| Autor |
Zpráva |
emikami
Člen |
# Zasláno: 23 Srp 2006 22:51
- Nahlásit
MartinaClaudi
TAK TO SE ROZHODNĚ NEPŘENESLO !!!! TO VÍM JISTĚ
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 09:20
- Nahlásit
emikami
Jé a Claudi měla teda vlastně dvě maminky.
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 09:53
- Nahlásit
Zdar děvčata.
LenkoK podle tvých příspěvku mě napadlo, že jsi někde oddut. Já jsem přímo z Havířova.
Emikami já chodím pravidelně k vet na zvážení a pokec, co a jak. Mojí dva Pejsci dostanou ještě pamlsek a jedem domů. Nikdy jsem nic nemusela platit a ani jsem neslyšela od jiných pejskařů něco podobného. Podle mě jeto nehoráznost která mě dost nadzvedla ze židle.
Ještě k tomu druhému tématu. Mám dva pejsky Bišo když si prdne tak o tom ani nevíme, zato Damišak když uvalí tak to je rychta a to vám nedoporučují čichat. Přitom mají vše stejné pamlsky i jídlo. Takže nevím ani já proč to tak je. K stolici jsem nečuchala neb oba dva smolí venku a asi bych divně vypadala ( sklánění se nad stolici a očuchováni ).
Pac a pusu Biškoa Damišek.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 09:55
- Nahlásit
MartinaClaudi
A taky hromadu bratříčků a sestřiček.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 09:59
- Nahlásit
Darina
Jsem z Vendryně.To je u Č.Těšína. Na šumbark jsem chodila na učňák. smolí to je dobré. Když se dáme dohromady s Verčou tak nám tady nebudou za chvíli rozumět.
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:12
- Nahlásit
LenkoK přesně tak, holt ten náš krátkej pysk. Slezan je Slezan, ale po našimu neumím. Hatmatilku ovládám perfektně.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:15
- Nahlásit
Ještě jsem vám nevyprávěla co se nám stalo před výstavou. Belinku nám paní krásně načesala a vykoupala. Byla to prinzezna. V sobotu ráno jsme se vydali na výstavu.Po cestě jsme zastavili,aby se Bella vyvenčila. Vykonala svou potřebu a kup do auta. Čichám,čichám.... co to je? Podívala jsem se Belince pod ocas a " nééé to snad ne! " Bellla venku kakala a jak byla rosa tak se jí hovi rozmazalo po celém zadku. Ta vykoupaná navoněná princezna hrozně smrděla a byla špinavá jak... Co teď? Se slzami v očích jsem vzala vlhčené ubrousky a začala jsem jí to čistit. Moc to nešlo. Bylo to špíš horší než lepší. Už tolik nesmrděla,protože ubrousky byly parfémované. Ale srst měla pořád žlutou. Naštvala jsem se strčila jí na ručník na zadním sedadle a tajně doufala,že to snad sama zmizí.
Dorazili jsme do Bratislavy a já se vrhla na česání Belinky. Holky ono to fakt téměř zmizelo. O tom že to nebylo poznat mě ujistil CAJC,který Bellla dostala. Řeknu vám,že nervy to byly pořádné.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:18
- Nahlásit
Darina
Ponašimu taky nemluvím,ale přece jen nějaké slovo se tam dostane. třeba fajne,ganz,furt....
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:21
- Nahlásit
Tak, tak děvčico to su naše výrazi.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:29
- Nahlásit
Darina
Co máš vlastně za pejsky? Nechce se mi hledat staré přízpěvky.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:31
- Nahlásit
Myslím že čím mají delší srst, tím spíš si ji počůrají a pokakají. To by mě ale zajímalo co by dělala Evička z Farmy zvířat, kdyby se jí pokakaly a počůrali těsně před výstavou.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 10:40
- Nahlásit
V každém případě,budu den před výstavou Belince zaplítat srst kolem zadečku do copánků. Poučila jsem se dostatečně. Co by dělala paní Kratochvílová nevím,ale myslím,že už s tím zkušenosti mít bude. Přece jen nějaký ten rok vystavuje.
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 11:05
- Nahlásit
LenkoK já mám dva pejsky Bišonky , Bišo je bez PP a bude mu tři roky za čtyři měsíce, Damišek je z PP a bude mu rok za čtyři měsíce.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 11:22
- Nahlásit
Darina
Chystáš se taky na výstavy?
