Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Golden retriever
<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 223 . 224 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:27
- Nahlásit

Ketrin
to víš,asi každý chovatel občas narazí na takové majitele.
Je to vypadá s Vámi a s časem - příjedete na pětileté tažení?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:45
- Nahlásit

asi každý chovatel občas narazí na takové majitele.
Bohužel a nikdy nemáš jistotu že ne. Až když je štěňatům dejme tomu ten rok si můžeš trochu oddychnout mimochodem našim Áčkům jsou dnes tři! Gratulujeme (všem jsem napsala)
příjedete na pětileté tažení? Zatím s tím pořád počítám a doufám, že jo. Ovšem necelý týden nato odlétáme veeelmi daleko za synem, tak snad se to ňák nezvrtne.

abby
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:48
- Nahlásit

Jumi

Tak nevím,jestli mám mít radost

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:58
- Nahlásit

abby
no jasně že máš - člověka vždycky potěší, když zjistí, že v něčem není sám!

K té čubince - jak píše Ketrin když člověk chce, tak si to nějak zařídí..moje školitelka jela na PGS na 3 roky do Ameriky a její číča Majda měla zaplacené sedadlo v letadle pěkně hned vedle ní!
Navíc - kdyby feňuli byli třeba 4roky, tak si řeknu nějaká náhlá věc - je to tragedie, ale fence je 10měsíců!!! Nikdo mě nepřesvědčí, že půl roku je tak šííííleně dlouhá doba, že nemohl něco vědět dopředu!

Ketrin
odlétáme veeelmi daleko za synem, tak snad se to ňák nezvrtne
jéé letíš do Indie jo?

Jinak na diplomku jsem ani nechmátla, ale alespoň jsme si narvali teřichy kuřecíma řízečkama a teď půjdeme vyplavit naší vydru alias kunu, která nějak přeplula do dalšího období a teď je chuděra nejčastěji oslovován nedochůdče!
Navíc včera jsem na stránkách Brdského zlata našla fotku Aireeny, kde je to úplnej Bernáš! Klidně bych si je popletela! Tak už se nedivím, že nás každej chválí jakou máme krásnou čubinku!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 12:58
- Nahlásit

Jumi! Na té první stránce se JaninkaW
zmiňuje o modrypes - pamatuješ? a já mám pocit z toho jak různě šmíruju po netu, že udělaly obě to samé.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:00
- Nahlásit

Jumi
Do Indonésie.

vyplavit naší vydru alias kunu, Borgo si včera zaplaval a pak vskočil do jámy po vyvráceném stromu -plné vody a bahna- čímž si pořídil slušivé podkolenky na všechny 4 nohy

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:06
- Nahlásit

Ketrin
no já jsem si večer říkala, že ti ještě napíšu jestli nemáš pocit, že to s modrým psem dopadlo obdobně! jenže tam mi to přišlo, že to k tomu spěje od úplného počátku a tam by mě to ani nepřekvapilo, mrňouska absolutně nezvládali a pokud se ho její děti báli tak, že se ráno ani nešli vyčůrat, tak to asi byla jen otázka času....ale ty myslím toho labrouška znáš ne - nebo alespoň CHS!

Ketrin
tak podkolenky jsme zvládli hned poránu! Bernášek sjel po bradě do přehrady (přece nebude trapně používat nohy jako každej jinej pes) a ona byla upuštěná - takže jen samé to pěkňoučké čerňoučké husté bláto!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:12 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
no co,bahenní lázně jsou dobré na nožky,néééé
Holky,nešpekulujte nad tím, proč je Brandy Aillín zpátky v CHs.Je to pro ní určitě lepší,než kdyby zůstala někde nechtěná.Je to golden a se změnou pána se určitě brzy srovná.

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:12
- Nahlásit

Tak mi pááádíme ven! Za 1,5h jsme zpátky!

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:14
- Nahlásit

Zuzana T
Je to golden a se změnou pána se určitě brzy srovná.
chjo chjo - je to sice moc pěkný a pro ty pejsky dobrý, že je to zas tak netrápí, ale představa, že by nás bernášek nechal jen tak plavat a hned se zamiloval do někoho jiného je docela smutná

abby
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:16
- Nahlásit

Já teda nevím,moc sem nechodím,takže zakladatelku neznám.Ale z vlastní zkušenosti můžu říct,že když se chce,jde to.Taky jsme uvažovali o odjezdu do zahraničí.A vždycky v tom figurovala i Abby.Hledala bych místo tak,abych si ji mohla vzít sebou.A kdyby to nešlo,tak tam prostě nejdu.Nakonec se to samo vyřešilo a nikam nejedeme,ale i když vím,že bych ji mohla vrátit k lidem,od kterých jsme ji dostali (nebo dát k našim) a bylo by jí tam dobře,neudělala bych to.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 13:42
- Nahlásit

nešpekulujte
my nešpekulujem, my hubujem na nehodné majitele já totiž vím ještě jeden čerstvý blbý případ. Někdo chtěl LR a kvůli ceně bez PP. Nakonec si vzali s PP, 11 týdenní fenečku která byla levnější, asi proto že v tomhle věku nebyla zadaná, a ještě na splátky. A po třech týdnech fenečka umřela na parvovirózu, protože ji noví majitelé jaksi nedali potřetí očkovat. Asi jim bylo líto těch dvou nebo tří stovek.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 15:11 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Ketrin
fuj,to je děsný.
Proto vždy říkám,pokud nemáte dost peněz na pořizovací cenu štěněte / myslím tím rozumnou za štěně s PP/,tak nebudete mít ani na zajištění jeho kvalitního života.Každému hned vyčísluji,co pes potřebuje a kolik to stojí.Měla jsem zájemce o pejska,kluka-študáka,byl mi sympatický,ale měl finance tak na své bydlení a stravu a nakonec uznal,že by psa neutálhl ani náhodou a že by ho šidil.Petr tvrdí,že si těmi strašáky odrazuji zájemce.

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 15:20 - Změnil/a: Jumi
- Nahlásit

Tak jsme doma! venku bylo vážně skvěle! Ale já teď musím pádit na přednášku

Zuzana T
Petr tvrdí,že si těmi strašáky odrazuji zájemce.
nás si nějak zapoměla odradit a že bylo od čeho! Takovou posilovnu nervů to jsem vážně nečekala!

zrovna teď venku jsem měla zástavu srdce - Petr stejně jako Bernáš pořád musí chodit a zvedat nějaký klády a zrovna když jednu takovou kládu odhazoval (prý tak 60kg) tak pod ní bernášek nadšeně skočil naštěstí na něj nespadla jinak by byl jisto jistě na placku

Tak zatím pááá a večer se tu zase stavím!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 15:42
- Nahlásit

Jumi
Tak a už vím,po kom je sebevrah- on to kopíruje od páníka!

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 21:16
- Nahlásit

Hezký večer!
Chtěla jsem se vás holky zeptat. Dáváme si hodně záležet na tom aby měl bernášek co nejlepší přivolání a rozhodně nehonil zvěř! Tyhle dvě věci Thorin nemá, takže víme, jak je to příšerný a moc nám na tom záleží...
šla jsem s bernášem po louce a potkali jsme srnu, tak jsem zalezla do lesa - bernášek ji neviděl, ale nakonec se nám ji podařilo znovu potkat a Bernášek si ji všimnul až když byl asi jen a to nepřeháním 3m od ní - srna začala utíkat a bernášek za ní..na zavolání ani pískání nereagoval a běžel za ní takových asi (nemám moc odhad) 300m a pak se teprve vrátil...vím není to moc velká vzdálenost a vše trvalo jen chviličku, ale trochu mě mrzelo, že se nedal odvolat hned, ale zase 3m je opravdu děsně blízko...tak by mě zajímalo, jestli tohle mám brát jakože u loveckého plemene vlastně super výkon a nebo jsou psi co by poslechli hned?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 21:34 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Jumi
Já bych řekla,že se zachoval naprosto přirozeně.Na tak malou vzdálenost to pro něj byla jasná výzva a navíc srnčí mu voní asi tak,jako nám pečínka z prasátka.Pokud ji hnal 300 m a pak se na pískání vrátil,tak si myslím,že je to OK.
Dříve na PZ jsme měli stopu živé zvěře a tam by jsi měla za tuto situaci 4 body,protože pes měl stopu najít a běžet po ní nejméně 200 m.

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 21:42
- Nahlásit

Zuzana T
já jsem si říkala, že to bylo opravdu strašně blízko, takže to bylo hodně těžké odolat, tak jsem mu sice přísně řekla co to bylo a že jsem ho už volala několikrát ale nijak jsem mu ani nehubovala....jenom mě zajímalo, jestli se dá lovecký pes vycvičit tak, že by v takovéhle situaci poslechl, prostě hlavně nechci aby zjistil, že je to zábava stal se z něj Thorin 2. ale na větší vzdálenost od zvířete on poslechne.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 21:46
- Nahlásit

Jumi
Dá se to zvládnout,když tu zvěř vidíš ty dřív a v okamžiku,kdy pes vyrazí ho zarazíš povelem,ale nejde to samo,naučí se to jen nácvikem poslušnosti.Bernáš je na tak mladého pejska myslím dobře zvládnutý a respektuje tě.To se bude při tvé důslednosti jen vylepšovat.

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 21:53
- Nahlásit

Zuzana T
ale jo zrovna dneska jsme si s Petrem říkali, že jsme to snad zvládli docela slušně a že je vážně moc poslušnej, ale ono je to podle mě i hodně o povaze, že on má nějaké poslušňácké geny - jen nám bylo jistými osobami sděleno, že po mamince rozhodně ne (na to jsme taky dneska vzpomínali)

Walda
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 21:53
- Nahlásit

Zuzana T

Dá se to zvládnout,když tu zvěř vidíš ty dřív

Pardon, že Vám do toho vstupuju. Ale spolehlivější než koukat po zvěři je koukat chlupáčovi na uši. Jakmile se Indymu uši postaví do pozoru, už ho preventivně volám. Tohle funguje, i když zvěř jenou cítí a já jí vidět nemůžu.

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 21:57
- Nahlásit

Walda
jasně, ale jde prostě o to zareagovat dřív než pes!
což mě s délkou mého vedení občas dělá vážné problémy

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 21:59
- Nahlásit

Walda
Jo to je dobrý indikátor,jenže lovecký pes je ve střehu často a kolikrát je právě nutné aby vce střehu byl a např. si pamatoval dopad více aportů,ale nevyrazil k nim bez povelu.Proto je nutné zvládnou přivolání a klid .

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 22:14
- Nahlásit

Jumi
že po mamince rozhodně ne
a to jako že je snad C.... neposlušný pes?

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 22:15
- Nahlásit

Zuzana T
no já bernáše když najde stopu po ní vždycky nechávám kousek jít...nechci aby si myslel že jít po stopě je něco zakázaného, ale tuhle srnu vůbec necítil, všiml si ji až když mu uskočila z podčumáku...do té chvíle o ní vůbec nevěděl...

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 22:19
- Nahlásit

Zuzana T
a to jako že je snad C.... neposlušný pes?
no já nevím - já bych si něco takového v životě nedovolila poznamenat! Ani by mě to nenapadlo, jen "prodávám, co jsem koupila"

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 22:19
- Nahlásit

Jumi
no na Konopišti v bažantnici se stává docela často,že poplašené srnčí lítá mezi námi div nás neporazí a většinou se navzájem informujeme- bacha z prava z leva srnčí apod,aby jsme si mohli psy zvládnout a taky aby někdo nepřišel k úhoně a také ji vlasně psiska zmerčí na poslední chvili a necítí ji.

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 22:24
- Nahlásit

Zuzana T
já jsem si říkala, že asi nebyl nějak ten vítr směrem na něj a navíc já mu na tu srnu hodila klacek tak jestli on ho vlastně nechtěl aportovat

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 22:26
- Nahlásit

Jumi
Tak dobrou,přeposílám ti jeden informační email.

Jumi
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2007 22:30
- Nahlásit

Zuzana T
díky moc za ten mail - moc mě potěšil!

<< 1 ... 108 . 109 . 110 . 111 . 112 . 113 . 114 . 115 . 116 . 117 . 118 ... 223 . 224 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání