Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:16
- Nahlásit

Nevíte někdo z jaké strany se má kdy nabýhat na slalom? Mě se to pořád plete a mám v tom zmatek. Nakonec Claudinku někdy popletu jelikož ona běží správně a cvičitelka mě seřve že běžela správně a já ji to celé zkazila. Prej by z ní mohl být mistr.

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:25
- Nahlásit

No slalom děláš buď z pravé nebo levé strany, přičemž pes je vždy na pravé straně, ne? Nebo jak to myslíš, z jaké strany?

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:26
- Nahlásit

Jak dlouho už děláte agility?

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:27
- Nahlásit

Candy
Jo, chodí už na všechny překážky. Chodí už na Agility od chvíle kdy jí byly tří měsíce. Ona to umý tak dobře jelikož to cvičíme i občas doma, ale né na překážkách ale na sobě. To byl jeden z mých břihlouplých nápadů napřed jsme běhali po selém bytě slalom mezi pet-lahvemi to byla sranda jejikož nikdo nemohl projít přecíní do kuchyně, všude byly pet-lahve. Bohužel se nikdo nedostal ani na záchod a do koupelny. Bylo všechno zaskládané.
Později mě napadlo že budeme cvičit slalom pod nohama a to jí šlo nakonec skvěle. Skákání přes překážky jsme cvičili přes pejska. Vždy jsme ho postavili do výstavního postoje a Claudi přez něho skákala. Teď Claudi učím jezdit na poníkovi a to jí také docela jde. Akorát se nemá čeho držet a ten poník nemývá sedlo tak ji musíme přidržovat dokud sama neudrží rovnováhu.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:30
- Nahlásit

Verca
Jo tak díky, já v tom měla pořád zmatek.

Janik
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:32
- Nahlásit

MartinaClaudi
Ahojky!
tak pes musí do slalomu nabíhat vždy z pravé strany ale člověk může běžet po pravé i po levé straně.

Candy
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:34
- Nahlásit

MartinaClaudi
no to je inspirace, určitě to taky v bytě skusím.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:41
- Nahlásit

Janik
JJ. Tak už to chápu, díky.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:45
- Nahlásit

Největší problém nám dělal látkový tunel, tam se musí narazit do takového tvrdého kusu látky a toho se Claudi vždy bála jelikož je křehká oproti nějákému vlčákov.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 12:48
- Nahlásit

Kdo všechno vlastně chodíte na Agility?

Candy
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:09
- Nahlásit

Já bych chtěla, ale zatím nechodím, protože nestíhám dobu, kdy se u nás v Hradci cvičí.

Janik
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:17
- Nahlásit

MartinaClaudi
Nám dělal taky problém látkový ale ze začátku i pevný tunel.Ale na posledních táborových závoedch je Andy proběhl skvěle.
Na agility jsme byli jen na táboře.Chtěla bych to s Andym dělat pořát ale u nás nemají na cvičáku žádné agi překážky.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 13:24 - Změnil/a: MartinaClaudi
- Nahlásit

Ale to není cvičák to jsou agility.
Tohle jsou agility na které chodíme my.
http://www.agility-blansko.net/

Verca
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 14:40
- Nahlásit

Já nechci být nějak dotěrná, ale malý pes by měl skákat přes překážky až od jednoho roku a nejlépe od 15. měsíce, protože nemá plně vyvinuté klouby a může se stát, že ti časem bude kulhat. A co vím, tak Claudi není ani rok, ne?

LenkaK
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 15:11
- Nahlásit

Candy
Děkuji. Belinka se v sobotu umoudřila a udělala výst, postoj. Havaňáci tam byli jen ze slovenska. V sobotu bylo pět havaňáků i s Belou.V neděli jen tři. Bylo to náročné. Dva dny je opravdu dost. Pro nás i pro Belu. Už v sobotu odpoledne byla nervózní. Na závěčné soutěži bylo strašně moc fenek v tř.mladých. Ani jsme se všichni nevlezli do kruhu. Belinku nemohl rozhodčí vůbec vidět, protože se před nás postavil pán s jezevčíkem.
Pověřila jsem manžela,aby trénoval s Belou a případně,kdyby bylo třeba vedl by on. V neděli mi bylo špatně takže jsme to nezvládli tak dobře.

LenkaK
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 15:14
- Nahlásit

Candy
Pojedete do Brna na NVP ?
Už nevím kdo jede a kdo ne.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 21 Srp 2006 15:42
- Nahlásit

Verca
Já myslela že až od jednoho roku můžou skákat velká plemena, né malá. Ale to by mě snad Cvičitelka řekla, ne? To by ta cvičitelka musela být úplně blbá kdyby mi dovolila skákat. Když jsem jí psala e-mail a já se jí ptala kdy by mohla Claudi začít chodit na agility tak mi řekla že až jí budou tři měsíce. Ale to jsme ještě pořádně neskákali to jsme se spíš učili tuneli a slalom.

Darina
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 09:32
- Nahlásit

Zdar děvčata.
LenkoK nejste náhodou z Havířova.

Candy
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 09:41
- Nahlásit

LenkaK
dvoudenní výstava by na nás asi byla také dost.

Do Brna na NVP jsem Candyho nepřihlašovala. Pojedem ještě v říjnu na klubovku a pak asi v listopadu do Prahy na MVP.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 10:09
- Nahlásit

To když je ta výstava dvoudenní tak se tam musí být už ten první den?

emikami
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 14:38
- Nahlásit

Ahojka všichni. Co se týče agilit tak to bohužel nevím od kdy se může, ale když Martinka začla chodit s tím malým chlupatým klubíčkem tak jsem se docela divila, že by tak maličká mohla něco takového dělat.Měla jsem trochu strach ale pejsek je jejich, sami musí vědět co a jak, a pokud ji napsala ta paní že se může od třech měsíců měla by to být pravda, ale radši bych si takovou inf. zjistila na více místech. Je fakt že to tělíčko je slabé a kosti také, vše se teprve vyvíjí a roste, říkala jsem zda to její vyhrbování není právě z těch agilit jak je zvyklá běhat, je to přece jen něco jiného.Pokud by ta informace nebyla pravdivá, pěkně bych ji vynadala, jelikož by mohla ohrozit zdravý pejska.

No jinak jsme včera poměrně zdárně zvládli druhé očkování.Jen dlouho spinkali, večer už to bylo ok, a dnes už řádí od rána.Hlavně že nebyla žádná reakce.

Chtěla jsem se vás zeptat, zda jste se někdy setkali s tím, že by jste platili za konzultaci.Já si šla nedávno koupit prášky, snad jsem o tom zde ještě nepsala, no a než to sestřička připravila, a ptala se pořád a nakolik kilo, a kolik jim je, a pořád nějak nevěděla které prášky mně má dát, kupovala jsem jich 6 pro všechna štěňata, četla si tam návod, nakonec přišla na to že tento prášek je do 2kg, tudíž je to pro zvířata od 1-2kg, tak se zase ptala zda nemám štěně pod 1kg, no tak to chvíli trvalo, a jelikož v čekárně nikdo nebyl, zaměstnala jsem mezitím doktorku nějakými svými otázkami, Kdyby to měla hned , mohla mně to dát mezi dveřma a já bych šla, ještě jsem se ptala kolik stojí jeden prášek, prý 32kč, no a šla jsem platit a měla jsem zaplatit asi 280kč. v duchu jsem si spočitala že to bude do 200kč, vyndavám 200kč a zaskočená říkám, není to nějak moc???? Jeden pr. stojí 32kč!!! A ona mě ukazovala položku-90kč KONZULTACE. No to jsem mále padla do vrtule. vlastním psi již 15let celkem, a ještě jsem nikomu nikdy neplatila za konzultaci, zvlášť když si jdu koupit prášek na odčervení, a tím že to sestře dlouho trvalo, ptala jsem se na různé věci.Nevidím na tom nic špatného, odmítla jsem to zaplatit, že jsem za to nikdy neplatila, a leckdy jsem zaťukala na dveře a žádala jsem jen radu, a s omluvou jsem odešla bez prášků, v sobotu jsem si je šla koupit na veterinu kde mají příplatek 100kč, a tam jsem tedy chtěla prášky, tam byl za 30kč. zapl. jsem 200 i s dížkem, a odešla jsem. a oni sami dokonce na mě mluvili, jak mám štěňata stará, zda jsou již očkovaná, atd. nakonec by měli platit za konzultaci oni mně hihi. No takže docela mně to ale štvalo, doktor který mě očk. štěňata doma je velmi milý, sympatický, a věřím mu, a mám u něj dojem, že jsou u něj psi ve správných rukách,kdežto ta dr. na mě bohužel působí jako mouchy snězte si mně, takže již od začátku jsem věděla že k ní chodit nebudu, pak jsem se dozvěděla že dr. tu bude jen jeden den v týdnu + soboty na střídačku, což mně fakt mrzelo, no ale věděla jsem že se asi někdo z nich k těm 90ti kč vrátí, tak jsem tam včera volala, zda opravdu na to očkování ten 16den mohu přijít, protože mně sestra řekla, že neví zda mně je dr. naočkuje, že se jí to zdá brzo, měla jsem do to doby dvě konzult.po telefonu a po 2t. vše ok, ale přiklání se k 21.dni.řekl že přijít mohu ale hned nadnesl těch 90kč, že tam mám prý nějaký dluh, no bylo mně dost nepříjemně, protože si u tohoto dr., nechci dělat nějak zbytečně zle, a vlastně mně dal najevo, pokud bych se nepodřídila jejich podmínkám, že bych tam nemohla chodit, říkala jsem že jsem si šla jen pro prášky,ale že to dlouho trvalo, takže jsem prostě jen vyplnila prostor mluvením na doktorku a ptala jsem se na rady, ale že jsem opravdu netušila že mně zaúčtuje 90kč. myslím, že jsem tam mohla být tak 10min.15., sestra říkala že jsem tam byla 20min. a že ten čas co semnou strávila musí být také nějak zaplacen. Když jsem vysvětlovala, ale že jsem si šla koupit jen prášky na odčerv. že kdyby mě je dali hned, nebudu na nikoho mluvit. tak to prostě nechápali, prostě jsem tedy bez placení odešla, v čekárně byla jen jedna paní a neměla tam žádné zvíře, když to tak vemu, vlastně jsem ji zaplatila ne konzulaci ale prostoj , kdy nikoho v čekárně nemá.Zda to teda píši dobře, ale oni to nazývají konzultací, no kdyby byla plná čekárná, a já je zdržovala tak ještě neřeknu, ale 90kč. no to je fakt pálka, co myslíte vy.Už jsem tam byla několikrát u toho pana veterináře, před porodem a tak. domluvit se, nikdy mně nic nepočítal, tak jsem se ptala, až půjdu na očkování, a zeptám se na nějaké věci. ohledně psů, zda si též započítá k vyšetření psa, též ještě konzultaci, no něco říkal jako že to záleží asi jak kdo, že prostě rád vyjde vstříc, teda tak to na mně působilo.Opravdu nikdy se mně tohle nestalo, a že jsem leckdy ťukala bez psa na dveře veteriny, vždy jsem dostala radu zadarmo. Měla jsem chuť prostě říct, že teda na to kašlu a budu chodit jinam, ale člověk nikdy neví, že. Jsem ráda, že jsem získala důveru k lékaři který tu převzal ordinaci, a mám to blízko a tak jsem řekla že jim těch 90kč klidně zaplatím, ať to mám z krku, ale příště až si půjdu pro prášky na odč. tak nepřekročím práh.Je strašně velký rozdíl mezi lékařemi. Tento lékař je mladý, má ale veter. otce a sestru, dál nevím, a myslím, že je i velmi zkušený, pracuje i v nemocnici a dělá operace, já jentak k někomu důvěru nemám, a tak jsem radši to zaplatila, než si dělat zle. Ale ta veterinářka, zdá se docela mladá . ale bohužel věk nedokáži odhadnout, ale když se třeba jen mluvilo o těch práškách, docela jim dalo zabrat, a koukali na návod, jaké teda prášky dát. No neměla by to taková doktorka vědět z paměti?Když vidím takový přístup, pak doma ještě jak blbá študuji návod, zda mám opravdu ty správně, přece jen je to pro malá štěňata. No tak to je včerejší můj příběh, tak mně prosím napiště zda jste se prokousali opět mým dlouhým článkem zda jste tohle někdy zažili. Že si lékař naúčtuje návštěvu u mně doma, tak to samozřejmně beru, ale tohle. to mně fakt přišlo dosti neseriozní.

Nyní k něčemu lepšímu, představte si, že jsem malé Denisce házela takovou plyšovou kostičku, a ona normálně aportovala, běžele pro ni, a přiběhla s ní ke mně, když se ji tam připletli velké holky, které se chtěli hry hned chytit tak jí to vzali ale jinak jsem byla ohromená, jak takový malý chlupatý uzlíček může umět aportovat.Druhý den jsem to zkusila znovu, a fakt to bylo to samé, bylo to nádherné a musela jsem se strašně smát, tak to s ní budu dělat každý den, musím to zkusit natočit na video, ale na to potřebuji mít doma další osobu, a zavřít holky aby se ji k tomu nepletly, no je to fakt úžasné, kostička málem větší než ona a ona mně ji přinese až do ruky. Fakt legrace.

Včera byl docela dlouhý výpadek, co?Romanie se zlobila ale dneska večer by se tu měla také stavit.

LenkoK - vám gratuluji, i když jsem to již po skype udělala, Bella je fakt dobrá. Ala hlavně také ty, už nyní mám strach že asi péči o tu dlouhou srst nezvládnu, jak pucky, tak u zadečku, a také čumáčku. Nevím jak se to dá fakt zvládnout, vždy jsme měli srst tak max. 10cm, pak se šlo stříhat, takže netuším jak to bude s Deniskou , ráda bych s ní na pár výstav šla, ale fakt jen krátkou dobu, já na ty výstavy prostě nejsem, kdybych byla mladší a zdravější asi by mně to chytlo ale takhle, ráno jsem nervozní jak pes, pak už je to na výstavě dobré, ale to předtím je hrůza, no a pak zase před tím než se jde do kruhu.Od kdy mohou jít malá štěnda na výstavu vlastně, pokud to není klubovka kde je babyschow a je to třeba mezinárodní tak je to až od 6ti měsíců? To by byla škoda, protože bych ji tam letos už asi vzala, byla by to pěkná legrace, s takovým malým špuntem.

No jo tak já už končím, nenadávejte

emikami
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 14:45
- Nahlásit

Fakt jsem to přehnala, omlouvám, se ale já to prostě vysvětlit zkráceně neumím.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 17:57
- Nahlásit

emikami
Tak to se mi ještě nestalo. Claudi když byla malá jako Deniska tak také aprtovala s tím plyšovým pejskem. Dnes jsem koupila Claudince vápník do žrádla jelikož jí již došel. asi by ho měla dostávat vícekrát za den, už se tolik nehrbí. Nejspíš jí to trochu pomáhá. Né že by se úplně přestala hrbit ale už je to trochu lepší.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 18:00 - Změnil/a: MartinaClaudi
- Nahlásit

Také vašim bišonkům tak vadí když se jim zachytí na srst bodlinka, klacík nabo kus suché trávi? Právě při tom se Claudi vždy nahrbí a začne jezdit čumákem po zemi.

Verca
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 19:32
- Nahlásit

MartinaClaudi
No Aknah mi už na začátku říkala, že na překážky malí psi můžou až od 15 měsíců a já to slyšela i dříve. A pak jsem šla na agility s Pheobe i já a to měla 10 měsíců a vysloveně mě ZAKÁZALI překážky a skoky přes kruh. Prý jsou klouby slabé, josu ve vývoji a tím se to může poškodit a díky tomu kulhat. Prý si raději počkat, než psa zmrzačit.
Tak nevím, ale je mi líto, že tvoje instruktorka to nevěděla. Ale snad to bude v pohodě.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 19:57
- Nahlásit

Verca
Tak bych tam neměla do těch 15. měsícu chodit, nebo už je to jedno? Teď se bojím abych Claudi nepředávkovala vápníkem.

MartinaClaudi
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 19:58
- Nahlásit

Verca
Já jí totiž dávám Biotin + ještě přidávám vápno do granulí.

Romaine
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 20:50
- Nahlásit

emikami
Jako vždy jsem se zapoměla přihlásit, takže celej můj dlouhej příspěvek je v pr... a tam bych poslala i tu veterinářku! nechcu už to psát znova - hlavně na to nemám energii Ale to by ta naše nikdy neudělala. My se jí ptáme furt. Na každou blbost! A ještě je hrozně levná. Já být tebou, tak už tam nikdy nejdu.

Romaine
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 20:51
- Nahlásit

Také vašim bišonkům tak vadí když se jim zachytí na srst bodlinka, klacík nabo kus suché trávi?

Robby by si ukousl nejraději nohu, když tam něco má!

LenkaK
Člen
# Zasláno: 22 Srp 2006 21:01
- Nahlásit

Darina
Ahoj jsem z Vendryně. Je to taky sev.Morava. Proč se ptáš? Bydlíš někde poblíž Havířova?
MartinaClaudi
Normálně je výstava rozdělena na třídy. Některé jsou v sobotu a některé v neděli. Naše plemeno je v 9 takže v neděli.
My jsme byli na dvoudenní,na kterou je možné se přihlásit na oba dva dny. Nebo taky jen na jeden.

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání