| Autor |
Zpráva |
Janik
Člen |
# Zasláno: 13 Čen 2006 21:20
- Nahlásit
janča
Díky.
No jsem moc zvědavá jak to dopadne ale doufám, že všechno půjde dobře.
Hned potom napíšu jak jsme dopadli.
|
monka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 06:58
- Nahlásit
Verca,
budem vam drzat na vystave palecky .
Janik,
aj vam prajem, nech vam to dobre dopadne so steniatkami. Ak budu po Andym, tak budu urcite nadherne
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 08:35 - Změnil/a: Verca
- Nahlásit
monka
teda MOni, musím říct, žes mě teda pěkně nahlodala. Pořád musím myslet na to ostříhání... Hlavně proto, že jen tak tak nám vyšlo, že jdeme do dorostu. 26.6. má devět měsíců a 25.6. máme výstavu. Tak doufám, že nás nevyhodí, ale myslím, že když má srst už dlouhou 7,5 cm, tak to snad bude stačit. No jen ji nemá tak střapatou...
Janik
No postoj celkem v pohodě, ale to se uvidí na výstavě. vystavuje stejně přítel a ten se na to moc těší, tak snad to jemu půjde pěkně. Já se starám o úpravu. Ale teď uvažuji, že si asi i půjčím kameru od strejdy, abychom měli památku. Nenapadlo by mě to, kdybys nenapsala, že se na něj díváš na videu.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 09:31
- Nahlásit
Holky tak si představte, že asi začnu s Phoebe chodit na agility, ale asi až v červenci. Dneska je trénink a mám se přijít podívat, jenže mi to nějak nevychází, tak uvidím, jak to stihnu a ty další bohužel nestíhám, až v červenci. Myslím, že by bylo škoda nevyužít Phoebinčinu učenlivost a hbytost.
Moni na kolik tě to agility vyjde ročně? Jen abych připravila svou peněženku na úbytek...
|
monka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:04
- Nahlásit
Verca,
my sme zaciatocnici, este nechodime na zavody-Luky este nema na to vek, tak ti presnu cenu nepoviem. Ale cvicime raz za tyzden, platime clensky poplatek 100 Kc na mesiac. Psovi kupujem pastiku-aby mal motivaciu-za 31 Kc. Niekdo cvici na balonek, ale Luky radsej na pastiku Cvicisko mame asi 7 km vzdialene, ale aj tak ideme autom-cena za naftu. Luky je velmi rychly a aby som s nim stihala bezat, tak som si kupila kopacky-cca 700 Kc. To su zatial vsetky moje vydavky na cvicenie. Pastika mi este ostane a davam ju ku granulkam na veceru. Pastiku davam len na agility, normalne krmim len granulami.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:20
- Nahlásit
monka
teda tys to vzala tak hezky se vším všudy. Díky.
Já totiž myslela, že se to platí ročně, jak třeba cvičák. Tam, kam budu chodit s Phoebe (snad), tak tam jsou agility 2x týdně.
Super, takže budu mít i já dostatek pohybu, jo? Teda hlavně potom, co jí to půjde. Na začátku je mi jasné, že ani nepochopí, co po ní chci. Už vidím tu její vykroucenou hlavu, když jí říkám: "Phoebe, hop." To dělá vždy, když nechápe, co po ní chci.
Budu asi taky kupovat paštiku, protože než by snědla pamlsek, to by jí zas trvalo a ani bychom si nezacvičili. A ty si tu paštiku nakrájíš a dáš do sáčku nebo jak? Já jsem jí koupila jen jednou (od Animonda) a tak nevím...
|
monka
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 10:59
- Nahlásit
Verca,
pastiku nekrajam, beriem si ju na cvicenie celu. Teraz uz to ma odmenu na konci kazdej sady, ale pred tym som si vzala kusok medzi prsty a bezala som s nou psovi pred cumakom Neboj, Ty si najdes ten spravny figel na Phoebe, aby Ti cvicila ako drak. Pouzivam pastiku Animonda-ma podiel masa az 24 %, Cesar len 4 % a stoja rovnako-aspon tu v Olomouci.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:07
- Nahlásit
my taky pouzivame pastiku animonda, Fredy cvici jako drak a pokud je Phoebe ucenliva jak pises, tak ji nebudes stihat uz na prvni hodine. Fredymu nestacim ani nahodou, byl celkem 2x kdy cvicil tak jak se ma a ne se jen dival a pani cvicitelka povidala, ze je velmi dobry a velmi sikovny. uz si vyzkousel, tunel, skocku, kladinu, houpacku a latkovy tunel a myslim, ze se na cvicisti citi jak ryba ve vode.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 14:33
- Nahlásit
Aknah
no Phoebe je můj první pes, takže nemám s čím srovnávat,ale podle toho, co už umí a jak rychle se to naučila, soudím, že šikovná je.
A budeš tedy chodit na agility?
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 17:23
- Nahlásit
Tak jsem zjistila, že Phoebe má po hárání falešku, tak příště nasadím ty homeopatika, jak tu fromeli psala. Má nateklé ceciny (takové bulky), ale jinak je v pohodě, hravá.
JInak jsme si dneska koupili takový létací "talíř" (je to s tou látkou). Mě připadá, že je to na ní moc těžký, ale paní ve zveráku mi tvrdila opak, tak uvidíme, až vyzkoušíme.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 17:28
- Nahlásit
Verca
my uz chodime
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 19:42
- Nahlásit
Ahooj Holky!
tak už to máme za sebou!
POvedlo se to Andymu asi po 5minutách.Byl moc šikovný
Fenečka byla krásná a ani ne moc malá, takže to bylo vše O.K.
Fotečky mám asi 3 a nejsou podařené(oni totiž nevydrželi chvilku v klidu )...ale tak dám je sem.
No a ještě Andy po krytí! Chudák úplně vyřízený.
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 19:52
- Nahlásit
Verca
Tak tady jsem ti vyfotila Andyho diplom.
Máme i modrou stužku
|
Janik
Člen |
# Zasláno: 14 Čen 2006 20:06
- Nahlásit
Verca
A tady je ten posudek:
Pes, kvadr. vzrůstu, dob. mod. hlava, ucho správně nasazené a nesené, č. oko, č. nos, nůžkový skus, rovný hřbet, správně úhl. zadní končetiny, ocas dobře nasazený a nesený, pohlaví úplné.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 08:22
- Nahlásit
Teda Andy vypadá jak po maratonu.
Ale štěňátka budou určitě nádhernááá! Oba jsou moc krásní.
Jani, díky moc za fotku.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:19
- Nahlásit
Janik
Teda Andy je kabrňák! Šikula. Tak jen aby to teď vyšlo.
Verca
Podívej na naše "mini agility na zahradě". Je to úplné nic, ale přes tu laťku pak skákala s přehledem, bohužel už se nepovedla fotka. My se příští týden chystáme do té školky pro štěnata. Dřív mi to nevyšlo, čas je prevít! Tam se chci taky poptat na agility, po té zkušenosti na zahradě si myslím, že by to Gwen bavilo.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:32
- Nahlásit
janča
agility pro havanaka doporucuju, fredymu to jde bezvadne a moc ho to bavi, jen POZOR na to skakani, maly plemena by nemely skakat driv jak v 8mi mesicich. ja bych chtela s fredym casem behat zavodne a proto prave menim cvicak, odmitla jsem s nim skakat a pani cvicitelka se na mne divala skrz prsty a davala mi za priklad jinou majitelku, ze jeji pes ma teprve 5,5 mesice a skace. tak at si ostatni skacou, muj skakat plnou zatez nebude, je jasne, ze seskoci ze sedacky a ze obcas skoci, ale to dela on sam o sve vlastni vuli, neni do toho nucen ci hecovan. radsi dva mesice pockam, nez mit pa s bolavyma kloubama
|
audreyriva
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:42
- Nahlásit
Teda holky já se nestačím divit kolik nás je. Teť jsem to začala číst a fakt nemám toliko času to vše pročíst, jsem v práci. Já mám Boloňáka a teť s ním mám velký problém - má šok z prvního stříhání a je z toho špatný psychicky. Již jsem to v diskusi probírala s Verčou a spol. Jestli má někdo s tímto zkušenosti napište mi na můj mail borkova@riva-clinic.cz, jelikož nemám čas viset pořád na psovi....
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 13:44
- Nahlásit
audreyriva
bohuzel, s tim zkusenosti nemam, nas havanak to vzal statecne a vubec mui nevadi, ze je ostrihany.
ten tvuj ma sok ze strihani a nebo z toho, ze je ostrihany?
|
janča
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:01
- Nahlásit
Aknah
Tak to jsem nevěděla, že nesmí skákat. To jsi někte vystudovala nebo od někoho zkušenost? Vidím, že na cvičáku i odborníci nemají stejný názor. Asi je třeba si zachovat svou hlavu co?
My jsme tu laťku dávali strašně nízko, jen jak v běhu lítala za dcerou, tak občas sama přeskočila něco co tam leželo, tak jsme to zkusili. Ale díky za upozornění, to jsem fakt netušila.
audreyriva
Vítej tady. Četla jsem tvou diskuzi. Souhlasím s holkama, uč poslušnosti při česání. Já mám havaňačku, česání pacek se jí fakt nelíbí, ale časem jsme to zvládli. Teď ho máš načisto, tak začni a zkus vydržet. Mám kamarádku, její maminka měla bišonka a ten tak kousal při česání, že mu dávali na to česání takový kožený náhubek a sice se oháněl, ale jak zjistil, že mu je to houby platné, tak se taky zklidnil. Je to trochu razantnější, ale lepší než mít pokousané ruce.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 14:53
- Nahlásit
janča
ja z toho cvicaku kam kde jsme byli mam celkove divny pocit, ne jen z tohodle a nejsme sama, byla tam i brut a pocity stejne.
to skakani je jednak v radu klubu aglity a jednak je to doporuceni lekaru, zadny pes by nemel skakat a chodit ze schodu, kdyz je malicky. zavodit v agility se smi az v 18 mesicic a to taky neni jen tak pro nic za nic. radsi si chvili pockam, vzdyt muze trenovat jine pekazky, je jich dost ))))
ja te nijak neobvinovala, ze nechavas Gwendy skakat, to jen bylo varovani s cim jsem se setkala, Fredy taky skace a jak rad a kamkoliv, dostal povel tunel a misto aby bezel do tunelu, tak vyskocil na tunel a bezel po tunelu.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 15:10
- Nahlásit
Aknah
Já to taky jako varování brala. V pohodě. Schody ty vím. Vypadám jak blb, když jí nosím. Jiní se chlubí, že štěndo lítá ze 4. patra po schodech (jorkšír), ale já když viděla jak, protože je tak malá, sotva sestakuje schod po schodu, tak jí nosím. Zatím.
Jestli máš nějaký fotky ze cvičáku, tak je sem dej, prosím.
A jak se tam snáší s ostatními pejsky?
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 15 Čen 2006 21:39
- Nahlásit
janča
ja taky Fredyho nosim a budu nosit i nadale, nevidim na tom nic divneho, proc ho zbytecne zatezovat? je jasne, ze obcas sebehne,a le urcite ne pravidelne. fotky bohuzel nemam zatim, mame spis video,a bych videla co delam za chyby a co psovi jde a co ne. Fredy se snasi se vsema coklikama moc dobre, vyhledava je
nasla jsme par fotek,a le je jich opravdu jen par
|
janča
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 08:08
- Nahlásit
Aknah
Díky moc.
Dnes nejsem ve formě. Před půl hodinou mi vytrhla zubařka moudrák. Tak mě politujte. Sice to bylo v pohodě, ale zákrok to je ne
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 09:05
- Nahlásit
janča
chudinko mala, at te to moc neboli a sefovi rekni ze to boli moc moc moc a musis jit domu driv, protoze ti doktor prikazal, ze to mas ledovat a v praci na to nejsou podminky
|
Darina
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:32
- Nahlásit
Audreyriva,
Chtěla jsem vám poradit jak s česáním. Já mám dva bišonky no a česání máme každý den dvakrát, ale naučila jsem je, že musí držet a to takovým způsobem, že si sednu třeba na zem natáhnu nohy a psa strčím mezi nohy no a roščesávam . Napřed nohy pak bříško a krk, když pejsek sebou škube a nechce se podřídit tak ho jen silnění přidržím nohama ať se nemůže cukat, no a ruky mám volné, česáni je pak o to lehčí. Jen jsem zapomněla napsat, že mezy těma nohama leží pejsek na zádech. Takovým způsobem mám jednoho pejska vyčesaného během pěti minut. Pac a pusu Bišo a Damišek
|
janča
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 10:40
- Nahlásit
Aknah
Dík za podporu, ale vzhledem k tomu, že jsem si sama sobě šéfem a ještě k tomu příliš zodpovědným, tak pracuju. Jedna z nevýhod soukromého podnikání. Ale myslím, že to bude dobrý.Jen mě dost třeští hlava - to asi po té injekci.
|
janča
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:10
- Nahlásit
Holky tady je jedna fotka ze seznamování naší Gwen a labradorky Betyny, kterou mají rodiče manžela. Ze začátku jsme je museli dát na vodítko, předce je Betyna váží 45 kg a kdyby je jí Gwen dostala pod nohy, tak jí uválí. Ale holky si docela rozuměly, pak jsme je i pustily, ale to jsme všichni hlídali, aby se Gwen něco nedopatřením nestalo.
|
Aknah
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 11:31
- Nahlásit
janča
Gwendy je uzasne malickata, ja chchi takyyyyyyyyyyyyyy. slusi ji to, koukam, ze je taky kamaradka s kazdym psem, ktereho potka
|
janča
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2006 12:41
- Nahlásit
Aknah
Co naříkáš, vždyť Fredy taky není žádný obr!
Kamarádka je veliká se všemi, jen po tom co jí napadl ten jezevčík, tak opatrnější, ale dá se říct, že pokud po ní hned pes nevyjede, tak mu pak nedá pokoj. Včera tak na zahradě proháněla sousedů vlčáka - 10 letého, že jsem jí násilím musela od něj odtáhnout, protože chudák Ben jenom stál a pak už i kňučel, ale neohnal se po ní ani packou. Gweny kolem něj běhala jak šílená a pak doma totál odpadla a spala až do rána.
|