| Autor |
Zpráva |
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:15
- Nahlásit
Krásný večer
tak dnes jsem dom darazila už ve čtvrt na šest, takže jsem do sebe hodila trochu jídla a vypravila se provětrat kožich divé zvěři!
Páníček sice Bernáška venčí, ale asi to nejsou ty naše 2hod na které je zvyklý, páč včera ještě ve 23h mlátil hračkama o zem a pak se rozhodl štěkat v bytovém jádře (nutno tedy podotknout, že jako reakci na to, že ho páník boxuje do čumáku - jejich oblíbená hra :eek
Nemusím vám snad vysvětlovat jakou rychlostí se bernášek pohyboval a jak vypadala trajektorie jeho pohybu poté co jsem ho vypustila z udidla! Šli jsme naši obvyklou trasu a přesně v místech pod srázem ze kterého když Bernáš sjel posledně, tak půl dne kulhal jsme potkali LR a GR...ovšem oni byli na kopci a my pod ním, takže psi přirozeně lítali nahoru a dolu..no už jistě tušíte, že to bernáš zase nevybral! Poslední 1/4 srázu sjel po boku (normálně jako by ležel) a to takovou rychlostí, že dole pak v této poloze přejel i celou betonovou cestu až do křoví! Pani nahoře se řezali smíchy a já se vzmohla jen na
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:18
- Nahlásit
Jumi
a jak to dopadlo,je celý a nekulhající?
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:18
- Nahlásit
Taky jsem využila toho, že páníček tentokráte nešel s náma a vzala nohu a toho králičího dummyše...noha super, ale s králíkem začal na férovku kravit! Když mu ho dám do mordičky nebo si ho i vezme sám a nosí ho, tak dobrý hezky drží, ale jak mu ho hodím a to byť jen kousek od sebe tak ho drapne, mlátí s ním o zem a rve mu chlupy
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:21
- Nahlásit
Zuzana T
no okamžitě se vztyčil a proháněl ty dva dál...ani jsem ho neměla příležitost kontrolovat, jestli se nesedřel, ale nohy ohroženy nebyli, protože jel vysloveně po boku jakoby ležel...jen jsem uvažovala, že jestli budeme chodt na výstavy, tak musíme rychle zmáknout nějaké zkoušky a hurá do pracovky - ať se můžeme vymlouvat že tu půlku chlupů na boku si orval při práci
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:22
- Nahlásit
Jumi
Hm,ono je to s chlupama víc láká kravit,to znám.
Tak aportovat jem na krátkou vzdálenost,aby jsi ho měla na dosah a mohla zakročit včas.To se poddá.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:23
- Nahlásit
Jumi
a nebo sbírej odpadlé chlupy a před výstavou je dolepíme.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:24
- Nahlásit
Zuzana T
já mu ho hodila tak 4m a na zařvání on poslechne...To se poddá. jestli si dřív nepodám já jeho
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:25
- Nahlásit
Jumi
jestli si dřív nepodám já jeho
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:26
- Nahlásit
Zuzana T
kolik myslíš, že mu tam mám dát toho písku, tak 2kg?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:30
- Nahlásit
Jumi
No já bych to asi ušila jako má na str.Kanea- dummy králík třídílná 2 -2,5 kg.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:37
- Nahlásit
Zuzana T
hmm jenže to jsme měli naživo v hubě a teda bylo to pěkně na nic...já myslím, že 2kg písku nebude zase takový objem aby to nemohlo být pohromadě v nějakém talovém válci celém obaleném v chlupech.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:39
- Nahlásit
Jumi
jo to je fakt,on je po Cathy a určitě by bral aport za krajovou část dummy a táhl to po zemi.
Mám doma stanové plátno,myslím.?!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:43
- Nahlásit
Zuzana T
no já snad doma také něco pevnějšího vyhrabu..a kdy si přijedete pro vašeho ušáka?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:46
- Nahlásit
Jumi
U nás se začalo marodit.Petr má zánět průdušek a antibiotika,já ještě odolávám - to víš silnější půlka lidstva - ale není to žádná sláva.Pokud bude v sobotu slušně,přijela bych na venčení.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 19:59
- Nahlásit
Zuzana T
jéé v sobotu nemůžem jsme zase v Libčicích - jsem zvědavá co bude to naše torpédo předvádět!
ale já na to nespěchám, jestli marodíte, takse raději pořádně vyležte - nebo jestli musíš vařit čajíky - já to znám
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 20:00
- Nahlásit
Jumi
nebo jestli musíš vařit čajíky
no comment
Aha WT - tak když tak v neděli,to je čas se domluvit.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 1 Bře 2007 20:06
- Nahlásit
Zuzana T
jasně - taky uvidíme jak bude a tak...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2007 19:43
- Nahlásit
Tak už je tu zase mrtvo!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 19:27
- Nahlásit
Zuzana T
Tak už je tu zase mrtvo!
no jo ale co sem má člověk pořád psát! Je pravda, že Bernášek je nevyčerpatelná studnice zážitků, ale já si pak připadám jak grafoman....tak tu taky napište někdo něco jinýho než že je tu mrtvo a já budu mile ráda reagovat
My dneska měli příšerný den - snad tím úplněkem a zatměním dohromady...kdybychom šli venčit do Milíčáku místo Libčic bývali bychom udělali líp...
Musím se přiznat, že se na Libčice asi vykašlu a příště asi jedině vlakem...opět byla cestou tam i zpět taková zácpa, že jsme strávili více jak tři hodiny v autě...a to se mi cestou tam v té šílené koloně chtělo opravdu děsně čůrat a opravdu nebylo kde, takže jsem víc jak půl hodiny vážně strádala, než jsme na letné dorazili k Mc Donaldovi
Do Libčic jsem dorazila v takové náladě, že by bývalo zodpovědné a rozumné se na nějaké cvičení rovnou raz dva, jenže když se tam člověk táhne víc jak 1,5h tak si to asi těžko na místě rozmyslí, že na to cvičení vlastně po cestě ztratil náladu....přijeli jsme pozdě, takže se Bernášek opět neprolítal a jak se ukázalo hned u prvního markingu ani on nebyl po cestě v rozpoložení cokoli dělat, takže mi aporty flusal metr daleko ode mě a za celou dobu mi do ruky odevzdal jen jeden
Zcela upřímě řečeno, když dělá to co dělal, když jdeme sami cvičit, tak to po druhém pokusu balím a jdeme se raději projít - tady to nějak nešlo... ....celou dobu bylo zřejmé, že si ze mě dělá tak trochu srandu a že mi naznačuje, že dneska na mě kašle, on pro tuto příležitost má speciální ksichtík, takže já v tu chvíli moc dobře vím, na čem jsem...
Takže závěr je, že jsem po další více než 1,5h cestě dorazili dom v naprosto běsném rozpoložení...a to jsem tam sebou měla přihlášku na WTE - nejprve jsem fakt myslela, že ji rozšubu na malé housky a zadupu tam dotoho bahna, protože s tímhle pesanem se na žádnejch zkouškách strapňovat nemíním, ale pak jsem si řekla, že by mě tahle scéna za a) nepomohla a za b) mohla mrzet, tak jsem ty WTE zaplatila a přihlášku odevzdala, ale už teď to vidím jaké to bude fiasko
Závěr ovšem zní - zlaté Koloděje!!! Hned příští neděli tam vyrazíme, pěkně vyplázneme 1500 a budeme pěkně chodit tam a vychutnávat si tu 10min jízdu autem....navíc je pravda to co říká Zuzka - v Kolodějích dostaneme alespoň rady přímo na tělo (tady my to tak ani nepříjde)!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 19:32
- Nahlásit
Hmm asi ten grafoman vážně sem!!!!
A co Bondíci jak jste si užili hory? A jak oslavil Bondíček narozky?
|
Karol
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 19:59
- Nahlásit
Jumi
Ahóóój!
Tak my jsme dom - a po dovolený jak po výprasku
Štěstí, že se vždycky vracíme v sobotu a máme neděli na aklimatizaci...
Nevim, jak bylo tady, ale těžko mohlo pršet víc, než nám na horách Takže jsme si to sice užili maximálně, jak se dalo, ale pochod od hotelu k lanovce s jistotou naprostýho promoknutí jsme si dali jen asi dvakrát (nahoře pak pravda sněžilo - ale to zas tak šíleně, že stejně to ježdění nebyla žádná extra radost ale spíš neustálý pátrání po skutečném směru sjezdovky...) - no, a tak já jsem konečně skoro dočetla tu 600 stránkovou knížku, co bych o ní chtěla psát diplomku...teda zatim dočítám první překlad
Ale aby to nevypadal, že si snad stěžuju - dovču jsme si užili, Bondíkovi déšť vůbec nevadil a dokonce se koupal v horský řece, která nemá moc nad nulou a děsně ho to bavilo. Narozky jsme oslavili tak, že jsme Bondíkka cpali všim možným, co jsme s sebou pro něj navezli a skoro vůbec jsme ho nenutili papat granulky. Ale ono mu to asi stejně nedošlo
Moc děkujem za gratulace!!!!!!!!!!! Bondík jich dostal víc, než dostávám na narozky já , tak jsem odtamtud ani neodpovídala...
A ani jednou jsme necvičili, dummíci leželi celý týden na parapetu a byli moc spokojení
Jsme rádi, že jste se rozhodli teď pravidelně jezdit do Kolodějí - snad to na nás bude mít pozitivní vliv - my tam totiž děsně dlouho nebyli, rozhodně tak dlouho, že ještě nemáme ty permanentky...takže dost dlouho
Ale to se teď všechno změní. Libčice bych úplně nevzdávala - cesta nás taky trochu štve, ale když se dohodnem a pojedem společně vlakem a ještě třeba počkáme nějěkej ten měsíc, až bude trochu pozitivnější počasí, tak to třeba taky nebude tak úplně k ničemu. Kdy jsou ty WTE? Úplně jsem na to zapomněla, tak snad jsem to nepropásla!!!Musim na ten termín rychle mrknout.
A taky se teď musim honem vrhnout na nějaký referát do školy...jojo, to jsou ty návraty do reality
Takže zatim pa.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 20:13
- Nahlásit
Ahóooj holkýýýý,
Jumi máš pravdu,že mrtvo tu není tvojí vinou,ty jsi nejvěrnější dopisovatel.
Z tvého zážitku z Libčic usuzuji,že jezdit trénovat s naštvaným psem takhle daleko je na ...... .On nemá rád auto a potom ti to dává najevo.Vzpomeň si,když se s Jessy nebo Cathy vylítá v Miličáku,jak je do práce natěšenej.
Jinak se musím omluvit,jsem tu fakt jen na skok páč je mi mizerně.Petr mě opravdu nakazil,takže kašlu a sípu a všechno mě bolí.
Až mě bude lépe,tak s k vám zase přidám.Pa
KAROL- POGRATULUJ bONĎASOVI K NAROZKáM
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 20:16
- Nahlásit
Karol
no jsou pro bernáška takovým opožděným dárkem k narozkám - tzn. jsou 14.4. a přihlášky se posílají do 4.4. co jsem si psala s Katkou, tak bude ještě jeden nácvik do té doby a na něm se bude zkoušet voda, takže ač tu vykřikuju jak jezdit nebudem, tak příště asi kvůli té vodě chtít jít budu ale bude to snad někde v těch blevicích a snad i se střelbou... ale potom teda vážně nevím, protože dnes mě to znechutilo - teda hlavně ta cesta ne nejvyšší možnou míru!
my tam totiž děsně dlouho nebyli, rozhodně tak dlouho, že ještě nemáme ty permanentky...takže dost dlouho
no my tam byli naposledy v lednu - takže máme také co napravovat!
teď musim honem vrhnout na nějaký referát do školy...
to ti nezávidím - asi stejně jako sobě tu diplomku na kterou jsem už 5dní nešáhla
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 3 Bře 2007 20:18
- Nahlásit
Zuzana T
no tak se pěkně uzdrav marode! a kdybyste potřebovali provětrat Cathynu tak dejte vědět!
On nemá rád auto a potom ti to dává najevo.
no to jsem v té rozhořčenosti zapoměla napsat - ale jediné pozitivum a pro nás značný šok bylo, že se bernášek nepoblil a to jsem mu zapoměla večer sebrat misku a ačkoli ráno zásadně nesnídá, tak dnes se just nafutroval!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 19:45
- Nahlásit
Jumi
Ahoj,tak hlásím,že mi je jen o fous lépe,takže zítra pomažu k doktorce.V posteli to ještě jde,ale když vylezu,tak jsem po pár krocích úplně hotová.Statečně jsem v práci přečkala chřipku všech mých kolegyň a skolily mě až bacily mého muže.
U nás je to hotový lazaret,jen pes je naštěstí,jako rybička.
Co jste dělali v neděli vy?Byl Bernášek alespoň v neděli hodný pejsek?
Zítra ti pošlu ofiko přihlášku na setkání Svěňat.
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 20:03 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
Zuzana T
Já jsem si s bernášem vyrazila do Milíčáku - jak jinak šli jsme ale kolem cvičáku, kde bernášek sámo musel napřed a proběhnout se po kladině, kterou miluje, tak jsme tam chvilku běhali po kladině a zkoušeli skákat přes překážky. Hned vedle cvičáku je rybník, takže tam jsme se pochopitelně docela zdrželi. Vytáhla jsem i dummíka a zkušela jsem se ho přemluvit, aby mi to předal, ale nezadařilo se, tak to budme muset ještě zkoušet...ovšem jak se později možná to nebylo ani tak tou vodou, jako tím, že jsme se včera asi vážně měli otočit a jet dom, protože jsme si ten aport pěkně pomrvili
Pak jsme o kus dál potkali tu naší kamarádku s labrunkou a flatkou - vyrostla z ní nádherná holka! tak jsme s nima obešli les a ještě je znova nechali proplavat! bernáš se vylítal a byl nadšenej!
Byl Bernášek alespoň v neděli hodný pejsek?
on je hodnej pořád, jenom čím je hodnější tím páníci zvyšují nároky!
Já myslela, že na ten sraz už jako ofiko přihlášený jsme to jsou mi novoty!
Tak se hlavně pořádně vyležte a uzdravte! Budeme na vás myslet - hlavně se pořádně napájejte čajem s medem a citrónem!
a jak venčíte Cathynku? Kdybyste ji potřebovali provětrat, nebo třeba dovézt citróny tak dejte vědět
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 20:58 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit
tak jsme se právě rozhodli, že musíme s bernáškem zase do ZOO! Když tam byl posledně tak byl ještě prťousek a krom kachniček zvířátka moc nevnímal...teď jsem si prohlížela stránky Odhalení a když se ozvaly gorili, tak tu začal hrozně hledat s nastraženýma ušima a pak se se mnou koukal na videa s Mojánkem on občas na telku kouká ale jen chvilinku, ale teď tu vedle mě seděl a čučel na monitor několik minut..stražil ouška až sem se bála aby mi neskočil na stůl ve snaze upoutat na sebe Mojánkovu pozornost!
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 21:08
- Nahlásit
Jumi
Díky za nabídku,ale venčit Cathy chodí Petr a večer jdu na rychlovku já,alespoň se nadýchám vzduchu.
Přihlášená na srazík jseš,ale Evča vytvořila pěknou pozvánku,tak ti ji pošlu a všem ostatním také.
Víš někteří chovatelé,takoví ti zkušenější věkem i počtem odchovů mají názor,že se mají štěňata nechat spokojeně růst a blbnout do roku a pak teprve zintenzivnit výcvik.Tak si myslím,že na tom něco bude!
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 21:28
- Nahlásit
Zuzana T
že se mají štěňata nechat spokojeně růst a blbnout do roku a pak teprve zintenzivnit výcvik.
no jakoby z tebe mluvila Ketrin ta nám to radí pořád a my hloupé neslyšíme
můj názor je ovšem takový, že jsme se na to buď měli rovnou vybodnout a nebo ho donutit dělat to pořádně...jak jsem včera holkám říkala, že mi příjde, že to co děláme je, že on si řekl, že něco dělat nebude a my mu za to akorát poskytli úlevy...
dneska to udělal zase a s vítězoslavnym výrazem v očích, co jako budu dělat..nejprve jsem z toho vážně byla nešťastná, uklidila dummiše a ploužila se pryč, ale pak jsem si to rozmyslela, znova ho vyndala a hodila, jasně že nadšeně letěl čapnul ho, nadšeně letěl zpátky a 2m ode mě prudce zastavil a flusnul...tak to jsem po něm s tím nejnaštvanějším hlasem skočila promluvila mu do duše vrazila aport do tlamy a nutila ho s ním chodit...na podruhé si to už nedovolil a dostal taky za to adekvátní odměnu tomu, jak jsem ho před tím sjela....akorát je mi to zas děsně líto, protože jsem na něj zas byla hnusná a hlavně to zas zabralo...a mě pak vždycky mrzí...
|
Jumi
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2007 21:35
- Nahlásit
Zuzana T
ono jde totiž taky hodně o to proč to ten pes dělá...a bernášek má celou paletu ksichtíků - pro každou příležitost nějaký a musím říct, že je docla dobře poznat, co má zrovna na mysli..jednou nám takhle pouštěl když už byl děsně ulítanej a i s podle toho tvářil, včera byl prostě vzdorovitej a dneska si zkoušel co já na to - přála bych ti vidět ten jeho vyzývavej obličejík...
|