| Autor |
Zpráva |
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 10:18 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
Ahoooj Holky!!
tak když jsme přijeli k Emikami, tak nám povytahovala štěňátka z ohrádky a tak se na nás sesypali, že jsem nevěděla, kdo mě hryže do zadku, kdo do nohy, kdo do prstu... Cítila jsem se strašně dobře a už se fakt těším, až budeme mít štěňátka vlastní. I když to musí být hodně náročné. Strašně se mi taky líbil Dendre Beny, je to takové torpédo a pořád vyskakoval do výšky a chtěl mě ohlodávat a lízat a všechno dohromady. Eisinka je taky ďáblík, jednou mě kousala do zadku, podruhé jsem jí měla zahryznutou v zápěstí... Eisinka se mi taky hodně líbila a i přítelovi. Je úžasná a roztomilá, takže Ferdule neváhej,protože jak jí někdo uvidí, tak si jí hned vezme.
Teď Elinka odpočívá, je to moc velká šikula!!!!
Cesta byla náročná, ale přišlo mi, že spíš pro mě než pro pejsky. Obě to prospaly a byly úúúúplně v pohodě. Elinka na mě koukala z tašky, ani nekňukla, no prostě skvělééé. Phoebe odjakživa snáší cestování dobře, nikdy neblinkala a i tu Prahu zvládla perfektně. Měli jsme zpátky jednu zastávku v Mekáči a tak jsem Eli vzala na plínu na trávu a hned se vyčůrala. Všimla jsem si v autě, že v tašce už nějak hrabe a i když plínu měla po sebou, tak se na ní nevyčůrala. Překvapilo mě, že tak malé štěně to udrží. Prsotě jsem byla zvyklá na to,že Phoebe čůrala co půl hodinu a bylo jí jedno kde.
Takže noc:
Phoebe samozřejmě spala v posteli a Elinka by tam spala taky, kdyby nebyla tolik malinká. Takže spala v ohrádce, která byla pro Phoebe. Mám jí hned vedle postele. Elinka se vzbudila ve 2 v noci, neplakala, dokonce se najedla, nechala jsem jí tam namočené granulky, tak jsem slyšela, jak mlaská a potom udělala loužičku a bobánek. Tak jsem jí šla pohladit a uklidit to a bylo krásné vidět, ajk je ráda a jak vrtí ocáskem a pak když jsem si ji pohladila, tak mě chytla za ruku a nechtěla mě pustit. Sla jsem si potom lehnout a ona taky hned usla a potom se vzbudila zase v pět ráno, tak jsem jí nechala, i když jsem tedy nespala, ale neplakala, spíš se rozčilovala. Strašně jsem se smála, když se snažila štěkňout, bylo to hrozně legrační. Nakonec přítel vstal a šel se najíst a tak mi hodil Elinku do postele a to bylo úžasné. Začala mě olizovat a pak kousat do prstu... No holky...prostě jsem se cítíla strašně šťastná. Zezadu na ní vykukovala Phoebe a měla položenou hlavu na mé hlavě, no znáte něco krásnějšího?
A PHoebe:
Včera jí v autě tak trochu očichávala a doma taky občas k ní přiběhla a počuchala jí,ale vůbec jí nevybízela ke hrám, ale to jsem tušila, protože ona je ke štěňátkám taková opatrnější a ze začátku jen je očichává.Také když jsme byli u Emikami, tak jen ležela na gauči a pozorovala je z výšky a občas za nimi skočila a jak se pustili štěnda za ní, tak rychle zase hupsla na gauč. Prostě úplný opak než PHoebe znám a znáte. Jen s Brituškou se ke konci honila a štěkala u toho jak střelená.
Ale určitě spolu budou s Eli velké kamarádky. Vždycky PHoebe zavolám, ať se jde na Elinku podívat a tak sedí u mě a nevěřícně kroutí hlavou na Eli. Možná že i trošku žárlí, ale snažím se Pheobe hodně věnovat a když mám Elinku na sobě, tak volám i PHoebe ke mně.
Elinka je opravdový miláček, je strašně klidná (zatím), ale už se začíná projevovat. Když k ní přijde Phoebe, tak po ní začne máchat tlapkami a naznačuje kousání, tak Phoebe pořád od ní odskakuje. Zatím Eli na průzkum bytu nešla, tam kde jsem jí položila, tak jsem si mohla být jistá, že jí tam i najdu. Připadá mi, že jí ta změna ani nedělá moc problémy, protože si s námi v pohodě hraje, v noci neplakala...jen není ještě takový čertík, jako byla u Emikami.
Taky se mi hodně líbí, že se Elinka sama obrací na záda, abych jí škrabkala na bříšku. To Pheobe nidky nedělala a ani asi neudělá. A trošku mi to chybělo, ale Phoebe se celkově nevydrží nějak delší dobu mazlit, je jí vždycky plno. Ona si spíš radši hraje a pere s námi.
Tak to by bylo asi tak vše. Další zprávy podám příště. Teď musím s PHoebe ven.
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 10:43
- Nahlásit
Takže Verunko hodně trpělivostí, lásky, pochopení a oči stále na stopkách, ti přejí Biško a Damišek.
Počkej za takový týden až se malá rozkouká, to budeš pak teprve čubrnět.
Emikami já jsem tady staro známa. Přispívám sem již od začátku. Máš moc pěkné stránky, teprve dnes jsem si je ráno pořádně prohlédla.
Pac a pusu Bišo a Damišák.
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 10:55
- Nahlásit
emikami
Ahoj, jsem ráda, že ses ozvala. Dneska jsem se ráno hrozně chytla s manželem kvůli Eisince. On opravdu ještě nechce další štěně, tak to nebudu trvrdě prosazovat. Domluvili jsme se, že si ho pořídíme, až tak za půl roku, nebo déle, až bude Sára rozumnější. Tak se mnou počítej při dalším vehu, určitě budeme takhle v kontaktu, tak bych se potom přihlásila. Eisinku prodej těm lidem s dětmi, bude jí tam taky dobře, jako když by byla u nás. Je mi to ale moc líto, co se dá dělat, nechci mít doma tichou domácnost. Vždycky jsme se o všem dohodli, tak by to takhle nemělo cenu. Emikami, nezlob se na mě a díky, další štěně chci určitě od tebe. zatím pa, musím pracovat, večer se sem kouknu.
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 11:19
- Nahlásit
Verca
Ahoj Verunko,
hodně krásných a radostných dnů a let s Eleonorkou. Ať prospívá a jste všichni šťastný a spokojený. Bohužel si Eisinku brát nebudu, ale další štěně z příštího vrhu bude určitě od emikami. Nechci si za každou cenu prosazovat svou, asi by to nebylo dobře, všechno chce svůj čas.
Tak se holky mějte hezky.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 11:45
- Nahlásit
Ferdule
Ahoj, určitě si v příštím vrhu vybereš to svoje štěňátko. Je lepší, když se na štěňátku shodnou oba partneři. Sice by si ho určitě zamiloval, ale kdoví, jak dlouho by trucoval.
Jinak jsme byli na výstavě v Ostravě a byli jsme tam jeden jediný boloňák!!!!! tak mě to trošku mrzí, protože Phoebe neměla konkurenci. Dosta výborná 1 a vítěz třídy, což mi připadá nevybojovaný titul. Vítěz třídy není nárokový titul a tak jí ho ani dávat nemusel, ovšem mu se Phoebe moc líbila a tak se aspoň tím utěšuji. Pozval si přímo na boloňáky jednu paní a oba řekli, že je Phoebe krásná, jen má prý nízko posazený ocas. Takže v Brně na mezinárodce nám vytkli pigment a mírně delší rámec a v Ostravě nám řekli, že má výborný pigment, standardní postavu, jen ten ocas. Takže shoda žádná.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 11:59 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 13:15
- Nahlásit
Hi, hi, hi.. Tady Claudi vypadá jako hlava co má nožičky.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 14:11
- Nahlásit
Ferdule
Ahoj. Vůbec se nezlobím, a to i kdybych neměla nyní zájemce.Eisinka je moc roztomilá vím že by se pro ni někdo našel, dovolené končí a tak teprve nyní začnou lidi volat. právě jsem měla další telefon na fenečku. Paní jsem hned volala, pokud chce že se můžou přijít podívat, tak by měli přijít zítra navečer,ale odjíždí ještě, spíše odlétají ještě na dovolenou,takže tu Eisinku budu mít ještě určitě týden, a pokud si ji vemou,paní je tedy hodně natěšená, má dva kluky,nějak druhá třída a pak asi 12let. tak ty prý budou mít velkou radost.Docela mně překvapilo že i takoví malí klucí by chtěli pejska a ještě k tomu fenečku.Bude také v Praze , takže akorád Eleonorka a Deny Beny jsou daleko. Ty uvidím popř. jen na výstavě.Beny už je také pryč, je tu hrozný ticho, samozřejmně ten vítá všechny z radostí, takže paní hned okusoval a lízal a vše možné, jen pán stál dost stranou, tak se ptám, vy pejsky nemusíte? A on že moc ne, že to spíš manželka, a jejich syn má také dva psi, myslím páreček, asi něco jako pitbul ale pitbul to není, nemohli si vzpomenout, no tak mně to zamrzelo, až jsem si říkala zda jím koupi nemám zamítnout,v duchu mě lítali myšlenky, pak si pan sedl a vzal si Beníka také do ruky a hladil, říkal že je hrozně maličký, protože byl zvyklý na ty buldočky.Myslím, že to pro pejska musí být divné žít v rodině kde se ho všímá a venčí atd. jen jedna polovička. No snad si ho Ben získá lumpárnama, a trochu se pán obměkčí.Pak se tady i trochu rozpovídal.Na výstavy bude prý chodit právě jejich syn s Benem, tak jsem zvědavá jak to vlastně všechno také dopadne.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 14:22
- Nahlásit
Verca
Verunko, pc jsem šla zapnout ráno hlavně abych se nějak mohla spojit s Ferdulí, protože jsem potř.vědět jak na tom jsou a i jsem to tak trochu tušila že to tak dopadne, není dobré si pejska brát domů mermomocí, já mám manžela kliďase, ten to vždy přijmul velmi dobře, že přišel domů a byl tu další pejsek, ale až takto každý tolerantní není, na druhou stranu jsem já na psy skoro sama, a např. třeba u Ferdule jsou na pejska oba, takže koupi dalšího pejska by měl být zájem obouch. ale tohle jsem ještě zapoměla napsat Ferduli, pak jsem se vrátil , zda nemám odpověď místo toho jsem našla tvé krásné povídání a při tom jsem si tě představovala.
A tak si mě po ráno skoro rozplakala, hlavně se mně líbilo , toto.
Strašně jsem se smála, když se snažila štěkňout, bylo to hrozně legrační. Nakonec přítel vstal a šel se najíst a tak mi hodil Elinku do postele a to bylo úžasné. Začala mě olizovat a pak kousat do prstu... No holky...prostě jsem se cítíla strašně šťastná. Zezadu na ní vykukovala Phoebe a měla položenou hlavu na mé hlavě, no znáte něco krásnějšího?
To je opravdu moc krásně napsané, a jsem ráda, že si tě Eleonorka takto oblíbila. Je pravda že ona zde ještě neštěkala, protože je to takový klidnější tvoreček oproti Benymu, ale jakmile se ocitne jinde, začne vyžadovat určitě také pozornost a bude se chtít zapojit do smečky. také bude mít volnost, což takto není možné, ač je pouštím i momo ohrádku několikrát za den. oni už by nejradši byli pořád jen venku, a když se unaví tak některý si vlezl do pelíšku a některý k balkonu, ale nevědět kde leží 6 štěňat , to jaksi nejde, také bych mohla na nějaké šlápnout, takže ona nyní bude zkoušet určitě co vydržíte, a bude se chtít mazlíčkovat.Ta fotka je moc pěkná, hned jsem si ji stáhla. Mám už tolik fotek, a tolik práce na webu, např. založit nové fotogalerie štěňat, kteří jsou již u nových majitelů a také video.Ale stále není čas. Jsem ráda, že to Elí tak dobře zvládla, tu dlouhou cestu, a že se dobře vyspinkala, a doufám, že už i dobře papá, a není žádný problém. Nezapomeň na to odčrvení, holčičky byly ok, neblinkali po prášku, nic. tak jsem byla ráda.Už mně tu leží jen 3, je to tu už takový prázdný a za 3hoďky tu budou už jen dvě. No jo no, odpočinu si a budu se těšít na další štěnda.
LenkoK- omlouvám se, ještě jsem neodpověděla na tvůj mejl, ale chce to trochu více času na tvé otázky a ten mně jaksi nyní docela chybí. Já jsem se tě myslím ptala, nebo zda to ví někdo jiný, na výstavu jak se havanský psík upravuje, ty chodíš k nějaké kadeřnici rovnou před výstavou? Co vše s Bell udělá, zastřihávají se pacičky dokulata, a je možná ještě nějaká úprava? Nevím zda to píší v knížce o havaňácích ale nyní ji má Lenka, comá Endyho.Díky. zatím pa. všichni.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 14:25
- Nahlásit
NO a další telefon. já vždycky říkám, že když se vše prodá, lidi začnou volat jak o závod. nyní nevím, jak to mám udělat s Deniskou, nechat si ji, nebo prodat, počkat na další vrh.ach jo, to je zase situace. Veroniko jak se ti Deniska líbila.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 18:47
- Nahlásit
emikami
Jak už jsem ti psala na Skypu, tak Deniska je nádherná, čumáček se jí dopigmentovává, ale kdoví, jestli nebude mít čumáček po tatínkovi... Je to těžké posoudit.. Je to taková buchtička.
Elinka si už stihla nový pelíšek celý počůrat, nechápu, kde se to v ní vzalo. taková velká louže.
Pheobe se už rozdováděla a tak na Eli doráží, ale ani Eli nezůstává pozadu a plazí se po zemi a mává na ní packama, potom si lehne na záda a nechává se očuchávat anebo Phoebe nahání s otevřenou pusinou a vyhružně hryže do vzduchu. No jde z ní strašný strach, to jo...
Teď tu Elinka vedle mě leží a ohlodává Phoebe botičku z buvolí kůže, teda jen ten zbytek - podrážku. Je strašně roztomilá a ani nekouše tolik co Phoebe, když jsme si jí přivedli. Spíš olizuje a pořád si lehá na záda.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 21:43
- Nahlásit
MartinaClaudi
Taky jsem četla,že pěšinka nemá být. Hodně informací z knížek se liší od toho co vidíš na výstavách. Je to zvláštní.
Tak máme 4 dny do další výstavy a Belince je to jedno. Prostě mi ten pěkný postoj neukáže. Nebo,že by ho schovávala,až na výstavu?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 21:52
- Nahlásit
emikami
Myslím,že jsem ti to psala v mailu. Havaňáka NESTŘÍHAT. Pouze pacinky zespod aby byla tlapička volná. Belinku před výstavou paní psí kadeřnice vykoupe, vysuší a rozčeše. Vytrhá jí chloupky z uší vyčistí je.(uši) Ostříhá drápky a učeše pěšinku,kterou stejně musím na výstavě najít,protže ji naše divoška rozcuchá. Před vstupem do kruhu používám profi spreje od Bea.
Vím že toho máš moc.Já si na odpověd počkám. Taky nesedím u PC non stop.
|
Ferdule
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 21:54
- Nahlásit
emikami
Jsem ráda, že se nezlobíš. Je to přesně tak, jak jsi napsala, budeme na pejska dva, vlastně čtyři i s klukama. Ale ty jsou pro. Jenom manžel se zasekl a že teď ještě ne, tak to nechci lámat přes koleno. Ono to přijde, ale já se znám, když bych si Eisinku prosadila proti jeho vůli, tak bych se z ní ani nemohla tak radovat. Jsme zvyklí se na všem domluvit, jednou ustoupí on, podruhé zase já, ale domluvíme se. Tak teď nechci jít přes "mrtvoly" Snad mi rozumíš???
Ale počítej s tím, že z dalšího vrhu bude jedna holčička pro nás.
Srašně bych ji chtěla, ale kdo si počká....
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 21:56
- Nahlásit
LenkaK
Tak snad si ten postoj schovává, musíš doufat. Já tedy zkouším postoj s Brituškou jen když si náhodně vzpomenu, postavím ji a ona se ani nehne, jen se otáčí za mnou hlavou, takže ji hlavu musím držet do výšky, když luskám prstama tak se na ně koukat nechce, jedině že bych to zkusila s nějakým párkem ale to by zas vyskakovala, lepší je ji držet hlavu a vytahovat ji směrem nahoru, on se tím hodně zlepší postoj psa.Jinak budu držet palce ať dobře dopadnete, a hodně foťte ať máme na co koukat.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 22:00
- Nahlásit
emikami
Dík. Držet nám nepomáhá. Zapře se a udělá postoj krotícího koně. Tohle,ale dělá jen s výst.vodítkem. Bez něj stojí pěkně.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 22:02
- Nahlásit
Ta naše lumpačka si teď nechává masírovat záda.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 22:23
- Nahlásit
LenkaK
No a ty ji tím výstavním vodítkem držíš za hlavu? jestli ano, tak si zkus vodítko hodit přes hlavu a drž ji jen rukou, aby to vodítko jako nevnímala.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 22:53
- Nahlásit
emikami
Ve chvíli kdy to vodítko uvidí nahodí utrápený pohled a nahrbi se. Mám vodítka dvě reaguje na obě stejně. Přehodit vodítko přes hlavu jsem taky zkoušela,ale nic. Nejlépe jí to jde bez vodítka.
Nechci na ni tlačit.Třepe se umoudří.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2006 22:55
- Nahlásit
oprava: třeba se umoudří
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 10:54
- Nahlásit
LenkaK
U Claudi záleží na tom jakou má zrovna náladu. Někdy si mi tak stoupne sama na povel: (postoj). A někdy když se třeba špatně vyspí tak stávkuje a zapírá se jako kůň, tak mi to někdy trvá než ji přemluvím déle než 10min. Ona už trochu ví že ten postoj stejně bude muset udělat a stoupne si tak hned. Ale nevím co budeme dělat na té výstavě, všechno ji tam bude rozptylovat, tak tedy netuším jak to dopadne. Bellinka si to nejspíš schovává až na výstavu, ale moc bych se na to nespoléhala. emikami
Už mi přišlo to výstavní vodítko, mě nepřinde ani moc špinavé že by se muselo prat. A na co jste mi poslala ten pásek purina pro plan?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 11:21
- Nahlásit
Nevíte někdo jestli se dá sehnat pouzdro na výst. číslo ?
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 11:25
- Nahlásit
MartinaClaudi
Já to teď zkouším jako se šťěňátkem. Vyzkoušíme postoj a když ho udělá chvilku si s ní hraju.A znovu to opakuju několikrát.
Na povel mi postoj neudělá.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 11:47
- Nahlásit
LenkaK
Já myslím že jo, ale nevím jestli přímo na to číslo.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 11:49
- Nahlásit
LenkaK
To by se dalo třeba i vyrobyt.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 11:53
- Nahlásit
musím vymyslet jak,aby to trochu vypadalo
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 12:02
- Nahlásit
LenkaK
A jak je to číslo velké? Je širší než fotoalbum?
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 12:09
- Nahlásit
Jestli je to jako fotoalbum tak by se to mohlo nasunout do takového umělohnotného obalu na cenovky co se používají v obchodech. A jestli je to větší, no to záleží na velikosti.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 12:20
- Nahlásit
MartinaClaudi
Tak to jsem ráda, že ti to vodítko již došlo, líbí se ti? už si to s ním zkoušela s Claudinkou? No je od jedné výstavy použivané, trochu ušpiněné je, kdybys ho jen nemočila na chvíli do vody s práškem a pak jen vymáchla a pověsila mokré, nemačkat, a nic tak se tomu nic nestane, no až ho nyní budeš ´používat tak ho taky určitě zamatláš, takže si ho vyper popřípadě před výstavou, ať to blbě nevypadá a je hezky bílé.
To druhé jsem ti poslala, jen tak, třeba jako dárek, je to na klíče nebo tak něco, buď to na něco využiješ nebo ne, nebo to někomu dej, to je jedno.
LenkaK
Viděla jsem na výstavě že chodili ze psama i bez vodítka, některý prostě poslouchá jen bez vodítka, a to jsem teda fakt obdivovala, paní to ale moc dobře uměla, bylo to s pudlíkem a prostě tam tak ladně poskakovali, a pes poslouchal na slovo, bylo to jako kdyby si spolu hráli, super. Tak se to asi smí , ne?
To mě tu nikdo nepoví co vše se upravuje u havanskýho psa na výstavu??????, že by to nikdo nevěděl ???
|
janča
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2006 15:02
- Nahlásit
emikami
Moc Eisince přeji, aby ti co se na ní přijdou podívat, byli ti správní a měla také novou rodinu. Myslím, že zvlášť když mají děti, bude se tam mít moc dobře. Naše holky se teď vrátily po 2 týdnech od babičky - to jsi měla vidět to vítání. Gweny se mohla zbláznit radostí. Lítala od jedné k druhé a fakt si to užívala. A holky taky.
A Aknah kde jsou ty zážitky z tábora? Hoď jsem nějaké fotky a povídání. Nebo jsem to prošvihla a nevšimla jsem si příspěvku?
|