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 11:32
- Nahlásit
LenkoK s Damiškem snad jo, sama ještě nejsem rozhodnutá, ale možná by jsem chtěla ho uchovnyt a i pro zábavu. No ještě uvidím.
S Biškem můžu tak leda na vořiškijádu. Já to beru spíš v nadhledu a pro zábavu a že uvidím další pejsky. Já hrozně milují psí rasu a jsem do ně blázen.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 12:23
- Nahlásit
Darina
Já nechtěla o výstavě ani slyšet. Pak jsme šli na jednu a Belinka měla hned CAJC.Tak mě to nějak chytlo. Ale pokud budeš chtít chodit na výstavy,tak raději začni cvičit výst.postoj. Když se začne pozdě je to fuška naučit hafika. Trápili by ste se oba.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:23
- Nahlásit
Dá se pejsek předávkovat mořskou řasou nebo vápnem?
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 14:26
- Nahlásit
Tak tady Claudi jezní na koni:
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 15:25
- Nahlásit
MartinaClaudi
Říká se,že všeho moc škodí.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 18:10 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
MartinaClaudi
A proč jí dáváš vůbec ten vápník? Čím jí krmíš?
Co vím,tak vápník se dává odmala spíš velkým psům, kteří mívají hodně problémů s kloubami v dospělosti... Claudinka má nějaké problémy s klouby? Navíc pokud máš kvalitní žrádlo, tak by to mělo na správný vývoj kloubů stačit.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 19:28
- Nahlásit
Verca
Claudinku krmím Purinou Pro Plan. To je kvalitní žrádlo a taky je pěkně drahé. Prodávají ho i na veterině. Vápníku opsahuje hodně. Claudi se však už od mala hrbí a bylo to čindál horší. Veterinář nám na to řekl jenom že kdyby ji ta záda začala bolet tak by ji poslal na rendgen. Jak asi můžu ale poznat že ji ta záda bolí? Tak jsme napsali do psí školi Falco a tam nám ten pán doporučil vápno, máme jí ho přidávat do žrádla. Tak se jí ta záda trochu narovnala, teda to jsem si myslela včera, ale jak jsme ji před chvílí koupali tak byla nahrbená jak kočka když se protahuje. Dost dobře ji nejspíš dělá když se protahuje jelikož to dělá každých pár minut ba i sekund. Teď když je suchá tak už to tak nevypadá. Ono se psům co mají kvalitní žrádlo vápno údajně přidávat nemusí, ale je možné že ten pes bude potom až bude starší začne kulhat. Hlavně pro fenky co mívají štěňata by se prý mělo vápno přidávat do žrádla, to je totiž velká námaha na klouby. Claudi začala agility nejspíš skákat příliš brzy, tak třeba ji to vápno zachrání a pomůže ji lépe vyvinout klouby.Já si ale nemyslím že je to těmi agilitami, právě se na ni dívám a vidím že má přední nohy kratší než zadní. A o hodně. Kdybych vám to vyfotila teď, tak už to nebude tolik vidět jako kdybych to vyfotila když byla ještě mokrá. Taky to může být tím že jsme ji od malička nevivišovali mysku, ale teď už ji vyvíšenou má. Když byla malá tak když papala tak stála na předních a zadní měla ve vzduchu a někdy i do té mysky málem spadla. Tak to na to mohlo mít vliv. Já ji teď dávám Biotit a vápník do granulí, protože se o ni bojím že ji to tak zůstane. A tak se ptám jestli se nemůže předávkovat. A na mořskou řasu se ptám protože se jí ta špatná pigmentace očička hodně zlepšila a tak jestli na ni nejsou tři kousky mořské řasy tak jak je to tam napsaný moc. Claudi je totiž hodně malá tak jestli toho není na ni něják moc.
emikami
Je to ještě horší když je mokrá než jste si myslela podle té fotky, ta srst hodně klame.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 21:10
- Nahlásit
MartinaClaudi
Taky mě napadlo,že to může být tím,že jsi začala hodně brzy s agility. My jsme mysku taky nevyvyšovali a Bella má záda normální.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 21:49
- Nahlásit
Martinko, víš já si myslím, že se Claudí nehrbí od malička, to bych se toho musela všimnout já, veterinářka a nebo poradkyně chovu a musela by to zanést do posudku. Ještě něco zjistím a napíši ti to, nevím zda ale dnes, myslím si že si to rozhodně přehnala s agilitami, je nyní těžké pochopitelně vědět, zda by se takto jevila kdyby na agility nechodila, bohužel to nemůžeme posoudit, jen vím, že kdyby neměla rovná záda, jak říkáš ty a ty víš kdo ještě tak by to bylo napsané, tohle se právě prohlíží při kontrole vrhu, jsou to důležité věci, a během týdne se určitě nezačla hrbit. Claudinku máte levně koupenou jen kvůli depigmentaci jednoho očička, je to sleva až dost velká si myslím, a to jsme byli s poradkyní toho názoru, že jakmile už ta pigmentace je v takovém stadiu kdy ji ona viděla, takže se ji oko postupně dopigmentuje. Říkala jsem ti že Kamí v 9ti měs. neměla na dolním víčku pigm. žádný, a dodnes se jí to dotahuje, a chybí kousky, ve věku co je nyní Claudí to má krásné, když byla Kamí v tom věku na výstavě, dostala V2, to kvůli té pigmentaci, a měla ji tak poloviční co má Claudí. Když si mně tenkrát říkala žes začla chodit na agility a to byla snad ještě dost zima, neuměla jsem si to jasně představit, bohužel mně nenapdalo zjišťovat zda se to může nebo ne.Přece jen mám dost své práce a tohle když někdo chce dělat nebo něco jiného, měl by si to dostatečně zjistit sám, ty sis to zjistila zřejmně jen u jednoho člověka, asi ti to podle holek tady řekla špatně. Nevím, až budu mít čas, zkusím se též někde poptat.Zatím mně ho moc opravdu nezbývá.Do budoucna ti radim, vše si zjisti minimálně třikrát než přistoupíš na jednu variantu, já to dělám také tak, pak si vyberu tu možnost na které se shodlo více lidí, nebo veterinářů, nebo chovatelů.Rozhodně se neřídím jednou radou, Pokud ti ta paní dala špatné informace, stěžovala bych si na ní. tohle není legrace. Je fakt že bišonek je malé plemeno, a že to skákání do výšky, plazení atd. ji mohlo ovlivnit na vývoji růstu, nevím, nejsem odborník, ale je tu ta možnost. Pokud píšeš že má zadní nohy vyšší než přední, někteří havan. jsou takto přestavěné, ale zase proč by byla zrovna Claudí? toť otázka, kterou nerozluštíme, protože chodila na agility, kdyby nechodila, prostě by špatně vyrostla, když chodila, nyní nevíme zda to mohlo ovlivnit. Oko se jí určitě max. do 2let dopigmentuje, ale myslím, že dříve.
Řasou se nemůže předávkovat, pokud ji budeš dávat 3tbl. denně, jelikož je v návodu napsáno,že březí a kojící feny můžou dávku zvýšít jednou tolik.
Na vápník má mnoho lidí různé názory.Ale již jsem se tu na začátku zmiňovala o bílých hovínkách co vidím občas venku, jsou to teda více méně od větších psů.Když jsem to vždy viděla, prolítlo mně hlavou jak je možné že je tak bílé, že za celých 15let co pejsky vlastním jsme bílé hovínko neměli, také jsem nikdy nepřidávala vápník, nyní o tom opravdu uvažuji, už z toho důvodu, že když se na Emí která pak kojí ve stoje pověsí 6kilových štěňat, musí to být docela nápor na klouby. a tak si myslím, že nyní je vhodná doba ji vápník nějaký čas podávat.Nedávno jsem se dostala doporučení na jednu paní co prodává přípravky od firmy - nutripets - že dosti lidem od naháčů velmi pomohla.Má připravky, od Caniny, a jelikož jsem štěňátka měla malá, a Kamí moc mléka neměla, chtěla jsem ji ho přidávat, ale ona ho stejnak nechtěla, tak jsem ji ho občas dávala jinak, třeba do pacholíka atd. Proto jsem se na tuto paní obrátila, koupila jsem mléko od zn. Canina, který prý má být nejlepší , zda je nebo ne. nevím. Ohledně maminek, které jsou v březosti, a i po porodu samozřejmně oslabené, což je jasné, tak je vhodné podávat také vitamíny, doporučila mně dvoje, pročetla jsem si to a koupila, holky byly opravdu dost v dobré kondici, nebylo na nich vůbec vidět po pár dnech že vůbec rodily. Ty vitamíny přidávám občas ještě nyní, jsou dobré je dávat i výstavním pejskům, jelikož jsou ve stresu. Já to neumím tak vysvětlit jako ta paní, je hodně povídavá, ale tuším že velmi, velmi chytrá a že se v tomhle opravdu vyzná. Pes je stressován tím že jede v autě, tím že je třeba v kleci, tím že je obklopen tolika lidmi, prostě je někde jinde. ono to třeba na něm není vidět, ale ten pejsek to cítí, tento jeden přípravek je na to vhodný, protože prý učinkuje okamžitě. Takže když paní chodila ještě na výstavy, dala přípravek již večer, pak ještě před cestou, pak ješt na výstavě. pejsek je vyvarován velkému stresu, vše probýhá prý lépe, a má i lepší fyzickou kondici, vše prý lépe zvládá, protože se tak neunaví, těmi dlouhými hodinami co člověk na výstavě stráví. Britušce to rozhodně dám. Ale jelikož to tak vysvětlit neumím, ńejlépe koho něco takového zajímá, vzít telefon a zavolat ji,zjistíte sami jak je velmi vzdělaná, zabývá se tímto pěknou řádku let a jde ji jen o dobro pejsků, co se týče´stravy a vitamínů. Např. u ní Purina pro plan, není dobré krmení, jediné co uznává a sama ho prodává je ANF, jedna chovatelka od cotonků mně vyprávěla že také krmila purinou, pak přešla na ANF a viděla na fenách velkou změnu, v srsti, a ve všem.Bohužel mám tu kuřecí ANF holky ho nechtějí, ona krmí nějaký krůtím, myslím, když jsou březí tak kuřecím., krůtí se asi štěněčí nedává.No říkám si, prodává to tak to propaguje, ale proč by nemohla prodávat též jiná krmení, snad by mohla jako ostatní, ale ona jej nedoporučuje, a tak jej neprodává. K těm hovínkům b. jsme se též dostali, každý vždy říkal že se může pes předávkovat, ona tvrdí že ne, a tím to dokazuje prý to bílé hovínko. Jelikož pes to co nepotřebuje prostě vykadí.Proto těm psům velkým, co jim asi dávají vápník, a oni ho tolik nepotřebují, vemou si jen co potřebují , zbytek jde ven. takže prý není pravda že se může předávkovat vápník. Mohu tomu věřit nebo nemusím. Mohu věřít že tohle či jiné krmení to nejlepší, stejnak to prostě nikdy nebudeme vědět, a tak se řídím spíše prostřední cestou, a tak pokud budu podávat vápní, budu ho podávat třeba 3 měsíce, nebo spotřebuji jedno balení, podle toho jak je velké , pak dám pauzu a za půl roku to třeba zopakuji. Myslím že to není špatná volba. Myslím také že nedávat psům vůbec nic, že je volba špatná, sice nám každý veterinář řekne, má kvalitní krmení nepotřebuje nic, ale preventivně můžeme dávat jakékoliv vitamíny, ale co my víme, co vlastně v tom krmení je!!! Je tam opravdu vše tak jak píší? Já tomu nevěřím. Objevila jsem nějaký biotin s vápníkem asi ho objednám. budu ho podávat určitou dobu pak dám pauzu, nyní jsou po miminkách, tak si myslím, že rozhodně je nepředávkuji. A schválně budu koukat zda nemají bílá hovínka, až je budou třeba mít, řeknu si, asi má vápníku už dost No ještě se samozřejmně s někým poradím.
|
emikami
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2006 22:09
- Nahlásit
Ještě jsem chtěla napsat, pokud si myslíš že má Claudí zadní nohy vyšší je to možné, dost havanských psíků to tak má, štěně ve 2 měs. si můžeš myslet že je 100% perfektní, v jednom roce poznáš, že tomu tak není, je to jako u lidí, malé dítě může být krásné, pěkné atd, ale jak roste můžou se vyskytnout problémy, skolioza páteře, může člověku vyrůst jedna noha třeba o několik cm méně, někdo je hubený a hrbý se a někdo má super postavu, svaly a nemusí na sobě pracovat,Je to prostě tak dáno, každý vyroste nějak jinak, a tak se může stát, že když Carlos a Coletka , to co mně píší jejich majitelé že jsou zcela úžasní a krásní, že je každý obdivuje, mají dobrou povahu, na nic si nestěžují, samo že určitě nějaká drobnost tam bude, nikdo z nich mně ještě nenapsal, že by měli problém, z hrbením, nebo že nemá takovou postavu jakou by měl mít, ale zrovna Claudí může vyrůst zcela jinak. Já to bohužel neovlivním, takže ty můžeš poskytnout Claudince dobrou stravu, dobrou péči, nevystavovat ji velké námaze, myslím že opravdu 3 měs. na agility je málo , já bych to odhadla tak v půli roce, že snad by mohlo chodit, do té doby bych cvičila jen takové věci které nejsou pro štěně záhul na stavbu těla,atd. Já to třeba vidím na Britušce, ona je fakt krásná, zbarvení nemá takové jaké má mít, ale když má pěkný střih má krásnou postavu, její bráška je zcela něco jiného, když jsem ho viděla zírala jsem co z něho vyrostlo, a zděsila jsem se že by toto mohlo vyrůst s Britušky, to bych asi byla trochu zklamaná, ale také byl nekvalitně ostříhán a na krátko, a v tom je také velký rozdíl, a také se hrbil, protože se na nás přišli podívat na výstavu a on se tam bál.Koupili ho takřka za stejné peníze jako já, a je meźi nimi velký rozdíl, myslím že by na výstavu neměl tedy vůbec šanci.Jako štěně byl krásný, spíše se obávali o Britušku, což jsem se dozvěděla nedávno, zda nebude mít dlouhé nohy, nemá, je opravdu krásná. ale nyní je zas trochu baculatá, takže ji budu muset venku buď víc prohánět, nebo ji dávat méně papat, ale ona také nyní hárala, tak byla trochu přešlá a byla daleko línější a chtěla mít klid, zrovna tu jsou ta štěnda kteří po ni lezly, tak nebyla zcela ve své kondici.A také už má srst delší takže to člověk tak neodhadne.
Takže Marti, vy jste si kupovali Claudinku levně jako mazla, sice jsem ńeočekávala že by mohla být přestavěná ale bohužel stát se to může. Můj syn např. také nemá tak mohutná ramena jako ostatní klucí, je to prostě tak a člověk se s tím musí smířit.Tak zatím pa.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2006 13:43
- Nahlásit
MartinaClaudi
A nechceš dát Claudi pauzu s Agility? Třeba se to spraví a později bude moct pokračovat. Pokud jí agility šlo dobře,nemusela by to zapomenout.
|
MartinaClaudi
Člen |
# Zasláno: 26 Srp 2006 17:15
- Nahlásit
LenkaK
Dnes jsem byla u veterináře a říkal že to agilitami není a že ji záda ani klouby nebolí, kdyby ji něco začalo bolet tak by ji poslal do Brna na rehabilitaci. Tak asi zítra na ty agulity půjdem a ještě jednou se pořádně zeptám té cvičitelky jestli může skákat tří měsíční štěně.
|
Romaine
Člen |
# Zasláno: 27 Srp 2006 20:00
- Nahlásit
Ahojda holky! Tak se mi zas pos... počítač. Ale tady ta diskuze není moc v proudu. V nedělu budeme mít výstavu v Mladé Boleslavi, tak na nás myslete!
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 09:27
- Nahlásit
Romaine
Budeme na vás myslet.
Verca
Jak se má Elinka? Nezlobí?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 09:32
- Nahlásit
LenkaK
JO Elinka je suprová, je s ní strašně sranda. Je úplně jiná než Phoebe. Je to hrozný mazel. Vůbec nás neokusuje a zásadně kaká na plínu, ale to čůrání nemáme až tak zmáknuté, ale to chce čas. TeĎ jsme se zbavili průjmu, tak dneska se jde na očkování. Potvůrka něco zblajzla. JInak zásadně spí pod postelí buď v přepravce anebo na nějaké krabici.
Jedeme asi na výstavu do Nitry a tak možná vezmeme Eli. Zkoušela jsem s ní postoj a pořád se předklání, tak na tom musíme zapracovat.
Romaine
Taky budeme držet tlapky.
|
LenkaK
Člen |
# Zasláno: 28 Srp 2006 09:37
- Nahlásit
Verca
Kdybys viděla jak v Bratislavě v závěrečné soutěži jedno štěňátko,myslím Akyta, stávkovalo. Páníček to úplně vzdával,ale rozhodčí ho povzbuzovala ať jde dál. Nakonec to vyhráli.
Tak se v Nitře uvidíme.A co Phoebe,jak bere Eli?
|