Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Nezařaditelné dotazy / Bisonci - frise, havanak, bolonak, maltezak
<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 398 . 399 . >>
Autor Zpráva
janča
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 15:12
- Nahlásit

MartinaAknahmonka
Když vy už máte za sebou ten nejmenší štěněcí věk. My teď zvykáme dle vašich rad Gwenďu víc doma samotnou, už se jí snažím všude netahat, ale moc se jí doma samotné nelíbí. Ptala jsem se sousedky, prý dost štěká, ale sama říkala, protože je milovnice psů, že mám vydržet, že jí to přejde a zvykne si. Kamarádka, když mě viděla, že jí všude tahám, tak si klepala na čelo, že si na sebe ušiji bič. Takže zvykáme a snad to půjde. Teď jsme byli s manželem 2 dny na výstavě, opatrovala mamka (děti i štěndo) a říkala, že půl hodiny po našem odchodu seděla u dveří a kňučela, ale pak už byla v pohodě. Zvykli si i ostatní, bude muset taky.

Martina
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 15:20
- Nahlásit

janča
Přesně tak, je to jako s dětma, vždyť to znáš. Pofňukají si a pak je to v pohodě. Naši teď někdy skoro obtěžuje, že třeba o víkendu nemá dopoledne ten klid, co v týdnu. Vždycky se snaží někam zašít, kde ten klid na chrápání mít bude. Jenomže u nás (2+1, jedna puboška, jedna skoropuboška) to fakt moc často nehrozí. Takže se vždycky určitě těší na pondělí, až se pořádně vyspí.

janča
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 15:25
- Nahlásit

Martina
Je to je dobrý! My taky máme 2+1! Fenka, 2 holky, 2+1 - co máme ještě společného?

janča
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 16:31
- Nahlásit

To je jedna z mých skoropuberťaček.

Aknah
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 20:57
- Nahlásit

janča
ja teda na fotce vidim dva skorobubertacky, ja vim, ze s eto spatne posloucha ci cte, ale Gwenda taky zacne za chvili stavkovat jinak mas krasnou dceru

Janik
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 20:58
- Nahlásit

Ahoj holky!
Tak dneska jsme byli s Andoškem na procházce a nafotila jsem nějaké pěkné fotečky...Včera jsem totiž Andyho koupala, tak jsem toho musela využít dokud je zase čistý
jedna proti větru

Jedna póza na chodníku

Další na kameni

A ještě jedna na cestě domů

a poslední

Tak jsem to tady zase trochu naplnila fotečkama

Janik
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2006 21:02
- Nahlásit

to už je opravdu poslední....

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 07:12
- Nahlásit

Janik
No nádhera Jani!!!
Musím Phoebe taky okoupat...je šedá, potvůrka jedna.

Jířa
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:13
- Nahlásit

Ahoj.
Jsem tu poprvé, našemu boloňáčkovi jsou 2,5měsíce.
Máme ho pár dní. Nechce si nechat sáhnout na čumáček a na očíčka, kvůli čištění. Na to jak je malý tak dost vrčí až nás kouše. Možná je to nějěká špatná zkušenost od majitele. Jak mu vysvětlit že mu nechceme ublížit????

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:28
- Nahlásit

Jířa
Moje pejsa taky na mě vrčí a kouše, ale jen ze hry. Není to tak i u něj? Anebo je to přímo u toho čištění? Pokud to je jen při hře, tak bych to neřešila, jen když vás bude hodně kousat, tak křičte Auuuuu a přehánějte to. U takové prďolky to asi těžko bude znak agrese...ale jasně, že to nemůžu (a asi žádná tady z nás) posoudit, když jsme to neviděly.

Jinak tě vítám mezi námi. A co nějaké fotky?

Jířa
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:55
- Nahlásit

Verca
Právě že je to jiné vrčení než při hraní. Asi to bude tím čištěním. Asi se mu to nelíbí. Chovatelka nám říkala, že mu vytrhávala chloupky z uší, a to se mu asi moc nelíbilo. Tak si myslí že mu chceme taky ubližovat.....

Jířa
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 08:57
- Nahlásit

Verca
a fotečky taky budou. Jen si musím půjčit digiťák.

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 09:25
- Nahlásit

To se mi moc nezdá...ve 2,5 měsících,natož boloňák. Je strašně důležité vědět, jestli to myslí zle nebo ne. Když moje fenka začne šílet s děckama tak vrčí a štěká a ty děti se bojí, protože to zní "zle" i když si ona tak jenom hraje. Zní to, jako když se zlobí... Pokud bude vrčet při čištění, tak bych ho určitě okřikla. Ale jak říkám...je potřeba zjistit, jestli to je zlé vrčení, jinak bys mu na psychice jen napáchala škodu. Tito pejsci jsou hodně citliví, takže pozor na to.
Moje fenka musí podstuvat všechny procedury bez remcaní, jenže ona je šikulka a nikdy mi nedělala s ničím problémy a "spolupracovala". Prostě musíš být nekompromisní. Jsou to věci, které se dělat musí: stříhání drápků, čištění očí, uší, trhání chloupků z uší...

Od jaké chovatelky máte pejska?

janča
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 10:26
- Nahlásit

Aknah
Dík za pochvalu dcery, ještě více to potěší zcela jistě ji, má narozdíl ode mě ten dar, že na každé fotce vypadá jako modelka.
Jířa
Ahoj mezi námi. Já mám 4 měsíční fenu havaňáka a taky někdy vrčí a štěká když jí nějak "operujeme", ale to tvrdě okřikuji a fixuji ji tak, aby vydržela v klidu a je to čím dál lepší, podle mě si zvyknou. Některému pejskovi se nějaké úkony nebudou líbit až do smrti, ale to se nedá nic dělat. Já jdu taky vždycky k zubaři nerada, ale nevyvádím. Tak se to musí naučit i pes. V rámci možností. Ale při hře se někdy tak rozdovádí, že štěká na holky i na nás, ale to je podle mě normální. Ale u čištění očí a uší musí být v klidu, tak podle mě musíš okřiknout. Ale je ještě malý, tak buď trpělivá, ale důsledná. Já se taky o to snažím. Já do týhle diskuze vstoupila taky nedávno, ale neboj se na cokoliv zeptat, holky jsou tu skvělý.

Jířa
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 10:35
- Nahlásit

janča
Díky za uklidnění, že to bude lepší. Skoro mě to jeho chování vylekalo. Jinak je to mazlíček. Ani ráno nás nebudí. Tedy spí s náma v ložnici. Když se v noci vzbudí dám ho vyčůrat (je to tak kolem 2-3 hodiny). Kolem 5té hodiny už nechce ležet sám. Vemu ho do postele a pak chrupčí i do 9hodin. Asi to příliš "výchovné" není, ale nám to neva. Jsem alergik, mám astma a tohle je první zvířátko v životě, se kterým se můžu mazlit a nebát se záchvatu. Kdo to nezažil asi nepochopí.

Jířa
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 10:37
- Nahlásit

Verca
Pejsek je bez papírů. Je ze Sušice.
Ale už si stihnul najít nevěstu. Prý na něj počká do příštího roku.

janča
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 10:41
- Nahlásit

Jířa
Jo a k těm bobkům z diskuze "jak naučit štěnátko", neboj to se srovná. My jsme taky uklízeli z koberce, ale když zavedeš pravidelný režim, vychytáš nejen čurání, ale i bobky. Když ho chytneš hned, tak důrazně kárej fuj, on tam nic už samozřejmě nic neudělá, ale bude vědět, že udělal něco špatně, ale když se mu pak povede 1. bobek venku, musíš chválit až do nebe. Neboj, vyjde to. Ale je to mimčo, zvyká si u vás, tak tomu dej čas.

Jířa
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 11:05
- Nahlásit

A taky jsou všichni tak urážlivý???
Když mu vyhubuju za bobek tak se urazí a někam si zaleze. Většinou usne. Po hodince spánku je v pohodě a zase šaškuje, olizuje nás a honí se se synáčkem.

janča
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 11:13
- Nahlásit

Jířa
Naše nezalézá, ale strašně provinile kouká a někdy, když jsem opravdu hubovala moc (to když byla 1 hodinu venku a sotva jsme přišli domů, tak udělala bobky), tak občas i štěkla. Ale to jsem řekla zase: fuj! a snažila se jí chvíli ignorovat a docela to zabírá.
Janik
Nádherný fotky!

Aknah
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:11
- Nahlásit

Jířa
ahojky vitej mezi nami, bolonacek je krasny pes, Vercu s bolonakem uz znas a Martina se tady urcite ukaze, taky ma bolonaka

jak zachazet pri vrceni a kousani Ti holky jiz napsaly, proste musi a pozor zadne utesovani, tohle musi zvladnout chca nechca a ucit od malicka.

s bobkama ja jsme mela tu zkusenost, ze nechtel prcek kadit "tam kde bydli" napred smel jen do kuchyne (spala jsme tam s nim na zemi) tak si sel udelat bobek za roh, naucili jsme ho, ze bydli v celem byte a venku mooooooooooooooooooc chvalili a dostaval pamlsky a bobky delal od malicka venku, s louzickama to bylo malicko horsi, ale ne o moc, naucil se chodit na hadr do dvou dnu, obcas se pri hre pozapomel, ale to se dalo omluvit

Aknah
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:12
- Nahlásit

Janik
Andoskovi to moc slusi, je to nadherny bison

Aknah
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:22
- Nahlásit

Jířa
jeste mne napada asi bych ho po cumacku hladila i kdyz mu nechci nic cistit, aby si zvykal, ze je normalni sahnout mu na cumacek. nas prcek si takhle hlidal pravou predni tlapicku a nechtel si na ni nechat sahnout, dostal doni kapacku a kanilu a od te doby, tak mu ji v nepravidelnych intervalech beru do ruky, hladim a rikam: vidis, neboli to. a zlepseni je znat

Jířa
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 12:56
- Nahlásit

Aknah
Už jsem to začala dělat. Hladím ho po čumáčku a okolo očiček třeba když usíná, to je klidný. Asi se to srovná. Nemůžu po něm chtít všechno za pár dní co se známe. Vždycky jsem měla velké psi, a ono přejít na takového prťouse chce hodně trpělivosti a získat praxi. Díky všem za rady.
Akorát není moc "žravý" a ani pamlsky ho moc nezajímají. Takže chválení a odměňování je jen ústní....radování....

Aknah
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:01
- Nahlásit

Jířa
tak to se mas, ja mam pazrave zvire, sezere cokoliv, od pamlsku, pres granule, po salam a slepicinec ci kocicinec.

a nebonajit jine pamlsky,nam se treba osvedcila od Puriny funtastik je prichut uzeneho se syrem, ale ten nas je fakt ochoten delat psikusy i za granule

Jířa
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:21
- Nahlásit

Aknah
Myslím že je lepší mít žravé - lépe se něčemu učí, má motivaci.

Aknah
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:34
- Nahlásit

Jířa
no jo, ale zase nedelam nic jineho nez ho hlidam aby venku neco nezral

Jířa
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 13:54
- Nahlásit

Aknah
je to pro i proti. Ono si nevybereš. Myslím že ten náš se taky rozpapá až přijdem na to co mu nejvíc šmakuje. Raději má masíčko než granule.

janča
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:05
- Nahlásit

Jířa
U nás to je něco podobného. Ale Aknah mi poradila ProPlanku lososa, tak teď pomalu budeme dojíždět původní krmivo, začnu míchat a pak až jí převedem na ProPlanku tak jsem zvědavá, jestli bude žravější. U nás masíčko je z misky fuč hned, pamlsky také tak, ale granulky asi až když není zbytí.
Aknah
Prosím napiš mi jak často koupeš. Někdo píše, že 2x měsíčně nevadí, chovatelka mi říkala, že pokud není mimořádné zašpinění tak stačí 1x za 2 měsíce. Je jasné, že packy, zadek či bříško řešíme když vyvenčíme nebo je třeba, ale myslím úplně celé tělo. I když češu každý den, zdá se mi šedivá. Díky moc předem

Aknah
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:18
- Nahlásit

janča
no koupu jak je treba, tlapicky, brisko a pindika myjeme po kazde prochazce. Fredy je ostrihany, takze se to udrzuje snadneji, ale zhruba mi to vychazi jednou za tri nedele. pouzivam kosmetiku od Hery a nemuzu si vynachvalit, srst je uzasne heboucka, dobre se rozcesava tady je internetovy obchod, ktery objevila Monka a maji tam kosmetiku nejlevnejsi Garde e shop

obcas mi vleze do rybnika ci potika, tak ze sebe splachne ten nejvetsi prach, ale obcas taky do rybnicku bahenacku a smrdi rybinou a bahnem, jako treba vcera, tak sel do sprchy

brala bych to dle sebe, kdyz uz se ti tvoje valsy nelibi, tak je taky umyjes, ber to tak i u psa, koupala jsem i uplne maleho

doufam, ze jsme to napsala srozumitelne, kdyby ne, tak se ptejte

Aknah
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2006 14:24
- Nahlásit

Jířa
fredy by si taky pochutnaval na masicku, ale ma smulu. proste ma granule kupuju mu purinu pro plan losos, moc mu chutna, tak az si nestezuje

<< 1 ... 45 . 46 . 47 . 48 . 49 . 50 . 51 . 52 . 53 . 54 . 55 ... 398 . 399 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání