| Autor |
Zpráva |
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:01
- Nahlásit
emikami
Zkoušela jsem s Belou chodit bez vodítka. Obávám se že by mi zdrhla za jiným pejsem. Dumám,dumám a asi budu muset Belince na chvilku sundat vodít,když budu po ní chtít výstavní postoj. Bude to sice náročné rychle ho zase nasadit a upravit,ale asi mi nic jiného nezbyde.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:17
- Nahlásit
mne melodie funguje,a le musim rici, ze kdyz jsme na tve stranky chodila casteji a nechavala si je na liste, kdyz jsme musela pracovat, tak me dost obtezovala a pak jsme je musela i zavirat, protoze repraky vypmout nemuzu, kvuli pracovnimu programu.
jinak ahojky vsem
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:46
- Nahlásit
LenkaK
To není možné že by ti zvuk nefungoval, funguje to všem koho jsem kontaktovala. tak máš vyp. repráky. tak se podívej třeba na www.cinanek-dasnaj.wz.cz zda to to funguje tady.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 13:53
- Nahlásit
Aknah
Tak na toto opravdu asi nemám co říci, melodie je na stránkách proto protože ji tam chceme mít, kdo to nechce poslouchat, každý pc a i klávesnice má regulaci zvuku, tudíž si melodii může vypnout.Já jsem na to již tak zvyklá, že stránky bez melodie mně připadají fádnější, kam chodím často, jsem na to zvyklá, když tam přijdu poprvé, chybí mně to. Je jasné když si hodíš stránky na lištu, tak ti hraje hudba, musíš je zavřít abys mohla pracovat na webu, a to je jako pro tebe nějaký problém, stránky zavřít a pak si je zase otevřít když budeš chtít? Nejsem jediná , která má na webu melodii, je hodně lidí co znám, kterým se to líbí, ale znám i tací, že rádi poslouchají svou hudbu, třeba z rádia, a ten kdo nemá jistý vypínač, nevím nyní kde to je a co to je, protože to já v pc nemám, tak si web prohlídne jak bez své hudby tak i bez mé. Prostě nejde abys poslouchala své rádio a prohlížela si můj web, na to je právě potřeba jistý vypínač, jako já nemohu si prohlížet svůj web a přitom si povídat s někým přes skype.Mně otevírání stránek teda fakt nevadí. kliknu na šipku a zobrazí se mně několik adres naposledy zobrazených stránek, takže ani netuším, proč vlastně píšeš že tě hudba obtěžovala, protože si měla web na liště a přitom si potřebovala pracovat ve svém programu se zvukem.To je bohužel tvůj problém, ne můj.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:06 - Změnil/a: Romaine
- Nahlásit
Mě to taky nejede. Ale mě to u tebe nejelo nikdy a jsem ráda, protože já taky nemám toto ráda. Každý má na hudbu jiný vkus a byla sem třeba na stránkách, který se mi líbily, ale ta hudba vůbec a v té době mi nešel na komplu vypnout zvuk, tak sem tam prostě nemohla chodit Ale je to každého věc, jak si udělá stránky. Nikdy se nikdo nezavděčí všem.. O tom to je, že každý má jiný vkus
LenkaK
A co jí to vodítko při postoji na krku jen uvolnit a netahat za něj? To je jak kdyby ho neměla, ne? Sundat ho a nasadit je moc komplikované a nemuselo by se to rozhočímu líbit..
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:13
- Nahlásit
Romaine
Zkusím,ale nevím jestli to bude co platné,protože se nahrbí jen když to vodítko vidí u mne v ruce. Zvláštní je,že když běžíme v kruhu úplně na něj zapomene a nevadí ji.
Už ji nebudu lámat. Trénovat budu tak jak to šlo doposud. A snad se na výstavě umoudří.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:54
- Nahlásit
emikami
Tak to je super, že Eisi se líbila. Určitě se bude mít fajn. My máme Gweny doma jen 4,5 měsíce, ale přijde mi, jako kdyby s námi byla odjakživa.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 17:23
- Nahlásit
Tak už mně to funguje, musela jsem udělat obnovení systému zpět o dva dny, a dokonce jsem nepřišla ani o žádnou práci co jsem na webu udělala. Takže nyní by to mělo jít i vám, nešlo to na havaňácích, ale nějakou hudbu jsem tam zatím dala ale budu asi hledat jinou.
Jinak co se týče webu ani vzhledem se nezavděčíš všem lidem, to je jasný, že má každý jiný vkus. ale pokud tam mám hudbu je mi divné, že by někomu nešel vypnout zvuk, já ho mohu ztlumit nebo vypnout, minimálně na dvouch místech,přece tam nemáte danou určitou hlasitost zvuku aby jste s tím nemohli manipulovat, to se mně zdá dost divné.Vždy se to dá vypnout, a poku nemáš v pravo na liště repráček na ztlumení tak si to musiš v Exploreru prostě nastavit. též se může nastavit že žádný zvuk asi nechceš, což je si myslím zbytečné, když mohu mít hlasitost na 0.
Eisinka se líbila moc, myslím, že jen ten kdo by mněl hodně velké nároky by se nelíbila, ale jako mazlík do rodiny je zcela ideální jak svým kukučem, tak i povahou. Je to prostě malý ďáblíček. Přesně tohle jsem si pro ni představovala a myslím, že to i bude mít, i když tam nejsou moc zkušennosti. ale já jsem je před prvním pejskem také neměla, a také se u nás měla fajn.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 17:34
- Nahlásit
emikami
Vždycky je nějaký pejsek ten první. Je to jako s dětmi. Člověk hledá co nejvíc informací, když si neví rady, mnohdy dá na instinkt. Já se taky s Gweny pořád učím. Teď po prázdninách vyrážíme na cvičák - paní mi nabídla agility a tanec se psem, tak se dojdeme nejdřív podívat a něco určitě zkusíme. Prostě si myslím, že když se člověk pejskovi věnuje a dá mu co nejvíc lásky, tak mu to pejsek vrátí mnohonásobně v oddanosti a přátelství do konce života a to si myslím fakt stojí za to. A když jsou v rodině děti, je to pro pejska ještě bohatší. Určitě Eisince bude fajn.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 17:35
- Nahlásit
LenkaK
Ahoj, včera jsi se mě ptala jestli si Candyho na výstavu upravuji sama. Ano, zatím jsem si ho vždy připravila sama, naposledy s pomocí mojí sestry. Je lepší, když jeden fouká a druhý rozčesává. Přijde mi zbytečné, pokud nejde o stríhání, dávat pejska upravit do salónu.
A kdy vy jedete s Belinkou na nejbližší výstavu?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 19:13
- Nahlásit
Candy
Na výstavu jdeme teď 19. a 20.8. do Bratislavy. Je to dvoudenní výstava.
Já si raději Belinku nechávám před výstavou připravit do salónu.
Belinka tam chodí ráda.Už pozná,když tam jdeme a hrozně štěká od radosti. Taky mi paní hodně poradila ohledně výstav. Má snimi dost za sebou. Nechce za to moc. posledně chtěla jen 150,-
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 19:22
- Nahlásit
LenkaK
Tak to držím palce k úspěchu. Já letos už žádnou zahraniční nezvládnu, tak snad příští rok. Možná na té profesionální úpravě něco je, a také to třeba vyzkouším. Já s Candym pojedu v říjnu na klubovku KCHMPP do Ml. Boleslavi a pak za 14 dní bych chtěla zvládnou bonitaci.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 19:45
- Nahlásit
Ahooj,
tak koukám, že jste se sháněli po mých web. stránkách... Já je tu nedávala, protože nejsou dokončené a ais jen tak nebudou. Hlavně mi tam dělá problém fotogalerie, když si tam chci dát další fotky a dám upravit fotogalerii, tak se mi ty fotky posunou a můžu to upravovat znovu. Takže se mi už do toho nechce hrabat.
Elinku tam teda ještě nemám, já na ty stránky nehrábla, už ani nepamatuji.
Ale pokud se chcete podívat, jsou to: www.phoebe-bolonskypsik.wbs.cz
Ale jsou nic moc. Takže buďte shovívavé.
Užíváme si tu s Phoebe a s Eli spoustu zábavy, Eli je prostě skvělá.
Je jak krokodýl. Plazí se a cvaká zubama.
HOdně toho prospí, takže mám čas dělat i jiné věci. to PHoebe toho moc nenaspala a já jí pořád lítala u zadku.
Není ani taková ukousaná jako Phoebe, dokáže se i pomazlit. Škoda,že je taková malinká, hned bych si jí vzala do postele. Zjistila jsem už, co na ní platí, když se v noci vzbudí. Stačí dát ruku do pelíšku a je klid. Stačí jí, když si ji očichá a hned se uklidní-. asi potřebuje vědět, že tam ještě jsme. Takže se už i vyspíme.
Běhá tu po bytě a někdy se i na Phoebe rozčiluje a snaží se tu štěkat, občas se jí to i povede.
Teď tu přítel leží na posteli, Eli mu leží podél noh a Phoebe nedaleko od Eli. Aaaa, teď se Eli přesunula k Pheobe. Ona si vždycky lehne dál od Phoebe, ale stejně skončí u ní , třeba zády k sobě. Jsou roztomilé.
Tak zatím papa. Verča&Phoebe&Eli
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 19:59
- Nahlásit
Candy
Děkuji. Jsem zvědavá jaké budou posudky. V sobotu bude 5 havaňáků a v neděli budou 3. V neděli má posuzovat nějaký Kirschbichler z Rakouska kdo v sobotu nevím.
Doporučuji než budeš Candyho dávat do salónu poptej lidí,kteří tam chodí. I v salónech jsou velké rozdíly. Tady je prý paní,která psy uvazuje na šibenici ať je poslušný nebo ne.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 20:20
- Nahlásit
LenkaK
Když už tu mluvš o posudcích, tak já teď naposledy na Candyho dostala posudek, že ani nevím co v něm pořádně je. Je napsaný rukou a tak strašně naškrábaný, že ho nelze rozluštit. Je zajímavé, pokud sháníš informace jak vystavovat a seznamuješ se se všemi praktikami na výstavách, tak všude se klade důraz jak správně vystavovat psa, jak se má obléci vystavovatel a spoustu dalšího. To je samozřejmě důležité, ale i předávané dokumenty jako je např. posudek by měly mít nějakou úpravu.
No nic, zatím se mi to stalo jen jednou, tak to třeba byla vyjimka.
Až půjdu do toho salonu, tak bych chtěla být u samotné úpravy, myslíš, že to běžně dovolují?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 20:46
- Nahlásit
Candy
No když jsem dávala Phoebe do salonu, tak jsem pokaždé odcházela, protože bych jí prý rozptylovala, ale vím, že to i hodně dovolují. No u té kadeřnici, kde chodím s Phoebe je jen taková malá předsíň, že se tam nedá ani otočit. A tam má prostor pro sebe a stůl a pak trochu místa i pro ty lidi, no.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 20:57
- Nahlásit
Verca
Jen bych chtěla okoukat tu techniku jak srst do hladka vyfouká. U Havaňáčka by správně měla být při vystavování srst hladká a co nejvíce rovná. I když mě se líbí, když se srst přirozeně vlní.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 21:56
- Nahlásit
Tak MartinaClaudí začla tak já budu pokračovat, tak tady jsem já s mýma havanskýma holkama.
Tady s jejich dětičkama
A tady s mojí malou Deniskou
Tak se nestyďte a přidávejte,ať se známe lépe.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 21:58
- Nahlásit
LenkaK
Budu vám držet přes víkend palečky na výstavu, snad dopadnete dobře, kéž bys porazila i Farmu zvířat Asi tam také budou, že? škoda že se neví kdo tam bude, aby už to člověk věděl dříve, bylo by to asi lepší, že? Bellinko , prosím, nezlob paničku a udělej jí pěkný výstavní postoj v kruhu,jo?a posílám ti za to sladkou pusu. Páčko holky.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 22:11
- Nahlásit
emikami
A to na tu výtavu chodí jenom Eviččin manžel? Já ji tam nikde neviděla a na fotkách na stránce také je pouze manžel.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 22:16
- Nahlásit
emikami
Marti, co jsem bala já na pár výstavách jen, tak ona tam je také, někdy, ale většinou ona nevystavuje, viděla jsem ji jen jednou a to tehdy když vystavovali spolu každý jednoho psa, takže musela jít také dro kruhu, mám ji i na stránkách,má na sobě maskáčové kalhoty, růžové triko a pantofle.
Marti , jak vám to jde s tím výstavním vodítkem?
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 22:34
- Nahlásit
emikami
zatím super.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 22:35
- Nahlásit
emikami
Ale lepší je to bez vodítka.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 22:37
- Nahlásit
Claudi se ráda předvádé když tu máme návštěvu všechno začne dělat mnohem lépe. Tak uvidíma jestli se předvede i na výstavě.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 22:39
- Nahlásit
Víte jak je ta reklama na pronto? Mi říkáme že je to Claudi.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 16 Srp 2006 22:48
- Nahlásit
Holky, koukala jsem teď na Farmu zvířat a už vícekrát jsem si všimla, že havaňáci mají často "zagumičkované" fousy a srst na hlavě. To je proto, aby to potom drželo tvar? A kolem pusiny to mají proto, aby při pití je nenamáčely? Všimla jsem si, že to má hodně pejsků i doma udělané.
Pozn. Teď co měli ty štěňata, tak se mi teda vůbec nelíbily.
Jinak s tím balíčkováním. Četla jsem, že srst se balíčkuje nejen proto, aby měla ten tvar, ale prý nebalíčkovaná srst nikdy nedoroste po zem. Hlavně u maltézáků a yorků a myslím, že i u havaňáků to tak bude.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 08:08
- Nahlásit
Candy
Já jsem dvakrát byla u toho kyž Belinku paní upravovala. Teď už odcházím.Zjistila jsem že to má paní rychleji hotové.Když jsem tam byla Bell zlobila a pořád mě hledala,abych ji vysvobodila. Nemusím se vůbec bát ji tam nechat samotnou. Má tam totiž kamarádku B.Frisé.
Verca
V knížce o Havaňácích se píše,že by měla být srst přirozená tak jak narostla. Takže Belinku nechávám přirozeně vlnitou.
Taky jsem tam četla,že by havaňákům srst na zem vyrůst ani neměla.
Na hlavě se to gumičkuje,aby to drželo tvar. A fousy jak ty říkáš,aby se neupatlali při jídle a pití. Zkoušela jsem párkrát Belince sepnout fousy ale nelíbí se jí to.Tak ji to nechávám tak.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 08:14
- Nahlásit
emikami
Moc děkuji. Belince jsem to všechno přečetla. Dívala se na mě a pak štěkla.Tak nevím jestli to bylo,že rozumí a nebo si chce hrát.
Jestli tam bude Farma zvířat nevím. Na stránkách téhle výstavy se dočtu jen kolik havaňáků tam bude. Ani třída tam není napsaná. Ale myslím,že tam asi budou.Když jsme byli v Nitře tak se tam jedna paní co chodí hodně na výstavy divila,že tam nebyli.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 08:19
- Nahlásit
Verca
Já ti fakt závidím!
Zjistila jsem už, co na ní platí, když se v noci vzbudí. Stačí dát ruku do pelíšku a je klid. Stačí jí, když si ji očichá a hned se uklidní.
To dělal i Robby. Měl udělanou ohrádku z celé kuchyně (místo dveří byla deska) a já tam spala na matraci a celou noc sem tam měla strčený nohy přes tu desku (dokonce sem se i vyspala ) a on mi na nich ležel. jak sem je dala pyč, tak sem mu tam musela strčit alespoň ruku
Jinak k těm stránkám, koukala sem na ně a vím v čem je problém. Mě to dělalo taky. Proto nemám ve fotogalerii fotky vedle sebe, ale vše pod sebou, protože pak to nedělá. Nevím, proč to dělá, když jsou vedle sebe, ale když je zarovnáš na střed, tak tak budou pořád! A stánky máš moc pěkné! Nechali sme vám tam s robbym vzkaz
emikami
Já sem fotky hodím, až budou nějaké aktuální, protože teď máme s Robbym jen staré Ale o víkendu chci zas něco nafotit, tak to pak sem odím.
|
Candy
Člen |
# Zasláno: 17 Srp 2006 08:29
- Nahlásit
Verca
Právě, že Havanský psík má ve standardu, že mu nikdy nedorůstá srst až na zem, proto není zapotřebí srst balíčkovat.
Já se snažím pejska pravidelně česat a po každé procházce sprchuju nohy a břicho a buď nechám volně uschnout nebo profénuju a rozčešu. Když se pravidelně o srst takto staráš, tak je taky pěkná.
|