kdo to bude vyhodnocovat vám?
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:34
- Nahlásit
Jumi
a kdo to bude vyhodnocovat vám?
Jsme u KCHLS, takže Šebek
Nevíte někdo kolik to u něho stojí ( jak klouby, tak lokty )?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:42
- Nahlásit
Jumi
Dorča i Delfína.
Eva to k Šebkovi poslat víceméně musela- chová pod KCHLS a ta uznává jen jeho.
ko4ka
vyhodnocení 2x350,- Kč,RTG nevím
|
ko4ka
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2007 20:47
- Nahlásit
Zuzana T
Díky, tak nějak jsem to počítala. My právě taky musíme k němu kvůli KCHLS.... RTG nás vyjde na cca 750,-
|