Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
Romaine
Člen
# Zasláno: 2 Zář 2006 18:39
- Nahlásit

Jo, Učí se ke mně, ale zatím jen doma a v prostředí kde ho nic neruší a pak bude i s náma tam jiný pes, aby to zvládal, když má svoji zábavu. Ale jak říkám - je to malej ignorant. Ani kokina pro něj nejsou dostatečný důvod

Verca
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 12:22
- Nahlásit

Ahoj, tak koukám, že nám to skoro zmizlo, tak přidávám pár fotek.Ëlinka je úžasná, už začínají být s Phoebe na sobě závislé. Když si lehne Phoebe, tak hned musí k ní i Eli. Nejdřív Phoebe vždycky od ní odešla, ona nemá ráda, ani když já jí držím když spí, ale včera si dokonce položila na Elinku hlavu. bylo to strašně roztomilé. Nebo je taky úžasné, jak si hrají. Phoebe třeba sedí na gauči a Eli je na zemi a dlouho se na sebe upřeně dívají a pak Eli naznačí kousnutí a už jsou v sobě. Pořád se rvou, ale hlavně že je to baví. Nebo hodím Phoebe balonek a jak vystartuje Phoebe, tak musí i Eli a pak jí skáče po puse, aby se dostala k balonku, takže než se Phoebe dostane ke mně s balonkem, tak obě musí oběhnout celý byt.

Syska
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 13:38
- Nahlásit

Verca
Krásný fotečky..

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 20:22
- Nahlásit

Verca
Jéééé to je srandovní. Kdybych mohla tak si koupím dalšího pejska, abych se na ně mohla koukat jak si hrají. Claudi když si hraje s člověkem tak trochu aportuje, přetahuje se o plyšáka, mlátí s ním o zem. Když si hraje ze psem tak štěká až je to protivné, líce kolem psa a občas ňafne do čumáku, ale je hrozný když si chce hrát z výstavním psem, to má majitel strach aby ho nepokousala nebo mu nevyškubala srst. Taková hrůza z ní jde když si chce hrát. Na agilitách provokovala jednoho papilona a nakovec z toho vznikla hoňka. Ale když mu Claudi bafla před čumákem tak vyděšeně stuhl a byl jako socha. Ale zachvíli se vzpamatoval. Také jsme šli jednou do města kolem rodiných baráku. Úplne na konci té ulice je obchod s botami a těsně vedle něho velká zahrada, ta patří k tomu obchodu. Májí tam myslím 5hlídacích obřích psů velikosti prostě neco jako bernardýn. Všichni seděli u plotu a koukali, najednou na ně Claudi začala vrčet a štěkat, oni se samozřejmě přidali, potom začala Claudi lítat před plotem jak zběsilá a vypadala jako nějákej trhač. Zrovna šla kolem nějáká paní a ta se mohla uřechtat smích sčervenala jako rajče a nahlas se začala smát a za břicho se popadala. No já nevím opravdu to může pro někoho být tak srandovní? Dělají toto všichni bišonci?

Romaine
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 22:39
- Nahlásit

Holky koukněte na moje stránky.jsou aktualizované - foto z výstavy, sekce výprodej... Vše se dovíte v aktualitách. A zítra přidám další fotky z výstavy ostatních pejsků - vytvořím další sekci. Vše bude dokončeno zítra odpoledne. Můžete ale kouknout už teď!

Candy
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:27
- Nahlásit

Romaine
Ahoj, koukla jsem na tvoje stránky. Máš spoustu hezkých fotek, ale ta poslední mě rozesmála. Můj Candy má totiž tu samou plyšovou krysu jako tvůj Robby. Je to jeho nejoblíbenější hračka. Gratuluji k výsledku na výstavě!

MartinaClaudi
Náš Candy také štěká na ostatní psy, ale když k nám přijdou blíž, tak se už kamarádí. Ale celkově snad není tak ztřeštěnej jak ty popisuješ Claudi

Romaine
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:46
- Nahlásit

Candy
Děkuji. Ale kdybych nebyla mladá, tak Robby dostal titul. Ta paní, co posuzovala byla totiž stará a dávala 1. místa chlapům - i když měli škaredý psy! Dokonce vyhrála velká fenka s žlutýma flekama v srsti a DOBARVENÝM čumákem na černo nad malou a opravdu dokonalou fenkou! Bylo to vidět, že to dává podle známosti. Tak sme byli naštvaný. Chlap, co nad náma vyhrál toho psa neuměl vést a ona mu tam v kruhu normálně nadala, ale titul dala jim. A to se Robby líp choval. A tak to bylo u všech. I u jiných plemen. Tak to pak naštve.

Zerynka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 11:54
- Nahlásit

Ahoj, nemá tady někdo Cotonka? Já mam fenečku Žerynku, příští týden jí budou tři měsíce. Včera jsme se přihlásily na výcvik štěňátek. Nemáte s tím některá zkušenosti? Jsme z Prahy, našla jsem na internetu Ambru, je to někde na Proseku a v sobotu jdeme poprvé cvičit.
Žeryna nemůže pořád pochopit, kam může chodit kakat a čůrat, dala jsem jí do kuchyně podložku a hadr, ale nějak jí to nemůžu naučit.
Taky bych chtěla znát váš názor na krmivo Science Plan, jsou to granule pro štěňata, nevím zda jsou dobrá. Nevíte kolik by měla ve třech měsících vážit? V dospělosti by měla mít kolem 4kg. Je strašně nenažraná, ta by zblajzla všechno, tak mám strach, aby nebyla moc velká a tlustá.
Lucka

Romaine
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:13
- Nahlásit

Zerynka
Ahoj, cotonka nemám a myslím, že tu nikdo takový není, ale mám bišonka frisé a to vyjde na stejno.. S Robbym chodím na cvičák až teď (je mu 15 měsíců), ale čím dřív, tím líp Ničeho se neboj a vem si s sebou odměny! Nejlépe piškoty.
Toto krmivo nepoužívám. Ani sem na něj nic neslyšela. Důležité je, aby fence chutnaly. Nejlepší je ale Royal canin (my používáme) a nebo purina. Kolik Robby v té době vážil si již nepamatuji, ale mohlo to být okolo 2 kg. Pokud má pravidelný pohyb, tak se nemusíš nějak bát o váhu. Ale doporučuju nedávat moc často lidské jídlo nebo nebude chtít granule. Dáváme Robbymu jen o víkendu lepší (kuře s rýží, různé konzervy apod.) a přes týden ovoce a zeleninu. Jestli chceš tak koukni na naše stránky www.bisonek.wbs.cz

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:16
- Nahlásit

Zerynka
Ahoj, tak Cotonka tu nikdo nemá. Já mám havaňačku a boloňačku. Havaňačka má 11 týdnů, takže je tak stejně stará jako ta moje. Ještě taky pořádně neumí čůrat na plínu. Ale na to má ještě čas. Učíme čůrat i venku a tam se nám to už začalo dařit, takže jsem velmi spokojená, i když čůrá a kaká většinou jinde. Chce to čas, nebuď z toho nešťastná. Moje boloňka (teď 11měs.) se to naučila až 6 měsících, takže to trvalo opravdu dlouho, ale na to štěnda mají právo.
Nevím, co je to za krmivo, skoro všichni tady krmíme Purinou Proplan, ale já už přecházím na royal Canin, protože ta Purina až tak moc mé fence nešmakuje. Kolik tak výjde kilo té Science Plan? Je to superprémiovka?Jak jí chutnají a jak po tom prospívá? Co hovínka? Jsou velká malá anebo moc měkká?

LenkaK
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:19
- Nahlásit

Zerynka
Ahojky, vítám tě tady. Já Cotonka nemám.Mám Hav.psíka Bellu 16měs.
Science plan neznám,my používáme krmivo Purina- Pro Plan. Je opravdu kvalitní a myslím že tady z chatu ho používá hodně lidí.
Přesnou váhu nevím,ale na veterině,když se zeptáš,tak ti doktor řekne jestli není hubená nebo baculka.
S tím čůráním a kakáním,abych byla upřímná máme občas problém taky. Ta naše citlivka,když venku prší odmítá vylézl ven,aby se vyčůrala natož vykakala. Čurně a honem zpátky,aby náhodou nenamokla. Takže občas než,aby šla ven se raději vykaká doma.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:19 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit

Romaine
Tak jsi rychlejší, no.
Eli má teď ty dva kila. Někde jsem četla, že do 6 měsíců prý pejsci můžou sníst kolik toho chtějí a poté jim dávat přesně tu dávku. Ale nevím, co je na tom pravdy, já vždycky nasypu do misky a když to sní, tak potom přidám. Nechávám jí misku s granulkama pořád. Oběma.
Jenom chci trošku poopravit: že není nejdůležitější, aby chutnaly... (vím asi jak to myslíš, ale slečna je tu nová), ale aby srst po ní byla pěkná a taky hovínka, aby z ní nevyšlo vše "nestrávené". Ty z tesca apod. psům chutnají možná i více, protože jsou hodně slané a to psi milují.

Candy
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:33
- Nahlásit

Zerynka
Já mám zkušenosti s psí školkou, kterou jsem navštěvovala s Candym (Havanský psík) také od tří měsíců. Vedla to naše veterinářka - moc šikovná, a bylo to hlavně o tom, že se tam sešla podobně stará štěňata větších i menších plemen a jejich páníčci a pejsci se tak mohli navzájem seznamovat, hrát si a zvykat si na jiný lidi. Také nás paní doktorka učila jak postupovat s výcvikem psa a vlastně všechno ohledně výchovy a výživy štěněte. Pokud to u vás bude probíhat podobně, tak si myslím, že je moc úžitečný jak pro pejska tak hlavně pro páníčka.
Ohledně jídla jsme na tom stejně, Candy by jedl snad do prasknutí. V tomhle případě je důležité hlídat v rámci možností denní dávku a nedávat zbytečně víc. Držela bych se asi návodu na granulích

Zerynka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:46
- Nahlásit

Díky.
Science Plan je od Hills a kilo stojí kolem 240,-. Zatim je jí, nic jinýho jí rači nedávám. Hovínka nejsou ani tvrdá ani měkká a je jich dost.
Ty piškoty kupujete psí nebo normální, občas jí dávám (tak max. jeden za den) normální piškotu, to když se jí podaří vyčůrat na správné místo. S venčenim nemáme problém. Ráno vstanu obléknu se vezmu jí do ruky (jinak by se vyčůrala u výtahu) venku jí pustim na zem a ona se hned vyčůrá, popoběhne a vykáká se. Takže ráno před prací jí venčim tak pět až deset minut. Odpoledne, když se vrátím z práce jdeme na větší vycházku. O víkendu je celý den na chalupě na zahradě a moc se jí tam líbí. Déšť jí nevadí, naopak, jak zblejskne louži už se vní koupe, je to děsný čůňátko.
Když si chce hrát a rozdovádí se, hrozně nás kouše, tak doufám, že nám na cvičáku poradí, jak jí to odnaučit. Má strašně ráda malý děti, ale to jí musim hlídat, protože by je mohla kousnout jak si s nimi hraje.
Fenku máme bez PP.

Candy
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:47
- Nahlásit

Romaine
já měla na poslední výstavě taky pocit, že jsme zdaleka nebyli na VD, ale co, příště budem určitě lepší. Je ale blbý, když rozhodčí neposuzuje objektivně, ale podle známosti.

Romaine
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 12:58
- Nahlásit

Verca
Takže jsemty kila nějak trefila. To je fajn Já mu taky nechávám misku pořád. Taky mě nikdo nenutí, kdy mám jíst, tak proč bych nutila já jeho? A co sní to sní. Ale on se granulí rozhodně nepřežere Spíš sní menší dávku a dojí to tím ovocem
Je fakt, že mě to nenapadlo, protože bych granule apod v obchoďáku nekoupila...
Pojedete s Eli a Phoebe kouknout na tu Brněnskou výtavu 24.9.?
Ten Royal canin fakt doporučuji. Je výborný. Pro štěňata jsou trojúhelníky a od 8 - 10 měsíců do 8 let kytičky. Nebo různé speciální (dia, light apod.) Ale asi mu nebudu dávat 8 let stejné granule. Aby nejedl furt to stejné... co si o tom myslíš?

Romaine
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:01
- Nahlásit

Zerynka
Venčení děláš správně. Na chalupě se Robby naučil právě čůrat na trávu a ne doma. Ale to sám od sebe. my ho to tam nějak neučili...

Candy
Jo, to se tak dělá. Štve mě to, ale co nadělám Berem to sportovně. Ten co byl s náma byl docela hezkej, jen se Robby líp choval a mě nekritizovala, tak sem myslela, že to dostanem my..

LenkaK
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:02
- Nahlásit

Candy
Když byla Belinka malá dávali jsme přesně podle návodu, ale hodně nám přibírala. Podle pana doktora,až moc. Myslím,že to bylo,proto že Proplan má hodně živin a vytamínů. Takže to bude asi individuální.
Viděla jsem na veterině fenku frizáčka,která byla opravdu tlustá. Slyšela jsem z ordinace jak doktor pánikovi říkal, že má problémy se srdcem a že jestli o ní nechtějí přijít musí snížit dávku krmení. Potom jsme šli do ordinace my a hned Bellu doktor prohmatával jestli nemá velké faldíky.

Romaine
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:03
- Nahlásit

Koukám, že je tu najednou živo, když je tu někdo nový Příjemná změna, že

LenkaK
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:05
- Nahlásit

Romaine
Taky jsme chtěli zezačátku Royal Canin, ale Bella ho moc nesnášela. Blinkala a měla průjem. Tak jsme se museli vrátit k Proplanu

Candy
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:20
- Nahlásit

LenkaK
Asi máš pravdu s tím dávkováním, je to určitě individuální.
Ale pro základní představu kolik granulek dávat, je asi dobré to vědět. Pak samozřejmě postupně přidat nebo ubrat podle toho jak pejsek přibývá.
Je pravda, že u Candyho jsem taky spíš granule ubírala, taky se mi zdálo, že moc kyne

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:27
- Nahlásit

Candy
Tak to mě zase připadá, že Phoebe je moc hubená a proto má k dispozici pořád granule, ale teď co máme Eli, tak se nějak rozjedla. Asi kvůli tomu, že jí tam Eli pořád leze. Takže budu asi krmit Phoebe 2x denně, protože Eli si spapá svoje jídlo a pak jde ještě krást Phoebe. Potvůrka jedna.

Candy
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 13:47
- Nahlásit

Verca
U nás mistička s granulkama na zemi dlouho nevydrží. Candy ji slupne tak do pěti minut a už panáčkuje, že by si ještě dal. Kdybych mu měla stále doplňovat misku, tak nevím co by mi z něj vyrostlo Ale do misky Ketynce se neodváží, v tom mají oba jasno.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 14:17
- Nahlásit

Jinak ještě k tomu štěkání.... Mě to fakt leze na nervy a tak Phoebe skoro pořád "napomínám". Štěká hlavně, když si hraje, jinak ani moc ne. Ale asi nikomu není příjemné, když v 6 ráno nebo v 10 večer slyší štěkajícího psa venku. Jednou jí okřiknu a za chvíli musím zase. Ach jo. Nevím, jak bych jí to odnaučila. Hlvně když lítá s Eli venku, tak obě lítají jak šílené a PHoebe na Eli dělá nájezdy a přitom štěká,ale to je fakt hrůza. Já nevím,ale v našem baráku žádný pes neštěká tolik jako Phoebe a to máme velký panelák (60 bytů) a hodně psů. Navíc ještě vyje, když nejsme doma, tak to musí mít sousedé opravdu radost a zbožňovat nás. Jen aby i Eli nenaučila výt....
KDyž venku vidí psa, tak si chce hrozně hrát a je schopna se i uškrtit, když je na vodítku. A pak s ním začne lítat a když ho nemůže dohnat, tak se může uštěkat a vrčí. Pak to vypadá, jak kdyby na něho šla s úmyslem pokousat ho,ale ona se jen tak a nikomu by neublížila. Ovšem páníčci si to nemyslí.
HOlky, hrajete si trošku "tvrději"se psy? Já vždycky Phoebe tak "rozběsním", že to vypadá,že mě sežere, ale nikdy mě "navážno" nekousla. Jenom šílí a vrčí,ale někteří se na mě dívají jak na blbce a myslí si, že Phoebe je agresor.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 18:34
- Nahlásit

Verca
To samé si myslí lidi o Claudi, nejspíš si myslí že chce tomu pejskovi ublížit.

Verca
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 21:52
- Nahlásit

MartinaClaudi
...a člověk se cítí potom blbě a snaží se vysvětlit, že ona si tak jenom hraje, že?
Phoebe je vždycky rozdováděná a pak když si ji chce někdo pohladit, tak hravě uskakuje a štěká na něj a vrčí, ale fakt jenom ve hře. Přítel jí tak blbě naučil hrát, pořád se s ní pere a čím víc Phoebe zuří, tím líp.

Betka
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2006 23:26 - Změnil/a: Betka
- Nahlásit

Ahoj lidičky, jsem tady nová a hlásím se do diskuze. Mám půlroční fenečku bišonka frise, jmenuje se Betynka a je to úžasné stvořeníčko. Nemyslela jsem si nikdy, že takový malý pejsek, dokáže tak moc naplnit celé srdce. Mám radost, že jsem tuto diskuzi našla, pročítala jsem si příspěvky a zjistila jsem, že máme hodně společného. Jestli se na moji Betynku chcete podívat, mrkněte na www.betynka.wbs.cz.
Zatím ahoj a těším se na povídání s vámi.

Darina1
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 08:46
- Nahlásit

Betka
Moc vás tady vítáme. Každý nový človíček se svým zlatíčkem je moc tady vítány.
Tvoje stránky jsou moc pěkné.
Já mám 2bišonky, Biška bez PP a má 2,9měsícu, Damiška s PP a má 9 měsíců.
Pac a pusu Bišo a Damiš.

Zerynka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:56
- Nahlásit

Ahoj, chci se zeptat, včem nebo jak vozíte pejsky v autě? Já jí mám na zadnim sedadle, ale bojim se, aby nám někam nespadla třeba při brždění nebo tak. Navíc se jí asi moc v autě nelíbí, pořád si chodí a hledá si místo na spaní a má děsně smutný výraz.

Verca
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:59
- Nahlásit

Zerynka
no já ji vozím taky na zadním sedadle, ale většinou za zadním sedadlem, tzn. na zemi za řidičem nebo spolujezdcem. Však mi taky občas prudce zabrzdíme a Phoebe letí dolů. Ale nikdy se jí nic nestalo, naštěstí.

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání