Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Karol
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2007 09:19
- Nahlásit

Tak se tu mějte holky pěkně, my jedem zítra na týden na hory, tam taky oslavíme Bondíkovy první narozky!!!!!!!!!!!!
Snad bude hezky a budu moct zavalit naše stránky hromadou narozeninových foteček...i když dort teda určitě nebude, tomuhle pejskařskýmu zvyku jsme zatim unikli

abby
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2007 11:41
- Nahlásit

ko4ka

Tak jí pofoukej nožičku a trochu jí v té její nemoci hýčkej

Jumi
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2007 18:26
- Nahlásit

Karol
No jooo ty vaše hory! a já se tak chystala jak tu budme Bondíčkovi gratulovat a on si to chuděra ani nepřečte! Thorin bude mít letos narozky sedmé a dort jsem taky ještě nikdy nedělala - ale dáreček dostane vždycky a to už 6tou tu největší kost z bůvolí kůže, která se dá sehnat!
Tak si hory krásně užijte a Libčice nestíhejte!

My v Kolodějích nebyli ani nepamatujem jsme pěkný ostudy! Budem se tam muset vypravit...

Vlak do Libčic je to ten samej 100% - jede z Holešovic a tak frekventované místo to asi zase není! Takže sraz ve vlaku někdy příště beru!

ko4ka
Člen
# Zasláno: 25 Úno 2007 18:56 - Změnil/a: ko4ka
- Nahlásit

Tak hlásím, že se nám nožička pěkně hojí, do včerejšího večera byla Chelsinka vzorný pacient. Ještě večer při venčení jsme se s tátou bavili, že až si sama sundá obvaz, tak to bude O.K. a co se nestalo během noci? Obvaz byl samozřejmě dole, nožička ožužlaná a Chelska se tvářila naprosto zdravě a opět začala terorizovat našeho Jackounka. Chudinka, moc si toho klidu od ní neužil Ještě jsme jí to teda naplácali tím zeleným tekutým obvazem, aby se jí do toho nedostala nějaká nečistota, ale bude to brzo v pohodě

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 08:15
- Nahlásit

Ahoj a dobré ráno
dotaz pro zdejší odbornice na WT - např.Jumi:
jak je to s "oficiálním " uznáváním WT zkoušek - zapisuje se do PP, opravňuje do prac.třídy, pro šampionát nebo k uchovnění? vím, že tomu tak nebylo, ale nedávno jsem někde slyšela nebo četla, že se v tom něco změnilo... jenže jsem sklerotik a už nevím kde jsem to vzala a jestli se nepletu.

ko4ka
Naše Sali si takhle strhla drápek když jí byly 3 roky, při vystupování z vlaku. Vet. to musel uštípnout až uplně u lůžka. navíc to bylo v létě a dostala do toho infekci, ale zahojilo se to bez následků. Už bych ani nepoznala který prst to byl. Držím palce ať je to dobré.

Myslím že Bondíci mají dneska rok?
GRATULACE!

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 09:42
- Nahlásit

Ketrin
jak je to s "oficiálním " uznáváním WT zkoušek
musím se přiznat, že přesně nevím...ale mám dojem, že k uchovnění, to tam původně bylo minimálně navrženo, ale pak se to někomu nevím proč nelíbilo a teď jsem si téměř jistá, že k uchovnění to nestačí (což je teda docela divný)...do pracovky se to neuznává 100% - no myslím, že z tohoto hlediska jsou WT absolutně k ničemu...což na jednu stranu chápu - třeba ten šampionát a pracovka, přeci jen je to sport, a jako sport se to prezentuje, takže by to mělo být na roveň s ostatními sporty a pes, který má WT taky zvěř nemusel vidět ani z rychlíku, takže na práci je
Ovšem k tomu uchovnění mi to příjde dost jako blbost! Hlavně teď když budou i celá OVVR s dummy....ale to bude asi nějaká politika, do které já nevidím!

Bondíčkovi, Dorince a všem D Aurea Rosákum vše nej a do dalšího života hodně štěstí, zdraví a ať jejich výstavní a pracovní kariéra i nadále pokračuje tak krásně a slibně, jak začala!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 09:51
- Nahlásit

Hlavně teď když budou i celá OVVR s dummy....???
ono už neplatí, že můžeš mít aport jaký chceš - teda samozřejmě né hračku a musí mít min.0,5 kg...?
K tomu uchovnění na WT... já nevím, jestli se na WT střílí? aport z vody tam asi je ?.... a jak by se tam odzkoušel nos? Z tohoto minima k uchovnění (aport, voda, nos, střelba) asi těžko někdo ustoupí a taky je to tak v pořádku, myslím.

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:01
- Nahlásit

Ketrin
střílí, je tam marking, marking z vody a nos psi používají u dohledávky...je tam všechno! dokonce WTE jsou dle mého názoru těžší než OVVR...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:03
- Nahlásit

Jumi
v tom případě by to asi klidně mohla být varianta OVVR k uchovnění... nos psi používají u dohledávky co dohledávají, zvěř asi ne?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:03
- Nahlásit

Ketrin
Přečti si řády KCHLS k OVVR- klubové bonitace.Tam zrušili aport se zvěří úplně,ale RK to má stále po staru a KCHLS OVVR pod patronací RK uzná k uchovnění.To je typický : jeden hot a druhý čehý.
WT pořád nejsou zkouškou loveckou a Retrívr je lovecké plemeno,tudíž na výstavě jsou do pracovky nepřípustné,stejně jako zachranařina.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:10
- Nahlásit

Zuzana T
WT pořád nejsou zkouškou loveckou a Retrívr je lovecké plemeno,tudíž na výstavě jsou do pracovky nepřípustné,stejně jako zachranařina. Myslela jsem si to, takže vše postaru.

zrušili aport se zvěří úplně Jo? Nějak jsem to tam nevyčetla... Takže když při disciplíně nos pes toho bažanta zároveň přinese, tak mu to neuznají jako aport a bude muset ještě jít pro dummy na pohozenou? to jsou věci Vymejšlejí ptákoviny místo aby řešili potřebné věci... ale třeba to blbě chápu.

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:21
- Nahlásit

Zuzana T
Ketrin
no vždyť jsem to psala, že do pracovky a na šampionát to 100% není...a to mi příjde logické...u toho uchovnění..no nevim o tom si myslím své, ale zase se to na druhou stranu taky dá pochopit, pokud to je ten sport...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:22
- Nahlásit

Ketrin

Takže když při disciplíně nos pes toho bažanta zároveň přinese, tak mu to neuznají jako aport

No on tam ten bažant ani nebude- místo něj bude napachovaná atrapa.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:24
- Nahlásit

Jumi
Ahoj,,tak v jakém stavu jsou plyšáci?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:25
- Nahlásit

Zuzana T
on tam ten bažant ani nebude- místo něj bude napachovaná atrapa. He---??? a to jako proč??? to bych teda od KCHLS ani ve snu nečekala... A jak to víš?

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:26
- Nahlásit

Ketrin
Zuzana T
místo něj bude napachovaná atrapa
no a tím je to prostě jako WTE..kde sice není napachovaná, ale co si budem povídat, že!

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:29
- Nahlásit

Zuzana T
tak v jakém stavu jsou plyšáci?
jéé to je smutný, že se na to ptáš - nemohla si chvilku počkat? Vypadalo by to líp
Gorila nemá ucho už od pátku a medvědovi ukousnul, plastový čumák v sobotu a v čera mu ho zkrátil tak, že už je ne "lůžkovim" řekla jsem mu, že od teď může na plyšáky zapomenout a bude dostávat jen hračky pro pitbuly!
Na to mi páneček oznámil, že ho rozmazluju

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:39
- Nahlásit

Jumi
to je devastátor,ale je furt lepší ,když ničí plyšáky ,než nábytek.
Ketrin
Přečti si ty řády,tam to opravduje.Podle mě to vzniklo z toho,že byly výrazné rozdíly v kvalitě pořádáných OVVR,že byly někde lehčí jinde přísnější atd.A tím,že umožnilo KCHLS uchovňovat na jiných lov.zk.,kde je aport,tak nenutí třeba myslivce dělat OVVR.Ale zase mi sakra vadí,že může být uchovněn agresivní čokl,protože na lov.zk. už se nezkouší test povahy.

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:47
- Nahlásit

Zuzana T
Ale zase mi sakra vadí,že může být uchovněn agresivní čokl,protože na lov.zk. už se nezkouší test povahy.
teda ty se nějak rozohňuješ!
Já sem toho názoru, že s tou povahou je to i na těch OVVR takový nedostatečný...
on málokterej pes je dle mého názoru agresivní už např. v 8měsících tak aby vylítl a v roce a půl ve dvou letech, se nestačíš divit - třeba Petry Bodie se taky plně vybarvil až takhle později a je to i logické...takže dle mého názoru to ani ty OVVR nespasí.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:47
- Nahlásit

Zuzana T
Přečti si ty řády,tam to opravduje
Četla jsem to - na stránkách KCHLS/OVVR/bonitační řád atd. Až na nějaké detaily mi to přijde skoro stejné jako to bylo... rozhodně tam není, že na disciplíně nos nebude zvěř. Nehádám se s tebou, jen to tam prostě nevidím..
Rozdíly v kvalitě OVVR opravdu jsou a nevím jestli se to vyřeší tím, že si pes na OVVR ani nečuchne ke zvěři...
RK-CZ zas bude nabírat nové "rozhodčí" pro OVVR a aby ses pro tuto "funkci" kvalifikovala, stačí absolvovat nějaké školeníčko a mít předvedené na OVVR 2 psy. Komedie. To je asi jako by absolventi základní školy mohli učit na základní škole.

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:50
- Nahlásit

Ketrin
... rozhodně tam není, že na disciplíně nos nebude zvěř.
Jako předmět se použije atrapa zvěře nebo jiný předmět dobře držící pach.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:51
- Nahlásit

s tou povahou je to i na těch OVVR takový nedostatečný... to máš pravdu....
ovšem na druhou stranu definovat agresivitu není nic jednoduchého a že na sebe dva samci na vodítku vrknou, neznamená hned že jsou agresivní... atd.atd....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:54
- Nahlásit

Jumi
atrapa zvěře nebo jiný předmět dobře držící pach.
ale takhle nějak to tam bylo i dřív...

Jumi
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 10:56
- Nahlásit

Ketrin
definovat agresivitu není nic jednoduchého
o tom se rozhodně nepřu..to je pravda, ale prostě povaha se spíš nezkouší než zkouší - když se člověk podívá, jaký všichni psi mají OVVR a dokonce jsou chovní, tak se občas nestačí divit že je to velký problém u LR je nějak tak všeobecně známo, ale že co nějak tak chodím víc po těch psích akcích tak zjišťuju že toho není zrovna málo i u GR mě trochu překvapilo

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 11:01
- Nahlásit

Ketrin
Máš pravdu,že to není dostačující,ale alespoň se to zkouší.
Mě vadí jiná věc,že si dobře informovaný majitel uchovní psa podle toho,kde mu to nejvíce vyhovuje RK,KCHLS, OVVR nebo lov .ZK.,prostě že to není jednotné pro všechny.To je jako dysplázka- jeden klub má jednoho posuzovatele,druhý 4 a FCI ze zahraničí.Není a asi nebude jeden metr na všechny ,kluby se nikdy nedohodnou,každý lobuje za své zájmy a majitel chovného jedince je nucen být členem jednoho z nich,jinak má smolíka.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 11:22
- Nahlásit

Jumi
Jo jo... znám několik psů, nejen chovných ale i v chovu aktivních - jejichž povaha se mi opravdu nelíbí. Bývá to pes zkušeného majitele, který v tom umí chodit, na OVVR před povahou si psa veme stranou, dá mu pořádnou sodu a ten si pak nic nedovolí. Prostě si to páník ohlídá.
Taky se na OVVR - když se něco stane - nezkoumá, kdo začal a kdo se jen bránil - prostě jdou oba, ten druhý má smůlu.
Vrknutí psů mezi sebou - na vodítku - bych vůbec nedramatizovala, víme jak to je. Taky starší feny, které odchovaly štěňata, si můžou leccos dovolit. Ale nekompromisní bych byla u všech nežádoucích projevů vůči člověku.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 11:35
- Nahlásit

Ketrin
nedá se- než souhlasit
Dneska je rok Aurearosákům.Kolik je Borgáčovi?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 11:55
- Nahlásit

Zuzana T
Bude mu taky rok - za chvíli - 10.3.
V sobotu mu přijede na návštěvu oblíbená ségra z Brna, tak se těšíme. Ta co byla v Albeři, jestli sis jí všimla.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 12:12 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Ketrin
upřímně nevím,která to byla,mimin tam bylo hodně.Tak to bude prima narozeninová oslava,bude dort?
Ty chováš u RK,že,tak to pujdeš s RTG ke Snášilovi?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 12:25
- Nahlásit

Zuzana T
Právě že chovám v KCHLS. A nejradši bych k Deckerovi, který je fakt machr, jenže oni mi to neuznají... atd...

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání